Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.796
Cevap
168
Favori
162.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden girdim bu konuya yaaa, gelde iftarda makarna yee.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

inanmayın böyle saçma sapan haberlere.

binlerce yıldır tüketilen yemek bu dün icat olmadı. her gıdanın bir hijyen , saklama koşulları var , kurallara uy bişi olmaz.

urfa da her evde ayda en az 3-4 kez yenir , kendi nenem dedem maşallah 90 lı yaşlardalar haftada 1 yemeden duramazlar.

domuz etinin çiğ ve iyi pişirilmeden yenmesi tehlikelidir, trişinozis tapar. yüce rabbimiz boşuna haram kılmamiş domuzu.

O pideleri lahmacunları evdemi yapıyosun yoksa içini hazırlayıp fırındamı(taş fırın, ekmek fırını vs) yaptırııyosun?

• quote:

Orijinalden alıntı: wozniak

quote:

O pideleri lahmacunları evdemi yapıyosun yoksa içini hazırlayıp fırındamı(taş fırın, ekmek fırını vs) yaptırııyosun?

evde hazırlanıyor sonra bu fırınlarda pişip geliyor.

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )

• quote:

quote:

quote:

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )

Elim ayağım titriyor yeminlen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Elim ayağım titriyor yeminlen.

• quote:

quote:

quote:

Geçengün haberlerde izledim urfaydı sanırım fırıncılar kızıp duruyordu tepsi getirenlere güveç getirenlere falan iş yapamıyoz diyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

quote:

quote:

Geçengün haberlerde izledim urfaydı sanırım fırıncılar kızıp duruyordu tepsi getirenlere güveç getirenlere falan iş yapamıyoz diyordu

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 24 Temmuz 2014; 14:21:40 >

• Paylaşımların için teşekkür ederim.Nezaketle soruları cevaplamandan ötürü ayrıca. Teyzemizinde ellerine sağlık.

Benim çiğ köfte hakkında bir kaç sorum olacak.

1. ET : et oranı tarifinizde bana yüksek geldi . bu tarifle yapılan çiğ köftenin et kalitesi çok iyi olmalı. koyun değil kuzu yada dananın belki pastırmalık bölümünden filan çiğ çiğ yenecek lezzetle ve arılıkta olmalı sanki. saman gibi bir eti bu oranda çiğ köfteye katsak sası bir et kokusu tadı olur sanki. istanbulda kuzu eti nasıl olur ayrı mesele.

2.İsot : isot oranıda yüksek geldi bana. yine bu oranda katılınca kaşıkla yenecek kalitede isot bulmak lazım. (birde biber reçeli denen bişi yemiştim isotun reçeli gibi bişiydi çok lezzetli idi). isotun bazen yağlı parlak olanı orta taneli olanı denk geliyor sanki daha lezzetli. çok ufak taneli kuru bir isotunda tadı tuzu yok öyle bir isotu bu oranda çiğ köfteye katarsan at çöpe gitsin.

3. Bulgur : siz sarı renk bulgur kullanmışsınız daha sade bir tadı var bu bulgurun. birde esmer bulgur var bunun kendine has bir tadı var. sizin bir tercihiniz varmı ?

4. salça : bu tarifteki oranlarda salça oldukça az . bencede salça fazla olmamalı.

5. baharat : karabiber tarçın karanfil . karanfil ve tarçın aslında çoğu zaman tariflerde arka planda. karafili bilmem ama tarçının lezzetleri bağladığını ve önemli olduğunu düşünüyorum.

kimyon, yenibahar, kişniş gibi baharatlar bu tarifde yok . sizce katılması katılmaması ne ifade eder.

sanki yenibahar ve kimyon olmassa olmaz gibi geliyor bana.

aşağıdaki video da ise ustamız 21 çeşit baharttan bahsediyor. mesela az bir nane kekik katılsa değişik olabilir.

6. soğan ve sarımsak için çok ince kıyım mı. yoksa sarmısağı döverek soğanı rendeleyerek mi yapmak iyidir.

7. son olarak yoğurma sırasında ete bulgur alarak yapıldığında bulguru kuru ezmek etten dolayı zor olmuyormu. sanki bulguru salça ile biraz yumuşatıp etle devam edilse çabuk ezilir gibi.

