Şimdi Ara

Cinsellik üzerine (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cinsellik insan yaşamındaki kaliteyi belirlemez önemli olan iletişimdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Cinsellik normal bir şey ise neden kişi kızkardeşi veya başka bir akraba olunca böyle bir durumda sinirleniliyor? Karşı çıkılıyor? Evet iş eğlenceli olabilir ama aynı şey bizim kanımızdan birine yapılınca durum ne kadar normal oluyor?
    ''Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına yapmak'' ???

Bu yargıya;"Benim için sorun değil" diyenlere değişik ithamlarda bulunulur.İnsanın içinde ki saldırma güdüsü buradan anlaşılır...

Bu yargıya;"Benim için sorun" diyen insanında bencilliği buradan anlaşılır.

Sonuç o ki;insan bencildir,çıkarcıdır.İster kabul edin,ister etmeyin;insanın doğasının ne olduğu gerçeğini değiştirmez...
  • İnsan yakın olduğu ve kendi gibi gördüğü kişiler üzerinde kontrol sahibi olmak ister.Bu yüzden ana-baba-kardeş in cinsel ilişkisi bizi birinci dereceden ilgilendirir.Ama bu demek değildir ki bu sürekli böyle devam edecek.Yanlış ve gereksiz binlerce şey öğrendiğimiz gibi bu konu da değiştirilebilir.Aileden birinin cinsel ilişkisi bizi pekala ilgilendirmeyebilir,en azından duruma nötr bakma beceresi gösterebiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dm01

İnsan yakın olduğu ve kendi gibi gördüğü kişiler üzerinde kontrol sahibi olmak ister.Bu yüzden ana-baba-kardeş in cinsel ilişkisi bizi birinci dereceden ilgilendirir.Ama bu demek değildir ki bu sürekli böyle devam edecek.Yanlış ve gereksiz binlerce şey öğrendiğimiz gibi bu konu da değiştirilebilir.Aileden birinin cinsel ilişkisi bizi pekala ilgilendirmeyebilir,en azından duruma nötr bakma beceresi gösterebiliriz.

Bence en iyisi İslam dininde olduğu gibi belli bir yaşa geldikten sonra evlenmektir.Bir kızın tek bir erkeğe ait olmasından daha güzel bir şey ne olabilir ki? Cinsellikte duyulan zevk mi?
  • cinselliğe şu şekilde bakıyorum... cinselliği içine alan herşey sonradan edinilen bilgiler ve deneyimlerle etkilenmiş ancak sadece ve sadece hormonların yön verdiğin özde hormonlarımızın tekelinde olan birşey. namus,kızlık zarına yüklenen manalar,tabular sadece sonradan edinilmişlerdir ve cinselliğin saflığını kirleten olgular. ki bu olguların ise cinselliği ve duyguları kötü yönde kullanan insanlardan dolayı çıktığını düşüyorum. bence bunlar insan doğasına aykırı. daha doğrusu tüm canlıların doğasına aykırı. maddi şeylere manevi manalar yüklerseniz, o maddelerin kölesi olursunuz; bu cinsellik gibi bir konuda kabul edilemez birşey.

bugün insanlarımızın takıldığı ve bu tip konularda hep sorduğu; "Senin annen, karın, kızın bunları yapsa ne hissederdin?" gibi sorular hep gelişmemiş ve dogmalara dayanmış cinsellik anlayışının sonucudur. Cinselliğe cinsellik olarak bakınız, sevginin bir dışa aktarımı olarak bakınız, sadece bu kadar bakınız.

• ek;
    tüm hayvanlar eşlerini aile dışındaki canlılardan kıskanır ve bunun için savaşırlar
    eşini kıskanma duygusu olmayan tek canlı domuz dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 8 Temmuz 2009; 1:45:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozas

Bahsettiğiniz sapık azgın ÖZGÜR SEX ilişkileri yüzünden avrupada aile hayatı kalmadı..Nüfusta hızla geriliyor.. Dolayısı ile şurda 20-50 sene sonra bu ülkeler haritadan silinme durumuna gelecek.... Yani özenmenize gerek yok..

