Şimdi Ara

Çin'in oyunu PubG yeni surumune puta tapma ayinleri ekledi. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
6.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen de benim oğlan god of war mı ne öyle bişi oynuyordu dedim ne yapıyon oğlum? Dedi tanrılarla kapışıyor baba dedim sen kimsin Allahı dövüyor sun aldım elinden konsolu Bi güzel döğdüm oğlanı odasında ağlıyo şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Akebe geldi atayizlerin sonu geldi yeğönüm ezanı susduramayacaklar
  • Pubg oynayan adam agir yikiktir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Oyun karakteri verdiğin komutlarla hareket ediyor mu ediyor? Peki sen ediyor musun? Hayır. Ee? Daha neyin tatavasını yapıyorsunuz? Oynadığın karakterle başka bir karakteri öldürüyor musun, öldürüyorsun? Katil mi oldun şimdi? Hayır. Yine soruyorum daha neyin tatavasını yapıyorsun?

Gelelim etkileme meselesine. Forumdaki mesajlara en azından beğenilen mesajlara bile baksan bunun defalarca yazılmış olduğunu görürdün ama belli ki okuma alışkanlığın yok bir daha yazalım. Arkadaşım insan oynadığı oyundan etkileniyorsa o insanda problem vardır bu çok net. Yani oyundan etkilenmese filmden diziden etkilenir. Bundan etkilenmese dışardaki havadann etkilenir, dışardaki bir kedinin fareyi yakalayıp öldürmesinden etkilenir. Biz de çocuk olduk, biz de içinde +18 olan oyunlar filmler tükettik daha 9-10 yaşındayken ama tecavüzcü olduk ne katil ne terörist. Biz de Pokemon izledik Pikachu'yu gördük (Bu arada Pikachu uçmaz koşar, zıplar ama uçmaz) ama kendimizi Pikachu yerine koyup uçmaya(!) çalışmadık. Verdiğin örneği de yanlış hatırlıyorsun. Kendini Pikachu zanneden yetişkin değil bir çocuk. Yetişkinleri de etkiliyor deyip peşinden bu örneği vermişsin. Böyle istisnai örnekler kaideyi bozmaz. Milyarlarca insan içinden böyle bir tane iki tane örnek verir sonra susarsın. Çünkü yok. Bu kendini Pikachu zannedip yüksekten atan çocuk Pikachu'yu hiç görmeseydi kendini başka uçan bir şeyin yerine koyup da öldürebilirdi. Uçmasa da şansını karada deneyebilirdi. Bunları kestiremezsin. Bu ruh hastalıklarını gerçekleştirenler çocuk değil de yetişkinlerse onlar zaten ruh hastasıdır. Bunun Pilachu'yla ya da PUBG ile ilgisi yoktur. Bu tip insanlar her şeyden etkilenip her şeyi yapabilirler bunların toplum içinde olmaları da sakıncalıdır. Pikachu'lu bu örnekler uç örneklerdi. Gelelim daha genel daha asıl daha önemli örneklere.

Oyunda puta tapılıyor diye ortalığı ayağa kaldırdığınız oyunda millet birbirini bombalıyor, kurşuna diziyor, bıçaklıyor. Diyelim ki çocuk oyunlardan etkileniyor ve çocuk oyundaki her şeye özeniyor böyle mal bir çocuk her gördüğünü gerçek hayatta uyguluyor. Sana soruyorum bir insanın hangi eylemi başka insanlar için tehdit oluşturur. Çocuğun bir taşa tapıp dua etmesi mi yoksa eline silah alıp birilerini öldürmesi mi? Hangisi? Ya sizin gibi Müslüman insanları anlamak gerçekten zor. Ulan oyunda katliam oluyor ses çıkarmıyorsunuz, puta tapma görünce bir anda çocuklar etkileniyor diye dövünüyorsunuz. Çocuklar diğer şeylerden etkilenmiyor muydu? Derdiniz çocukların böyle şeylerden olumsuz etkilenip etkilenmemesi mi yoksa sadece tek düşündüğünüz dininiz mi? Bence çocukların olumsuz eylemlerden etkilenip etkilenmemesi hiç umrunuzda olmadı. Olsaydı her daim sesiniz çıkardı her oyunda her medyada tepkinizi görürdük. Samimiyetsizlikleriniz paçalarınızdan akıyor.

Edit: Şimdi fark ettim de. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında birine ne söylesem boş gelir zaten." Bu saçma çıkarımı neye dayanarak yaptın? Böyle bir bencilliği hangi mesajımın hangi cümlesinden çıkarabildin?

