Şimdi Ara

Cinsellik üzerine (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sana layığıyla yapmanın cevabını verdim.Ancak şunu konuşabiliriz,senin bulutların üstüne çıkardığın ve hayatta herşeyden değerli bulduğun Aşk' ın bir yanılsama ve ilüzyon olduğunu konuşabiliriz.Aşkın bittikten sonra o kişinin neden bir anda göklerden yere inip normal bir kişi haline geldiğini konuşabiliriz.Aşkın yarım kalan psikolojik bir ihtiyaç olduğunu konuşabiliriz.

Aşkla birlikte seks çok güzel olabilir,ancak aşık olmayan ve bu ihtiyacı hissetmyen iki kişinin yaptığı seks ya daha güçlü ve güzelse? Bunu yaşamadan bilemessin ve düşünerek bulamassın.O yüzden ilk aşamada kestirip atmak yerine biraz şüpheci olmak gerekiyor.Ve ben yaşadıklarımdan yola çıkarak şunu söylemek istiyorum;cinsellik ve aşk/sevgi farklı iki kutuptur.Gerçek bi cinselliğin içinde öfke vardır ve öfke duyabildiğin kişiye karşı daha güçlü cinsel arzular yaşarsın.Aşk ise bunun tam tersi.Senin cinselliğini ve en güçlü duygularını ketleyen ve sevdiğin insana daha çok kul-köle olmanı sağlayan bir toplum dayatması.

Bu söylediklerimi daha ayrıntılı ve daha anlaşılır anlatmak çok isterim ancak nasıl yapacağımı bilemiyorum.

• İnsanların cinsel arzularını saklamasının sebebinin uyguladığımız baskı olduğunu düşünebilirsiniz, bu baskı kimi insanlarda işin içinden çıkılmaz bir düzeye gelebiliyor. Evliliğe sıcak bakmayan bir kadının doğuştan fahişe oluyor, kimi kadınlar cinsel arzularını ortaya koyduğunda bunun utanç verici olacağını düşünüyor, bir çoğu orgasm nedir bilmiyor, ebeveynler erkek çocuklarına hala bir kız arkadaş bulamadın derken kız çocuklarına erkeklerden uzak durması tembihliyor.Eğer görmek isterseniz bir çok madur durumlar görebilirsiniz.

Ortada ahlaktan bahsediliyor fakat nerede o ahlak?

Ahlaksızlığı mini etek giymek olan bir toplumu kendi hallerine bırakıp biz kendi yolumuza gidelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 1 Temmuz 2009; 0:38:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

İnsanların cinsel arzularını saklamasının sebebinin uyguladığımız baskı olduğunu düşünebilirsiniz, bu baskı kimi insanlarda işin içinden çıkılmaz bir düzeye gelebiliyor. Evliliğe sıcak bakmayan bir kadının doğuştan fahişe oluyor, kimi kadınlar cinsel arzularını ortaya koyduğunda bunun utanç verici olacağını düşünüyor, bir çoğu orgasm nedir bilmiyor, ebeveynler erkek çocuklarına hala bir kız arkadaş bulamadın derken kız çocuklarına erkeklerden uzak durması tembihliyor.Eğer görmek isterseniz bir çok madur durumlar görebilirsiniz.

Ortada ahlaktan bahsediliyor fakat nerede o ahlak?

Ahlaksızlığı minik etek giymek olan bir toplumu kendi hallerine bırakıp biz kendi yolumuza gidelim

Malesef bu baskı kafada basit bir baskı olarak kalmıyor.Yani herşeyimiz iyi güzel,bir tek cinsel arzularımız azıcık baskılı ve güçsüz yaşanıyor gibi bir durum değil bu.

Bu baskılar yüzünden bir insanın adeta gelişimi duruyor.O cinsel arzular hiç gün yüzüne çıkmadığı için kişi kendini asla o şekilde yaşantılamıyor.Ve bunun sonucunda ilişkilere,aşka,sevgiye,öfkeye,evliliğe,kadına,erkeğe bakış hep sabit kalıyor.Toplumun değerlerinden bir adım öteye gidemiyoruz.

