Şimdi Ara

Çinden 3D Yazıcı Getirtirken Çıkabilecek Masraflar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gearbestten bu 3D yazıcıyı almaya karar verdim;https://tr.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_641324.html?wid=90

Ürün 15 kg ağırlığında ve 350 dolar.

Ürün kampanyada şuan ve kargo dahil toplamda 350 dolara mal oluyor. Kargoyu Aramex ile gönderiyorlar bugün Aramexi aradım ve gümrüğe takılması durumunda karşıma çıkabilecek masrafları sormak istedim. Onlar beni Solmaz gümrüğe yönlendirdi, Solmaz gümrük beni Lufthansaya, Lufthansa Aramexe, Aramex te geri Solmaz gümrüğe yönlendirdi derken baktım ki bir zalım bir döngünün içine girmişim kapattım telefonu yemeğe gittim :D

Aramexte ki nazih hanımefendi (müşteri hizmetleri gerçekten çok iyi) bana ürün çok büyük bir ihtimalle gümrüğe takılır dedi. Zira ürün 15 kg ve kişisel kullanım için olduğunu ispatlamak zor olabilirmiş.

Şimdi ürün 350 Dolar ama Euro üzerinden hesaplayalım;
    350 dolar = 280 Euro günümüz kuru ile
    30 Euro gümrüğü düştük geriye 250 euro kaldı. Onun da %20 vergisi 50 Euro ediyor

Yani ürüne ödeyeceğim rakam 320 Euro %20 vergi dahil.

Solmaz gümrük Ardiye (Depo) Ücreti için 290 TL gibi bir rakam verdi. Gün bazında da 3-4 liralık bi ekleme oluyormuş (Depo amiri ile görüştüm bizzat o verdi fiyatı) Ha tabi eğer ürünü incelediklerinde yazıcıyı "Normal ürünler" rafında bekletirler ise 290 TL imiş. Değerli ve Tehlikeli ürünler rafları varmış oraya giderse rakam uçanzi.

Şimdi benim sorum şu;

320 Euro= 1.500 TL
    + düz hesap 300 lira da Ardiye bedeli desek etti= 1.800 lira

Bunun haricinde ödemem gereken başka ne tür masraflar çıkar karşıma? Evrak ücretiydi, vekaletti bi sürü kalem çıkabilirmiş, bunlar ne tür ücretler acaba? Cihazı alalım derken bi cihaz parasını da gümrüğe ödemeyelim? Cihazın parasından ziyade bide cihazı alıp geri gönderirler veya el koyarlarsa o zaman tuttuk demektir varmı böyle bi şans?

Benim bir diğer sorum, bir yakınım ürün EMS ile geldiğinde, direkt PTT ye vergisini ödüyorsun ürünü kapına kadar getiriyorlar dedi. Acaba bu tür bir kargo için bu geçerlimi?

Sizce Aramex veya EMS hangisi ile siparişimi istetsem gümrük masraflarından en az darbeyi alırım? DHL ve FedEx ile sipariş durumunda bu iki firmanın sizi olabildiğince çok sömürmeye çalıştığı ile alakalı da ciddi duyumlar aldım siz ne dersiniz?

Çok yaman bir çelişki, çok dertli bir endişe halındayım a dostlar.
    Yorumlarınızı rica ile bekliyorum.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chechen04 -- 3 Şubat 2018; 0:13:10 >

• Hocam siz ne yaptınız ya :D Bir ay önce aldım benzer ürün aynı site ve Aramex kargo ile. Site faturaya aldığım fiyattan düşük yazmış sağ olsunlar. Gümrüğe takıldı yazılan fiyat üzerinden Aramex gümrük vergisi talep etti. Havale yaptım, birkaç güne paket kapımda. Ödeyeceğiniz tek ücret fatura miktarı üzerinden %20 vergi. Aramex sizden başka hiçbir ücret talep edemez. Kargo ücretine kapıya teslim her şey dahildir vergiler hariç. Bu arada mail atıp fiyatı faturaya çok düşük yazın der iseniz de makul fiyatlar olsun. 15 kiloluk bir teknolojik ürüne gidip de 50 dolar yazdırırsanız adamlar yemez yani. Ha ne olur 350 dolar ise 250 dolar yazdırırın. Bu arada vergi hesaplanması o şekilde olmuyor. 350 dolar faturalı ürüne %20 si 70 dolar ödersiniz. Başka konuda sorunuz var ise yardımcı olmaktan memnun olurum.

