Şimdi Ara

Cin'den Dreambox DM 800 HD getirtmek isteyenler? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.613
Cevap
20
Favori
377.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

root@dm800:~# ipkg list | grep secondstage
    dreambox-secondstage - 73-r0 - Dreambox second stage bootloader

ama ilginçtir ki cihaz açılırken ekranda bootlader #72 yazıyor

quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Seocndstage kontrolü için

telnet yapın
    baglanıp, login olduktan sonra şunu yazın

ipkg list | grep secondstage

Bende BL73 R0 görünüyor
  • hocam ne istiyosun cihaza
  • bende dün baya yogun bir sis yüzünden geç saatlerde ancak ankara ya dönebildi. cihazı artık pazartesi işe gidince alırım.
    bakalım bende kaç görünecek.

bu arada hakan_adana kardeş cihazın gümrükten geçmiş hayırlı olsun.
    darısı ikinci cihaza.
  • HDli kanal listesi ..programı ile beraber buyrun ( güncelleme 22/11/2009 )

http://rapidshare.com/files/310563765/HDLikanal_listesi__d__zenleme_programae_.rar

beyler dalgınlığıma gelmiş rar içindeki openedit programını yanlış atmışım dreamboxedit 3.0 kullanırsan yüklersiniz

quote:

drizzt_tr

telnet yapın

Bende BL73 R0 görünüyor

usta bu doğru değil bende 75-r0 yazıyor daha dün kendim

NabiloBlackHole_DM800_012_bl72_8a8f8.nfi ve bl70 yükledim

cihazım klon oldığu için bl72 olarak açılmadı bende dreaup ile bl70 attım açıldı sonra crakladım kullanıyorum

gemini 4 40 ve 4 50 kullandım nabiloyu deneyeyim dedim resmen hasta oldum harika bir image herkese tavsiye ederim

nabiloda mytube eklentisi vlc yi açmadan çalıştı...
    cihazda 192.168.2.1 olan dns yi 4.2.2.5 ve 4.2.2.6 altalta girdim restart enigma yaptım çalıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Kasım 2009; 20:44:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

HDli kanal listesi ..programı ile beraber buyrun ( güncelleme 22/11/2009 )

http://rapidshare.com/files/310563765/HDLikanal_listesi__d__zenleme_programae_.rar

quote:

drizzt_tr

telnet yapın

Bende BL73 R0 görünüyor

usta bu doğru değil bende 75-r0 yazıyor daha dün kendim

NabiloBlackHole_DM800_012_bl72_8a8f8.nfi ve bl70 yükledim

cihazım klon oldığu için bl72 olarak açılmadı bende dreaup ile bl70 attım açıldı sonra crakladım kullanıyorum

gemini 4 40 ve 4 50 kullandım nabiloyu deneyeyim dedim resmen hasta oldum harika bir image herkese tavsiye ederim

kurulum---> sitem içinde videoenhancement plugini çalışıyor mu acaba?

• Sağolasın necati ustam şükürler olsun gümrükten geçti darısı abimin cihazının başına. Yarın elime ulaşınca foto çekip koyarım.
  • bu nabiloyu acaba BA ile mi yüklesem ne dersiniz ? görmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STRONG1

kurulum---> sitem içinde videoenhancement plugini çalışıyor mu acaba?

dostum sistem içinde böyle bir ayar göremedim görüntü ayarı falan var orda
    eğer dediğin görüntü ayarları yada ince ayar ekranı falansa evet çalışıyor

nabilo ortam oynatıcı da avi çalışmadı mpeg ve mkv çalıştı :))

NabiloBlackHole_DM800_012_bl72_8a8f8.nfi da mytube vlc siz çalışıyor

(gemini kullananlarda vlc player pc de açık olacak ve hedef kısmıda
    "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --extraintf=http şeklinde olacak)

dns 192.168.2.1 di dns yi değişerek 4.2.2.5 ve 4.2.2.6 yaptım ve youtube açıldı

ayrıca

enigma2-plugin-extensions-pauli_0.6.12_all.ipk

bu plugis ile de kumanda dm500 gibi çalışıyor

DM800 de kumanda ayarlarini degistirmek!!

