Şimdi Ara

Cisco WRT110 Wireless Ayarları Nasıl Olmalıdır Az-Çok Bilen Bir Allah Kulu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben sizden bir yardım talebinde bulunacağım, 3-4 gün önce bi halt yedim ve vatan pcden bi ürün aldım ama keşke almasaydım hayatım karardı resmen :s

sorun benim için karma karışık ve içinden 4 gündür çıkamadım
    ben cisco linksys wrt110 router aldım ama içerisindeki klavuzda saçma sapan şeyler yazıyor ve kurulumla ilgli hiçbir bilgi yok
    nette aramadığım taramadığım yer kalmadı yok oğlu yok
    bu lanet şeyin ayarlarının nasıl yapıldığını yazan bi döküman olmazmı ya, yok yok yok...
    Sorun şöyle:
    ilk olarak ben ortak internet kullanıyorum ADSL TT NET ve modem bende değil benden 40 metre bi uzaklıktaki evde, o modem exper ve wireless özelliği yok düz modem yani, ben hattı o evden alıp kullanıyorum işte blirsiniz ortak net falan.neyse ben o hattı düne kadar normal Lan' dan masa üstüne takıp kullanıyordum, yine sorun yok.
    Şimdi bir laptop aldım, Ben bu laptopu evde wirelessli kullanabilmek için vatan pc de adama danışdım danışmaz olaydım, o da bana bu linksys wrt110'u verdi ne bilim ben anlamam ki hiç. Şimdi ben evde hem Lan'dan masa üstüne bağlayacam bu routeri hem de wireless özelliğinden laptopu kablosuz kullanmak istiyorum bu da tamam inşAllah anlatabildim.
    şimdi wrt110 için driver CD yi takıyorum ilk kurulumu yapıyor tamam onda sorun yok ve interneti açtığmda herhangi bi sorun yok ama bu aşamada wireless çalışmıyor onun da çalışması için 2. bir yükleme yapıyor CD
    onun adı da easy link advisor gibi bişeydi heralde
    işte ben bunu da kurunca ki wireless için olmalı bu 2. kurulan yazılım, bunu kurunca internet alıp gidiyor başını.
    o uzak evdeki experin ip si 192.168.1.1 bu routerinki de 192.168.1.1 ben de routerde değiştirdim o kısmları netten bulduğum bikaç dandik sıradan bilgi ile ipler çakışmasın olayı hani falan filan ama nafile.
    ben resimleri ekleyeyim bir bakın Allah rızası için napmam gerekiyor karışık oldu ama dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım sorunu

routerin ipsi 192.168.2.1 yaptım ben, o adres satırına girince bu arayüz çıkıyor ve orda şu seçenekler var

Ben PPPoE yi seçtim ki normalde de zaten protokol bu oluyor adsl de bildiğim kadar, bu seçtiğim doğru mu sizce?
    orda adsl kullanıcı adı
    şifre tamam
    3. seçenek zaten modemde de boş kalıyor ama bu PPPoE kısmında da VPI VCI 8 - 35 olayı yok sanırım bu seçenekte de onlar olmadığı için çalışmıyor.
    o kısmın resmi şöyle

halbuki bu cisconun [B]WAG54G[/B] marka modeminde bu sayfadaki protokol adı farklı
    ben bu resmi netten buldum burda hepsi var dediklerimin ama benim routerde yok , muhtemelen bu başlı başına bir modem olduğu içn içinde bu kısımlar var ama benim routerde de PPPoE birşeye yarıyor olmalı diye düşünüyorum ama nasıl.

son olarak wireless ayarlarım da enable , wirelessi görüyorum telefonumdan buluyor ama bağlan dediğimde ağ bağlantısı yanıt vermiyor yazıyor yani internet yok diyor galiba Türkçesi.