Ekleme: Sınır 30 kilodur. Ve 3d yazıcılar genelde hobi amaçlı değerlendirildiği için vergi hariç sizden başka bir şey talep edilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi featmuco -- 3 Şubat 2018; 0:56:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: featmuco

Hocam siz ne yaptınız ya :D Bir ay önce aldım benzer ürün aynı site ve Aramex kargo ile. Site faturaya aldığım fiyattan düşük yazmış sağ olsunlar. Gümrüğe takıldı yazılan fiyat üzerinden Aramex gümrük vergisi talep etti. Havale yaptım, birkaç güne paket kapımda. Ödeyeceğiniz tek ücret fatura miktarı üzerinden %20 vergi. Aramex sizden başka hiçbir ücret talep edemez. Kargo ücretine kapıya teslim her şey dahildir vergiler hariç. Bu arada mail atıp fiyatı faturaya çok düşük yazın der iseniz de makul fiyatlar olsun. 15 kiloluk bir teknolojik ürüne gidip de 50 dolar yazdırırsanız adamlar yemez yani. Ha ne olur 350 dolar ise 250 dolar yazdırırın. Bu arada vergi hesaplanması o şekilde olmuyor. 350 dolar faturalı ürüne %20 si 70 dolar ödersiniz. Başka konuda sorunuz var ise yardımcı olmaktan memnun olurum.

Ekleme: Sınır 30 kilodur. Ve 3d yazıcılar genelde hobi amaçlı değerlendirildiği için vergi hariç sizden başka bir şey talep edilmez.

Bugün alabildiğim tek güzel haber bu oldu, umut ışığı doğdu :)

Şimdi şöyle bi kaç soru sorayım;

1- Kargo kaç günde Türkiye ye geldi?
    2- Gümrük vs işlemler için her hangi bi yere gittiniz mi? Yoksa online havale çektiniz aramex kapıya mı getirdi?
    3- Aldığınız cihazın linkini paylaşmanız mümkünmüdür?
    4- Faturayı düşük gösterdik diyelim, gümrük çağırdı dedi ki "erim hele bi aç şu üyelik sayfana fiyatları karşılaştıralım" o zaman nabıcaz?
    5- 15 kiloluk cihazı gümrük hobi amaçlı diye yermi?

Bana vergilendirme ile alakalı dedikleri şu oldu; "30 euro" limit var 30 euroyu aşınca, aşan miktar üzerine vergilendirme yapıyorlar dendi ama çok sağlam sallamışlar anladığım kadarıyla.

Çok soru sordum biliyorum ama çok mağduruz :)

• Hocam adamlar sizi az bilgisiz bulunca sallamışlar.

