|
Çinli litografi üreticisi SiCarrier, Batı’ya meydan okuyor

-
-
ABD çok yanlış iş yaptı çinli şirketleri kendine bağımlı hale getirecekti. Yasaklayarak kendi ayaklarına sıkıyorlar. Adam ne yapacak vazgeçecek sanki? Teknoloji üretecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel.Kendi emeğiyle ve kendi ekipmanlarıyla çip üreten ülkelerin sayısının artması dileğiyle.
Biz de yapabilsek keşke.
-
DUV cihazları veriliyordu ama Çin kendi DUV cihazlarını geliştirip üretmeyi başardı, bunu nasıl açıklıyorsun? Son 30 yıldır ambargo falan yoktu, Batı, bazı kritik teknolojiler hariç, elinde ne varsa oraya taşıdı. Teknolojiyi öğrendikten sonra da fasonculuk yapmak yerine kendi üretimlerine yöneldiler. Diğer fasoncu ülkelerin aksine Çin bunu iyi değerlendirdi ve ele geçirmedikleri sektör kalmadı. Yani, bu bilince çıktıkları yoldan beri sahipler. Artık her Çin haberi altına aynı savı yapıştırmayı bırakın.
-
Bu durum, adeta iki ucu keskin bir kılıç gibi. Bir yandan, bir ülkenin elinde bir ürünün bulunması, tersine mühendislik gibi bir sorunu beraberinde getiriyor. Çin’in telefon ve otomobil gibi alanlarda hızlı bir sıçrayış yapmasının temel nedeni, yıllarca bu ürünlerin üretim ve montaj ünitelerinin ülkede yer alması. Yabancı teknolojileri inceleyip kopyalayandı. Bu yüzden, birçok ülke üretimlerini Vietnam ve Hindistan gibi bölgelere kaydırmakta. Amaç, teknolojik sırların çalınmasını önlemek ve Çin’in bu yöntemle daha fazla ilerlemesinin önüne geçmek. Çünkü sıfırdan bir ürün geliştirmek, hem maliyet hem de zaman açısından çok daha zor bir süreç. Yani ABD nin amacı zaman kazanmak. Bakın mesela Çin kendi üretimleri için şu sözü söyledi asla ama asla ticari sırları taşıyan parçaları başka ülkelerde üretmeyin.
Diğer yandan, ABD için en mantıklı adım Çin ile ticari ilişkilerini sınırlamak. Tabi bu strateji, olumsuz sonuçlar doğurdu ticaret azaldı, para kaybı arttı. Çin, bu süreçte kendi teknolojilerini geliştirme yolunda önemli adımlar attı. Çin, kendi ucuz ve kaliteli teknolojilerini üretip piyasaya sunduğunda, ABD’ye olan bağımlılık azalacak. Kimse elinde daha uygun fiyatlı ve iyi bir alternatif varken diğer cihazlara yönelmez. Bu yüzden ABD, Çin'nin gelişimine yönelik her yasağı ve sınırlamayı deniyor. Yoksa boşuna ASML, olası Tayvan işgalinde cihazları kullanılmaz hale getiririz, gerekirse patlatılır demiyor.
-
Umarım şu ekran kartı ve işlemci olayına da el atarlar, yoksa AMD, İntel ve Nvidia üçlüsü son kullanıcıyı öpmeye devam eder.
-
2021 yılında burada haberleri de takip etmeye başlamıştım. o dönem çinli çip firmaları bu büyük firmalara alt teknolojiler üretiyordu. bunlardan biri de ekran kartı için lazer ile iletimi sağlayan bir çip fabrikasıydı. o konuda yazmıştım. hükümetin aklı varsa o alt firmalara yatırım yapar, ortak çalışmalara katılır şeklinde.
adamlar 4 yılda amerika ile başlayan 35 yıllık farkı 2-3 yıla indirdiler.
biz ise limanlardan kolombiya'ya çalışıyorduk. en son trakya ve güneydoğu kaya gazı ve kaya petrolleri amerika'ya satılmıştı.
papaz eriği ile uğraşacak kitleden devlet yönetmesini beklemek biraz fanteziydi sanki. bugün gelinen durumu görüyorsunuz. rusya ve çin tehtidine karşı çöpleri vermişler yerlı mıllı diye tvlerde geziniyorlar. at kuyruklular çıkmış gözün içine bakarak yalan sıkıyor falan.
bu da kaçmış oldu.
fen liselerini , papaz eriğini imam eriğine çevirir gibi imamhatiplere çeviren kesimden devlet ve millet yararına birşey beklenemez. övündükleri köprüyü bile çin yaptı. yıl 2020 daha köprü üretemedin.