Cinsellik tüm hayatı ekiliyor,hem de birinci derecede.

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

İngiltereden dönen arkadaşlarım oranın kültürüyle ilgili iginç bir ayrıntıyı anlatırlar her defasında.
    Bir erkek ile bir bayan ilk tanıştıklarında bir yakınlık hissederlerse öncelikle sex yaparlar, daha sonra ilişkiye devam edip etmeyeceklerine karar verirler. Böylelikle ilişkinin sadece sex temelli mi olduğu yoksa duygusallığın da var olup olmadığından emin olabiliyorlar.
    İşte bu yüzden İngiltere bir süper güç biz ise aşağıların aşağısındayız. Çünkü oranın erkekleri bu felsefe ile abazanlıklarından kurtulup akıllarını ilme, teknolojiye yordular. Biz uçkurumuza saplanıp kaldık.

Bu İngiliz kültürü falan değildir. İngiltere'deki gençliğin son yıllarda tozutmasıdır. İngiltere ne böyle süper güç oldu, ne de biz böyle yapmadığımız için geri kaldık. Avrupa'da ama özellikle İngiltere'de ilk tanışmalarını yatakta gerçekleştirenler yüzünden babası belli olmayan çocuk sayısı git gide artmakta. 14-15 yaşında anneler, çocuğun sorumluluğunu almayan erkekler yüzünden zorlanan kadınlar, psikolojik bunalıma girip intihar edenler diz boyu. Önüne gelenle seks yapmak tam tersi insanları buna bağımlı yapar, ne alaksı var teknolojiyle falan. Bana göre çözülmesi gereken bir toplum probleminden başkası değildir.

Bu modernlikse böyle modernliğin ben içine tükürürüm kusura bakmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: neverlate]

Bu İngiliz kültürü falan değildir. İngiltere'deki gençliğin son yıllarda tozutmasıdır. İngiltere ne böyle süper güç oldu, ne de biz böyle yapmadığımız için geri kaldık. Avrupa'da ama özellikle İngiltere'de ilk tanışmalarını yatakta gerçekleştirenler yüzünden babası belli olmayan çocuk sayısı git gide artmakta. 14-15 yaşında anneler, çocuğun sorumluluğunu almayan erkekler yüzünden zorlanan kadınlar, psikolojik bunalıma girip intihar edenler diz boyu. Önüne gelenle seks yapmak tam tersi insanları buna bağımlı yapar, ne alaksı var teknolojiyle falan. Bana göre çözülmesi gereken bir toplum probleminden başkası değildir.

Bu modernlikse böyle modernliğin ben içine tükürürüm kusura bakmayın.

Buna da katılmamak elde değil. Süper olmuş.

• İnsanlarımız eğlenmeyi en büyük günahlardan biri olarak görüyor, hayatlarından tamamen çıkarmaya çalışıyorlar eğlenmeyi. Eğlenenleri gördüğünde de arkalarından söyleniyorlar.

Böyle bir yaşam tarzınız olursa sex hakkında ne bekleyebilirsiniz ki

Oh ne keyif, bütün gün yat eğlen!

Biliyormu ki böylece kendini eğlendiriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 1 Temmuz 2009; 1:02:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

İnsanlarımız eğlenmeyi en büyük günahlardan biri olarak görüyor, hayatlarından tamamen çıkarmaya çalışıyorlar eğlenmeyi. Eğlenenleri gördüğünde de arkalarından söyleniyorlar.

Böyle bir yaşam tarzınız olursa sex hakkında ne bekleyebilirsiniz ki

Oh ne keyif, bütün gün yat eğlen!

Biliyormu ki böylece kendini eğlendiriyor?

Eğlenmeyi günah olarak gören kimse artık nasıl yaşıyor o insan bilinmez. Eğlenme benim için moladır. Seksi hayat tarzı olarak gören insanlarda var.

