Şimdi Ara

Çinden Kargolar Gelmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
2
Favori
16.526
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önce defalarca sorunsuz alışveriş yaptığım adrese, çinden kargolar gelmemeye başladı. Önceden aynı adrese alışverişlerimde problem olmamıştı.
    Daha sonra 10 dan fazla alışverişimde gelmedi. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Alınan ürünler 30 dolar altı. Hatta 1-2 dolar civarında.
    Arduino sensörler, küpe gibi parçalar.

Önerisi olan var mı ?

• Arkadaşlar bu konuya hiç kimse cevap yazmamış.
    Ben yazayım. Aliexpress'te 11.11 yoğunluğu, Türk kargo uçağının düşmesi ve 10 gün kadar yılbaşı tatili yaptıklarından çok aksama oldu.
    Benim 10-11. aylarda aldığım ürünler gelmedi. Burada daha 1 ay olmadan kargom gelmedi diye ortalığı ayağa kaldıranlları görünce bana çok garip geliyor. PTT'yi veya satıcıyı suçlayanlar da var. Arkadaşlar yurt dışından aldığınız ürünlerin, şu kadar günde gelir diye bir garantisi yok. Türkiye'den almıyorsunuz ki.
    Şimdi size çözümü anlatayım.
    Önce siparişinizin belli bir teslimat süresi yazar. O süre dolmak üzereyse "Dispute" açabilirsiniz.
    30 $'ım gitti gibi mesajlar yazmışsınız. Sizin paranız nasıl gidiyor? Siteden takip etmediniz mi? Gelmediyse "Dispute" açacağınızı bilmiyor musunuz? Kızdığımı sanmayın. Sadece bu kadar tecrübesizseniz, önce yurt dışından alışverişi öğrenip, sonra alışveriş yapın. Zaten onay süresi de var. Onay süresi geçince siteden otomatik onay verilir. Otomatik onay verilse veya siz bilerek onay verseniz bile üründe problem çıkarsa, 15 gün içinde "Dispute" açma süresi var. 15 gün içinde "Dispute aç" kısmına tıklayıp, ürün gelmedi veya problemli deyip "Full Refund" açarsınız. Sakın diğerini seçmeyin. Yoksa "Ürünü geri göndereceğinizi" belirtmiş olursunuz. Siz ürünüm gelmedi deyip veya problemliyse, kargo vs dahil, ne kadar ödedinizse isteyin. Ürün kargoya verilmediyse sizden kanıt istemezler. Ürün geldiyse ve problem varsa sizden resim, video, belge isterler. Resim değil de videoyu daha çabuk kabul ediyorlar. Satıcıdan kanıt isterler. Tabii gönderemeyeceği için paranızın tamamını 7 gün sonra geri alırsınız.Satıcı kargo ücretini ödemem derse de aldırmayın. Aliexpress paranızın tamamını geri öder. Satıcı size "Biraz daha bekleyin. Dispute kapatın. Mağazamız için çok kötü, Ben bir aileye bakıyorum, çoluk çocuğum var" deyip, yalvarır yakarır. Çünkü bu onlar için gerçekten kötü bir durum. Ben özellikle daha önce satışı az olanların, bazılarının mağazasının kapandığını gördüm. İsterseniz "Dispute" yi geri alıp, satıcının süreyi uzatmasını kabul edersiniz. Yalnız "Satıcı önerisini kabul et" e sakın tıklamayın. Tıklarsanız "Sıfır TL" iadeyi kabul etmiş olursunuz. Ben bile geçen ay aceleden "Dispute iptal"e basacakken yanlışlıkla "Satıcının önerisini kabul et" e bastım ve satıcı paramı siteden aldı. Ne kadar mesaj yazdıysam cevap vermedi. Site bile birşey yapamadı. Yoksa site çok güvenilir ve şimdiye kadar 5 kuruş kaptırmadım. Bana zarar verenlerden nasıl paramı çıkarttığımı yazmayacağım. Çünkü suistimale açık. Onu çoğunluk yaparsa da Türkiye'ye ürün göndermezler.
    Burada anlattıklarım için cevap yazmayacağım. Çünkü işlerim var. Misafirim de geldi. Bu konuyu görünce mesajlarda çok yakınan, dertlerini yazanları görünce misafirimi salonda bırakıp, geldim.
    Bu arada "Ben 30 $ kaptırdım. Satıcı parasını aldı. Şu kadar parayı kaptırdım" diyenler vs problemlerini PM'den yazsınlar.
    Fırsatım olduğunda ilgileneceğim.
    Bu arada takipli veya takipsiz bütün kargoları aşağıdaki siteden takip edebiliyorsunuz. Yalnız takipsiz olanları Türkiye'ye girdikten sonra hiç bir site göstermez.
    İyi alışverişler.
    Kargo takip sitesi :http://global.cainiao.com/
  • Ben canta almistim ayni saticidan bie iki parca esya. Ayni anda gonderdi hepsiji farkli kargolarla gonderdi, biri gelmedi. Ilginc degil mi ?

