Şimdi Ara

Çin 5.5G'ye geçmeye başladı: 5G'ye göre avantajları ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin 5.5G'ye geçmeye başladı: 5G'ye göre avantajları ne?
    Dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi China Mobile, 5.5G olarak da bilinen yeni mobil iletişim protokolü 5G Advanced'ı resmi olarak kullanıma sundu. Bu standart, saniyede 10 Gbps veri indirme hızı ile mobil veri iletişiminde çığır açacak bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Ayrıca Bkz.Oppo Find X7 serisi, 5.5G desteği sunan ilk telefonlar olacak

5.5G'den ilk faydalanacak kişiler Oppo Find X7 Ultra satın alacak Çinli kullanıcılar olacak. Bununla birlikte 2024'ün sonuna kadar 20'den fazla 5.5G uyumlu cihazın piyasada olması bekleniyor. Yeni standart, 10 Gbps veri indirme hızının yanı sıra gecikme süresini azaltmayı ve Nesnelerin İnterneti ekosisteminin güvenilirliğini ve verimliliğini artırmayı vaat ediyor.

Ayrıca VR/AR, otonom araçlar ve hologramlar gibi yeni nesil uygulamalara güvenilir bir altyapı sağlayarak bu uygulamaların yaygınlaşmasına ve günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesine katkıda bulunacak.

6G için ara adım atıldı

China Mobile, yıl sonuna kadar 5.5G ağının kapsama alanını 300'den fazla şehri içerecek şekilde yaygınlaştırmayı planlıyor. İlk aşamada Pekin, Şanghay ve Guangzhou gibi büyük metropoller 5.5G'ye kavuşacak. Bu sayede, Çin'deki milyonlarca kullanıcı 5.5G'nin sunduğu yeniliklerden faydalanabilecek.

5.5G'nin gelişimi aynı zamanda gelecekteki 6G standardına geçişte de önemli bir rol oynayacak. Çin, 5.5G'yi 6G'ye geçişte bir ara adım olarak görüyor. 6G'nin ise 5G'den 100 kat daha hızlı olması ve daha geniş bir yelpazede uygulamaya sahip olması bekleniyor.

5.5G'nin 5G'ye Göre Avantajları:

• 5G'den 10 kat daha hızlı veri aktarım hızı

• Düşük gecikme süresi (maksimum 5 milisaniye)

• Daha fazla cihazın aynı anda bağlanabilmesi

• Daha geniş kapsama alanı

• Daha düşük enerji tüketimi

• Daha gelişmiş güvenlik özellikleri

• Yeni nesil uygulamaları destekleme (sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, otonom araçlar, hologramlar)

Kaynak:https://www.gsmarena.com/the_oppo_find_x7_series_is_getting_55g_support_the_first_in_the_industry-news-62211.php

• 4.5g Türkiyede ilk açıldığında 46 mbps hızları 3g cihazla görüyordum sonrasında 4g destekli cihazla bu hızı göremez oldum sonrasında yurtdışına taşındım ve hem fiyat hem boyut hem de hız bakımından dağlar kadar fark var ayrıca altyapılar 5.5g kaldırabilir mi bilemiyorum ki zaten en düşük paket 100 mb 200 tl nediyeyim 1 teste dayanmaz büyük ihtimalle
    biz 2030 da ancak geçeriz 5g ye.firmalar vatandaşları sömürmekten başka bir şey düşünmüyorlar.sözde 4 g den 5 g ye geçiş hızlı olacaktı ama o yüzden 4,5 g yaptılar ama çuvalladılar firmalar devlette sormuyor ne yaptınız ne ettiniz diye.olmadı bir kaç firma daha başlasın ülkemize bizdeki firmalar anlaşmalı hepsi ortak hareket edip vatandaşa hizmet vermiyorlar doğru düzgün çünkü rakip yok.bak lisans versinler bir kaç firmaya nasıl hızlanır firmalar.
    Herkes operatörlere gömmüş ama sanırsın operatörler Kuyutorman Elflerinin Kralı Thranduil'e bağlılar, bu konuda hükumetin hiçbir kabahati yok, devlet özel sermayeye ayar çekemeyecekse devletlere(daha doğrusu Hükûmetlere) ne gerek var, operatör de operatör, haaa sevmem ama sonuçta adamlar özel şirket, hep daha fazlası için çabalayacaklar, ticaretin temel kuralı... Bu toplumun ciddi problemleri var, okuma(neredeyse en az halklardan biri), okuduğunu anlayamama, anladığını da yanlış anlama :)
  • Bunu hangi yonga sağlıyor?

