Şimdi Ara

Çinden Elektrikli Bisiklet almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
27.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere elektrikli bisiklet ülkemizde ateş pahası
    Bu linkteki elektrikli bisikletleri veya kitlerden birini alsak Gümrüğe takılır mı Takılırsa kaç tl vergi öderiz
    goo.gl
    Dynamic Link Not Found
    https://goo.gl/gVN9Js

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikteknisyeniyim -- 9 Şubat 2017; 19:35:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çin'den Elektrikli Bisiklet İthal Etmek: Bilmen Gerekenler

Elektrikli bisikletler, çevre dostu ve uygun maliyetli ulaşım seçenekleri olarak giderek daha popüler hale geliyor. Çin, dünyanın önde gelen elektrikli bisiklet üreticilerinden biridir ve geniş bir yelpazede model sunmaktadır.

Yurtdışından elektrikli bisiklet getirmek genellikle karmaşık bir süreç olabilir, ancak doğru adımları izlerseniz nispeten sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yurtdışı Elektrikli Bisiklet İthalatı için İpuçları

• Araştırma Yap: Çin'den elektrikli bisiklet ithal etmeden önce, mevcut seçenekleri, fiyatları ve ithalat sürecindeki yasal gereklilikleri araştır.
    • Güvenilir Bir Tedarikçi Bul: Aliexpress veya Alibaba gibi güvenilir platformlardan tanınmış tedarikçileri seç. Müşteri yorumlarını oku ve şirketin itibarını kontrol et.
    • Nakliye Seçeneklerini Keşfet: Deniz, hava veya kara nakliyesi gibi çeşitli nakliye seçeneklerini düşün. Nakliye maliyetlerini, teslim sürelerini ve gümrük vergilerini karşılaştır.
    • Gümrük Vergilerini Hesapla: Çin'den elektrikli bisiklet ithal ederken gümrük vergisi ödemeniz gerekebilir. Vergi oranı, bisikletin değerine ve ithal edildiği ülkeye bağlıdır.
    • Belgelerini Hazırla: İthalat izni, fatura ve nakliye belgeleri gibi gerekli belgeleri hazırla. Bu belgeler, gümrük işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine yardımcı olacaktır.
    • Bisikletini Kaydettir: Bisikletin ithal edildiği ülkede yasal olarak kaydedilmesi gerekebilir. Kayıt işlemi, bisikletin güvenliğini ve uygunluğunu sağlar.

Önemli Anahtar Kelimeler:

• Yurtdışından elektrikli scooter getirmek
    • Yurtdışından elektrikli bisiklet getirmek
    • Yurt dışından elektrikli bisiklet getirmek
    • Yurtdışından elektrikli motor getirmek
    • Yurt dışından elektrikli scooter getirmek
    • Elektrikli bisiklet gümrük vergisi
    • Alibaba elektrikli bisiklet almak
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yurtdışından yapılan alışverişlerin limiti 30 dolara indirildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Yurtdışından yapılan alışverişlerin limiti 30 dolara indirildi.

30 dolar vergisiz alışveriş için. Arkadaş vergisini ödeyerek almaktan bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Yurtdışından yapılan alışverişlerin limiti 30 dolara indirildi.

30 dolar vergisiz alışveriş için. Arkadaş vergisini ödeyerek almaktan bahsediyor.

Daha pahalı olmaz mı o zaman?

• Bilen arkadaşlar müdahale edecektir ama bildiğim kadarı ile akülerin içinde kimyasallar var ve bireysel tüketiciler o aküleri gümrükten geçiremiyor.Aküsüz ( pilsiz ) alabilirsiniz belki o zaman geçer.
  • Yani gümrük işlemlerinizi geçtiğinizi varsayıyorum yedek parça olayı nasıl olacak ? En küçük sorununda çöp olmasın güzelim bisiklet
  • 30 dolar değil euro diye biliyorum,

avrupa birliği ülkelerinden birinden alırsan %18
    avrupa birliği olmayan %20 vergi ekleniyor.

