Şimdi Ara

Çinden Kargolar Gelmiyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
2
Favori
16.598
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende daha önceden 13 günde gelen bi mağazadan aynı ürünlerden aldım gelmedi hala 2 ay olacak ondan öncede yine chine post registred air mail ile 15 günde gelen kargolar 45 günde geldi bi haltlar var ama anlayamadım adamlar yurt dışından birşey almayalım diye bu işe de mi el attılar ne yaptılar anlamadım valla..
  • Son 3 siparişimde ben de aynı sorunu yaşadım. Takipsiz kargo olunca mümkün değil gelmiyor artık. Birileri arada kesin cebe indiriyor bence. Yoksa defalarca ürün aldığım satıcının ve diğer yıldızlı satıcıların birlik olup insanları kazıklamaya başladıklarını sanmıyorum.
  • arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce kargoya verilen siparişim bugün order has been cancelled yazıyor 5e 4 dolar indirim aliexpress kuponuyla almıştım live chatten aliexpressle görüştüm siparişiniz kargoda dediler eğer iptal olursa aynı kuponu geri verirler mi? ilk defa sipariş verdim tecrübeli arkadaşlar yardım edin please

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 62. günde ürünüm geldi, arabada düşürdüm kayboldu. Geldi diye sevinirken bahtsızlık yaşadım iyi mi
  • En iyisi singapur post 3 gune turkiyeye giriş yaptı ürün

• t

• dispute açıp para iadesi aldğım ürün tam 3 ay sonra geldi, takip numarasında hala yolda gözüküyo
  • Konu eskiymiş fakat şehir değiştirdikten sonra kayıtsız postalarım gelmemeye başladı..bunun tek sebebi olduğunu anlamış durumdayım..izmirde oturan arkadaşımın postacısı ile arası iyi :))artık postacım demeye başladı:) postacısı geldiği zaman çay kahve içiriyor yemek yediriyor..hatta postacısı kargosu geldiği zaman kendisine telefon açıp evde olup olmadığını soruyormuş..
    Bunları neden yazıyorum postacıları kötülemek gibi bir düşüncem yok lakin maalesef çinliler küçük paketleri bedava olduğu için kayıtsız posta yolu ile gönderiyorlar ve çakma takip nosu yazıyorlar fakat sorun çinlilerde değil postalar takip edemeseniz dahi tr ye giriyor..Sorun Türkiyeye giriş yaptıktan sonra başlıyor maalesef bazı çakal gümrükçüler ptt ciler ve ptt kargo dağıtım elemanları kayıtsız postalardan sorumlu olmadıklarını bildikleri için istedikleri gibi paketleri açıp içine bakabiliyor işlerine gelenleri ise ceplerine indiriyor bizlerde postalarımız gelmediği için üzülüyoruz..

Son 6-7 aydır verdiğim siparişlerin sadece 1-2 tanesi geldi onlardan biri kayıtlı diğeri ise herhangi bir değeri olmayan pek çok kişinin ne olduğunu dahi anlayamayacağı elektronik malzemeydi..Kayıtsız posta olarak verdiğim siparişler ise kol saatleri gece lambaları led lambalar ufak tefek elektronik malzemeler,pil yuvaları,bluetooth aparatları ve herbirinin değeri min 3-5 dolar maksimum 20 dolar..en çok üzüldüğüm ise saat siparişlerim oldu ilki gelmedi ikinci kez başka satıccıdan aynı saati sipariş ettim oda gelmedi..en sonunda civarıma dağıtım yapan ptt görevlisine sordum ve itiraf etti kayıtsız postalardan sorumlu olmadıklarını gümrükte veya ptt dagıtım şubelerinde çalışanlardan bazılarının işlerine gelen postaları yürüttüğünü söyledi..

Durum bundan ibaret arkadaşlar heleki kimse dışarıdan alışveriş yapmasın TR den bizim üstüne geçirdiğimiz 3 kat vergiyle alsınlar mantığı güderek son çıkardıkları 20 avro sınırından sonra artık gümrükçülerin ve ptt görevlilerinin ekmeğine yağ bal sürülmüş durumda...sonuç olarak kayıtsız postalara hiç bir şekilde sorumluluk yüklemiyor devlet amca...

dışarıdan alışveriş yapacak olan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle freeshipping değil registered mail seçeneği ile 1-2 dolar fazla ödeyip kayıtlı posta yolu ile satın alın ve satın almadan önce satıcı ile irtibata geçip kayıtlı posta ile yollayıp yollamayacağını teyit edin...Kayıtlı postalara hiç bir şekilde bu çakallar müdahale edemez ve indiragandi yapamazlar yaparlarsa da başlarının derde gireceğini biliyorlar

• Bugün dağıtım merkezi ile kavga ettim. Buraya geliyor adım gibi eminim dedim, nereden biliyorsun diyor. 3 seneden 30 dan fazla farklı yerden kargo gelmiş 1 tanesini bile eve getirmemiş.