• aşk sevgi saglıklı bir birey için bir ihtiyaçtır
    işin içine cinsellik geldiginde aşkın bitmesi işin muhataplarına kalmış birşey

sevgi-saygı-cocukluk-annelik-babalık-cocukluk duyguları bir aradaysa buna aşk denir. cinsellik aşkı körükler bitirmez.hiçbir ana-baba cocugunun üstüne nasıl titrerse aşıkta sevgilisine odenli titrer
    bu duyguları yaşamışsan kızı-erkegi elde edince puff gitti olmaz-olamaz
    eger gidiyorsa zaten aşık olmamış demektir.gitmesi gayet normal
    ------
    aşk sevgi olmadan yapılan cinselligin aşk+cinsellikten daha iyi olup olmadıgını anlamanın yolu 20tl den başlar
    sevgi olmadan yapılan ilişki nedirki degeri 2 haneli bir rakam veya bir barda geçirilecek birkaç satte ayarlıyacagın birisi
    bukadar basit ve sıradan işte
    -----
    öfke-cinsellik
    şefkat-cinsellik
    bunlar kişiye göre degişen duygular
    ben cinselligi yaşadıgım anda saçını okşamayı-koklamayı severim sense saçını çekmeyi-ısırmayı
    gerçek cinselligin içinde öfke oldugu kanısı senin öyle hissettigin içindir.buna söyleyecek söz yok kendi adına kesinlikle haklısın zevk-renk meselesi gibi bu
    ----

• Evet zevk ve renk meselesi tabi ama benim cinselliğim 20 ytl den başlamıyor.Kimbilir belki senin bahsettiğin tarzda bir cinsel ilişki/aşk ilişkisi için 10 ytl bile vermezdim.Bu da işin bendeki cephesi.
  • "zevkler ve renkler tartışılmaz" güzel bir cümle tam bize oldu :)
  • Bahsettiğiniz sapık azgın ÖZGÜR SEX ilişkileri yüzünden avrupada aile hayatı kalmadı..Nüfusta hızla geriliyor.. Dolayısı ile şurda 20-50 sene sonra bu ülkeler haritadan silinme durumuna gelecek.... Yani özenmenize gerek yok..

Dünya aile hayatına önem veren Müslümanların egemenliğine girecek.. Bu hoşunuza gitmesede bilimsel olarakta kanıtlandı.. Amerikayı tekrar keşfetmeye çalışmayın.. Saygılar
  • çoğu arkadaşımız yurt dışındaki durumu kendi kültürüne göre yorumlamış
    yok işte senin kız kardeşin ordaki gibi olsa ne hissedersin
    yok orda namussuzluk aldı başını gidiyor

Bi kere önce şunu anlayın siz zannediyormusunuzki orda doğup büyüğen bir insan olsaydınız cinselliğini özgürce yaşayan insanları sapık, azgın, namussuz gibi görecektiniz.
    Türkiyeden örnek veriyim mesela milli olmak önemlidir burada (erkekten bahsediyorum) 25 yaşına gelmiş ama hala milli olmamış birine ezik gözüyle bakıyoruz değilmi? Orada da üniversiteye geçip hala kız olan bayanları ezik olarak görüyorlar.
    Namus kavramları sex üzerine değil sadakat üzerine kurulmuş durumda. Namus kelimesini duyduğunuz zaman bile aklınızda burda olandan çok farklı şeyler beliriosa siz onları ahlaksız olarak nitelendiremessiniz.

Türkiyede evleneceğiniz kızın en fazla ne yaşamış olmasına tahamul ederdiniz diye soruorm?
    Kimisi elele tutuşmuşsa bile benim için bitmiştir der
    Kimisi öpüşebilir doğaldır ileriye gitmişse kabullenemem der
    Kimsi o onun geçmişi beni ilgilendirmez der geçer
    Kimiside suratını bir erkeğin görmesini kaldıramaz (yobazlar)

Ne kadar göreceli olduğunu görüyorsunuz sanırım, bu yüzden hiçkimsenin görüşünü diğerinden daha ahlaklı veya ahlaksız görmek ne kadar anlamsız.

İngilterede babası belli olmayan çocuklar kaynıo gibi bilgisiz cahilce yorumlar yapmayın lütfen, türkiyede de olan şeyler bunlar boyle birşey yok
    1 2 tane gördüğünüz haberden dolayı bu yorumları yapmayın. Sadece avrupada insanlar cinselliklerini özgürce yaşıyabiliyorlar ve güzel olan birşeyi yaşamanın yasak olması kadar saçma birşey olamaz zaten.