Dünya aile hayatına önem veren Müslümanların egemenliğine girecek.. Bu hoşunuza gitmesede bilimsel olarakta kanıtlandı.. Amerikayı tekrar keşfetmeye çalışmayın.. Saygılar

Bu kadar .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

cinselliğe şu şekilde bakıyorum... cinselliği içine alan herşey sonradan edinilen bilgiler ve deneyimlerle etkilenmiş ancak sadece ve sadece hormonların yön verdiğin özde hormonlarımızın tekelinde olan birşey. namus,kızlık zarına yüklenen manalar,tabular sadece sonradan edinilmişlerdir ve cinselliğin saflığını kirleten olgular. ki bu olguların ise cinselliği ve duyguları kötü yönde kullanan insanlardan dolayı çıktığını düşüyorum. bence bunlar insan doğasına aykırı. daha doğrusu tüm canlıların doğasına aykırı. maddi şeylere manevi manalar yüklerseniz, o maddelerin kölesi olursunuz; bu cinsellik gibi bir konuda kabul edilemez birşey.

bugün insanlarımızın takıldığı ve bu tip konularda hep sorduğu; "Senin annen, karın, kızın bunları yapsa ne hissederdin?" gibi sorular hep gelişmemiş ve dogmalara dayanmış cinsellik anlayışının sonucudur. Cinselliğe cinsellik olarak bakınız, sevginin bir dışa aktarımı olarak bakınız, sadece bu kadar bakınız.

Söylediklerine katılıyorum.Ancak cinsellik sadece sevginin bir dışavurumu olmadığı için, bunun içine nefretin de girdiği,hatta bu yüzden renkli ve eşsiz birşey olduğu için insanların bu kadar kafasını meşgul ediyor.Ve bu yüklenen gereksiz manalar,tabular,namus bekaret kıskançlık gibi konular cinselliğin sevgi dolu olması özelliğinden değil aksine nefret dolu da birşey olmasından kaynaklanıyor.

Küfürlere bakarsak bunu rahat bir şekilde görebiliriz,her bir küfür ayrı bir cinsel ilişkidir.Bu bir tesadüf olmasa gerek.Cinsel ilişki doğası gereği bu manalara ve bu dogmalara açık.Kurtulması da bana biraz zor gözüküyor.

• hmmm evet sadece sevgi değil gözden kaçırmışım haklısın.. insanlar kendi duygularıyla yüzleşmeye korkuyor, sonra onları bastırıyor.. sonucunda çözüme kavuşmamış, özümsenmemiş duygular ayıp, kötü, kaka olarak değerlendiriliyor.. birisi yazmıştı buralarda ahlak konusundaydı sanırım; "ortalıkla kendine bişi sokup çıkarmak hoş bişi mi" gibisinden bi laf geçmişti.. sana ne arkadaş demek lazım.. birileri başkasının hayatına hala burnunu sokmaya devam ediyor.. bence bu namussuzluğun dik alasıdır.. sen yap seviş, sonra senden başka bişi yapana ee bu ayıp de, hor gör.. sen de kim oluyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

hmmm evet sadece sevgi değil gözden kaçırmışım haklısın.. insanlar kendi duygularıyla yüzleşmeye korkuyor, sonra onları bastırıyor.. sonucunda çözüme kavuşmamış, özümsenmemiş duygular ayıp, kötü, kaka olarak değerlendiriliyor.. birisi yazmıştı buralarda ahlak konusundaydı sanırım; "ortalıkla kendine bişi sokup çıkarmak hoş bişi mi" gibisinden bi laf geçmişti.. sana ne arkadaş demek lazım.. birileri başkasının hayatına hala burnunu sokmaya devam ediyor.. bence bu namussuzluğun dik alasıdır.. sen yap seviş, sonra senden başka bişi yapana ee bu ayıp de, hor gör.. sen de kim oluyorsun?

