Şimdi Ara

Çin'de Tesla sahiplerine yönelik seyahat kısıtlamaları hızla artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin'de Tesla sahiplerine yönelik seyahat kısıtlamaları hızla artıyor
    Çin'de Tesla elektrikli otomobiller, ulusal güvenlik riskleri nedeniyle giderek daha fazla alanda yasaklanmaya başladı. Bu kısıtlamalar belirli caddelere, güzergahlara ve otoparklara kadar uzanıyor. Daha önce sadece askeri üslerle sınırlıydı. Nikkei Asia tarafından servis edilen haber, bu konuda önemli detaylara ışık tuttu.

Ayrıca Bkz.BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı

Resmi gerekçe, Tesla'nın elektrikli araçlarının üzerinde bulunan kameraların sürekli olarak çevreyi kaydetmesi ve bu kayıtlara uzaktan gerçek zamanlı erişim imkanı olması. Yetkililer, bu kameraların bazı durumlarda "hassas bölgeleri" görüntülemesinden endişe duyuyor. Bu sebeple ülkenin belli bölgelerinde Tesla araçlara yönelik giriş kısıtlamaları getirilmekte.

Çin'de Tesla sahiplerine yönelik seyahat kısıtlamaları hızla artıyor

Otoparklarda Tesla yasağına dair tabelalar var

Tesla otomobilleri askeri üsler, polis karakolları, hapishaneler ve devlet dairelerinin çevresinde kullanılamıyor ya da park edilemiyor. Ayrıca, hükümetle bağlantılı bazı alışveriş, kongre ve iş merkezleri de Tesla araçlara kapalı. Bu yasakların kapsamı, bölgeden bölgeye ve şehirden şehre değişiklik gösteriyor.

Çin'de bazı etkinlik organizatörlerinin konuklara ve katılımcılara Tesla ile girişin kapalı olacağına dair bildirimde bulundukları belirtiliyor. Ayrıca söz konusu mekanların otoparklarda bu kısıtlamayı belirten özel tabelalar mevcut. Asıl neden ise ABD ile Çin arasındaki gerilimle ilişkilendiriliyor.

Tesla veri güvenliği endişelerini gidermek için kameralardan gelen verilerin Çin'deki sunucularda depolandığını ve yalnızca aracın kendisinde saklandığını açıkladı. Ayrıca toplanan verilere uzaktan erişilemediğini belirtti. Ancak, bu açıklamalar Çin hükümetini ikna etmeye yetmedi.

Kaynak:https://asia.nikkei.com/Spotlight/Supply-Chain/Tesla-cars-face-more-entry-bans-in-China-as-security-concerns-accelerate

• Dünyada ülkeler arasında cephe gerisinde garib bir savaş yaşanıyor.

• Kullandığımız ürünler bağlanabilirlik adı altında saçma haller almaya başladılar. Sadece araba kullanmak istiyorum A ile B noktası arasında gitmek ve gelmek bu bile zor

• joven kullanıcısına yanıt
    Aslında garip değil, bunu Microsoft'un bile sırf reklam geliri için güzelim Windows'un içine edişinden anlıyoruz. Ayrıca, aynı şeyi Amerika'nın Huawei için de yaptığını düşünür isek olay daha kolay anlaşılmaktadır. Ben, Çin'in Apple'a hala izin veriyor olmasını da diğer Çinli telefon markalarının markaja girmemesini istemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Aksi halde iPhoen vb diğer Amerikan markaları da çoktan Çin'den silinmişti.
    Çünkü Amerika hala üretimini Çin'den çekme çabasında ve üstüne hala Çin'e yüklenmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 28 Ocak 2024; 13:48:35 >
  • sap-la,huaweii intikamı diye yorumladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 28 Ocak 2024; 13:56:57 >
  • AB de bizimki gibi yasaklar getirmeli Çinlilere piyasa Çinlşilere kalmamalı şimdilik ucuz üretiyorlar ama sonra Xiaomi gibi piyasayı bir nevi ele geçirdiği an fiyatları batılı üreticilerden de daha pahalı yapar bunlar Rusya'da benzer durum yaşandı.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Apple'ı yasakladıkları anda Apple gider Tayvan'da üretim yapar Çin'in zararına olur yılda 250 milyondan fazla telefon satan marka Apple.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çin, kontrol manyağı bir rejimle kafayı yedi iyice. bu gidişat içine çöker, ben diyeyim

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

Evet öyle gözüküyor olsa da aynı zarar Apple ve Amerika'ya da yazacak. Üretimi komple taşıyacak ve Çin'deki gibi eksiksiz olana kadar deli gibi maddi (para) ve manevi (akıl) harcama yapacak. Gittiği ülkeye kaynak ithal edecek ki büyük bir kısmı Çin'de, ham maddenin. Çin'den alamaz ise kendi kaynaklarını göndermek zorunda kalacak. Bu ithalat ve ihracat ilgili ülkeyi ne kadar değiştirecek. Üretim ne kadar kaliteli olacak, lojistik olarak ne gibi problemler ortaya çıkacak. Bu kadar baskıya rağmen Apple'ın da Çin'de inat etmesinin bir sebebi olmalı, değil mi?

• Çin arabalarını yasaklaması daha kötü olur. Zaten yüksek vergi var. Tamamen yasaklatir bununda AB'ye dayatabilir

• Uydu internet ve araçların üstündeki kameralar sensörler. Yüz tanıma ve diğer bisürü teknoloji. Çılgınca ama otonom sürüş modunda teslalar yolları kapatarak büyük karışıklıklar çıkartabilir. Suçlusuda hackler olur heralde. Bunu düşünen çinli yetkililer teslaların tekerlerine park halindeyken kilit filan takma zorunluluğuda getirir yakında

• 2-3 gündür buradayim. Buradakilerin böyle bir bilgisi yok ve de her yer Tesla.
    Ayrıca Tesla'nin burada fabrikasi oldugunu düşünürseniz bana pek inandırıcı gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapıları ile ilgili çok ciddi bilgim yok ama hacklenemeyecek bir altyapıları da herhalde yoktur. Sonuçta, Çin hükümeti, zaten gizli saklı olabilecek her yerde kamerası olan bir ülkeyi yönetmiyor mu? Tesla devede kulak. Bahaneleri şahaneymiş.

• Zalim bi ulke umarim yok olur ama guclenmeyi de biliyor mlsf

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.