Şimdi Ara

Çin'e ek gümrük vergisi geldi (Min 7000$ ve %40) 08.06.2024 - GÜNCELLEME 5 Temmuz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
3
Favori
7.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradaki asıl soru şu .. bu haberden sonra 1 ay içerisinde chery almak mı mantıklı ? almaktan vazgeçmek mi mantıklı ?

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Şu önyargısız var bana bunları yazdım diye AKP'li troll muamelesi yapan,etkile de aydınlansın

Gerçi adamların IQ 45, mümkün değil ama,

Bı dene:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketin her alanda anası bellenmiş burda orta ve alt kesim zar zor güzel araçlara biniyordu gelmişler Çin istilası zart zurt
    Bu bahçeliyi hatırlatıyor bana hani "beka" diyor ya işte sizinki de aynı hesap ...
    Biraz daha açayım elektrikli togg mesela satsana bugün 1 milyon civari ulaşılabilir fiyatlara egea cros mesela yapsana 180 beygir üzeri doldur donanımı ver 1 milyon civarına nerde yok
    Tabi 5li çete gibi bu markaların da arkasındaki para babaları büyük kazanacak olur mu halkı düşünen yok umurlarında değil
    Burda IQ muhabbeti yapanlar da saray soytarılarına benziyorlar hiç kusura bakmasınlar...

• Hesaplamaya son şeklini verdim.

Çinliler alt sınıftakilerin hepsini hızlıca sattıktan sonra(%60 ve üzerinde artacaklar), ileriye yönelik olarak sadece üst donanımları getirip verginin yarısını da sübvanse edip yarısını da yansıtacaklarını düşünüyorum.

Böyle bir senaryoda diğer araçlar fiyat düşürmezlerse çinlilerin şimdiki gibi rekor seviyelerde olmasa da azar azar satış yapabileceğini düşünüyorum.

Çin'e ek gümrük vergisi geldi (Min 7000$ ve %40) 08.06.2024 - GÜNCELLEME 5 Temmuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 9 Haziran 2024; 14:27:1 >
  • Türkiye'nin terörle mücadelesine müdahale etmeye çalışan ve Barış Pınarı harekatını yaptı diye fabrika kurma kararını iptal eden Volkswagen hiçbir tepki görmeden peynir ekmek gibi arabasını satarken Çin arabası Türk piyasasını mı bitiriyor?

Gerçekten Çin ile bir sorun varsa TOGG'un kullandığı Çin bataryalarının ithalatına yasak gelmeli. Satılan her TOGG cari açık yaratıyor ve Çin'e para kazandırıyor.

Ama herkes biliyor ki sorun hiçbiri değil. Türkiyede üretim yapan firmalar arabalarını daha yüksek fiyattan satmak istiyordı ve Çin arabaları buna engeldi. Lobi yapıp bu engeli ortadan kaldırdılar. Geçmiş olsun.

Bu arada ne Chery ne MG araba alırım. Markalarına güvenmiyorum ama bunların Türkiye'de fiyatların düşmesine katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Bizim yararımıza iş yapıyorlardı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasttornado -- 9 Haziran 2024; 13:9:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Benim bilgim de var fikrim de.

Volkswagen ağzının payını falan almadı fabrika kurma kararını iptal etti. Tepki falan da görmedi, satış adetlerinden ne kadar tepki aldığı belli. Türk devleti isteseydi Volkswagen Türk piyasasında bu satış adetlerini yakalayamazdı. Gümrük sistemlerinde tarife dışı engelden tutun bir sürü yöntem var. Kaldı ki bunu yapmak istemiyorsa da yurt içi piyasada propagandası yapılabilirdi. Hiçbiri yapılmadı. Doğuş Grubu kar rekoru kırdı.
    Bunları bilmeden bir kaç kelimeyi bir araya getirince bilgi sahibi olmuş olmuyorsunuz.

