Şimdi Ara

[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
26
Favori
145.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rockgrup26

Programın ve dil dosyasının güncel halini kurdunuz mu?

Program kurulacak bir şey değil ki, güncel linkten indirip söylenenleri yaptım. İlk sahneye kadar Türkçe ama sonradan lisan değişiyor.

• Hem orijinal oyunda hem de korsan oyunda sorunsuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DeLyWar kullanıcısına yanıt
    Eski sürüm olduğu için öyle. Video daki eski sürüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoloji bilgini 68 -- 31 Ekim 2020; 15:29:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknoloji bilgini 68

Eski sürüm olduğu için öyle. Video daki eski sürüm

Ne yapmam gerekiyor?

• ekran kartım gtx 960 2gb yeterli olmadığı için oynayamıyorum ortalama ayarlarda rahat oynayabilmem için 1920x1080 çözünürlük ne öneririsiniz?

• DeLyWar kullanıcısına yanıt

Hocam yamayı not kısmında da belirttiğim gibi sadece test amaçlı yayınladık ve chapter 1 çevirisi için baştan sona bir düzeltme yapıldığı için test sürümünden bir kısmı kaldırıldı. Çeviri bitip yayınlandığında tüm alt yazıları Türkçe bir şekilde oynayacaksınız.

Not: bu güncelleme ile Chapter 2 çevirisi yayınlanmadı, sadece birkaç çözünürlük desteği getirildi ve program Türkçe hale getirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceaser -- 31 Ekim 2020; 15:4:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceaser

Hocam yamayı not kısmında da belirttiğim gibi sadece test amaçlı yayınladık ve chapter 1 çevirisi için baştan sona bir düzeltme yapıldığı için test sürümünden bir kısmı kaldırıldı. Çeviri bitip yayınlandığında tüm alt yazıları Türkçe bir şekilde oynayacaksınız.

Not: bu güncelleme ile Chapter 2 çevirisi yayınlanmadı, sadece birkaç çözünürlük desteği getirildi ve program Türkçe hale getirildi.

Selamlar

Öncelikle emeğinize sağlık.

Oyunun tamamı için çeviri tahmini ne zaman tamamlanmış olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

İhtarnameyi gördünüz mü?

Bunu görenlerden Orhun Kayaalp'e ulaşın sorun.

Arkamdan blockladığım malum kişiler laf atmaya bayılıyor kudurun.

• Flakee17 kullanıcısına yanıt

Herhangi bir tahmin vermek yerine yakın zamanda demem daha mantıklı olur.

• Bu konuya gelip ücretsiz Türkçe yamaya karşı çıkanları görünce bayağı bir gülüyorum. Ücretli Türkçe yamayı satamadılar ya sinirlerinden çatlıyorlar   Ücretsiz Türkçe yamaya Take2 avukat yollayacak, FBI ve CIA peşine düşecek dikkat  

• 0MG90 kullanıcısına yanıt

adamlarda milliyetcilik yok ki yeminle buna benzeri yamalarda karşı cıkanlarda kanında şüphe ederim.

hadi steam de olsa anlarım ama oda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 31 Ekim 2020; 20:3:40 >
  • Kolay gelsin arkadaşlar, beklemedeyiz.

• Merakla bekliyorum. Kolaylıklar

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    O Twitch yayınını ben de izledim. Orhun'un önünde bir metin vardı ve onu okuyup sözde gizliliği ihlal etmeden yorum yaptı. İnternet ortamında ulaştırılan bu metni take2 tarafından gönderilmiş gibi tezgahlamak zor olmasa gerek. Take2 evet ihtarname yolladık demediği sürece herkes istediğini düşünebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avianca

ekran kartım gtx 960 2gb yeterli olmadığı için oynayamıyorum ortalama ayarlarda rahat oynayabilmem için 1920x1080 çözünürlük ne öneririsiniz?

Şanslı günündesin, dün Nexus'da RDR 2 modları arasında gezinirken "2 GB grafik kartı olanlar için optimize edilmiş ayarlar" diye bir modla karşılaşmıştım. Açıklama kısmında; "Orta / Yüksek dokular dahil daha yüksek kalitede oynamanıza izin verir" diyor ve devam ediyor; VideoRam'iniz 2 Gb ise oyun Orta dokuları kullanmanıza izin vermez fakat bu değiştirilmiş ayarlar dosyası bu sorunu çözer.

Optimize edilmiş ayarlar, maksimum kalite dengesi ve 2 Gb DDR5 grafik kartı için FPS için düşük, orta ve yüksek ayarların bir karışımıdır.

Manuel olarak indirin, paketini açın, ekran çözünürlüğüne bağlı olarak 3 system.xml dosyasından birini seçin ve bu dosyayı şuraya atın; "Documents / Rockstar Games / Red Dead Redemption 2 / Settings

system.xml dosyasının üzerine yazın.

Bu ayarları WordPad ile de değiştirebilirsiniz. Oyun 40-60 fps'den daha hızlı çalışıyorsa, daha da iyi kalite için çözünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Ayrıca dokuları Yüksek olarak değiştirmeyi deneyebilirsiniz . Eksi 5-15 fps'ye mal olacak.