En son tamam dağıtıcı ile görüştüreceğim seni dedi sabah ara. Dağıtıcıyı yakaladım abi bunlar değersiz posta diyor. Değersiz posta ne demek içindekine para veriyoruz. Tamam getireceğim dedi de umut yok toz olur yine ortadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrior_Knight

Konu eskiymiş fakat şehir değiştirdikten sonra kayıtsız postalarım gelmemeye başladı..bunun tek sebebi olduğunu anlamış durumdayım..izmirde oturan arkadaşımın postacısı ile arası iyi :))artık postacım demeye başladı:) postacısı geldiği zaman çay kahve içiriyor yemek yediriyor..hatta postacısı kargosu geldiği zaman kendisine telefon açıp evde olup olmadığını soruyormuş..
    Bunları neden yazıyorum postacıları kötülemek gibi bir düşüncem yok lakin maalesef çinliler küçük paketleri bedava olduğu için kayıtsız posta yolu ile gönderiyorlar ve çakma takip nosu yazıyorlar fakat sorun çinlilerde değil postalar takip edemeseniz dahi tr ye giriyor..Sorun Türkiyeye giriş yaptıktan sonra başlıyor maalesef bazı çakal gümrükçüler ptt ciler ve ptt kargo dağıtım elemanları kayıtsız postalardan sorumlu olmadıklarını bildikleri için istedikleri gibi paketleri açıp içine bakabiliyor işlerine gelenleri ise ceplerine indiriyor bizlerde postalarımız gelmediği için üzülüyoruz..

Son 6-7 aydır verdiğim siparişlerin sadece 1-2 tanesi geldi onlardan biri kayıtlı diğeri ise herhangi bir değeri olmayan pek çok kişinin ne olduğunu dahi anlayamayacağı elektronik malzemeydi..Kayıtsız posta olarak verdiğim siparişler ise kol saatleri gece lambaları led lambalar ufak tefek elektronik malzemeler,pil yuvaları,bluetooth aparatları ve herbirinin değeri min 3-5 dolar maksimum 20 dolar..en çok üzüldüğüm ise saat siparişlerim oldu ilki gelmedi ikinci kez başka satıccıdan aynı saati sipariş ettim oda gelmedi..en sonunda civarıma dağıtım yapan ptt görevlisine sordum ve itiraf etti kayıtsız postalardan sorumlu olmadıklarını gümrükte veya ptt dagıtım şubelerinde çalışanlardan bazılarının işlerine gelen postaları yürüttüğünü söyledi..

Durum bundan ibaret arkadaşlar heleki kimse dışarıdan alışveriş yapmasın TR den bizim üstüne geçirdiğimiz 3 kat vergiyle alsınlar mantığı güderek son çıkardıkları 20 avro sınırından sonra artık gümrükçülerin ve ptt görevlilerinin ekmeğine yağ bal sürülmüş durumda...sonuç olarak kayıtsız postalara hiç bir şekilde sorumluluk yüklemiyor devlet amca...

dışarıdan alışveriş yapacak olan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle freeshipping değil registered mail seçeneği ile 1-2 dolar fazla ödeyip kayıtlı posta yolu ile satın alın ve satın almadan önce satıcı ile irtibata geçip kayıtlı posta ile yollayıp yollamayacağını teyit edin...Kayıtlı postalara hiç bir şekilde bu çakallar müdahale edemez ve indiragandi yapamazlar yaparlarsa da başlarının derde gireceğini biliyorlar

benim mahalledeki ptt görevlisi de tanıyor artık uzun zaman sipariş vermeyince nerelerdesin diyor :) geçen sene evde bulamamış kimseyi takipsiz postaları nereye bırakayım diyor o derece iyi insan. Mesela Düzce de Kyk da kalıyorken oraya bakan dağıtıcı kasıtlı olarak yurda kadar gelip aramadan kağıdı yapıştırıp gidiyordu ve bu da beni tanıyordu nasıl bir işsizliktir ki sırf kağıdı yapıştırıp gidiyordu .
    Takipsiz posta olayına gelirsek ki gümrükte çalınacağına ihmal vermiyorum şimdiye kadar 1 tane bile takipsiz kargo ulaşmaması olmadı. Tahminimce kayıp olayı dağıtım binasında olabilir tahminimce . Ama %99 posta gorevlisi binanın önüne atıp gidiyordur ve çalınıyor haliyle , bizim bina müstakil ve 1 tane bile kayıp yok.