1. Gelmesi 2 hafta sürdü. Bu kesin bir süre değil ama +- 5 uzayıp kısalabilir.
    2. Hocam gümrük ilemlerinde biryere gitmenize gerek yok. Ürün gümrük kontrolüne girer, yasaklıysa geri gönderilir değil ise gümrük şartlarına göre vergilendirilir. Vergiyi size bildirir taşıma şirketi. Aramex size mail atıyor ürününüzde şu kadar vergilendirme çıktı diye. İban veriyorlar parayı yolladığınız an işlemler tamamlanıyor ürün size yollanıyor. Sadece para gönderiyorsunuz başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Kazıklanmamaya dikkat edin bazı firmalar yalan yere para isteyebiliyor. Sizden isteyebilecekleri tek ücret fatura miktarı üzerinden %20 gümrük vergisi.
    3.https://tr.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_392070.html?wid=90 bu cihazı almıştım yine aramex ücretsiz kargo ile. Aldığımda 300 dolardı. Adamlar ben hiçbir şey söylemeden faturaya 190 dolar yazmışlar. Aramex mail attı fatura ücreti bu gümrük çıktı diye, %20 gümrüğü ödedim birkaç güne geldi kapıya.
    4. Gümrük sizi çağırmaz derki faturalandırma şaibeli fiyatı kanıtlayın der. Yine kargo firması bunu size iletir. Siz mail ile ödeme dekontu ve Aldığınız sayfayı atarsınız. Eğer fiyat farkı var ise o yüksek fiyattan vergilendirirler.
    5. Hocam ağırlık değil çnemli olan içindeki cihaz, 30 kg ye kadar her şeyi getirebilirsiniz. Ve söylediğim gibi 3d yazıcılar hobi amaçlı değerlendiriliyor.

İyi sallamışlar hocam yok öyle dünya. Ürün fiyatı ne ise direk o fiyat üzerinden %20 vergi keserler. Ve fiyat içinde faturaya bakarlar. Ama dediğim gibi şaibeli bir durum var ise sizden fiyat kanıtı isterler. Şu şekilde böyle yüksek teknolojili bir ürünün faturasında 50 100 dolar yazıyor ise adam mal değil inanmaz.

Sıkıntı yok hocam gönül rahatlığı ile sipariş verin. Sipariş sonrası da yardımcı olurum size çekinmeden sorun.

• hoca absürd bir mesaj olacak ama bende kondom sipariş verecem yanına başka ürünlerde sipariş vercem şimdi yazmıyım hepsini ve toplam tutar 50-100dolar arası tutuyor dhl kargo da tutuyor biraz.farklı özel bi kondom oyüzden amazondan sipariş vercem.gümrüğe takılır mı bizim kondomlar. gidip gümrükte uğraşmayım kondomlar için diyorum ki az sayıda sipariş veriyim 50doların altı tutsun sonra diyorum o yetmez bana bidaha bidaha uğraşmıyım.ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: featmuco

Hocam adamlar sizi az bilgisiz bulunca sallamışlar.

1. Gelmesi 2 hafta sürdü. Bu kesin bir süre değil ama +- 5 uzayıp kısalabilir.
    2. Hocam gümrük ilemlerinde biryere gitmenize gerek yok. Ürün gümrük kontrolüne girer, yasaklıysa geri gönderilir değil ise gümrük şartlarına göre vergilendirilir. Vergiyi size bildirir taşıma şirketi. Aramex size mail atıyor ürününüzde şu kadar vergilendirme çıktı diye. İban veriyorlar parayı yolladığınız an işlemler tamamlanıyor ürün size yollanıyor. Sadece para gönderiyorsunuz başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Kazıklanmamaya dikkat edin bazı firmalar yalan yere para isteyebiliyor. Sizden isteyebilecekleri tek ücret fatura miktarı üzerinden %20 gümrük vergisi.
    3.https://tr.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_392070.html?wid=90 bu cihazı almıştım yine aramex ücretsiz kargo ile. Aldığımda 300 dolardı. Adamlar ben hiçbir şey söylemeden faturaya 190 dolar yazmışlar. Aramex mail attı fatura ücreti bu gümrük çıktı diye, %20 gümrüğü ödedim birkaç güne geldi kapıya.
    4. Gümrük sizi çağırmaz derki faturalandırma şaibeli fiyatı kanıtlayın der. Yine kargo firması bunu size iletir. Siz mail ile ödeme dekontu ve Aldığınız sayfayı atarsınız. Eğer fiyat farkı var ise o yüksek fiyattan vergilendirirler.
    5. Hocam ağırlık değil çnemli olan içindeki cihaz, 30 kg ye kadar her şeyi getirebilirsiniz. Ve söylediğim gibi 3d yazıcılar hobi amaçlı değerlendiriliyor.