Bazı yerlerde dhcpyi devre dışı bırak diyen arkadaşlarım oldu onlarda bu şekilde çalışmış ama ben onu yaptığımda ve ipleri değiştirdiğimde şöyle oluyor videolu ekledim onu da
    http://www.dailymotion.com/video/xdbrw4_linksyswrt110-0

sorunum işte böyle yani 4 gündür rezil oldum klavuz rezalet adamların sitesinde türkçe destek denen birşey yok,var ama çok yüzeysel tamamen Allaha emanet
    Bu routeri kullanan arkadaşlar varmış burada gördüm
    şimdi benim wrt110 routerin diğer evdeki wireless özelliği olmayan exper ile sorunsuz bi şekilde anlaşması, bana hem o evden gelen Lan üzerinden eternet çıkışından PC me kablolu net vermesi(bağlantısı tamam onun) hem de etrafa wireless sinyal göndermesi için( gönderiyor ama ne pc de ne wirelessde internet var) ne yapmalıyım nolur yardımcı olun arkadaşlar.
    tekrar şükranlarımı bildiririm hayırlı günler kardeşim

• kardeş merhaba
    ciscotrde de bu soruyu yine sormuşsun heralde ama anladığım kadarıyla bi sonuç elde edemedin.

ben sana çok kısa bir çekilde anlatıcam inşallah söyleyeceklerim sana yardımcı olur
    bende bir tp link marka modem vardı
    evde de evde de komşudan çektiğim bi kablo var.
    ben bu modemi wireless ve üzerinde olan portlar ile aynı anda nasıl kullanırım diye çok araştırdım senin gibi ama hiçbirşey bulamadım
    en sonunda uğraşarak sorunumu kendim hallettim

KENDİ MODEMİME GÖRE ANLATIYORUM AMA TERİMLER AYNIDIR.
    şimdi ilk olarak o pc'ne kurduğun modemin programlarını kaldır.

WRT110 fabrika ayarlarına resetle

web arayüzünden WRT110 nin sistemine bağlan
    (bu arada WRT110 türkçe kullanım kılavuzu bulabilseydim çok daha etkili bir şekilde sana yardımcı olabilirdim.)

orda sen hiçbir ayar yapmasan bile internet olan kabloyu modemin portlarından birine bağlayınca modem direk olarak switch özelliği görmeye başlıyor.

tek olay burda kablosuzu ayarlamak.

web arayüzünden WRT110 nin sistemine bağlandıktan sonra DHCP yi devre dışı bırak

yine o menüde veya yakın menülerde bi yerde "veri akış yönü" veya benzeri bişey olacaktır mutlaka (tabi sende ingilizce olarak yazar.) onu bul.

3 adet seçeneği vardır 1-içeri 2-dışarı 3-içeri-dışarı sen 3. seçeneği seç onayla
    -kablosuza ağına şifre ver. modem kendini resetleme filan yaparsa işlemleri tamamlamasını bekle. bitince modemin tüm kablolarını çıkar 10 sn sonra yeniden tak. [ttnet müşteri hizmetlerindekiler gibi konuştum :)] mutlaka hem kablolu hem kablosuz çalışacaktır.

ben böyle hallettim sorunumu

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsadik -- 18 Mayıs 2010; 0:00:49 >

• cevabın için çok teşekkürler kardeşim, haklısın orda da yazdım ama sonuç hüsran

senin dediğin yeri routeri yerle bir ettiğim halde bulamadım, ingilizceye çevirince "data flowage direction" gibi bir menü adı ortaya çıkıyor bunu aradım yok çıkmasa bile bahsettiğin mantıkla böyle bir menü aradım yine yok yok yok belki bende farklı bi mantıkla vardır olabilir mi ? pfffff...
    Şu an dediğin gibi switch özelliği üzerinden kullanıyorum , yani arkasındaki portlar çalışıyor ama kablosuz olayı yok :s bir halta yaramadı ki ben bunun için aldım zaten bu lanet şeyi
    elimizde kaldı olmazsa burda satarım zararına napiyim zaten ürün 5 günlük vatan pcnin malı iş yaptık göyya işte...

