Son 6 aydir Cin'de yasamaktayim ve onumuzdeki 3-4 sene civarida buralarda kalacagim gibi gozukmekte. Ve herkesin bildigi gibi, Cin'de inanilmaz bir internet sansuru yasanmakta, youtube, hulu, facebook, ****, twitter, blogger, vs gunluk hayatta kullandigimiz siteler genelde yasakli. Tabiki de teknoloji bunlari asiyor ve burada nimet olan VPN'ler kullaniyor yabancilar tarafindan. Ben de son 6 aydir VPN kullanmaktayim.
Asil soruma gelince, evdeki agi komple VPN'e baglamak istiyorum, denedigim VPN'lerin arasinda en guzeli Astrill di. Ama sikintisi, ayni anda birden fazla kullaniciya izin vermemekte. Dolayisiyla, benim icin en mantikli cozum, modemi VPN ile internete baglamak, sonra hem ev icinde direk VPN baglantisi ile cikmak hem de ev disinda modeme VPN ile baglanim modemin VPN baglantisindan faydalanmak. Tabi bu sadece bir varsayim, su anda.
Bu konuyu Astrill destek bolumune actigimda dogal olarak bana DD-WRT li modem onerdiler, ordan direk kurulumla VPN e baglanilabiliyor.
Ama asil sorum ve arastirmam bundan sonra, ben disaridan da modemin VPN ozelliginden faydalanarak modeme baglanip, modemin Astrill aglantisindan internet almak istiyorum.