• Şu haberleri gördükçe bizim yerli operatörlere bütüüüüün "dualarımı" sevgi, saygı, hoşgörü içinde en en en içten duygularımla okuyorum :)

Hepsi batasıca

• Sene 2024 Turkcell’in 4,5g’li (daha 5g veya 5,5g yok) faturalı tarifeleri.

100mb internet 200₺
    1 gb internet 240₺
    3 gb internet 262₺
    5 gb internet 292₺
    10 gb internet 342₺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5g Türkiyede ilk açıldığında 46 mbps hızları 3g cihazla görüyordum sonrasında 4g destekli cihazla bu hızı göremez oldum sonrasında yurtdışına taşındım ve hem fiyat hem boyut hem de hız bakımından dağlar kadar fark var ayrıca altyapılar 5.5g kaldırabilir mi bilemiyorum ki zaten en düşük paket 100 mb 200 tl nediyeyim 1 teste dayanmaz büyük ihtimalle

• Benim bildiğim terminolojide 4.5 yada 5.5 g diye bir şey yok sadece Türkiye de uyduruldu ve isim olarak kullanılıyor.Çin'i öveceğiz diye yapmadığınız şey kalmadı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • khaos kullanıcısına yanıt
    5GA diye geçiyor olması lazım. x,5 bizimkilerin yumurtlaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 29 Mart 2024; 23:50:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz direkt buna geçelim buçuklu atlamayı seviyoruz zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu haberleri görünce nasıl desem nutkum tutuluyor söz bulamıyorum, nereden başlasak durumun izahını zihnimiz tartamaz bir saçmalıklar zincirine giriyor insan.
    Tüketici umarsızca tüketir protesto etmez, sağlayıcılar aymaz tüketiciye saygı duymaz adeta içinden geçecek tarifeleri sana hizmet diye sunarlar.

Biz'de tamamen olmasa da büyük oranda yerlileşmeden 5G'ye geçmeyi ertelemiş olmak nispeten iyi bir hamle, haberde geçen teknikler iyi güzel anlaşılır fakat bunu sahada verecek sağlayıcı nerede Türkiye'de 5G'nin hakkını verebilecekler mi merak ediyorum.

• Çin halkı izleme, fişleme, kontrol etme konusunda arşa çıkmış bir devlet. 5.5g, iot, teknoloji bunlar güzel ama esas dertleri başka. Aşırı kontrolcü, baskıcı rejim.

Tuncay Uyoutube
    How Shanghai,China is controlling corona virus(covid-19) with exceptional data mining
    https://www.youtube.com/watch?si=Y_oPlDx8znq9GzzV&v=uI-ndqK1dC0&feature=youtu.be

• Bize bir 20 sene sonra gelir artık

• biz 2030 da ancak geçeriz 5g ye.firmalar vatandaşları sömürmekten başka bir şey düşünmüyorlar.sözde 4 g den 5 g ye geçiş hızlı olacaktı ama o yüzden 4,5 g yaptılar ama çuvalladılar firmalar devlette sormuyor ne yaptınız ne ettiniz diye.olmadı bir kaç firma daha başlasın ülkemize bizdeki firmalar anlaşmalı hepsi ortak hareket edip vatandaşa hizmet vermiyorlar doğru düzgün çünkü rakip yok.bak lisans versinler bir kaç firmaya nasıl hızlanır firmalar.

• 5GB paket 10 Dolar. Bize düzgün internet hayal.

• Bizim operatorler 4.5 g den çıkış yapmak istediklerinde o zaman 7G falan cikar bence şimdi hiç çalışma yapmasinlar

7G cikinca direkt 7G ye geçelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5G de, sınırsız tarife de hala hayal güzel ülkemize :(

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi cihazlarını satmak için çıkardıkları palavra

• Herkes operatörlere gömmüş ama sanırsın operatörler Kuyutorman Elflerinin Kralı Thranduil'e bağlılar, bu konuda hükumetin hiçbir kabahati yok, devlet özel sermayeye ayar çekemeyecekse devletlere(daha doğrusu Hükûmetlere) ne gerek var, operatör de operatör, haaa sevmem ama sonuçta adamlar özel şirket, hep daha fazlası için çabalayacaklar, ticaretin temel kuralı... Bu toplumun ciddi problemleri var, okuma(neredeyse en az halklardan biri), okuduğunu anlayamama, anladığını da yanlış anlama :)

• false6 kullanıcısına yanıt
    Bizene

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.