Şimdi Ara

Çin'e ek gümrük vergisi geldi (Min 7000$ ve %40) 08.06.2024 - GÜNCELLEME 5 Temmuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bizim çayı kıran yarıcı senden daha mantıklı konuşabilir

büyük resimlere karnım tok , sana afiyet olsun

• werneke W kullanıcısına yanıt

Çinliler piyasayı ele geçirsin banane yeter ki ben ucuz arabaya bineyim

Otoyol için 30 sene beklerim her sene görev zararı bize girer ama yeter ki beleş geçeyim

Amerikalılar piyasayı ele geçirsin biz ucuz uçak alalım onlara bağımlı oluruz ama bizi korurlar NATO üyesiyiz

50 senedir değişmeyen , titanyum kaplama bir kafa yapısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

2 tane godamanın silinen vergi borcunu yazar tüm tezini çürütürüm

Çürümez mi ?

Çürümez, çünkü kodamanin vergi borcunu silmekle,

Bir ülkenin,başka bir ülkenin piyasasını gemiye araba doldurup komple ele geçirmesini savunmak bambaşka şeyler.

Ama önemli olan ucuza binmek değil mi?

önemli olan niyet

bana güven vermiyor

o borcu silen uzun vadede benim refahımı düşünmez

senin gibi büyük resimcilere garip gelebilir ama bu kadar basit

• Jack! kullanıcısına yanıt

Önemli olan sistem olsaydı Çin dediğin ülke ekonomik olarak ve teknoloji olarak bu kadar ilerleyemezdi.

Komünist ve tek parti olan bir yer değil mi Çin?

Önemli olan insanına neyi reva gördüğün ve ne kalitede eğitim verdiğin dır.

Tabi monarşi veya diktatörlüğü savunacak halimiz yok fakat iyi bir diktatör bile halkına bir şeyler yapabiliyor.

İnsanlar sanıyor ki Çinlilerin aç sefalet içinde olduğunu düşünüyor.

• Ben büyük resimci falan değilim,ama ülkemi ben ucuza araba alacağım diye mal satamadığım emperyalist bir ülke istila etsinci hiç değilim.

O borcu silen hükümete de, öncekilere de hiç güvenmedim, güvenecek dangalak varsa kendi derdine yansın.

Ama 30 senedir hayal vaatlerle her sene sırtına görev zararı yükleyen,birilerini hayali projelerle zengin edenlere güven sen,belki otoyol yaparlar da beleş geçersin  

sen önce ne anlatmak istediğine karar ver , bi anlamlandır

sonra millete akıl vermeye kalkarsın

ben 17 yıldır köprü / otoyol beleş geçiyorum , mazota da arabaya da para vermiyorum

ama zuhaha demem , sen de ama yakışıyor

Hah,işte benim tırım otoyoldan köprüden beleş geçmiyor ama belen geçidinde,Mersin Antalya Yolunda, nazillide beleş kepazelik çekiyor, keşke para alsalar da biz de kepazelik çekmesek değil mi?

Bil bakalım bunların görev zararları kimden çıkıyor?

T.C kimliği taşıyan sen dahil herkesten.

Ama sen ne diyordun,ver çinlilere piyasayı içinden geçsinler,30 sene bekle kuyruğa gir görev zararı diye içimizden geçsinler

Sonra?

E ben ucuza bineyom bağanesi 

Sizin o fesli paylaşan tayfadan zerre farkınız yok, yaşadığınız kafa aynı çünkü

• o değil de , senin kendini bir şey biliyor sanman dramatik

• Ve daha dramatik olan nedir biliyor musun, söylediklerimin tek bir kelimesine bile bu yanlış, düzelteyim diyemiyor olman

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Çin'in kalkınmama şansı yok,çok çalışıyorlar,

önce kopyala yapıştır yaptılar, sonrasında da bilgiyi nerede bulursan al,nitelikli insan yetiştir,ucuz işgücü sağla gibi çok ciddi atılımlara girişip gerçek bir dev oldular

Buradaki temel sorun çin bazı konularda ABD gibi davranıyor,tek taraflı sömürü üzerine bir sistem kuruyor

Türkiye Çin'e o kadar yaklaştı ki,hss füzesi ihalesini vermeye kadar gitti iş,fakat Çin,Rusya'dan devsirdigi teknolojiyi bile paylaşmaktan imtina etti o dönemde,tam 2 sene beklettiler,bu yüzden de s400ler alındı. Yani bu Chery meselesi ilk pustluklari değil, aylardır şu gün geleceğiz bu gün açacağız diye oyalama yapıyorlar onlarca kez uyarıldılar bu iş böyle tek taraflı yürümez diye.