• tamamen ozgur olmalı 18+ kadın ve erkek herkez bırbırnı seven ınsanlar ıcın ınsanların kendı secımı kımse karısmamalı..

korunma yolları anlatılmalı ..

doktorlar bole soluyor
  • Bu konunun belli bir kalıbı yada kuralları yok.En büyük etken yaş daha sonra eğitim ve çevre gelir.

örneğimiz erkek olsun ;

yaş 16-18 : Bu sefer elini tutucam :)

yaş 18-25 : ulen umarım bakire değildir işimize bakarız :)

yaş 18-25 devamı : kıza aşık olunur bu defa da kız niye bakire değildi ona saplanılır :)

yaş 30-35 : ön sevişmeyi öğrenirsin partnerine birşey öğretmek için çabalarsın :)

yaş 40 : bari bu tecrübeli çıksında artık şu işin zevkine varalım denmeye başlanır :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: khanturks1

Bu konunun belli bir kalıbı yada kuralları yok.En büyük etken yaş daha sonra eğitim ve çevre gelir.

örneğimiz erkek olsun ;

yaş 16-18 : Bu sefer elini tutucam :)

yaş 18-25 : ulen umarım bakire değildir işimize bakarız :)

yaş 18-25 devamı : kıza aşık olunur bu defa da kız niye bakire değildi ona saplanılır :)

yaş 30-35 : ön sevişmeyi öğrenirsin partnerine birşey öğretmek için çabalarsın :)

yaş 40 : bari bu tecrübeli çıksında artık şu işin zevkine varalım denmeye başlanır :))

Süper hocam

• 40 yaşında zevkine varmaya başladıysan geçmiş olsun,boş bir hayat yaşadın demektir.Elini çabuk tutsan iyi edersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dm01

40 yaşında zevkine varmaya başladıysan geçmiş olsun,boş bir hayat yaşadın demektir.Elini çabuk tutsan iyi edersin.

• quote:

Orjinalden alıntı: timeless

çoğu arkadaşımız yurt dışındaki durumu kendi kültürüne göre yorumlamış
    yok işte senin kız kardeşin ordaki gibi olsa ne hissedersin
    yok orda namussuzluk aldı başını gidiyor

Bi kere önce şunu anlayın siz zannediyormusunuzki orda doğup büyüğen bir insan olsaydınız cinselliğini özgürce yaşayan insanları sapık, azgın, namussuz gibi görecektiniz.
    Türkiyeden örnek veriyim mesela milli olmak önemlidir burada (erkekten bahsediyorum) 25 yaşına gelmiş ama hala milli olmamış birine ezik gözüyle bakıyoruz değilmi? Orada da üniversiteye geçip hala kız olan bayanları ezik olarak görüyorlar.
    Namus kavramları sex üzerine değil sadakat üzerine kurulmuş durumda. Namus kelimesini duyduğunuz zaman bile aklınızda burda olandan çok farklı şeyler beliriosa siz onları ahlaksız olarak nitelendiremessiniz.

Türkiyede evleneceğiniz kızın en fazla ne yaşamış olmasına tahamul ederdiniz diye soruorm?
    Kimisi elele tutuşmuşsa bile benim için bitmiştir der
    Kimisi öpüşebilir doğaldır ileriye gitmişse kabullenemem der
    Kimsi o onun geçmişi beni ilgilendirmez der geçer
    Kimiside suratını bir erkeğin görmesini kaldıramaz (yobazlar)

Ne kadar göreceli olduğunu görüyorsunuz sanırım, bu yüzden hiçkimsenin görüşünü diğerinden daha ahlaklı veya ahlaksız görmek ne kadar anlamsız.

İngilterede babası belli olmayan çocuklar kaynıo gibi bilgisiz cahilce yorumlar yapmayın lütfen, türkiyede de olan şeyler bunlar boyle birşey yok
    1 2 tane gördüğünüz haberden dolayı bu yorumları yapmayın. Sadece avrupada insanlar cinselliklerini özgürce yaşıyabiliyorlar ve güzel olan birşeyi yaşamanın yasak olması kadar saçma birşey olamaz zaten.