Çocuklar olumsuz etkileniyor diye ağlayan ve yasaklamayı hak gören zihniyetlere sesleniyorum. Tükettiğiniz oyunlarda yaş sınırlamaları var 18+ 17+ 16+ 13+ gibi. Şu oyun yasaklansın, CİMER''e yazalım diye ağlayacağınıza kıçınızı kaldırıp bir bakın çocuğun elindeki oyunun yaş sınırı neymiş, şiddet mi içeriyormuş. Bi zahmet ilgilenin çocuğunuzla, öyle eline tableti akıllı telefonu verip kaçmakla olmuyor ebeveynlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Haziran 2020; 12:55:59 >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Herkesi kendin gibi bilme. Sen 10 yaşında etkilenmiyor olabilirsin veya etkilenmediğini düşünüyor olabilirsin ama bir başkası 14-15 yaşında sana normal gelen olaylardan etkilenir. Herkesin idrak seviyesi farklıdır. Mesele yaş değil. Yetişkin dediğimiz insanlar da oyunlardan etkilenebiliyor. Bunun örneğini GTA oyununda gördük. Bilinçaltımıza böyle böyle işleniyor. Mesela sen hristiyanlığı nereden gördün? Ömründe kiliseye mi gittin? Oyunlardan, filmlerden görüyoruz ve bir şekilde aklımıza kazınıyor. Dediğim gibi sen bunu izleyerek hristiyan olmazsın belki; ama çabuk etkilenenler haç işaretine tapmaya başlar.

Bu bir anda olmaz. Zamanla alıştırılıyoruz. Empoze etmek, yozlaştırmak da bu değil midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Herkesi kendin gibi bilme. Sen 10 yaşında etkilenmiyor olabilirsin veya etkilenmediğini düşünüyor olabilirsin ama bir başkası 14-15 yaşında sana normal gelen olaylardan etkilenir. Herkesin idrak seviyesi farklıdır. Mesele yaş değil. Yetişkin dediğimiz insanlar da oyunlardan etkilenebiliyor. Bunun örneğini GTA oyununda gördük. Bilinçaltımıza böyle böyle işleniyor. Mesela sen hristiyanlığı nereden gördün? Ömründe kiliseye mi gittin? Oyunlardan, filmlerden görüyoruz ve bir şekilde aklımıza kazınıyor. Dediğim gibi sen bunu izleyerek hristiyan olmazsın belki; ama çabuk etkilenenler haç işaretine tapmaya başlar.

Bu bir anda olmaz. Zamanla alıştırılıyoruz. Empoze etmek, yozlaştırmak da bu değil midir?
    Ben kendimi sadece örnek olsun diye verdim, kendim gibi milyar insanı da örnek gösterebilirim senin verdiğin örneğin aksine. Çünkü benim yaşadıklarımı sadece ben yaşamadım çevrem de yaşamış, okuduğum okullarda yaşamış benim karşlaşmadığım milyonlarca insan da yaşamıştır. GTA denen 18+ oyunu çocukluğunda oynamayan mı vardı? Bu oyun halen daha 18+ halen daha insan öldürme, gasp etme, striptiz kulüpleri, araç-konut soyma-patlama ne ararsan var. Mortal Kombat vahşetin ta kendisi bu oyunu oynamayan mı var bilmeyen mi var? God of War şiddetin kendisi. COD serisi zaten komple bir savaş. Bu oyunları milyarlarca insan çocukluğunda oynuyordu, oynar, oynadı, oynayacak. Onca yazıya bakıp sadece kendimi örnek gösterdiğim cümleme takılıp diğer sorularımın yazılarımın hepsini es geçmişsin, verecek cevabın yok mu? Bu konuda mesajlardan birkaçında Skyrim ve Metin2 oyunlarıyla ilgili şeyler de yazılmış adam 9 sene Skyrim'de neler gördük burada hiç bahsedilmedi demiş, bir başkası yıllarca Metin2 oynadım ama Şaman olmadım demiş. Bunlara da cevabın var mı? Ne diyeceksin? O Şaman olmadıysa diğerlerinin olmadığı ne malum mu diyeceksin?

Bunca vahşete rağmen neden sadece bir oyunun asıl teması bile olmayan puta tapma fonksiyonuna takıldınız diyorum, diğerleri yozlaştırmıyor muydu, tehlikesizler miydi? Yoksa yozlaşmanın sadece din kısmı mı sizi ilgilendiriyor, niye başka şeyler için sesiniz çıkmıyordu? 21. yy'da ciddi ciddi bir çocuğun bir mobil oyundaki puta tapma olayını gerçeğe uygulayıp gerçekten de puta tapacağını düşünüyor musunuz? Hadi milyarlarca insandan birinin kendisi Pikachu sanıp yüksek bir yerden kendini atması gibi bir tane de oyun yüzünden putperestimiz oldu diyelim. Bu oyun sadece 1 insana bakarak insanları putperest yapıyor diyebilir misin? Oyunu oynamasaydı onun putperest ya da daha kötü bir şey olmayacağının garantisini verebilir misin? Çünkü oyundaki bir ögeyi suçluyorsun.