Çin'in bu mantığı bırakması lazım, çekirge sürüsü gibi dalarak ticaret yapılmaz

hangi birini düzeltelim ?

her şeyi birbirine karıştıran belli ki kısıtlı bir çevre ile muhatap ve fazla da görüp geçirmemişsin

bana esnaflıktan bahsetme , burada yazanların çoğu suya buu derken esnaflık yapıyordum

şimdi ise ithalat , nakliyeci değilim nazilli falan bilmem Türkiye nin çoğu yerini de görmedim zaten

bir kere ikide bir ben bunlara zaten güvenmiyorum diyorsun

güvenmiyorsan , uygulamalarını da güvenmiyorum ama doğru olabilir veya doğru diye savunamazsın

saçmalamak olur bu

yapmaya çalıştığın şu ama beceremiyorsun ;

millet hayat pahalılığından kötü ekonomiden şikayetçi

ama kötü ekonomik politikalardan ötürü herkesin malı almandan fransızdan fazla değerlenmiş onu konuşmaz

sen buna benzer bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun ama beceremiyorsun

başka bir başlıkta ise çine abd avrupa vs de vergi uyguluyor biz uygulayınca mı problem oluyor minvalinde bir şeyler zırvalamışsın

vallahi cevap yazacaktım sonra sildim , hadi burada yaıyorum

işin o kısmını tespit ediyorsun ama her haltta görmeyi başardığın büyük resmi göremiyorsun

örneğin almanya , ülke zaten halkını refah içerisinde yaşatıyor

sen üniv. okuma aslanım meslek lisesine devam et dediği çocuk 20 yaşında uçağa binip türkiyeye gelip 400 bin euroluk tezgaha eğitim veriyor

ülkesinde de arabada alır , telefonda , et de , süt de. Hatta canı istese istediği ülkede tatil bile yapar

yani o ülke canının istediği gibi vergi koyar halkı da problem etmez

Türkiye ? şimdi örnek vermeye mi başlayalım ?

vatandaşı bir şeye talep göstermiş oh be kafamıza göre araba bulduk demiş ( ben çin malı tercih etmem )

ama dur demişler. yurt dışından telefon getirenlere kota koyulması hikayesine döndü iş

aman halk ucuza bir şey kapatmasın

bunu da cari açık vs ile açıklıyorlar sen de yiyorsun , devlet kamburlarından kurtulup atıp boş beleş ihaleciler yardımlar keneleri bitirse iş çözülecek

bunların alayı hikaye , bunların nedeni artık kapanmayan delikleri kapatmak

kurtarıcı da yine Türk halkı tabiki

ülkeye 10 milyon sığınmacı dolmuş , beyim bize 30 yıllık görev zararı öğrenmiş onu anlatmaya çalışıyor

O kadar boş , dağınık ve mantıksızca bir şeyler savunmaya çalışıyorsun ki hepsi birbirine karışıyor

cevap vermiş oldum , ama senden cevap istemiyorum

yoruyorsun uğraşmayacağım bu sefer

Kardeşim Çin piyasayı istila ediyor diye tutturmussun bir türkü gidiyorsun yahu memleketi Suriyeli mülteciler bastı en az 6 çocuk yaptılar 20 sene sonra nüfusun yarısından fazlası Suriye kökenli olacak sen neyden bahsediyorsun tam olarak her kuşu hallettik sanki bir leylek mi kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 8 Haziran 2024; 23:21:31 >
  • İkiniz de bizden aldığı mermeri bile Çin'de işleme şartı getiren,ama otomotive gelince 50 bin araba sattığı piyasaya çivi çakmayan ülkeyi aklamak konuyu uzaya kadar cekmissiniz
    Arkadaşım madem ki siz vatanseversiniz, dürüstsunuz falan filan
    Bir ülke bizim piyasamizi istila ediyor,ve 2 seneden beri fabrika açacağız diyorlar
    buna da iyi niyetle müsaade ediliyor
    Siz olsanız bu istilaya nasıl cevap verirsiniz?
    A) istilayi bitiririm
    B) bana ne kardeşim isterse memlekette satılan ciklet bile Çinli olsun suriler vurgunlar
    Lafı niye dolandırıyorsunuz ki?

