Yalnız ben size milliyetçi değilsiniz demedim, yaftalama da yapmadım Kimmiş yerel üretici yazmışsınız karşı çıktım, çünkü gayet yerel üretici var bu ülkede. Ha siz ısrarla yerli firma yok Çinliler gelebilir diyorsanız bize bunu örneklerle açıklayan bir konu açabilir,forumu aydınlatabilirsiniz Ayrıca benim çocuğum Einstein okuyacak diyen velilerimiz,ve onlara gore eğitim sistemi geliştiren hükümetimiz sağ olsunlar kalifiye eleman bulunamıyor ki yurt dışına çıksın? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Haziran 2024; 10:31:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çin’den gelen tüm otomobillerden artık ek yüzde 40 vergi alınacak (13. sayfa)
-
-
Tamam kardeşim sen haklısın. Tartışmaya gerek yok bence. Seviye düşmesin.
Ben ne togga nede getirilen ek vergiye karşıyım sistemsel olarak genelleme yapıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 14 Haziran 2024; 10:34:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz bu forumda ve tapar, Honda tapar gördük de, togg tapara pek rastlamadık.
Toggla ilgili düşüncelerinizi açıklamak için yaftalama yerine direk anlatmayı tercih edebilirsiniz bence
Ben ortada düşen bir seviye göremiyorum
Kimmiş yerli üretici var mı ki?
Evet var yerel üreticiler,yoksa buyrun açıklayın tezinizi
Açıklama göremedim, milliyetçiliğin zekatı falan diye cevap vermişsiniz,garip.
Gayet kibar bir tartışma,seviye sorununuz varsa bence de tartışmayın.
Yerli firmaların yeterince arge yapmadığını ve gençlere hiç değer vermediklerini ve ucuz yollu mülteci kaçak göçmen vs çalıştıranlar olduğuna vurgu yapmak için öyle demiş olabilirmiyim acaba?
Daha çok neden sayarım yerli firma yok demek için. ( Genelleme yapıyorum çok ama çok az sayıda gerçekten arge yapan katma değer için bir şeyler üretmeye çalışan firmalar var)
Togg destekciligini, hükümet destekciligi olarak görüp togg tapar oluyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Haziran 2024; 10:47:26 > -
Kimmiş yerel üreticiden geldiğimiz noktaya bakar mısınız,yerel üreticiler ARGE yapmıyor mülteci çalıştırıyor gençlere değer vermiyora geldik, şahane gerçekten.
520 km menzilli kronik sorunu neredeyse olmayan elektrikli otomobil üreten,
Dün Savunma sanayiinde ABD nin ağzına bakarken şuan kendisi ihracat pazarı oluşturmuş bir ülkede ARGE yok yazıyorsunuz el insaf.
Gençler hayatlarının 18 senesini kendilerinin ve ailelerinin talebiyle okulda geçiriyor zatı muhterem,sizin o kalifiye dediğiniz çocuğa ben şirketteki tırın kaputunu açıp göstersem,eline İngiliz anahtarı versem ertesi gün işe gelmiyor.
Siz nerede yaşıyorsunuz onu bilmiyorum da, toplumdan bihaber olduğunuz kesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Haziran 2024; 10:53:12 >
Hükümet togg projesini siyasi amaçları için çokça kullandı bu doğru,peki bu nasıl oldu?
Togg projesi için maket,çakma, Floransa İtalya Almanya montajı
Gemiyle Avrupa'dan geliyor ,1 senede batar,parçaları burada birleşiyor ,alan enayiler düşünsün,zuhahahahah çöp,
yazanlar kimin destekçisi idi?
Bu yazdığınız teze göre el altından toggu siyasi malzeme yapan hükümetimize çalışmış bu arkadaşlar.
Belki siz de togg için bunları yazmissinizdir,yoksa gizli AKP'li falan mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Haziran 2024; 10:54:1 >
Gerçek ten güzel çaptırıyorsun söylediklerimi zaten o saydığınız firmalara bir şey diyen yok. Baykar togg vs bunlar önemli ve çok iyi firmalar.
Genelleme dedim yani bir çoğu dediğim gibi sizin sanayiden haberiniz yok.
Siz söze yerel üretici kimmiş diye başladınız
Mülteciler çalışıyor gençler yurtdışına çıkıyor diye devam ettirdiniz
Ben çarpıtiyor oldum:)))
Neyse,bilginiz olsun gençleri eğitmek, kalifiye eleman yetiştirmek istiyorsanız o çocuğun en geç 15inde sanayiye gelmiş olması , ailesinin de benim çocuğum Einstein dememesi lazım,
Böyle bir çocuk,aile tanıyorsaniz muhtemelen şuan aylık ortalama kazancı memurdan iyidir.
