< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çin'e ek gümrük vergisi geldi (Min 7000$ ve %40) 08.06.2024 - GÜNCELLEME 5 Temmuz (2. sayfa)
-
-
Chery'i de çok gördüler bu insanlara yazık oldu
Piyasadaki rekabeti arttırdığı için diğer markaların uçuk fiyatlı satışlarını da baskılıyordu chery, byd, mg gibi markalar.
Şimdi bu karara hem galericiler mutlu, hem arabasını fahiş fiyatla satmaya çalışan uyanıklar mutlu, hem diğer araç markaları mutlu, hem abd mutlu, hem ab mutlu olacak
Giren yine Türk insanına girdi. Tam akp işi karar. Vatandaş hariç herkes mutlu :)
-
Hepimize o Togg u zorla satacaklar arkadaşlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tek bir kararla düşen araç fiyatlarını tekrar arttırmayı başaracaklar.
Bunlar gerçekten bir şey de çok başarılı , Düşen fiyatları tekrar yükseltmek konusunda
helal olsun !!!!
-
O zaman bu kanun yürürlüğe girmeden Chery kapatmak mı lazım? Araç zaten hoşuma gidiyordu ama Eylül ayını bekliyordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bayiler satışları durdurmuş diye resim paylaşıyorlar ne kadar gerçek bilemiyorum.
Bu saat den sonra almak ne kadar mantıklı olur chery Türkiye salıp yoluna devam mı eder bunu yaşayıp göreceğiz.
Ama aylık neredeyse 50.000 araç satışlarına ulaşan bir markaya sen duvar çekersen talep %60 diğer markalara yönelse yine yok satma , zamlı fiyat dönemine sokarsın ülkeyi.
-
Çok iyi oldu çok da güzel oldu sen misin egea corolla parasına 183 beygir cam tavanlı koltuk ısıtmalı 360 derece kameralı kör noktalı deri koltuklu araca binen al sana vergi al da görelim
Herkes haddini bilecek rahatlık yok ya yerli egeaya bineceksin ya elinde kablo şarj istasyonu araya araya toga bineceksin ya da Avrupalı markaların kucağına oturacaksın kolpaçino bomba başlasın...
Dans bittiğinde ayakta kalan ihaleyi alır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 8 Haziran 2024; 12:26:17 >
İşgal kuvvetleri başımızda gibi, Türk halkına her türlü avantajı dert ediyorlar.
Cherry Byd Avrupa'daki fabrikaları açınca ne yapacaklar bakalım!..
Tüm Çinli araçlara %35 zam demek bu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dolayısıyla tüm avrupali araçlara da zam yapmak için gün doğdu onlar da en az yüzde 30 koyar kime yaradı şimdi bu
Çinlilerin çoğu %80 ÖTV diliminde, bu da bugünkü vergi zammından fiyatın %27 etkilenmesi demek. Eğer %12'yi sübvanse ederlerse %15 zamlı hale gelebilir araçlar 1 ay sonra(Bunun müşteriye yansıması kaç ay sürer bilmiyorum.). Bu durum diğer araçların fiyatını düşürürken daha isteksiz olmasını sağlar, örneğin 1350 olan Corolla 1150'ye düşecekse bunun yerine 1200'e düşer. Diğer firmalara etkisi bu yönde olacaktır diye tahmin ediyorum kısa vadede.
-
Çin'den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli oldu. Söz konusu ek vergi 2024'ün ilk 5 ayında Çinli otomobillerin yüzde 9 pazar payına ulaşmasının ardından geldi. Çinli otomotiv üreticileri özellikle son 1 yıldır Türkiye'de yatırımı düşündüklerini açıklasa da henüz somut bir adım atmadılar. Buna karşılık İspanya, Macaristan gibi Avrupa ülkelerinde fabrika yatırımı kararları aldılar. Karar 30 gün sonra yürürlüğe girecek.
Şimdi haberi okuyunca Çinli firmaları sıkıştırıp fabrika açmaya yönelik bir hareket gibi geldi bana.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok uzun yıllardır bunu açıkça diyorlar zaten uyguladıkları zalim ÖTV politikası ile.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lüks segmentte Volvo S90 falan da etkileniyor galiba bu durumda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Troll sün ve hiç kimse seni ciddiye almıyor biliyorsun değil mi?
Engellendin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 8 Haziran 2024; 13:14:46 > -
Cari açığı sen mi kapatacaksın ne bekliyorsunuz siz ?
-
Padişahla köprü hikayesini bilir misin ?
Sen o hikayedeki vatandaşı hatirlatiyorsun ...
Padişahın biri halkının vergiye karşı hangi noktadan sonra direneceklerini test etmek ister. Bunun için vezirlerini çağırır.
Vezirleri huzura çıkar, saygılı bir şekilde beklerler.
Padişah;
— Köprülere adam koyun, geçenden bir akçe alsınlar! der.
Aradan bir süre geçtikten sonra Padişah vezirlerine sorar:
— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Herhangi bir şikâyet var mı?
Vezirler:
— Hiç bir tepki yok Sultanım!
— İyi o zaman. Köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın!
Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— Var mı halinden şikâyet eden?
— Yok!
Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geçeni …. yapsın!
Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:
— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz?
Ses yok. Padişah tekrar :
—Taş üstünde taş omuz üstünde baş komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam sanırım sizin hesapta yanlışlık var ya da ben yanlış anladım mevzuyu.
Fiyatı 420.875 TL olan araca önce %40 gümrük vergisi ekleyerek 589.225 TL, ardından bu tutara %80 ÖTV ekleyerek 1.060.605 TL, ve son olarak %20 KDV ekleyerek 1.272.726 TL bulunur.
Bu hesap yerine aşağıdaki gibi olmalı değil mi sanki?
Fiyatı 420.875 TL olan araca önce %40 gümrük vergisi ekleyerek (7.000$ yaklaşık 224.000₺ yaptığından ve yüksek olan uygulandığından ötürü onu kullandım) 644.875 TL, ardından bu tutara %80 ÖTV ekleyerek 1.116.775 TL, ve son olarak %20 KDV ekleyerek 1.392.930 TL bulunur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X