şu sekmelerden hangisinde olabilir o dediğin bir bakar mısın?
    http://i42.tinypic.com/1zc0o0p.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skystar_27 -- 18 Mayıs 2010; 10:36:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skystar_27
    sorun benim için karma karışık ve içinden 4 gündür çıkamadım
    ben cisco linksys wrt110 router aldım ama içerisindeki klavuzda saçma sapan şeyler yazıyor ve kurulumla ilgli hiçbir bilgi yok

Merhaba,
    Her routerda benzer ayarlar vardır ve işin mantığı hep aynıdır.
    Yapacağınız işlem aslında çok basittir.
    Pekçok router varsayılan ayarlarla kullanıma hazır olarak gelmektedir.
    WRT110 routerı ayarlamak için CD'ye veya yazılıma gerek yoktur.
    1. Elinizdeki cihazı resetleyip fabrika ayarlarına alın.
    2. Cihazın ayarlarına girip öncelikle IP ayarını değiştirin. (Modemin IP'si 192.168.1.1 olduğuna göer routerın IP'si mesela 192.168.2.1 olsun)
    3. Yeni IP ile modem ayarlarına girin. Setup bölümünde internet connection type bölümünde Automatic Configuration - DHCP bölümünü seçin. Bu sayede router adsl modemden otomatik IP alacaktır.
    4. Modemden gelen ethernet kablosunu routerın internet portuna takın.
    Bu temel ayarlarla rahatlıkla ister LAN portlarından isterseniz kablosuz olarak internet bağlantısını dağıtabiliyor olmanız gerekir.
    Bunları bir deneyip sonucu buraya yazın.

• merhaba hocam cvabınız için çok teşekkür ederim
    denedim ben bunu sizind ediğiniz gibi yaptım aynen
    yani o evdeki modem 1.1 ya ben bunu 2.1 yaptım diğer bütün ayarlar da sizin yazdığınız gibi yani tamamen şurda dediğinizin aynısını yaptım

2. Cihazın ayarlarına girip öncelikle IP ayarını değiştirin. (Modemin IP'si 192.168.1.1 olduğuna göer routerın IP'si mesela 192.168.2.1 olsun)
    3. Yeni IP ile modem ayarlarına girin. Setup bölümünde internet connection type bölümünde Automatic Configuration - DHCP bölümünü seçin. Bu sayede router adsl modemden otomatik IP alacaktır.

zaten ancak böyle yapınca her ikisi de kullanılıyor dediğiniz gibi, hem kablolu hem wirless yani fakat böyle olunca da mesela masa üstüyle bağlanıyorum normal diyelim ama laptopla bağlandığım an net komple gidiyor
    aynısı laptop için de geçerli yani laptopla wirelessle giriyorum sorun yok ama masa üstünden de grince yine gidiyor net, yani aynı anda hem laptop hem masa üstüyle girince 45sanye sonra fln komple net gidiyor, her ikisiyle girince gidiyor yani, girip routerde hiç bi değişiklik yapmadan save settin diyorum aşağıdan, tkrar geliyor net anlamadım ki elimde kaldı cihaz valla :)))

• Mevcut ayarlar sonrası notebookun ve masaüstü bilgisayarların aldığı IP'leri ayrı ayrı buraya yazabilirmisin.
  • şuan laptp'um yanımda değil hocam kız arkadaşım el koydu fakat yarın mtlaka dediğinizi yapıp buraya yazacağım aldığı ayarları
    çok çok teşekkür ederim size valla ne diyeyim :))))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufak Bir Network İçin Yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim.
    Baştada dediğim gibi. işlem çok basit aslında. Muhtemelen bir yerlere bir eksiğiniz/yanlışınız olmalı. Bilgisayarlara sabit IP girmediniz değilmi?
  • hayır da sadece masa üstündeki youtubeye grsn diye dns 8888/8844 idi dns den olur mu acaba hiç aklıma gelmedi olurmu ondan? lptp normaldi hç doknmadım ona
  • DNS ayarı sadece o bilgisayarın internete çıkışını etkiler, diğer bilgisayarınkini etkilemez.
    Şu an masaüstü bilgisayarın aldığı IP nedir?
    WRT110 da DHCP açık değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 30 Mayıs 2010; 1:24:11 >
  • ben olmuyor diye sabah herşeyi çekip attım router çalışmıyo şuan hocam o gelen kabloyu direkt masa üstüne girmiştim, routeri açiyim takıyım bakıyım bir usta beklersen vaktn varsa :)))
  • experin şuan içindeki ip flnlar
    htp://i46.tinypic.com/2hd2u75.jpg