Ben yazmıştım onu da anladığınız biçimde yazmadım.Hor görmedim,ahlaksızlık demedim.Alıntı yapıp yorum yazacaksanız düzgün okuyun lütfen.Ben orada ahlağın sınırlarından bahsettim.Ahlak kavramı olmasa dahi,kimse böyle birşey yapmaz gibilerinden...

Birde burası konu dışı değil,burada tartışılır ve öğrenilir.Hakaret edilmez...

• Hakaret ettiğimi nereden çıkardınız? Mesajımda böyle birşey yok, tartışmayı bu tarafa çekmeyiniz.

işte bakın bu mesajınız da bile başkalarının hayatlarına ön yargı kuruyorsunuz: "Ahlak kavramı olmasa dahi,kimse böyle birşey yapmaz gibilerinden... "
    nereden biliyorsunuz yapar yapar. başkalarının tercihlerini, kendi tercihleriniz doğrultusunda yargılıyorsunuz. bu size düşmez. benim de anlatmaya çalıştığım budur...
  • quote:

bence bu namussuzluğun dik alasıdır..

İnsanlara hakaret ediyorsunuz yargısını,bu cümleniz için kullandım.

Önyargı kurmak bana mahsus değil sadece.Sizde düşüncenizin aksini savunan,yaşayan insanlar için "namussuz" ifadesini kullanmışsınız.

Size verilecek cevabım,yine sizin mesajınızın içinde:

quote:

kendi tercihleriniz doğrultusunda yargılıyorsunuz. bu size düşmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREI

quote:

bence bu namussuzluğun dik alasıdır..

İnsanlara hakaret ediyorsunuz yargısını,bu cümleniz için kullandım.

Önyargı kurmak bana mahsus değil sadece.Sizde düşüncenizin aksini savunan,yaşayan insanlar için "namussuz" ifadesini kullanmışsınız.

Size verilecek cevabım,yine sizin mesajınızın içinde:

quote:

kendi tercihleriniz doğrultusunda yargılıyorsunuz. bu size düşmez.

Merak ettim, insanlar tercihleri doğrultusunda yargılama yapmayacaksa acaba hangi ölçütlere göre yargılama yapacaklar?

• Ben yazımı Dikkatli dinleyene yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaonnet -- 11 Temmuz 2009; 23:43:05 >
  • cinsellik iğrenç bişeydir diyerek girdi,ve ne dediğini anlayamadan yazıdan çıktı.Gerçekten çok etkilendik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dm01

cinsellik iğrenç bişeydir diyerek girdi,ve ne dediğini anlayamadan yazıdan çıktı.Gerçekten çok etkilendik.

İlk defa sizinle ortak bir kanıda buluştuk sanırım...

İğrenç birşey nasıl bir tanımdır ki?Kaldı ki bir erkeğin vücudu 13-55 yaş arası ortalama olarak yaklaşık 40 sene boyunca hiç durmaksızın sperm üretir.Bu kadar zaman hizmet ettiği tanımın iğrençlik olmaması gerekir.Merak ettim,siz nasıl dünyaya geldiniz diye doğrusu...

Cinsellik,insanın en temel içgüdülerindendir.Bırakın bu işleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 10 Temmuz 2009; 23:24:11 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaonnet -- 11 Temmuz 2009; 23:42:29 >
  • Cinselliği sauvunuyorsun ne demek, biz burda bi takımı savunmuyoruz ,fenerbahçeyi savunmuyoruz.

Cinsellik bizlerin özünü oluşturur ve özümüzü elimizden geldiğince rahatça ve özgürce yaşamalıyız.Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köle -- 11 Temmuz 2009; 21:59:45 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaonnet -- 11 Temmuz 2009; 23:42:46 >
  • Evet diyim çok fazla uzatmiyim.Senin cinsellik üzerine yorumlarını merakla bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.