Malzemeler: 1/4 kahve fincanı pirinç unu 1/4 kahve fincanı nişasta 60 gr Amerikan pirinci 200 gr şeker 8 bardak süt 2.5 bardak su 1 gr damla sakızı 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kasığı vanilya 1/2 küçük parçalara ayrılmış çikolata ½ çay bardağı ayıklanmış ezilmiş şam fıstığı
Hazırlanışı: Pirinci tencerede ½ lt suyla birlikte 15 dakika pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu, çikolatayı, şam fıstığını ve nişastayı kalan sütle iyice ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte ekleyin. 10 dakika kaynatıp, şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.