Şimdi Ara

Çilingir İle Eve Dalmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. Belki başına gelen veya bu konu ile ilgili bilgisi olanınız vardır.
    Kredi kartlarımı ödeyemediğim için icra gelme olasılığı var. Gönderilen mesajda evde yoksanız polis ve çilingir ile içeri dalarız diyorlar.
    Bir kaç forumda yok artık öyle şeyler diyorlar ama merak ettim. Hala böyle şeyler var mı? Yada usulü nasıldır?

• korkma öyle bişey yok....

evine sadece icra memuru girebilir o da icra mahkemesi kararına göre
  • cevabın için sağ ol. arayıp arayıp bu mevzu ile ilgili taciz edip duruyorlar. mesajlarda aynı şekilde. bende bilen arkadaşlar var ise danışayım dedim.
  • btrbck kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajın üzerine merak edip biraz araştırdım internette fakat hukukçu değilim sadece etrafımda örnekler var

1. İcra mahkemesi kararı şart değil kanunen size bir ödeme emri gönderilecek buna itiraz ederseniz maalesef mahkeme masrafları da binecek örneğin benim bir tanıdığımın davasında karşı tarafa 14500 tl avukat ücretine hükmedildi bir de o binecek. Eğer itiraz etmezseniz bu sefer de haciz hakkı doğacak bu durumda ise gelen memura yardım etmeye kanunen mecbur olacaksınız engellemeye kalkarsanız da ağır cezası var ve çilingir hakkı da haciz memurunun var fakat banka avukatının değil
    2. Borç sizinse boşuna itiraz edip mahkemeye taşımayın onun yerine kıymetli eşya evde tutmayın
    Hiç bir banka artık eşya haczetmiyor çünkü taşıma artı depolama maliyeti daha pahalıya geliyor ve depolar da tıklım tıklım dolu.
    3. Kesinlikle bir hukukçuya danışın
    Banka avukatlarının bazıları ve borçların devredildiği varlık şirketlerindeki bazı elemanlar benim bir arkadaşımın vakasında sürekli yalanlar söylediler. Emekli maaşına el konulabileceğinden tutun da vefat durumunda reddi miras olursa anneye maaş bağlanamayacağını söylediler halbuki yalanmış. Kısacası göz korkutmak için hukuki yalanlar ve çirkin üsluplarla karşılaşabilirsiniz. En doğrusu taktikleri hukukçudan almak ve borcu kapatmaya çalışmaktır.

Kısacası devletin görevlisi olan haciz memuru için çilingir mümkün görünüyor haberiniz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu açan arkadaşın bilmesi gereken prensip şudur : kimse alacağından vazgeçmez alacağının tamamını alamasa bile ne koparsam kar mantığıyla hareket eder
    mesela senin birinden alacağın olsa adamı/kadını gördüğün her yerde sıkıştırıp alacağını istersin adamı sürekli taciz edersin
    banka da sana bunu yapıyor ve kesinlikle işin üstüne gider, icra dosyasını açar ve beklemeye başlar, haczedebileceği malı haczeder
    haczedemediği durumda da dosyayı kapatmaz borc kapanana kadar günlük yasal faiz işlemeye devam eder
    bu borcu sizden alamazsa bile yarın öbürgün yasal varislerinizden almaya çalışacaktır. borç ne kadar geç ödenirse o kadar dezavantajınıza olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 28 Eylül 2014; 2:17:54 >
  • evde teknolojik eşya , klima, mikrodalga bulundurmayın, yatak yorganı zaten almazlar, tv ye dokunamazlar diye bir kanun çıkıcak diye duymuştum ama emin değiliim 1000tl den pahalı bişeyse elden cıkarın , evde tencere tava, yatak yorgan, deri olmayan koltukları güvenle barındırabilirsiniz
  • cevaplarınız için çok sağ olun arkadaşlar. hepsi açıklayıcı olmuş. almak istediğim cevaplardı. eksik olmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eve Şöyle Bir Böcek Girdi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.