Lan dedim hepsi geldi bu nasil gelmez baktim turkiyede tamam dedim gelir.

Sonra hic bir bilgi gorunmedi takip numarasinda :) gitti 30 dolar.
  • Ben türkü bile yaptım ((';'))

Ptt de güncelleme yok ne zamandır.

Dispute açtık ürün gelmedi Çinliler bu ne figandır.

Aliexpress yaktın bizi o ne fiyattır.

Burası Türkiye yolu yokuştur.

Çin'den kargolar gelmiyor Acep nedendir.

Gümrükte bekliyen kargonun ne suçu var.

Açın bakın kargoyu acep nesi var.

Bir çift kumandasıyla birde TV box var.

Hanol yemendir gülü çemendir.

Kargom gelmedi acep nedendir...
  • benimde 4 paketim piyasada yok. biri gearbest diğerleri aliexpress. biraz daha bekleyip para iadeleri için uğraşacağım
  • Basit ama 2 dolarlık 2 ürünümde kayıplara karıştı, birinde adam yunanistana kargo numarası vermiş; diğerinde hala çinde kargo
  • Bu konu hakkında hiç bir yer yok mu konuşup sorabileceğimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelimErkan -- 23 Ocak 2017; 14:38:22 >
  • Son zamanlarda benimde aldığım ürünler gelmemeye başladı daha önce hiç bu kadar gelmemezlik olmamıştı genel bir problem mi var acaba arkadaşlar?
  • +1

10 a yakın ürünüm var gelmeyen
  • AliExpress epaket nedir? takibini yapabilir miyim? Kargoyu yine apartmanın içine bırakıp giderler mi? Kardeşinize yardımcı olun
  • Bimmere şikayetim sonucunda PTT den gelen cevap.

İlgi elektronik postanız incelenmiş olup sorgulama sistemleri üzerinde yapılan araştırma sonucunda RH027915081TR barkod numaralı gönderinizin Ülkemize gelişine dair herhangi bir kayda rastlanılmamıştır.

Söz konusu gönderinin servislerimizce teslim alınmasını müteakip, gümrük idaresince aksine hükmedilmedikçe en kısa zamanda tarafınıza teslimi sağlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.
  • 11 ocakta kargoya verilen paketim bugün gümrükten geçmiş. aldığım ürün şu:https://www.aliexpress.com/item/CNHL-LI-PO-2200mAh-11-1V-70C-Max-140C-3S-Lipo-Battery-Pack-for-RC-Hobby/32675129643.html yani 2 hafta içinde üründe elime ulaşmış olacak. ama 12 aralıktaki takipli paketimin hâlâ ülkeye girdiğine dair bir kayıt yok. ben birşey anlamadım bu işten. banggood'dan 30 aralıkta aldığım ürün 20 ocakta elimde oldu. yine banggood'dan 20 aralıkta aldığım üründen ses seda yok.

acaba diyorum, gümrükteki memurların çalışma hızına mı bağlı? kimi bölümden yavaş kimisinden hızlı mı geçiyor? yoksa çinli satıcılar daha ürünü göndermeden gönderdik deyip takip kodu mu veriyorlar? sorular sorular sorular.

• 11.11 dealdığım 3 adet saat bugün ulaştı. arkadaş teslim aldı benim yerime.
  • problem aliexpress in servisinde. malezya post ike geliyorsa iki ay kadar beklemek normal
  • biri geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhendist -- 1 Şubat 2017; 22:40:50 >
  • 22 Aralık takipsiz kargo gelmedi henüz.
  • konu başlığını açan arkadaş Aliexpresten kargoların gelmediğini daha önce böyle problemler yaşamadığını beyan etmiş buna nasıl bi çözüm yolu bulunabilir demiş ancak hiçkimsede malesef çözümle alakalı bir bilgi yok kargom gelmedi kargom gelmedi e arkadaşta onu söylüyo zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

11 ocakta kargoya verilen paketim bugün gümrükten geçmiş. aldığım ürün şu:https://www.aliexpress.com/item/CNHL-LI-PO-2200mAh-11-1V-70C-Max-140C-3S-Lipo-Battery-Pack-for-RC-Hobby/32675129643.html yani 2 hafta içinde üründe elime ulaşmış olacak. ama 12 aralıktaki takipli paketimin hâlâ ülkeye girdiğine dair bir kayıt yok. ben birşey anlamadım bu işten. banggood'dan 30 aralıkta aldığım ürün 20 ocakta elimde oldu. yine banggood'dan 20 aralıkta aldığım üründen ses seda yok.

acaba diyorum, gümrükteki memurların çalışma hızına mı bağlı? kimi bölümden yavaş kimisinden hızlı mı geçiyor? yoksa çinli satıcılar daha ürünü göndermeden gönderdik deyip takip kodu mu veriyorlar? sorular sorular sorular.

