|
Bildirim
Bizimkiler anca parayı betona gömmesini bilir.
|
Ben bu hareketi gerçekten mantıklı buluyorum sonuçta tüm işlemciler 3-5nm olmak zorunda değil. Daha basit çip üretimleri için bu makineler gayet yeterli bir üretim süreci sunuyor.
Keşke bizde de birileri bu tarz işler peşinde koşabilse. Pazarda bu kadar kıtlık varken müşteri bulma konusunda da çok zorlanacaklarını sanmıyorum. |
Ne yaptığını bilen bir ülke. Engellerle karşılaşması normal. Ne istediğini bilen onları da aşacaktır. Bu arada 14nm çok iyi bir değer. Birçok entegre ve endüstriyel işlemci daha bu seviyelerin çok altında. Sadece en uç işlemciler bunun üstünü istiyor. Buradan edinecekleri güç ile onlara da ulaşacaklardır zamanla.
|
Soran olursa Koç'u Sabancı' sı ötesi berisi hepsi çıkar "biz cumhuriyet gibi köklü firmalarız, şöyleyiz böyleyiz"
Bir kaçına da sen kon bu makinelerin en azından işi öğretirsin gençlere. Yook, lütfen alıp satmak daha kolay, yorma bizi, tabikisi. |
Yonga üreten şirketler topluyor. Bizim zenginler döviz, borsa ve altını takip ediyor. Dinozor bunlar herhalde.
|
Heykel demek istedin galiba. Çünkü belediyeler bu yolla para aktarmakta , sosyal medyadan destek bulmakta ve ihale vermektedir.
Heykel yapanlar kendi eş , dost , akraba oluyor. Parayı onlara resmi yollarla fazla fazla veriyor sonra da elden bir miktarını geri alıyorlar. Win win Heykele herkes farklı ve atmasyon bir değer bictiği icinde rakamlar uçuk oluyor , kazanım çok oluyor. Heykel olmazsa olmaz ! |
senelerdir turkiyede chip fabrikası kurulacak...
|
Evet ben de bunu diyorum. Vizyon çok önemli sonuçta bu ülkede bi dinazor parkına yaklaşık 1milyar dolar harcandı. Kuru sabit tutacaz diye harcanan parayı kimse bilmiyor.
Belki de o dinazor parkına giden para ile başlangıç için çok ideal bir fabrika kurulabilirdi... |
Araba beyaz eşya gibi çok ileri sistem gerektirmeyen yongalar İçin biz de birşeyler kurabilsek keşke.
|
|
|
Bu işler vizyon gerektirir. Milyar dolarlarca para lazım. |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Apple 4nm işlemcili iphone 14 çıkaracak. Çin ise 2. el döküm cihazlarını topluyor 14nm çok ta eski teknoloji değil. Daha intelin 1-2 sene önce çıkardığı işlemci standardı. 14nm işlemciler ile arabalar beyaz eşyalar ev elektroniği bankacılık trafik avm giriş otomat kapıları yiyecek içecek otomatları gibi akla daha gelmeyen bir çok sektörde işe yarar işlemciler üretebilir. Bu çip krizini atlatırız umarım. Yoksa daha çok pahalılanacak elektronik ürünler. |