--------------------------------------------------------------------------------

DM800 icin kumandanizi dm500 gibi yada 600 gibi kullanmak icin gerekli dosya zipten cikartip
    enigma2-plugin-extensions-pauli_0.6.12_all.ipk

/tmp icersine atip kumandadan manuel olarak kurun. Enigma restart yapin.

Sonra kumandanizin yesil tusuna (nabilo icin) basin.

Nabilosat Green Pnaelde
    Pauli Neutino Keymap plugin olarak goruyoruz. Uzerine gelip actigimizda

Change keymap ve kumandamizin sari tusuna bastimizda kumanda ayarlarimiz Neutino (classic) oluyor. Ve artik rahatca eskisi gibi kullanabiliriz.

Denenmistir.

nabilo görüntüleri

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&um=1&sa=1&q=nabilo+blackhole+0.12&aq=f&oq=&start=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Kasım 2009; 21:03:20 >

• nihat1551 sizin cihaz da second stage kaç yüklü movimax gibi kanallarda dvb alt yazıları gösteriyor mu? aşğıdaki linki bi inceleyin derim

http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php/topics/1791/2/Gemini_4_50_for_DM_800_HD_patc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRONG1 -- 22 Kasım 2009; 22:01:31 >
  • quote:

nihat1551 sizin cihaz da second stage kaç yüklü movimax gibi kanallarda dvb alt yazıları gösteriyor mu? aşğıdaki linki bi inceleyin derim

http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php/topics/1791/2/Gemini_4_50_for_DM_800_HD_patc

bunuda yüklemiştim :))

bende secondstage 70 yüklü image ile 72 geldi fakat cihaz açılmadı bende dreamup ile secondstage yi 70 yaptım açtım :))

geminide kanal geçişi başarısız hatası alıyordum sürekli

menude bulunan altyazı seçeneğini tıkladım bazı kanlalrda altyazı olarak dvbs turkce gibi bişeler

çıktı ama etkinleştir yapınca ekranda altyazıyı görmedim filmin desteği varmıydı bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Kasım 2009; 22:13:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madatruk01

Merhaba,

Benimki Adana gümrüğünde takıldı demiştim. Biraz detay verim. Toplamda 650 mal oldu. 500'e buluyorsanız hemen alın. 400'e alacakken 250 extra ödedik. PAradan çok adelet duygusu insanı üzüyor. Herkesinki geçiyor benimki takılıyor diye üzülüyorsunuz.

400 adet + 70 avro bandrol + 93 tl ise damga ve vergi (%20) = 650 oldu.

1. eğer gümrükte adamınız varsa (posta gümrüğünde) sorun yok. Eğer takıldığında ise benim uydu alıcısı tek kanallı değmeniz ikna etmenzi daha iyi o zaman 30 avro bandrol ödersiniz. Vergiye gelince ise 150 avro ve aşağısı bedel alınmaz. 400 tllik paypal ödemesini gösterip, 400-325= 75 tl üstünden %20 vergi ve 30 tl damga vergisi vereceksiniz.

Ama DHL ile takılırsa extradn 150 tl daha ordinor ücreti mi ne var birde onu vereceksiniz.

Hiç uğraşmayın. gidin tr'den 500 alın aklınız rahat etsin.

Kerem

Ben biraz önce PTT den cihazı teslim aldım.
    Önce gümrüğe gittim, 70 euro bandrol ücreti istediler. Tanıdıkları devreye soktum ancak, kayıda işlendiği için bu saatten sonra zor duruma düşerim dedi.
    mecbur ödedim. 156 TL bandrol ücretinin yanında ekstra bir ücret ödemedim.
    550 TL ye almış oldum.
    Fiyat 25$ göründüğü için, damga ve vergi ödemedim.
    DHL ile alsaydım, bandrolü bile ödemeyebilirdim ama takılırsa ekstradan ordino ücreti 100TL ve işlemlerin yapılabilmesi için vekalet ücreti ödeyecektim.
    Neticede burada alırken bu riski göze almıştım. Ekstra ödediğim 150 TL ile buradaki fiyatına almış olduğum.
    Bir çeşit kumardı ve bu risk alınmalıydı. En kötü ihtimal buradaki satış fiyatına mal olacaktı, bekledim süre haricinde bir kaybım yok diye düşünüyorum.
    Akşama cihazı kurcalar, detayları yazarım...