bildiğim bunlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli motosiklet tavsiyeniz
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uğraşılmaz, aksine astarı yüzünden pahalıya mal olabilir. Öyle nerde çinden ucuz mal buldum getireyim bineyim. Mesele sadece vergi değil. O parçaların gümrükten geçmesi için başka prosedürlerin gerektiği örneğin pillerin ithalatı ile ilgili uygunluk belgesi istenmesi, gelen malın ticari olması ki bu durumda bireysel olarak ben bunu kendime aldım diyemiyorsunuz, resmi ithalat yapmanız, firma kurmanız, gümrük müşavirine vekalet vermeniz ve o ürünün ithali için neler isteniyorsa yerine getirmeniz gerekli.
  • MERHABALAR Ben de sizin gibi düşünüp Çin'de ucuz olur diye elektrikli bisiklet sipariş ettim. 220 dolara aldım gemi yoluyla kargo ucuz olur diye gemi yoluyla istedim. Ürün istanbula geldi. 220 dolarlık bisiklet için 548 dolar ulaştırma ücreti çıkarttı firma. ürünü teslim almayınca bu 548 doları ödemekten kurtuldum ancak bu kezde türkiyedeki gümrük uygulamalarına takıldım. yüzlerce belge istiyorlar vergiyi ödemekle kurtulamıyorsunuz. eğer uçakla alırsanız kargo ücreti vergiler daha da pahalı sonuçta ürünü alamadım yaklaşık 800 tl ye satın aldığım bisiklete 3 bin tl ye yakın para vermek istememe rağmen gümrükteki işlemler nedeniyle alamadım. DEVLETE kaldı sizin anlayacağınız. Bu gibi bir işlem yapmadan önce mutlaka bir gümrük danışmanından bilgi alınız. ayrıca gümrük bakanlığının play store de e-ihale uygulaması var cep telefonunuza indirip inceleyin. benim gibi paranızı çin e kaptırmayın. Bunun dışında (bisiklet dışında) çinden yüzlerce ürün sipariş ettim. 100 dolar altı küçük paketler hiçbir sorun yaşamadım. Türkiye yasak olan ürünler kesinlikle almayın (cep telefonu, tablet, elektronik sigara, elektirikli bisiklet v.b.) sorularınız varsa bana mail atın 3 yıldır çinden alışveriş yapıyorum ancak bundan sonra yapmam 3 katı fazla verin türk malı alın.. Saygılar... MAİL ADRESİM: eraymutlu84@yandex.com

• quote:

Orijinalden alıntı: cindenalma

MERHABALAR Ben de sizin gibi düşünüp Çin'de ucuz olur diye elektrikli bisiklet sipariş ettim. 220 dolara aldım gemi yoluyla kargo ucuz olur diye gemi yoluyla istedim. Ürün istanbula geldi. 220 dolarlık bisiklet için 548 dolar ulaştırma ücreti çıkarttı firma. ürünü teslim almayınca bu 548 doları ödemekten kurtuldum ancak bu kezde türkiyedeki gümrük uygulamalarına takıldım. yüzlerce belge istiyorlar vergiyi ödemekle kurtulamıyorsunuz. eğer uçakla alırsanız kargo ücreti vergiler daha da pahalı sonuçta ürünü alamadım yaklaşık 800 tl ye satın aldığım bisiklete 3 bin tl ye yakın para vermek istememe rağmen gümrükteki işlemler nedeniyle alamadım. DEVLETE kaldı sizin anlayacağınız. Bu gibi bir işlem yapmadan önce mutlaka bir gümrük danışmanından bilgi alınız. ayrıca gümrük bakanlığının play store de e-ihale uygulaması var cep telefonunuza indirip inceleyin. benim gibi paranızı çin e kaptırmayın. Bunun dışında (bisiklet dışında) çinden yüzlerce ürün sipariş ettim. 100 dolar altı küçük paketler hiçbir sorun yaşamadım. Türkiye yasak olan ürünler kesinlikle almayın (cep telefonu, tablet, elektronik sigara, elektirikli bisiklet v.b.) sorularınız varsa bana mail atın 3 yıldır çinden alışveriş yapıyorum ancak bundan sonra yapmam 3 katı fazla verin türk malı alın.. Saygılar... MAİL ADRESİM: eraymutlu84@yandex.com
    sen gerçek değilsin sahte hesap

• sahte hesaptan kastınız nedir anlamadım?
  • Pekiii yurtdışından yanımda elektrikli bisiklet getirirsem herhangi bir vergi ödeyecekmiyim?

• Yurtdışı alışverişler de, Elektrikli bisikletin kendisi değil de, bisikletin elektrikliye dönüşümü için sadece "elektrikli motor kiti (batarya hariç)" için gümrük yasağı yok, alabiliyoruz. Bildiğim kadarıyla; Çin den gelirse %20, AB ülkesinden gelirse %18 gümrük vergisi var, yanılıyorsam düzeltin.

Yasaklı olan, lityum pil batarya grubu. En basitinden örnek, 15 gün önce aliexpress den satın aldığım tablet bataryası gümrükten geri satıcıya döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ekim 2019; 14:25:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.