Volkswagen ile Ford arasında yapılan anlaşma ise global düzeyde yapılan, Ford ticari araçlarının bir kısmının üretildiği Gölcük fabrikasına yansıyan bir yatırım. Manisa yatırımı ile uzaktan yakından ilgisi yok. Yatırımı Gölcük'e yönlendiren Ford Global. Çünkü Gölcük fabrikası hem yüksek teknoloji hem de yüksek verimlilikle çalışan iyi karlı bir tesis. Zaten Ford Volkswagen görüşmeleri Manisa yatırımları düşüncesinin öncesinde haber oldu.

Demek neymiş: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyormuş.

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Sizn adap, saygı ve tartışma kültürü bakımından ciddi eksikleriniz var. Ahmak veya ülke düşmanı laflarını kötü söz sahibine iade ediyorum. Bu hakaretlere devam ederseniz hakaret davası açacağım hakkınızda. Diğer mesajlarımı da siliyorum. Rasyonel tartışmaya elverişli bir uslubunuz yok.

• fasttornado F kullanıcısına yanıt

Ağzına sağlık hocam Çinli marka tercih etmesen bile piyasaya olan faydasına deginmissin

Birilerinin tekerine taş değdi işlerine gelmiyor çok açık net burda bu kararı savunanlar ya saray soytarısı ya iğrenç lobiden menfaati olanlar yada gerçekten kendini akıllı sanan IQ yoksunu bireyler bosverin

Ben şahsım adına konuşuyorum tiggo 7 sahibiyim 1 yıldır yüksek memnuniyetle biniyorum chery çekilse gitse bile Allah nasip ederse en az 10 yıl binerim ama bencil düşünmüyorum tiggo 4 bekleyen binlerce insan vardı uygun fiyatlara gerçekten araçlara bineceklerdi eşleri çocukları binecekti sıfır garantili güzel arabaları olacaktı insanların hayalleriyle oynuyorlar yazık çok yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 9 Haziran 2024; 13:35:46 >
  • Çin araçları yüzünden TOGG Devrim arabası gibi olur diyorlar. Yahu kamuya Alman aracı alımını durdur o zaman? Yok onlarla ticari ilişkimiz var bize kızarlar diyor. O zaman Devrim Mevrim diye işi başka yerlere niye taşıyorsun?

Üstte bir arkadaş güzel demiş. MG de Chery de almam ama satılması önemli çünkü diğer modellerin fiyatları bu sayede insani seviyelerde kaldı. Clio ve Egea şu an 1.5 milyondan satılmıyorsa bu Çin markaları sayesindedir.

Enigma gibileri VW savunup milliyetçilik oynuyor ama esas derdi başka. 1.5'a aldığı araba 2 milyon olmadı diye karın ağrısı. Kendi vatandaşı, komşusu, eşi dostu uygun fiyatla SUV'a biniyormuş ona ne? Arabası primlensin. Sonra da o milliyetçi biz vatan haini :)

Zaten dikkat ettim son 1 senede Chery'ye en büyük tepkiyi VW sahipleri gösterdi forumda. Halbuki onlar da 2.5 milyona alacağı aracı 1.8 milyon bandına alabildi ama kabul etmiyorlar. Para sıkıntıları yok demek ki :)

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

Kesinlikle Çin arabası tercih etmeyi düşünmüyorum

Ama olması da kesinlikle çok önemli

Bu bir vizyon , bir bencillik meselesidir

İnsanlar beğenip egea dan clio dan daha iyi olduğunu düşünüyorsa tabiki alsın kullansın

Milliyetçiliği vatanseverliği 10 milyon nuhun gemisi gibi her yerden kişinin geldiği ülkede bu saatten sonra babamdan bile öğrenecek değilim

Aynen öyle parası premium Mercedes BMW almaya yetmeyen gidiyor halk arabası bombos vosvasa eğiliyor hak etmediği kadar para ödüyor sonra onunla gariban komşuya akrabaya hava atmaya kalkıyor Çinli chery byd uygun fiyata dolu araçlar getirince uzun yolda da tozunu dumanını yiyince içi içini yiyor başlıyor Çinli çöp teneke muhabbetine bunlar kadar bencil egoist bir kesim var mı ya Müslümanlıktan bahsederler bir de milliyetçilik naraları atmaları yok mu ...