• nightbird hayırlı olsun umarım cihaz sorunlu değildir forumda bir arkadaş aldı gümrüğe takılmadan geldi ancak cihaza image yüklerken cihaz elinde kaldı ... 3 gündür sorunu çözemedik boot ekranında kalıyor ve cihaz açılmıyor bugun tamire göndericek bakalım nesi var
  • quote:

quote:

nihat1551 sizin cihaz da second stage kaç yüklü movimax gibi kanallarda dvb alt yazıları gösteriyor mu? aşğıdaki linki bi inceleyin derim

bunuda yüklemiştim :))

bende secondstage 70 yüklü image ile 72 geldi fakat cihaz açılmadı bende dreamup ile secondstage yi 70 yaptım açtım :))

geminide kanal geçişi başarısız hatası alıyordum sürekli

menude bulunan altyazı seçeneğini tıkladım bazı kanlalrda altyazı olarak dvbs turkce gibi bişeler

çıktı ama etkinleştir yapınca ekranda altyazıyı görmedim filmin desteği varmıydı bilemiyorum

slm nihat..nabilo image da kanal gecişi başarısız hatası nı artık hic almıyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbird

quote:

Merhaba,

Benimki Adana gümrüğünde takıldı demiştim. Biraz detay verim. Toplamda 650 mal oldu. 500'e buluyorsanız hemen alın. 400'e alacakken 250 extra ödedik. PAradan çok adelet duygusu insanı üzüyor. Herkesinki geçiyor benimki takılıyor diye üzülüyorsunuz.

1. eğer gümrükte adamınız varsa (posta gümrüğünde) sorun yok. Eğer takıldığında ise benim uydu alıcısı tek kanallı değmeniz ikna etmenzi daha iyi o zaman 30 avro bandrol ödersiniz. Vergiye gelince ise 150 avro ve aşağısı bedel alınmaz. 400 tllik paypal ödemesini gösterip, 400-325= 75 tl üstünden %20 vergi ve 30 tl damga vergisi vereceksiniz.

Ama DHL ile takılırsa extradn 150 tl daha ordinor ücreti mi ne var birde onu vereceksiniz.

Kerem

Önce gümrüğe gittim, 70 euro bandrol ücreti istediler. Tanıdıkları devreye soktum ancak, kayıda işlendiği için bu saatten sonra zor duruma düşerim dedi.
    550 TL ye almış oldum.
    DHL ile alsaydım, bandrolü bile ödemeyebilirdim ama takılırsa ekstradan ordino ücreti 100TL ve işlemlerin yapılabilmesi için vekalet ücreti ödeyecektim.
    Neticede burada alırken bu riski göze almıştım. Ekstra ödediğim 150 TL ile buradaki fiyatına almış olduğum.
    Bir çeşit kumardı ve bu risk alınmalıydı. En kötü ihtimal buradaki satış fiyatına mal olacaktı, bekledim süre haricinde bir kaybım yok diye düşünüyorum.

dostum hayırlı olsun cıhazın

kac gunde teslım aldın acaba?ben bugun bu yaocxin denen fırmadan aldım ve gonderttım ptt ıle..bana bır tavsıyen var mıdır gumruge takılmadan yapabılecegım?benımde gumruk memuru bır arkadasım var iş işten geçmeden mesela kayıta işlenmeden yapabılecegımbırsey var mı?bu fırma guvenılırmıs umarım bır problem cıkmaz?

bır sorum daha olacak tecrubelı arkadaslardan..oturdugum sıtede merkezı sıstem var hotbırd kanallarını gorebılıyorum bu hd futbol demo ve belgesel kanallarını ızleyebılecekmıyım..eutelsattan yayın nasıl alırım?