22 yılda 450 milyar neyine borçlandı bunlar?
Anlıycan şekilde tercüme edeyim!
Şakir zümre ... Balkanların evladı fatihan olarak bugün bilinen karamanoğlu Türklerinden idi. O dönemde bağımsızlığını kazanalı 20 yıl olmuş bulgaristan'da doğudu ve bulgaristan'da modern eğitim aldı. Burada Dünya'yı tanıdı. Görüşü gelişti. Bulgaristan üzerinden çanakkaleye makedon bir silah imalatçısının silahlarını gönderdi vs vs. Atatürk sayesinde Türkiye'ye yerleşti ve kendisine para verildi. Burada silahları aslen imal edenler Bulgarlar idi.
Burası çok önemli! bulgaristan kurulalı 30 yıl olmuş! Adamlar silah tüfek üretecek kıvama gelmişler. Sen ise Fatih haricinde barutlu bomba geliştirecek, üretecek birşey yapamamışsın!
Yani hamur kaliteli olmayınca maya da tutmaz. 50 yıl önce silah üretemiyordun ama 500 yıl yahudi orban dışında barut üretecek yetenek de bile insan geliştirememişlerin neferliğini burada saçma sapan beyanatlarla yapmaya çalışıyorsun :))))))))
Not: bu arada 1960 yılında üretilen bayrak direğini ki çelik işlemedir, kendi iç çamaşırında don lastiği ipi sanan kitle : Size de selam olsun :) yerlı ve mıllı evet.
sen 3nm'i geç 1 micron yani 0.001 mm geliştirsin bizim kartal imamhatipliler ben gene razıyım. ama tamamı ile yerli ve milli olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Mart 2025; 22:5:43 >
-
Geri zekalılar Çin'in asimetrik ilerlemesini durduracağız diye iyice güçlendirdiler.
Bu gidişle bir süre sonra Çin ürettiklerini almaları için bunlara "önce düzgünce bi sıraya geçin" der.
-
Harbi doğru söylüyorsun 20 yılda 50 sene geriye gittik, 20 yıl önce neler üretiyorduk neler(!)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O en son iş, çok para lazım o işe ama ufaktan başlanıyor.
https://www.donanimhaber.com/yerli-cip-uretiminde-yeni-donem-2027-de-3nm-uretim-basliyor--186346
Ben doğrusu o işe inanmıyorum hocam yani elin adamı sana şıp diye hemen 3 nm'yi vermez.
Vardır bir bit yeniği.
Adamlar o zamana kadar 1nm üretecek neden vermesin, ayrıca ortak üretim olacak, muhtemelen o makineleri yerinden bile kımıldatamayacağız, tamamen teknoloji transferi gibi düşünme, sadece üretim yapılacak, burada maksat dış ticaret açığını kapatmak, kağıt üstünde bir miktar paranın içeride kalması.
Sanırım yazdığım şeyleri kendi içinde manipüle edip yazıyorsun, yazdığın şeylere tümden hayır demiyorum ama alakaya maydanoz.
Ayrıca ülkeni insanını bu kadar küçümseme, şu mandacı zihniyetten kurtul, her şey paraya bakar, paran varsa her şeyi yaparsın, paran olması için de geçmişte bir yerleri sömürmüş olman gerekir, biz o işlerde hiç olmadık.
Ek: Selçuk Bayraktar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omanner -- 28 Mart 2025; 22:13:40 >
Bizim Japonlar la ve korelilerle aramız iyi chip teknoloji leri anlamında teknoloji ve yetişmiş eleman transferi yapabilir iz Hollanda da yaşayan ve asml fabrikalarında çalışan beyinleri ülkemize getirebilir iz litografi makinesi anlamında da kendimiz birşeyler yapabilir iz çok geç olmadan .