Çin Ticaret Bakanlığı karşı hamleye hazırlanıyor
www.sozcu.com.trÇin'den Türkiye'ye ek vergi tepkisi - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/cin-den-turkiye-ye-ek-vergi-tepkisi-p57307
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hamlesine limon sıkayım ben onun,ne yapacak mal almayip sattığı 2 senedir oyalama taktikleriyle piyasasını ele geçirmeye kalkıştığı ülkeye ambargo mu koyacak:))))
Piyasa bu şekilde müdahale edilmez. Madem çok kaliteli o zaman niye devletin gücünü kullanıyorsun. Diğer araçlara ek vergi koydurmaya gücün varsa neden kendindeki ÖTV yi kaldırtmaya gücün yok. Kafası biraz çalışan ne oyun döndüğünü anlar. Bu tarz manipülatif hareketlerle amaç vatandaşı kazıklamak yerli malını korumak değil. Bu kafayla satmaz. Suanki rakamlar için birşey demedim. Bu kafayla araçlarını da geliştirmez nasılsa devlet arkasında ilave vergi getirir TOGG harici olur biter.
-
Yani sizin tezinize göre 2 senedir fabrika kuracağım diye palavra sıkıp ülkelerde ucuz işçilikle mal ettiği on binlerce aracı gemiye doldurup satan,sonrasında palavra sıktığı ve piyasayı çekirge sürüsü gibi ele geçirmeye çalıştığı meydana çıkınca Avrupa birliğinden ABD ye kadar her yerden şut yiyen Çinlilere
Türkiye Cumhuriyeti ek vergi koyunca piyasaya müdahale edilmiş oluyor,togg batıyor böyle giderse de satmaz kendini geliştirmez biter adam kazikliyorlar büyük oyun dönüyor kafamız çalışsın
Doğru mu anladım?
Chery, MG ve BYD belki Türkiye'de fabrika kurma yoluna giderler ama bence bu olayda en büyük zararı Skywell gördü gibi, zaten doğru düzgün satışlarıda yoktu. Bu işin sonunda Türkiye'den bile çekilebilirler diye düşünüyorum.
-
Bu gizli AKP'liler, CHP'li gibi görünüp, millete dostca ve bazı konularda aynı fikirde yaklasıp, onları ağlarına düsürüyorlar ve kafalarını celip AKP'li mi yapıyorlar? Böyle mi oluyor gizli AKP'li mesela? Yani mesela diyor ki, ben CHP'liyim fakat, AKP giderse söyle olur, böyle olur, Fetö gelir, sokağı köpekler basar falan diye korkutup hain planlarını uyguluyorlar sanırım? Hahaha..
Ben gizli AKP'li değilim fakat, CHP'li olmadıgım da kesin.. yani eskiden öyleydim fakat artık CHP'ye oy vermiyorum, destek de vermiyorum cünkü ben far right düsüncelere sahibim fakat din iman olayım yoktur bu yüzden AKP'ye oy atmam tabii ki..
Simdi Togg sevmezler CHP'liler, Togg severler AKP'liler..
Togg dısında, bayraktar tapar, IHA tapar, SIHA tapar, havelsan tapar falan da vardır.. Tabii bunların sevmezleri de vardır bunlar da CHP'li olabilirler daha kötüsü dört harfli partili olabilirler.. Fakat yine de, bunların hepsi AKP itemi.. O yüzden biri gelip de, Togg süper diyorsa, onun önce AKP'li olup olmadıgını bir düsünmek gerekir.. Yani AKP'li de olabilir yasak mı kardesim AKP'li olmak? fakat Togg'u neden savunuyor gercekten Togg almıs kullanıcısı mı, yoksa sırf AKP itemi oldugu icin mi togg diyor? bunu bir değerlendirmek gerekiyor..
-
Demek ki ortada togg tapar falan yokmuş , etki tepki varmış
Onlara bu tip konularda pası atan sizsiniz,90a takınca ağlamak yok
Bu projeye başından Ekrem başkan Mansur başkan gibi destek olup militanlik yapmasaydiniz kimse de toggu siyaset malzemesi yapamazdı
Ama onlar da CHP li değil mi?
Togg projesi 520 km menzilli çağın gerektirdiği elektronik altyapıya sahip bir elektrikli araç,alanlar da gayet memnun.ki benim hdpli arkadaşım da aldı,memnun.
Ortada tapacak birşey yok,togg alanlar AKP'li algısı da montaj çöp Floransa muhabbeti gibi pürüzsüz bir palavra
Togg taparların olmadıgını nereden cıkarttın? Yazımdan nasıl bu sonuc cıktı? Toggcuların yüzde 90'ının togg araba aldıgını ya da almayı düsündügünü zannetmiyorum.. Sadece iktidarı desteklemek icin togg övüyorlar..
-
Ben toggci diye bir tayfa görmedim ne bu forumda ne de dışarıda.
Togga bok atanlar övenlerin 500 katı falandır
Kimsenin taptığı falan yok, herkesin alabileceği, ulaşabileceği araba o rakamlara çıkıyorsan
Özellikle de 800 bin TL sini 36 ayda ödeme imkanı varken
Toggcular her yerde dikkatli bak gorursun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X