• quote:

nightbird hayırlı olsun umarım cihaz sorunlu değildir forumda bir arkadaş aldı gümrüğe takılmadan geldi ancak cihaza image yüklerken cihaz elinde kaldı ... 3 gündür sorunu çözemedik boot ekranında kalıyor ve cihaz açılmıyor bugun tamire göndericek bakalım nesi var

Teşekkürler Nihat,
    Şuan işyerindeyim, cihazın sadece dış görünüşüne bakabiliyorum.
    Bu akşam eve gitmeden önce, evimin yakınında olan, aynı zamanda server da aldığım uyducuya uğrayacağım.
    Ayrı bir ücret talep etmeden buna da server yükleyecek.
    Server ücretini öderken özellikle söylemiştim, 800HD alacağım, ekstra bir ücret talep etmeyeceksin diye.
    zaten çanakları da ona bağlatmıştım ve 2 odaya kabloları o çekmişti.
    Aynı IP den bağlandığın sürece sorun olmaz, ancak cihaz ile başka yerden erişirsen 2 sini birden kapatırım demişti.
    Şimdi 800HD yi panel Tv ye takıp 500 ü diğer odaya geçireceğim.
    Nova, Sky Italya, Canal + plus larda bir sürü HD kanal vardı ve açamıyorumdum. Şimdi performansı çok merak ediyorum.
    bayram tatilinde bol bol kurcalarım.
    Bu arada Sky Italya paketi yeniden açıldı. 1,5 - 2 aydır erişilemiyordu...
    2 hafta önce DS döndü, dün akşam bir baktım Sky Italya da çözülmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: xavi06

quote:

Orijinalden alıntı: nightbird

quote:

Merhaba,

Kerem

550 TL ye almış oldum.

dostum hayırlı olsun cıhazın

kac gunde teslım aldın acaba?ben bugun bu yaocxin denen fırmadan aldım ve gonderttım ptt ıle..bana bır tavsıyen var mıdır gumruge takılmadan yapabılecegım?benımde gumruk memuru bır arkadasım var iş işten geçmeden mesela kayıta işlenmeden yapabılecegımbırsey var mı?bu fırma guvenılırmıs umarım bır problem cıkmaz?

bır sorum daha olacak tecrubelı arkadaslardan..oturdugum sıtede merkezı sıstem var hotbırd kanallarını gorebılıyorum bu hd futbol demo ve belgesel kanallarını ızleyebılecekmıyım..eutelsattan yayın nasıl alırım?

Teşekkürler xavi06,
    Ben de Yaocxin'den Tina'dan aldım. Şöyle özetleyeyim.
    09 Kasımda parasını ödedim.
    11 Kasımda Tina EMS ile kargoya verdi.
    12 Kasımda Hong Kong dan uçak ile ayrıldı.
    19 Kasımda PIM Istanbul'a ulaştı.
    20 Kasımda PIM Bursa'ya geldi.
    Gümrüğe takıldığını cuma günü erken saatte öğrenebilseydim cuma teslim alırdım.
    Saat 16:00 gibi takıldığını öğrendim 17:00 ye kadar yetişmez diye bugüne kaldı.
    23 Kasım da sabah işlemleri hallettim ve aldım.

Gümrük için yapabileceğin hiçbirşey yok aslında. Ben Gümrük müdürünü tanımama rağmen ufak meblağlar çok ilgilerini çekmiyor. Böyle birşey için de riske girmek istemiyorlar. Ayrıca kayıt altına alındığında, sistemden kaçış yok.
    Çok diken üstünde çalışıyorlar, adları çıkmış birkere
    devlet de önlemini almış her yere kamera ve ses sitemi döşemişler ve duvarlarda uyarı levhaları var. Tüm sistem, ses ve kamera ile kontrol ediliyor diye
    Firma güvenilir, cihazı sorunsuz gönderiiyor ama gümrük tamamen şans.
    DHL ile alanlar bandrol bile ödemediler,
    Ben sadece bandrol ile kurtardım,
    Diğer bir arkadaş bandrole ilave olarak damga vergisi ve tutar üzerinden vergi ödemiş.