lynksis şuan içi
    htp://i46.tinypic.com/2mxo0ol.jpg

şuan sorun yok bağlanıyo ama laptopla da bğlansaydım giderdi net ama dnyemiyorum şuan onu
    experi dediğim gibi genelde 3 kişi kullanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skystar_27 -- 30 Mayıs 2010; 1:44:27 >
  • Vermiş olduğun linkler çalışmıyor.
    IP'lerini doğrudan buraya yazın isterseniz.
    Problemin hangi aşamada olduğunu sırayla kontrol edilip tesbit edilmesi lazım.
  • linkleri ben böyle yaptım çnkü direkt yazınca forum engelliyor linki, sadece başında adres satırında 1 adet "t" eksikti yani http protokolünden 1 t yi sildim forum adresi tanıyıp gizlemesin diye
    teşekkürler yine de ramazan bey :)
  • Merhaba @skystar_27, kullandığın WRT110'un donanım yazılımının(firmware) versiyonu ekran görüntülerinden gördüğüm kadarı ile 1.0.04, Linksys sitesinde en son yayınlanan versiyon 1.0.07 dir. Donanım yazılımını güncellemenizi öneririm.

http://www.linksysbycisco.com/UK/en/support/WRT110/download
  • evet verdiğiniz inkten dosyayı çekip routere upload ettim artık versiyonu 1.0.07 oldu uyarınız için çok teşekkürler bu arada bakalım bi değişiklik yaratacak mı.

bir de birşey dikkatimi çekti, şuan wireless aktif mesela benm tlfn da wireless özelliği var misal laptop ynmda olmadğı için tlefonla emin olmak için wirelessi aratıyorum yukarı kattakilerin modemi görüyor fakat bnm wrt110u nedense hiç görmüyor halbuki wireless aktif, enteresan bi durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skystar_27 -- 30 Mayıs 2010; 14:28:47 >
  • quote:

bir de birşey dikkatimi çekti, şuan wireless aktif mesela benm tlfn da wireless özelliği var misal laptop ynmda olmadğı için tlefonla emin olmak için wirelessi aratıyorum yukarı kattakilerin modemi görüyor fakat bnm wrt110u nedense hiç görmüyor halbuki wireless aktif, enteresan bi durum.

Routera bağlı bilgisayarlara elle IP verip bir deneyebilirmisin.
    Router IP'si 192.168.2.1 olduğuna göre, bilgisayarlara 192.168.2.2 ve 192.168.2.4 IP'leirni ver. Ağ geçidi ve DNS olarak router IP'sini yani 192.168.2.1 verip bir deneyin bakalım.
  • quote:

evet verdiğiniz inkten dosyayı çekip routere upload ettim artık versiyonu 1.0.07 oldu uyarınız için çok teşekkürler bu arada bakalım bi değişiklik yaratacak mı.

Kablosuz ayarlarında, ağ modu seçeneklerinde "Yalnızca-N(N-only)"mi seçili "Karma(mixed)" mı? "Yalnızca-N(N-only)" seçeneği seçiliyse telefonun IEEE 802.11N standardını destekliyor mu? SSID yayını aktif mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 30 Mayıs 2010; 20:24:53 >
  • selam ramazanyalcin kardeşim
    dediklerini yaptım şmdilik nete giriyor masa üstü fakt laptopum hala gelmediği için ( maşallah :D ) deneyemiyorum , üfff ne zormuş :))) Herşey için teşekkürler sana da :)))

Kinesis kardeşim
    mixed seçili dediğin kısımda ama benm tlfon dandik yani N- E65 ama wireless desteği var, eski modemim wirelessliydi onun üzerinden bu tlf ile nete girebiliyordum fakat bu görmüyor şuan.
    dediğin özelliği desteklemiyordur belki teşekkürler yardımların için valla :))
  • Bunlar yazıyor usta ilgili özelliklerde

Dört bant: EGSM 850/900/1800/1900
    WCDMA 2100
    Entegre WLAN sayesinde Voice over IP (VoIP)
    WLAN: 802.11b, 802.11g*
    WLAN Security: WPA2-Enterprise, WPA2-Personal, WPA-Enterprise, WPA-Personal
    WLAN Quality of Service: WMM, U-APSD
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.