Şimdi Ara

Çin yonga yatırımlarına 47 milyar dolar ayırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin yonga yatırımlarına 47 milyar dolar ayırıyor
    Ağır ABD ambargoları altında olan Çin ne olursa olsun yonga teknolojileri geliştirmekten vazgeçmiyor. Biraz eski üretim teknikleri ile olsa da yerel pazarda Nvidia gibi devlere kafa tutan Çinli üreticiler için hükümet kesenin ağzını açtı.

Çin hükümeti vites arttırıyor

Gelen bilgilere göre Maliye Bakanlığı öncülüğünde, yonga üretim ekipmanlarına destek olmak amacıyla 47 milyar dolarlık yeni bir yatırım fonu kuruldu. Fon 6 büyük bankanın yatırımlarıyla oluşturuldu. Maliye Bakanlığı ise 6 milyar dolarla katkı yaptı.

Ayrıca Bkz.Çinli yonga üreticileri Nvidia’yı korkuttu

2014 yılından bu yana ülkede kurulan en büyük fon olma özelliğine sahip Büyük Fon, hükümetin Entegre Devre Yatırım Programının üçüncü aşaması. Şimdiden SMIC ve Hua Hong firmalarına ekipman için destek sağlanmış durumda. İlerleyen dönemde bu yatırımların meyveleri toplanacak.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/china_sets_aside_47_billion_to_boost_its_chip_industry-news-63012.php

• üyeliğimin ilk aylarında burada yazmıştım. Türkiye boş işlerle uğraşacağına bu çin'de çip işlerine vakit harcayan şirketlere yatrım yapamalı şeklinde. eee çin bile belki bu kadar beklemiyordu.

şimdi gel de ortak ol :(

ulan sağ sol derken ülke iyice bataklığa gidiyor. ama kimse sağın (muhafazakar) ve solun (yeni tip yeşil) aslında soros'un fon çocuklarının kontrolü altında olduğunun farkında değil.

Biz neyin farkına vardık ki? Her yerde anlatıyorum Çin'in son yıllarda yaptığı yatırımları, konu birden bambaşka şeylere dönüyor. Yemin ediyorum şu Dünyada insan kaynağını ve parayı iyi kullanamayan tek ülke biz kalacağız. Tüm Afrika ülkeleri bile bizi geçer bu kafayla gidersek.
  • üyeliğimin ilk aylarında burada yazmıştım. Türkiye boş işlerle uğraşacağına bu çin'de çip işlerine vakit harcayan şirketlere yatrım yapamalı şeklinde. eee çin bile belki bu kadar beklemiyordu.

şimdi gel de ortak ol :(

ulan sağ sol derken ülke iyice bataklığa gidiyor. ama kimse sağın (muhafazakar) ve solun (yeni tip yeşil) aslında soros'un fon çocuklarının kontrolü altında olduğunun farkında değil.

• Devlet aklı işte. Çin son 20 30 yıldır mükemmel bir akıl ile yönetiliyor ve bunun meyvelerini topluyor. Toplamaya da devam edecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Malesef Çip seçimde pazarlanabilir fetişize bir alan değildi. 55 yaş üstü kitleye anlatamazlardı. Sonuçta önemli olan ülkeye katkısı değil pazarlanabilmesiydi onlar için.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Biz neyin farkına vardık ki? Her yerde anlatıyorum Çin'in son yıllarda yaptığı yatırımları, konu birden bambaşka şeylere dönüyor. Yemin ediyorum şu Dünyada insan kaynağını ve parayı iyi kullanamayan tek ülke biz kalacağız. Tüm Afrika ülkeleri bile bizi geçer bu kafayla gidersek.

• Şahlanma deyince böyle şeyler olması gerektiğini ilgili tiplerin ideal bir yerine yerleştirmek lazım. Bulunabilirse beyyine de olabilir.

• Hocam Diş Fırçalarken Oruç Bozulurmu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çin yaptığı yatırımların karşılığını daha verimli bir şekilde alıyor gibi. Bu bütçe ABD bütçesinden daha düşük, ama bunu daha faydalı kullanıyorlar.

• Xtrud kullanıcısına yanıt

Asıl sıkıntı burada, birşey yapılırken ülkeye katkısından ziyade seçim için etkisi düşünülüyor. Tüm siyasetçiler bu şekilde. Çip fabrikası yerine EYT de, inşaat de oyları kap.

Çip dediğin zaman anlatılabilirliği yok, somut birşey gösteremiyorsun. Bizim dayılar çipe falan oy atmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.