çiğ köfteye su katılmaz denir . ancak tarifde buzla ve ele ıslatarak baya su kullnılmış . bence buz yada hafif hafif ıslatarak su katmadan kıvam elde etmek zor.

sizin tarifinizi gerçek kaliteli malzemeleri toparladığımda (isot ve et) .az kimyon ve yenibahar ekleyerek deneyeceğim. kalitesiz malzeme ile sonuç alacağımı sanmıyorum çünkü tarifinizde et ve isot kalitesi olmazsa olmaz.

Birde şöyle bir yapılış var ki. başta bolca salça mı var ki. o etin rengi ne geyik eti mi :D. birde su allah su cıvık olmuş sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrotrash -- 24 Temmuz 2014; 23:15:31 >

• hocam bu ne yaa roman gibi bi ton soru.

şu fazla gelmiş , az gelmiş , bunu şunu koysak daha mı iyi olur , 21 baharat varmış v.s vs. gibi sorulara diyecek pek fazla bir lafım yok vallahi.

bizim anadan atadan bildigimiz tarif bu. videomda zaten var , her bir adımı 720p kalitede bakabilirsiniz.

konulan isotun az fazla olması tamamen damak zevki meselesi. Urfalıyız yani isot bol olacak. sen sevmezsen acı gelirse az koyacan.

listenin sonunda zaten yazılı not olarak, bizde öyle pek ölçü kullanılmaz el göz kararı koyarız alışkanlık olmuş. tahmini en yakın şekilde yazmaya çalişdik. tecrübe kazandıkça damak zevkinize uygun malzeme miktarını yakalarsınız.

• Şunları Urfaya gidip tatmak var ama gel gör ki Mide acıyı kaldırmıyor Bu arada Urfalı asker arkadaşım vardı izne gitmiş di izin dönüşü Urfa'dan baklava getirmişti antep fıstıklı. 2 yıl oldu yiyeli baklava görünce direk aklıma o geliyor tadı şerbeti dolgusu bambaşkaydı.Tatlıya düşkün birisi olarak ne ev baklavası nede dışarıda satılanlar yanından bile geçemez.Genelde baklava yemek için urfaya gidemem ama Gaziburmada o baklavanın yarısını yapıyor diyeyim.Benim kanaatimce Urfanın baklavasınında Gaziantepden geri kalır bi yanı yok.

Not:Oruç Kafası

• Errrr, yav kekê konu müthiş olmuş. Eline sağlık.

Ben en iyisi bilet bakınayım biraz :)
    2 senedir gidemiyorum ama şuan bu konu tetikledi benı

@Yusuf Miroğlu

• Yaw allahına kurban ananın ellerinden öpem ne güzel yapmış be :D
    Ekranı yalayasım geldi yemin ederim açlıktan midem kazınıyor suan :D Ah Ulan Ağrılı değilde urfali olsaydım keşke D:D:
  • quote:

Kayseride küçük tepsi/tencereden 5tl büyükten ise 10tl pişirme parası alınır sizin orda beleş galiba :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Errrr, yav kekê konu müthiş olmuş. Eline sağlık.

Ben en iyisi bilet bakınayım biraz :)
    2 senedir gidemiyorum ama şuan bu konu tetikledi benı

@Yusuf Miroğlu

eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: BingolluKenan

Yaw allahına kurban ananın ellerinden öpem ne güzel yapmış be :D
    Ekranı yalayasım geldi yemin ederim açlıktan midem kazınıyor suan :D Ah Ulan Ağrılı değilde urfali olsaydım keşke D:D:

• quote:

Orijinalden alıntı: drtsubasa

quote:

Kayseride küçük tepsi/tencereden 5tl büyükten ise 10tl pişirme parası alınır sizin orda beleş galiba :D

2014 e kadar beleşti. bu yıl tepsi pişirme parası 1 tl yaptılar.

Fırıncıları linç ettiler , protestolar v.s kimisi 50 kuruş yaptı kimisi de kaldirdi.

• quote:

quote:

quote:

Fırıncıları linç ettiler , protestolar v.s kimisi 50 kuruş yaptı kimisi de kaldirdi.

Hocam gene iyiymiş Kayseride götür o tepsileri 10tlden aşağı almaz adam :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam gene iyiymiş Kayseride götür o tepsileri 10tlden aşağı almaz adam :D

• YANACAKSINIZ!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.