Kör tuttuğunu ... diye bir söz var ya aynen bizim devletin durumu da böyle...
    Şimdi umarım cihazda sorun yoktur da bu kadar ile almış oluruz.
    Gerçi benim uyducu, Time bomb da yesen, tuner i de uçursan korma hallederiz diyor.
    Biraz da ondan rahatım.
    Daha ucuz server bulmama rağmen bu güvenceden dolayı benim uyducunun server ını kullanıyorum...

• quote:

nightbird hayırlı olsun umarım cihaz sorunlu değildir forumda bir arkadaş aldı gümrüğe takılmadan geldi ancak cihaza image yüklerken cihaz elinde kaldı ... 3 gündür sorunu çözemedik boot ekranında kalıyor ve cihaz açılmıyor bugun tamire göndericek bakalım nesi var

Cihaza yeni image yüklemeyi düşünmüyorum, üzerindeki Gemini 4.4 ile bir süre kullanmayı düşünüyorum.
    en azından cihazı tanıyana kadar. O yüzden cihazın çökeceğini sanmıyorum.
    Sadece kanal listesi ve Server bilgilerini yükleteceğim.
    Yine de elektronik cihaz, bozuk da çıkabilir. akşam göreceğim.
    Boot 75 olayını da akşam öğrenirim. Fake mi yoksa, gerçek mi?
    necc7 de aynı yerden almıştı boot75 li gelmişti.
    Ancak bazı forumlarda fake diye bahsediliyormuş, image yükleyince boot 72 e düşüyormuş.

Arkadaşıma 8GB çakma ipod almıştım.
    Cihaza format atında 2GB a düşmüştü. Sanalda bir program ile 8GB gibi gösteriyorlarmış.
    Bu boot75 olayı da öyle olabilir. Yarın bilgileri yazarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: caution

slm nihat..nabilo image da kanal gecişi başarısız hatası nı artık hic almıyor musun?

nabiloda hiç almadım diyemem ama diğerinde kanlalr hiç açılmıyordu

bunda %95 düzeldi ve geçiş hatası veren kanalın altındaki kanalı açıp geri onu oaçınca düzeldi ...
  • Bu uydu degiştirmedeki tuner failed hatasını almamak için ayarlar vermiştim ama silinmiş..Neden ve niçin silindi

Bu cihazların fan gürültülü geliyor. Şöyle en sessizinden kalite bir fan tavsiyesi olan varsa onu alıp takalım bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 23 Kasım 2009; 14:42:45 >
  • selam arkadaşlar bende cihazı bu gün iş yerinden aldım. bir inceleme yaptım şöyle baktım. daha önce Tina dan bl75 almıştım hatırlarsanız. şimdi ki cihaz Kosta dan bl72
    iki cihaz arasında bana Tina dan aldığım daha kaliteli gibi geldi. Tina dan aldığım cihazda fan voltajı drenç ile düşürülmüş ve sürekli çalışır durumda idi. Kosta nın cihazında fan cpu ısınınca devreye giriyor. bu kısmını sevdim. ayrıca şu an klon cihazlar için çıkan bl72 li gemini 4,50 yükledim sorunsuz çalışıyor.

bu arada bence bu yeni image yükleme işinden sonra bootloader 72 ye dönüyor işi zannedersem şöyle oluyor şu an bence imageler içinde bootloader imageleride yüklü. böyle olunca siz bl75 olan cihazınaza içinde bl72 olan gemini 4,5 yada başka bir image yüklerseniz pat diye cihaz bir anda bl72 ye döner hatta bl70 li image yüklerseniz bl 70 e döner. bence image yükledikten sonra bootloader geriye dönerse yeniden bl75 yükleyin.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.