• Dünkü konuşmamdan sonra bugün dağıtıcı takipli bir kargomun yanında bir tanede takipsiz getirmiş. Allah razı olsun dedim. Dün konuşmasam o da gelmeyecek. 3 yıl sonra bir adet takipsiz kargo gelmiş oldu Kargoyu bina önüne atıyorlar ondan çalınıyor durumu %1 bile değildir. Evimiz müstakil. Dağıtıcılar takipsizleri getirmiyor çoğu çine geri dönüyor azı da kötü niyetli olanlar tarafından cebe atılıyor. Nasıl olsa sorumluluk yok dağıtıcı neden evime kadar getirsin kendini yorsun ? Bimer bile şikayetlere yapacak bir şey yok diye geri dönüyor. Takipsiz postalar konusunda tam bir muz cumhuriyeti örneği gösteriyoruz malesef.
  • bu paketleri gelmeyenler sehir İstanbul ise hangi semtler acaba merak ettim?

• banggood'dan aldığım 2 takipsiz postam 23 temmuzda türkiye'ye girdi ancak elime ulasmadı. takipli olan geldi. ne halt oluyor anlamadım
  • Takipsizleri dağıtıcılar cebe indiriyor açıkça bizim akraba ptt çalışanı bunu söylüyor. Bilinen rutin bir olay ptt için bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Takipsizleri dağıtıcılar cebe indiriyor açıkça bizim akraba ptt çalışanı bunu söylüyor. Bilinen rutin bir olay ptt için bu durum.

bunları şikayet edemiyor muyuz

bi önlem yok mu ? o zaman aliexpresse vs bime yazalım kime yazılacaksa takipsiz ürün girişi yasaklansın Türkiyeye hepsi çalınıyorsa
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle maalesef durum

şikayet çok edildi birşey olamaz çünkü kanıt yok adı üstünde takipsiz. Yasal olarak bir hak iddia edilemiyor. Bu durumdan dolayı zaten dağıtıcılar indiregandi yapıyorlar. Suistimal ediyorlar bu durumu.

Dağıtıcılar maalesef %80-90 takipsiz ürünleri cebe atıyorlar. Geri kalan bölümünde de dağıtıcı insaflı ise dağıtıma çıkıyor fakat rastgele atıyor apartman dış kapısını oraya buraya kayboluyor veya dağıtıcılar bunları dağıtmaya çıkarmıyor sırf işgüzarlık ve işlerini hafifletmek için merkez şubede duruyor öyle orda kayboluyor veya orda başkaları alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 21 Ağustos 2017; 14:48:22 >
  • sağ olsun bizim postacı çantayla dolaşıyor gelince zile basıp bırakıyor. bir ara 40 kadar siparişim vardı, 1 hafta bekletip poşetleyip getirmişti bana. herkes için geçerli değildir tabi ama suistimal eden de vardır illa ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Sizn dağıtıcı istisna maalesef. İnsaflı namuslu yaşı başını almış dağıtıcılar oluyor onlardan biridir. Ben uyduruyorum bunu benim kuzen istanbulda dağıtıcı bana o söyledi açık açık. Direk alırlar bizimkiler dedi. Ki doğrı söylüyor benim takipsiz 15 siparişten 2 si ancak geldi diğerleri gelmedi.

Benim 2 takipsiz siparişim vardı kendi adresim Adanaya değil istanbula abimin adresine sipariş vermiştim kuzene söyledim adresi aldı adrese bakan dağıtıcı arayıp o adrese kargo gelirse cebe atmasın diye teslim etmesini söyledi. Türkiyede herşeyin çivisi çıkmış. Durum bu maalesef.

• ellekem kullanıcısına yanıt
    mutlaka, inanırım buna. şuan için tek mantıklı seçenek, gelen takipli postayı alırken postacıya bir çok takipsiz ürünüm vardı ama gelmiyor bi sıkıntı mı var pttyi aradım ama pek bir şey söylemediler tarzında bir şeyler söylenirse en azından durumun farkında olduğunuzu bilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Adanada ki dağıtıcı ile baya sohbetim var telefonunu bile aldım.

Takipsizlerin gelmediğini söylüyorum ona. O da bana gelenleri benim dağıtım için dolap bölmesine gözünde olanları sana getiriyorum diyor ama inandırıcı gelmiyor bana.

Takiplilerden hepsi 20-25 gün içinde gelirken takipsizlerin gün faketmeksizin hiçbiri nerdeyse gelmiyor.

Dağıtım yapanın yaşı da genç fırlama bir tip bu da önemli tabi.

Yaşı fazla olanlar bu işlere bulaşmıyor en fazla dağıtıma çıkmıyorlar ürün merkez postanede öyle bekliyor. Uğraşmamak ve yorulmamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 21 Ağustos 2017; 19:40:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.