İyi sallamışlar hocam yok öyle dünya. Ürün fiyatı ne ise direk o fiyat üzerinden %20 vergi keserler. Ve fiyat içinde faturaya bakarlar. Ama dediğim gibi şaibeli bir durum var ise sizden fiyat kanıtı isterler. Şu şekilde böyle yüksek teknolojili bir ürünün faturasında 50 100 dolar yazıyor ise adam mal değil inanmaz.

Sıkıntı yok hocam gönül rahatlığı ile sipariş verin. Sipariş sonrası da yardımcı olurum size çekinmeden sorun.

Hocam çok teşekkür ediyorum aydınlatma için. Sizin üründe biraz büyük ve hemen hemen 9 kg o zaman benimki de sorun yaşamaz inşallah.

Tek takıldığım nokta, gümrük fiyata inanmayıp kanıtlama isterse, "hani la bu 275 dolardı işte 350 dolara almışın çakal" derse herhangi bi cezası felan varmıdır acaba? Yoksa "Anaa salaklar yanlış yazmış" diyip 350 doların vergisini ödeyip topuklarmıyım?

Yada şöyle desem, "benim bi arkadaş var orda ben ona parayı yolladım o da benim için aldı ürünü benim adımı verip bana kargoladı o yüzden bende satın alma fatura neyin bişey yok" desem? Yerler mi?

Vursam mı acaba ben siparişin dibine bu akşam? De işte o düşük gösterme olayı tırstırdı beni biraz almasınlar içeri? Bende hiç beceremiyorum ki böyle şeyleri babam avukattı benim ben pazarda domates için bile pazarlık yapamadım hayatım boyunca :D

• Yok hocam düşük fiyat yazdınız diye ceza felan gelmez :D sadece kanıtlamanızı isterler demiştim önceki mesajımda. Bunuda ödeme dekontu ve satın aldığınız site sayfası ile yaparsınız. Sıkıntı olmasın diyorsanız direk normal fiyattan getirtin. Az bi para için kafanıza takmayın.

Ekleme: Dediğim gibi aşırı dikkat çeken bir fiyatlandırma varsa sıkıntı olur, yoksa her ürünün fiyatını araştırıp bu ne kadar acaba demiyorlar sadece faturaya bakıyorlar. Ama dediğim gibi 15 kiloluk bir cihazada 50 dolar yazarsanız dikkat çeker adamlar yemez. Ki yemeseler de önemli değil, cezai bir yaptırımı yok sadece fiyat kanıtlama isterler onu kanıtlarsın ve o fiyattan vergi keserler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi featmuco -- 3 Şubat 2018; 20:42:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası Prezervatiflerin gümrükte ne olarak değerlendirildiği hakkında bilgim yok, biraz baktım ve bilgi bulamadım. Ama yasaklı olsa bile gidip uğraşamazsınız zaten öyle dünya yok direk geri yollanır sokulmaz ülkeye. Şimdi gümrük kontrolü fiyata bakmaz, isterseniz 1 dolarlık ürün alın o gümrükte kontrolden geçer yasaklı ürün olup olmadığı konusunda. Ücret konusu vergi ile alakalıdır. Gümrük fiyat sınırı üstünde olanlar vergilendirilir. Yani ürünleri az almanız bir şey ifade etmiyo önemli olan yasaklı olup olmaması.
  • featmuco F kullanıcısına yanıt
    daha önce yurtdışından çinden ürün satınaldım ve daha önce bazı haberler gördüm.oralarda yaşadığım tecrübeler fiyatın önemli olduğu, 50dolar üstünün gümrüğe vergiye takılabileceği yönünde oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Vergilendirme konusunda fiyat önemli 30 Euro sınırı var üstü vergilendirmeye tabi olur. Ama yasaklı ürün ise ne olursa olsun geçmez. Ve her paket kontrol edilir fiyatı boyutu ve ağırlığı ne olursa olsun. Yurt dışı yasaklı ürünler listesini kontrol edin prezervatif hakkında bilgi bulamadım ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.