1) Yozlaşma nedir? Sizin yozlaşma anlayışınız nedir? Sadece din mi? Umrunuzda olan şey sadece bu mu? Peki size dini yozlaştıranlar siyasiler desem buna ne derdiniz? Kitleleri çok büyük, ülke çapı ve hatta ülkenin dışına taşan yurttaşları da kapsıyor bu ve sadece çocuk değil özellikle oy verecek olan yetişkinleri kapsıyor. Bence PUBG'deki puttan çok daha tehlikeli bu yozlaştırma. Sesiniz çıkıyor mu, tabi ki hayır önemli olan PUBG'deki put(?)

2)PUBG'deki puta tapmaya gelene kadar TV'de dönen mafya dizileri ya da kimin eli kimin cebinde dizileri ve gündüz kuşağı programları için ne düşünüyorsunuz? 2000'lerde Kurtlar Vadisi Polat Alemdar'a özenen silah taşıyan (bıçak) liseliler, o çağlarda olan gençler epey suça teşvik ediliyordu çok şükür. Yozlaşmanın membağına pek eleştiri göremedik halen daha göremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Haziran 2020; 15:37:11 >

Verdiğin örnekleri de desteklemiyorum. Saçma mafya dizileri de buna dahil. Konumuz pubg putları olduğu için yorumum bu yönde oldu. Ne diyeyim? Bu konuya Polat Alemdar çocukları etkiliyor mu diyeyim? O an konu ne ise, pedagogların önermediği ne varsa hak verirdim. Sonuçta burada psikolojik etkilenme söz konusu.

Diğer sorular boşta kaldı yozlaşmayla ilgili olanlar.
    Konumuz din olduğu için evet .

• ya pubg de adam olduruyorsun ama aklina putlara tapinma mi geldi?

ee putlardan etkilenecek cocuk adam oldurmekten de etkilenir
    Konu PUBG'de putun olması; din sadece ilişkili olan kısmı, tıpkı yozlaşma gibi. Konular birbiriyle alakalı olduğu için konu konuyu açıyor. Ama tartışma konusunda seni pek istekli görmediğim için cevapların tatmin etmese de devam etmiyorum. Sadece şunu demek istiyorum, bütün onca yazının amacı şuydu: Önemli olan noktalara eğilmek yerine nerede eften püften işler var onlara çok gereksiz hassasiyet gösteriyorsunuz. İnsanlara bunu direkt söyleyince pek ikna/kabul etme eğiliminde olmuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Haziran 2020; 15:54:42 >
    Bir önceki mesajlarımda söyledim. Aynen hiç tartışmak istemiyorum çünkü boşa kürek çekiyoruz. Herkes kendi bildiğini savunuyor. Bu zamana kadar hemfikir olunan tartışma görmedim forumda. İyi günler.

• Bu ülkede puta tapma diye bir şey olmaz. Put olsa tecavüz eder bizimkiler. Sonra tanrı ile sex yaptım der ortalıkta dolanırlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Benim babam müslümanlığa hiç inanmıyordu.
    Kuran kursuna gittim karışmadı.
    Teravihlere gittim karışmadı.
    Aklına gelebilecek hiç bir şeye karışmadı. Zaten kuranı okuyunca benim de inanma ihtimalim kalmadı. Doğasına bırakıyor genelde diyebilirim atayiz deist panteist ebeveynler.
    Karışmamıştır da söylemleriyle bilinç altı yapmıştır, az düşün hatırlarsın..
  • Pubg çocuklar için bir oyun değil. Oynatmayarak başlayabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tropeus77 T kullanıcısına yanıt
    Bilinç altı filan değil direkt bodozlama söylüyordu düşündüklerini fakat tabii ben ortamım dolayısıyla bir de aile büyüklerim arasında tekke şeyhi olduğu için çocukken dediklerini pek de anlamıyordum. Empozeyi diğer taraf yaptı diyebilirim.
    Ama asla eleştirmedi inancımı ya da inancıma karışmadı. Normalde bize çektirdikleri yüzünden onun tam tersi her şeye eğilimliydim de dinler konusunda haklı olduğunu görünce o konuda bağımlı davranmayı bıraktım.

• Umarım yasaklanır

• O da bir şey mi ? Fortnite'ın kendisi din
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.