Şimdi Ara

Çin dili abartılıyor mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan Çin dili ve edebiyatı bölümünde okumaktayım. Herkes Çin dili hakkında çok iyi paralar kazanırsın iyi yerlere gelirsen çok iyi fırsatlar elde edersin gibisinden konuşuyor. Sizce Çin dili nasıl? Gerçekten böyle fırsatlar var mı? Artık kendimi motive edemiyorum dil o kadar zor ve yorucuki bırakmayı düşünüyorum.

• Dünya pazarında Çin'in konumunu biliyorsunuzdur herhalde hocam. Bu nedenle okuduğunuz bölümün önünün açık olduğu düşüncesindeyim. Uluslararası alanda kendinizi geliştirip, iyi yerlere gelmemeniz için bir sebep yok diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliexpresten bişey alırken sana aldırırız
    şaka bi yana büyük şehirde yaşıyosan çinle ticaret yapan cok firma var...tek dezavantajın çinlilerin nerdese hepsi ingilizce biliyo
  • Tanıştığım birinin arkadaşı bi makine şirketinde Çince çevirmenlik yapıyormuş. Gelen makinelerin kullanım kılavuzu cartı curtu hep Çince olduğundan illaki bir çevirmenin olması gerekiyor. Aylık belirli bi sabit ücret + satılan her makineden %lik pay veriyolarmış ortalama 10bin liraya kadar çıkıyormuş aylık aldığı ücret. Yalnız bu kişi Çin dili edebiyatı okumuş mu ne yapmış bilmiyorum tek bildiğim uzun süre Çince öğrenmek için Çinde yaşamış.
  • Valla çok eğlenceli bir dil. Sınıfımda çinli arkadaşım vardı 10 numara adamdı. Aklımda tek cümle kalmış "Voda mınza şi Hasan"
  • tipik turk ogrencisi oyle ya millet maasi icin doktor oluyor, eczaci oluyor

kimse demiyor benim cocugum cok calisip milyoner olacak veya bu bulusu, bu teknolojiyi bulacak herkesin derdi gerizekali ogrlunu kizini yuksek maasli is bulmakta

bak kardes dil bir arac, bunu inglzice ogrenip bu isten ayda ortalama 10 bin dolar kazanan biri olarak soyluyorum ne ismi yapiyorum, degisik bir is benimkisi ama her sektorude her iste boyle ve daha cok paralar var yeterki sen kafani calistir

cinliler dunyanin her yerinde fabrika aciyor yatirim yapiyor , tabikide dunya gerceklerini bilmiyorum, kurtlar vadisi izleyen, dizi izleyen nesil ne bilsin, Foxconnun corluda fabrikasi var. sence turkiyede olmayan cin firmasi varmidir ?

https://www.tucider.org/tr/ticari-enformasyon/turkiyedeki-cin-firmalari.html

http://www.ensonhaber.com/cinli-firmalar-5-milyar-dolarlik-ihracat-icin-turkiyede-2016-05-15.html

sen bu firmalara girmeycek kadar kasitesi bos bi adamsan , tabikide cin dilini ogrenmen bosa gecmis ve harcanmis zaman olacak

asagidaki videolari izle google nasil kuruldu, Microsoft nasil bu hale geldi, cin balikci, ve koylu bir ulkeden nasil dunya devi, savunmada liderlige oynuyor , ve turkiye bir cihan impartorluguyken nasil bu hale geldi, ben soylim bosa yetisen, nesille yuzunden , neyse briaz daha konusursan sen ve sneingibilere hakarete basliyacam.

• birde bu serirnin hepsini izle , hala inglizce bilmiyosan bosa yasiyorsun zaten

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRwVvnmMRwoh1oMv84k8-WCEEZ7RHfQcl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avrupa mı Çin mi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 95-2005 arasi yullardi sanirim. Ispanyolca icin dunyada en coknkonusulan dil ogrenmek gerek deniyordu. Ispanyolca bilmenin cok bi artisi yok su an. Cince icin de malesef ayni seyi dusunuyorum. Dunya globallesiyor. Tum dunya ingilizce ile haberlesiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: abars

95-2005 arasi yullardi sanirim. Ispanyolca icin dunyada en coknkonusulan dil ogrenmek gerek deniyordu. Ispanyolca bilmenin cok bi artisi yok su an. Cince icin de malesef ayni seyi dusunuyorum. Dunya globallesiyor. Tum dunya ingilizce ile haberlesiyor.

ne kadar cahil adamsin ya,, ispanyolca hala en yaygin dil, inglizce en cok kullanilan, cince en cok inanin konustugu dil

https://tr.wikipedia.org/wiki/Dil_s%C4%B1ralamas%C4%B1
  • Cin ucuzlugunu yavas yavas kaybediyor ve uretimler yavas yavas daha ucuz ulkere kayiyor. Ayrica cindeki uygur turkleri arasinda tercumanlik isi yaygin ve cinliler ingilizce ogreniyor, eskisi gibi degil. Bence avantaji eskisinden daha az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 31 Ocak 2017; 20:16:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska bir bolum okuyup bi bok ogrenmeyecegine çince bilip millete hava atarsin. Sirf bunun icin bile okunur cunku 4 yil sinav gecmek icin ogrenmeden calistigin ve mezun olunca mezunu olmasan da yapabilecegin vasif gerektirmeyen isi yaptigin o kadar cok bolum var ki en azindan 4 yil sonunda 4 yil onceden farkli olarak ogrendigin birsey olur elinde. Çince okumasan doktor avukat mi olacaktin bilmiyorum da ortamlarda kimsenin bilmedigi bir seyi bilmek guzel birsey, 0dan iyidir.

• Yazdiklarimi tekrar okuyup anlamaya calis. Ispanyolca az konusuluyor demedim. Ispanyolca bilmenin artisi pek yok yani para kazandirmiyor.

Uslubuna dikkat et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih üni çin dili ve edb mezunuyum. şu anda iyi bir işte çalışıyorum aylık 7-8bin tl gelirim var ve çincemi kullanıyorum ama yaptığım iş doğrudan çinceyle alakalı değil. 2007-2011 yılları arasında okudum, çincem 6/10 seviyesinde aslında konuşmam falan çok akıcı ve çok iyi ama kelime bilgim biraz yetersiz. çalışmaya başladıktan sonra biraz saldım kendimi. eğer 2007 yılında olsaydık çin dili okumazdım. bir gelecek göremiyorum çünkü. muhtemelen bilgisayar programlama tarzı bir şey okurdum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.