Katılıyorum. Sonuçta Karın/kızın şeklinde sorular soran insanlar ingilterede doğsaydı onlarda böyle yaşamayacaklarmıydı? Üstelik Avrupa'da insanlar korunmayı bilirler. Öyle 14 yaşında anne kaynamıyor etrafta. İrandan örnek veren arkadaş iranda 9 yaşında evliliğin mümkün olduğunu bilmiyor galiba...

quote:

Orjinalden alıntı: ozas

Bahsettiğiniz sapık azgın ÖZGÜR SEX ilişkileri yüzünden avrupada aile hayatı kalmadı..Nüfusta hızla geriliyor.. Dolayısı ile şurda 20-50 sene sonra bu ülkeler haritadan silinme durumuna gelecek.... Yani özenmenize gerek yok..
    Dünya aile hayatına önem veren Müslümanların egemenliğine girecek.. Bu hoşunuza gitmesede bilimsel olarakta kanıtlandı.. Amerikayı tekrar keşfetmeye çalışmayın.. Saygılar

"Dünya aile hayatına önem veren müslümanların egemenliğine girecek" hmm

Müslüman olmayanlar Aile hayatına önem vermiyor mu?

Avrupalı bir aile 1 çocuk yaparken müslüman aile 4-5 çocuk yaparsa bu çokta şaşılacak birşey değil.

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: ozas

Bahsettiğiniz sapık azgın ÖZGÜR SEX ilişkileri yüzünden avrupada aile hayatı kalmadı..Nüfusta hızla geriliyor.. Dolayısı ile şurda 20-50 sene sonra bu ülkeler haritadan silinme durumuna gelecek.... Yani özenmenize gerek yok..

• quote:

Orjinalden alıntı: timeless

Araştırmalara inanmayalım size inanalım değil mi? Bu yıl içerisinde okuduğum bir makalede Avrupa toplumlarında babasız çocukların sayısının artmakta olduğu, bunun sebebinin ise evlilik dışı ilişkilerin yaygınlaşması olduğu söyleniyordu. Bunun sonucunda zarar gören ise tabii ki anneler oluyor. Babanın kim olduğunu bilse bile çocuğun sorumluluğunu ona yükleyemiyor çünkü çocukla baba arasında resmi olarak hiçbir bağ yok. Mahkemeler de bunu tanımıyor ve İngiltere hükümeti sırf bu sorun yüzünden evli olmayan annelere aylık ücret ödüyor. Çünkü çoğu sosyal güvencesi ve hiçbir geliri olmayan insanlar. Tabii ki verilen para hiçbir zaman aile hayatının yerini tutmuyor.

Ayrıca yine Avrupa toplumlarında korunma yöntemlerinin yaygın olmasına rağmen çocuk yaşta anne olan gençlerin sayısı bir hayli fazla. Bunun başında ise İngiltere geliyor. (teenage pregnancy diye wikipedia'ya bakabilirsiniz) Yine en çok kürtaj yapılan Avrupa ülkesi İngilteredir. (abortion rates diye araştırın). Bunun etkileri birçok kez intihara kadar gidebiliyor.

Zaten önüne gelenle cinsel ilişkiye girdiği "iddia edilen" bir toplumda bu sonuçlar şaşırtıcı değil. Cinsellikte sonsuz özgürlük anlayışı zaten -tanımsal olarak- aile kavramına ters. Boşanma oranları da bunu açıklıyor. Dolayısıyla çocuk da yapmıyorlar ve nüfusları gitgide yaşlanıyor. Aile huzuruna sahip olmayan bir toplumda intihar oranlarının fazla olması da şaşırtıcı değil. Adamlar bu dertlerine çare bulmaya çalışıyorlar, yüzlerce sivil toplum örgütü kurulmuş... Bizimkiler de teknolojik gelişmeleri her gün başkasıyla seks yapmalarına bağlıyor. Bir şey söyleyince de bilgisiz cahil oluyoruz. Tamam arkadaşım en bilgili sensin aydınlat bizi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.