Grafik kartım Gygabyte GTX 950 Windforce (hız aşırtılmış, yani stok GTX 960 2 Gb'ye eşittir), oyun 1440: 900 çözünürlükte Orta dokularla 40-50 fps'de sorunsuz çalışıyor ve oldukça iyi görünüyor).

Not. Grafik kartınız en az 2 Gb VRAM'e sahip olmalı ve Vulkan API'yi desteklemelidir. Özellikleri kontrol edin. (GTX 670 ve daha genç).

Bu ayarları 1680x1050'de (ekranım için maksimum çözünürlük) test ettim. FPS 35-50'dir.

Güncelleme.

GTX 950'den biraz daha güçlü olan 2-4 Gb kartlar için 1920x1080 ayarları yapıldı.

Varsayılan ayarlara kıyasla size 5-10 fps daha fazla verebilir.

Oyun bu ayarlarla başlamazsa, ayarlar system.xml dosyasını WordPad ile açın, aşağıdaki satırların

şu şekilde ayarlandığından emin olun

1. Grafik kartının adını, kartınızın adıyla değiştirin. 

<videoCardDescription> NVIDIA GeForce GTX 950

2. Bu satırı 16'ya ayarlayın.

<AnisotropicFiltering value = "8" />

3. Bu satırı 75'e ayarlayın.

<RenewRateNumerator value = "60" />

Oyunu varsayılan ayarlara geri yüklemek için , sadece system.xml dosyasını silin. Ve oyunu başlatın.

Varsayılan system.xml dosyasını otomatik olarak oluşturacaktır.

Mod dosyası; https://www.nexusmods.com/reddeadredemption2/mods/313

• denizari82 D kullanıcısına yanıt
    Hocam cok teşekkür ederim deneyeceğim

• yotube da bir link var yazıların çekceye dönmemesi için dosya diyor, bu sizin mi

yanlız burdaki db dosyasını indirmeye kaltığımda avast site güvenli değil diyor, başka bir yere yükelmeniz mumkunmu

• Yamanın çıkması 2021 yılını bulurmu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: farukclkk

Hocam denediniz mi ban yeme ihtimalimiz olmasın?

Deneme şansım olmadı oyunun %60'ı indi. Bir de diğer steam hesabımda olduğu için hesap değişikliğinde indirme duruyor maalesef ama ban olacağını sanmıyorum oyun dosyaları ile bir oynama yok çünkü oyun bir inseydi deneyecektim. :)

• -dehşet- kullanıcısına yanıt

Yine söylüyorum ulaşabilir isen git sor metin mi belge mi diye..

Hala çıkıp ihtar yok sallama işler amaç farklı lafları gördükçe gülme geliyor. Benim çeviri grubu ile bir alakam olmadı destek olduğum gruplardan biri yasaklanma olayını ve bu sürede geçen olayları takip ediyorum. Sırf emekleri uğruna şirket bazlı avukatımı bile bu işe yönlendirecektim ama niye uğraşayım ki.. translate sever bir ortam için mi ? yok kalsın..

Daha detaylı açıklamalar zamanında birçok kişi tarafından yapıldı ama grubun başı ağrımasın diye bu mesajlar silindi, bende bu tarz bir bilgi versem silerdim. Şuan çıkıp bırakın ücreti vs. parasız dahi bu yamanın çıkartılması bile yasak avukata bu yama ile alakalı tüm dosya ve bilgiler gönderildi. Öyle başkası çıksın sızdırsın olayı da sıkıntı yaratır. Her zaman türkçe yamalara destek oldum olacağım bu bölümde yeni türeyen veya tartışmalar üstüne beslenenler gibi biri olmadın yama bölümü kurulmadan öncede buradaydım; kurulduktan sonrada buradayım. Çeviri gruplarının çoğunun oluşumuna şahit oldum ilk çeviri grubu olan oyun çeviri forumunun ilk üyelerinden birisiyim şimdi onlarda kaybolup gittiler. Dil sıkıntım yok ama oyunları kendi dilim ile oynamak için bu tarz yamalara destek veriyorum asla translate yamalara destek olmam olmayacağım. Ama artık iş çok farklı bir noktaya geldi çıkıp robot çeviri üstüne yamayı yayınlayıp bunda emek varmış gibi insana sunanları görmek ve buna olsun ya biz yine de anlarız deyip kabullenilen bir ortamda bizi pek laf etmek düşmüyor. Çünkü kötüyü kabullenmiş hatta benimsemiş bir bölüme ne desem boştur. Zaten bir şey dediğimiz gibi linç yiyoruz o başka konu..

Ha ayrıca zamanında malum konuda atarlanan yöneticilerde gördük yasak vs. laflarını ama bazı yöneticilerinin psn hesabı kiralama ile alakalı sözlerim üzerine cevap dahi veremediler. O yasak, bu yasak, şu legal işine girer isek oradan çıkamayız bunu çoğu üye ve yöneticiler kafalarına yazsın..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.