Merhaba kargo ulaştı mı acaba, bu marka lipo pilleri ilk kez gördüm. Nasıl performansı memnunmusunuz?

• Arkadaşlar bu konuya hiç kimse cevap yazmamış.
    Ben yazayım. Aliexpress'te 11.11 yoğunluğu, Türk kargo uçağının düşmesi ve 10 gün kadar yılbaşı tatili yaptıklarından çok aksama oldu.
    Benim 10-11. aylarda aldığım ürünler gelmedi. Burada daha 1 ay olmadan kargom gelmedi diye ortalığı ayağa kaldıranlları görünce bana çok garip geliyor. PTT'yi veya satıcıyı suçlayanlar da var. Arkadaşlar yurt dışından aldığınız ürünlerin, şu kadar günde gelir diye bir garantisi yok. Türkiye'den almıyorsunuz ki.
    Şimdi size çözümü anlatayım.
    Önce siparişinizin belli bir teslimat süresi yazar. O süre dolmak üzereyse "Dispute" açabilirsiniz.
    30 $'ım gitti gibi mesajlar yazmışsınız. Sizin paranız nasıl gidiyor? Siteden takip etmediniz mi? Gelmediyse "Dispute" açacağınızı bilmiyor musunuz? Kızdığımı sanmayın. Sadece bu kadar tecrübesizseniz, önce yurt dışından alışverişi öğrenip, sonra alışveriş yapın. Zaten onay süresi de var. Onay süresi geçince siteden otomatik onay verilir. Otomatik onay verilse veya siz bilerek onay verseniz bile üründe problem çıkarsa, 15 gün içinde "Dispute" açma süresi var. 15 gün içinde "Dispute aç" kısmına tıklayıp, ürün gelmedi veya problemli deyip "Full Refund" açarsınız. Sakın diğerini seçmeyin. Yoksa "Ürünü geri göndereceğinizi" belirtmiş olursunuz. Siz ürünüm gelmedi deyip veya problemliyse, kargo vs dahil, ne kadar ödedinizse isteyin. Ürün kargoya verilmediyse sizden kanıt istemezler. Ürün geldiyse ve problem varsa sizden resim, video, belge isterler. Resim değil de videoyu daha çabuk kabul ediyorlar. Satıcıdan kanıt isterler. Tabii gönderemeyeceği için paranızın tamamını 7 gün sonra geri alırsınız.Satıcı kargo ücretini ödemem derse de aldırmayın. Aliexpress paranızın tamamını geri öder. Satıcı size "Biraz daha bekleyin. Dispute kapatın. Mağazamız için çok kötü, Ben bir aileye bakıyorum, çoluk çocuğum var" deyip, yalvarır yakarır. Çünkü bu onlar için gerçekten kötü bir durum. Ben özellikle daha önce satışı az olanların, bazılarının mağazasının kapandığını gördüm. İsterseniz "Dispute" yi geri alıp, satıcının süreyi uzatmasını kabul edersiniz. Yalnız "Satıcı önerisini kabul et" e sakın tıklamayın. Tıklarsanız "Sıfır TL" iadeyi kabul etmiş olursunuz. Ben bile geçen ay aceleden "Dispute iptal"e basacakken yanlışlıkla "Satıcının önerisini kabul et" e bastım ve satıcı paramı siteden aldı. Ne kadar mesaj yazdıysam cevap vermedi. Site bile birşey yapamadı. Yoksa site çok güvenilir ve şimdiye kadar 5 kuruş kaptırmadım. Bana zarar verenlerden nasıl paramı çıkarttığımı yazmayacağım. Çünkü suistimale açık. Onu çoğunluk yaparsa da Türkiye'ye ürün göndermezler.
    Burada anlattıklarım için cevap yazmayacağım. Çünkü işlerim var. Misafirim de geldi. Bu konuyu görünce mesajlarda çok yakınan, dertlerini yazanları görünce misafirimi salonda bırakıp, geldim.
    Bu arada "Ben 30 $ kaptırdım. Satıcı parasını aldı. Şu kadar parayı kaptırdım" diyenler vs problemlerini PM'den yazsınlar.
    Fırsatım olduğunda ilgileneceğim.
    Bu arada takipli veya takipsiz bütün kargoları aşağıdaki siteden takip edebiliyorsunuz. Yalnız takipsiz olanları Türkiye'ye girdikten sonra hiç bir site göstermez.
    İyi alışverişler.
    Kargo takip sitesi :http://global.cainiao.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 3 Şubat 2017; 21:46:34 >

• hidden kullanıcısına yanıt
    merhaba. evet, kargo ulaştı. pili henüz deneme fırsatı bulamadım. denediğim zaman sizi özel mesajla bilgilendireceğim.
  • arkadaşlar eylül-ekim gibi aldığım 2-3 kargom türkiyeye gelip exchange office de kaldı. çoktan aldım iadelerini fakat sebebi nedir? ptt de mi çalıyorlar kargoları?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.