• Bu adamlara gel ülkeye yatırım yap diyorsun sonrada birden hooop vergi...kasami , dolduracam, ülkemin vatandaşlarını 2 3 kişilik godomana teslim edecem onlar kazansın dicen...mis gibi..sonrada vatandaş ben niye ucuz alamıyorum diyecek... artık bu hükümetin bu vergi sisteminin son bulması lazım..

Dostum ben halkım ben devletten kolaylık beklerim iyi arabaya uygun fiyata binmek isterim bunu devlet kendi yerli üretimi ile yapabiliyorsa onu tercih ederim yapamıyorsa benim için menşei fark etmez yöneticiler ülkeye suriyeli Afgan dolduracak memleket toprakları Araplara peşkeş çekilecek diyanet işleri başkanı aldı a8 e binecek gariban alt kesim halk Çin aracına binince huuuu yok ya

Neyse sen şakşakçiliga devam et kimbilir belki vardır bir çıkarın...

• Engelleyip kaçarak birşey çözülmüyor,neticede itiraf etmişsin, Çinli gelsin piyasayı ele geçirsin banane demişsin
    Bu görüşe katılmayana da çıkarı olan AKP'li demişsin
    Bu forumun IQ seviyesi bu kadar işte:)
    @onyargisiz

• cumhurfatih C kullanıcısına yanıt

Yazdığında mantığın kırıntısı yok maalesef, dünden beri anlatıyoruz durumun ne olduğunu

• Bizim insanın nefreti görece daha uyguna düzgün otomobile binebilme imkanının elinden alınmasına.. aslında uygulanan reçetede sorun yok, Çin'e vergiyi koymazsan seni tarla'ya dalan çekirge sürüsü gibi sıfır yatırımla istila edip geçerler. ithalat-ihracat dengesinin de içine ederler..

evet sıfır km bir araca binersin ucuza ama marmara'daki dev Hyundai toyota fiat vs fabrikalar bir bir kapanınca yana yakıla da iş ararsın. kendi yerli otomobil teşebbüsüne girmiyorum bile. ikinci aldığın çinli aracı ilki gibi mutlu mutlu alamazsın, üçüncüyü belki hiç alamazsın. bu endüstride tamamen dışa ve tek ülkeye bağlı bir hale gelirsin ki bunu Rusya veya iran gibi gibi afaroz edilmiş ülkeler isteyebilir ancak, o da mecburiyetten.

serbest ekonomide böyle vergiyle yaptırımla iş regüle etmek doğru değildir evet. ama karşında Çin var. inanılmaz bir devlet desteği, inanılmaz bir nüfus, çok gelişmiş bir üretim teknolojisi ama son derece ilkel ve düşük maliyetli üretim regülasyonları söz konusu. ezip geçerler herkesin emeğini endüstrisini.

Ayrıca şu da var Rusya demişken. zaten pek otomobil kültürleri yoktu ama olan az kısım da tamamen yok oldu Rusyada. adam Audi S5'in satıp, Touareg'ini satıp haval changan exeed jetour falan alacak. bu araçlar kötü demiyorum ama bunlar sadece bir mutfak blender'ı. beyaz eşya gibi üretilmiş kimliksiz taşıtlar. şu an bu mecburiyeti yaşamadığı için kimse bu işin ne kadar boğucu bir hale geleceğini tahmin edemiyor. bizde de mesele şu ki halk zaten sıfır km istediği düzeyde otomobili alamıyordu, Çin'li araçlar bu kaçışı sağlıyordu en azından. Corolla yerine kocaman tiggo 8 falan alıyordu adam, Kodiaq'tan çok daha ucuza. bu bakımda Çinli araçlar bir rahatlık sağlıyordu ama Çin'e hiçbir vergi yaptırım uygulanmasa cicim ayları olarak geçerdi bu dönem. gelecekte bütün endüstriniz (yedek parça, yarı-mamul sanayisi dahil) çin tarafından işgal edilince vakit çok geç olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 9 Haziran 2024; 9:33:19 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.