Mükemmel görüş!!!
-
Biz daha pcb - baskılı devre plaketni düzgün üretemiyoruz iyice hazıra döndük, ürün geliştirenlerin de önü gümrük tarifeleriyle kesiliyor. Bu iş alttan yukarı doğru olur. Temelsiz olmaz. Bunu bile düşünemeyen yetkililer, bürokratlar, senin dediğini mi yapacak. Onlar ancak siyasi şov için pazardan domates alır gibi bugün aldık yarın yaptık şovu yaparlar. Neyin ne olduğundan zerre haberleri yok, olan varsa da söz hakkı ve yetkisi yoktur!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 31 Mart 2025; 5:39:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

ABD çok yanlış iş yaptı çinli şirketleri kendine bağımlı hale getirecekti. Yasaklayarak kendi ayaklarına sıkıyorlar. Adam ne yapacak vazgeçecek sanki? Teknoloji üretecek.
|
2021 yılında burada haberleri de takip etmeye başlamıştım. o dönem çinli çip firmaları bu büyük firmalara alt teknolojiler üretiyordu. bunlardan biri de ekran kartı için lazer ile iletimi sağlayan bir çip fabrikasıydı. o konuda yazmıştım. hükümetin aklı varsa o alt firmalara yatırım yapar, ortak çalışmalara katılır şeklinde. adamlar 4 yılda amerika ile başlayan 35 yıllık farkı 2-3 yıla indirdiler. biz ise limanlardan kolombiya'ya çalışıyorduk. en son trakya ve güneydoğu kaya gazı ve kaya petrolleri amerika'ya satılmıştı. papaz eriği ile uğraşacak kitleden devlet yönetmesini beklemek biraz fanteziydi sanki. bugün gelinen durumu görüyorsunuz. rusya ve çin tehtidine karşı çöpleri vermişler yerlı mıllı diye tvlerde geziniyorlar. at kuyruklular çıkmış gözün içine bakarak yalan sıkıyor falan. bu da kaçmış oldu. fen liselerini , papaz eriğini imam eriğine çevirir gibi imamhatiplere çeviren kesimden devlet ve millet yararına birşey beklenemez. övündükleri köprüyü bile çin yaptı. yıl 2020 daha köprü üretemedin. 22 yılda 450 milyar neyine borçlandı bunlar? Anlıycan şekilde tercüme edeyim! Şakir zümre ... Balkanların evladı fatihan olarak bugün bilinen karamanoğlu Türklerinden idi. O dönemde bağımsızlığını kazanalı 20 yıl olmuş bulgaristan'da doğudu ve bulgaristan'da modern eğitim aldı. Burada Dünya'yı tanıdı. Görüşü gelişti. Bulgaristan üzerinden çanakkaleye makedon bir silah imalatçısının silahlarını gönderdi vs vs. Atatürk sayesinde Türkiye'ye yerleşti ve kendisine para verildi. Burada silahları aslen imal edenler Bulgarlar idi. Burası çok önemli! bulgaristan kurulalı 30 yıl olmuş! Adamlar silah tüfek üretecek kıvama gelmişler. Sen ise Fatih haricinde barutlu bomba geliştirecek, üretecek birşey yapamamışsın! Yani hamur kaliteli olmayınca maya da tutmaz. 50 yıl önce silah üretemiyordun ama 500 yıl yahudi orban dışında barut üretecek yetenek de bile insan geliştirememişlerin neferliğini burada saçma sapan beyanatlarla yapmaya çalışıyorsun :)))))))) Not: bu arada 1960 yılında üretilen bayrak direğini ki çelik işlemedir, kendi iç çamaşırında don lastiği ipi sanan kitle : Size de selam olsun :) yerlı ve mıllı evet. sen 3nm'i geç 1 micron yani 0.001 mm geliştirsin bizim kartal imamhatipliler ben gene razıyım. ama tamamı ile yerli ve milli olacak. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X