• Çin sadece üretim gücü ile piyasayı ele geçirmeye çalışıyor. Ama o iş öyle olmaz. Bizi tanımıyorlar.
    Bak yüzyıllardır bizi tanıyan Avrupalılar işi nasıl biliyor? Önce agalarımıza payını vereceksin sonra ticaretini yapacaksın. Birkaç seneye onlar da öğrenir.

• fasttornado F kullanıcısına yanıt

https://otopark.com/2021/03/16/ford-otosan-ve-volkswagen-kocaeli-uretimi-icin-anlasti//

Burada rakamlar var, kimin ne para koyduğu da var

Çin de gelir yatırım yapar,o da indirimli araç satar.

Türk devleti gümrük birliği üyesi bir ülkenin malına kafasına göre sattirmam ettirmem diyemez,misli ile karşılık alırsınız

Ama gelipte Manisa'da fabrika açmıyorum Suriye'den çekil diyen bir ülkeye de gayet kapıyı gösterebilir.

Ki o konuda bu forumda yazılanları çok iyi hatırlıyorum ben,demokrasi yok niye gelsinler hak hukuk adalet ondandır Suriye politikası ile ilgisi yok diyen şarlatanlar cirit attı ortalıkta.

Diğer konuya (gümrük birliği) itiraz bile edememissiniz

Vw yi cezalandırmak Türk tüketicisinin kendi bileceği iş,ben b6 Passata biniyorum gidipte tekrar vw almadım almam,yeni vw leri beğenmiyorum

Artık Türk tüketicisi de vw almıyor konumuz bu değil,

konumuz Çin'in buraya yatırım sözü verip 50 bin araç sattığı piyasada sözünü tutmaması ,ve bunun da tutmazsa tutmasın isterse piyasanın içinden geçsin tek çin ürünü satılsın beni ilgilendirmez ben ucuza bineyim yeter togg çöpünu alalim diye yapıyorlar denilerek savunulması

Bunu ülkesine düşman olmayan,veya akil sahibi olan hiç kimse savunamaz.

Benim sözlerimde yanlışlık varsa buyrun düzeltin.o lafları kendinize almanıza şaşırdım açıkçası,adam yukarıda bu fikirleri savunmadigim için bana maaşlı saray soytarisi falan yazıyor,sizinle ne ilgisi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 9 Haziran 2024; 14:4:20 >

B6 Passata biniyorum, değiştirme düşüncem yok. Yine çaktın.

Ab yi bırakalım ABD ye Çin'e dönelim diyordun, bize o kısmı anlat sen nasıl olacak?

bırak goygoyu

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NecronLord kullanıcısına yanıt

Egea bu teneke chery daha kalitelidir

• Chery ve MG Türkiye den çıkmayacağız, üretim için gerekli adımlar atacağız minvalinde açıklama yapmış.
    Bence fabrika kurulacak,.

• dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt

Dikistutmaz sabrı bu nickle seni hiç ciddiye alamiyorum kusura bakma Çin'e ek gümrük vergisi geldi (Min 7000$ ve %40) 08.06.2024 - GÜNCELLEME 5 Temmuz 

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Bence fabrika kurulmayacak ben olsaydım kurmazdim Toyota reno Fiat fabrikası var da ne oluyor vatandaşın faydasına birsey mi gördük yıllardır bomboş tenekelere fahis fiyatlarla mecbur edildik şimdi gözü açıldı vatandaşın o chery gelse fabrika kursa böyle uygun fiyata satis yapmasına göz yumulacak vatandaş ucuza güzel arabalara binecek diye inanan varsa elimde az kullanılmış sahibinden kopru var fiyatta anlaşırız...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.