Şimdi Ara

CİTEROEN C 4 ALICAM NE DERSİNİZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. el araba almayı düşünüyorum cevreden bir çok kişi bir çok araba için birşeyler söylüyor benim gönlümde citroen c4 dizel var parcalarının pahalı oldugunu ve servisi pahalı ve ses geldiği şeklinde bazı karşı düşünceler var bende cok cok iyi bilmediğim bir konu olduğu için fikirlerinizi almak istiyoum c4 hakkında yorum yaparsanız sevinirim.

• kaç model almayı düşünüyorsunuz 2010 ve daha öncesiyse citroen cok sorunlu araçlar üretti ancak 2011 model c4lerde hiç bir sorun yok ki bende var ve tanıdığım bi abimde var hiç sıkıntısını görmedim

bu arada evet parçaları pahalı çünkü renault yada peugeot gibi citroen arabaları burada üretmiyor parçalar fransadan yada macaristandan geldiği için pahalı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColoRed_007 -- 14 Eylül 2011; 0:48:01 >
  • elimdeki para sınırlı oldugu için 2008 civarı olursanırım ama internetten takip ediyorum fazla piyasasıda yok 2. elin
  • hocam gayet güzel 2010 öncesi modellerde ancak tabi alacagınız arabayı iyi incelemelisiniz. ama tavsiyem eğer para sınırlıysa yeni c3 alın derim . 0 faiz ve cok kullanışlı bir araç
  • 2. EL KONUSUDA BİRAZ SIKINTILI DEDİĞİNİZ GİBİ İYİ İNCELEMEK GEREKİYOR SERVİSİNE GOTURUP EXPERTİZE YAPTIRICAM TABİKİ AMA BUDA YETERMİ BİLMİYORUM İLK MESAJINIZDA 2010 VE ONCESİ SORUNLU ARACLAR DEDİNİZ BU C4 İÇİN DE GECERLİ SANIRIM NE GİBİ SORUNLAR BİRAZ ACARMISINIZ.
  • benim bildiğim kadarıyla , motor sorunları genellikle arıza vs. yapan cok gördüm birde kapıları cok cabuk bozuldugunu öğrenmiştim tabi kullanıcısına göre değişiyor. ayrıca vites değişimi iyi değilmiş bunlar benim bildiklerim
  • selamlar. manuel de vites arkasındaki soğutucu bölme varmıdır?
  • hocam 2011 modellerinde manual viteste yok ama önceki modellerde varmı bilmiyorum
  • Kardeş 1,4 sakın alma. Alıyorsan 1,6 HDİ SX PK MCP al en azından hızı gücü tatmin edici olur 60 litre mazot ile şehir içi 1000 şehirler arası da 1200 km yi görürsün ortalama. 1,6 HDİ 92 hp alırsan da 1430 km yol yapıyor 60 litre mazot ile. Çok ekonomik ama beygiri düşün araca pek bulaşma. Güzel yakışıklı araç içi de çok geniş çoğu sedan araçtan geniş toyotadan falan. C segmentindeki çoğu aracın içi o kadar geniş değildir. Ön koltuktasen uzanırsın da arkadakinin dizi ön koltuğa değmez. Ancak bagaj dar ama onu da öne halletmişler. Arka koltuklar öne yatıyor ön koltuğa kadar bagaj oluyor aracın içi. Benzinli alırsan LPG taktırman lazım çoğu araçtan fazla yakıyor. o zaman da arka koltuklar ölmesi,n diye simit tank taktırman gerekiyor yoksa normal tankı koltuklara sabitliyorlar o zaman ön koltuğa kadar genişleyebilen bagaj hacmini unut. Simit tank taktırınca da bagajında stepne ile gezmen gerekiyor o zaman da bagajı unut.
    Vesselam illa ki alacaksan bu şartları gözden geçir.

Ha bir de şöyle bir istatistik var elimde buna göre Citroen sahiplerinin yarısı şanslı yarısı muzdarip.

EN DAyaniKLI VE SORUNSUZ MOTORA SAHİP OTOMOBİL: MAZDA

İngiltere' de " WhatCar" dergisinin 200 bin araç üzerinde yaptığı araştırmada MAZDA en az arıza yapan otomobiller listesinde ilk sırada yer aldı. Özellikle ikinci el otomobiller arasında 200 bin araç üzerinde ve 22 marka arasında yapılan araştırmada Mazda en az arızayla birinci sırada bulunuyor. Arıza ihtimali çok düşük olarak belirlenen Mazda Otomobilleri " dayanıklılık" ve "tamir masrafı" olarak iki ayrı bölümde incelendi ve sonuç Mazda''nın önderliği ile sonuçlandı.
    Arıza İhtimali
    1. Mazda %17
    2. Mercedes %25
    3. Toyota %26
    4. Honda %27
    5. Mitsubishi %29
    6. Volvo %30
    7. Nissan %33
    8. Fiat %34
    9. Audi %35
    10.Ford %36
    11.BMW %37
    12.Peugeot %37
    13.Subaru %37
    14.Hyundai %38
    15.Rover %39
    16.Volkswagen %40
    17.Opel %43
    18.Renault %48
    19.Saab %48
    20.Citroen %50
    21.Land Rover %53
    22.Alfa Romeo %54

• Benim kendi tecrübelerimi sana aktarmak isteirm.
    c4 2006 model 2 ayrı araç kullandım.
    1. si SX PK 110 hp HDI 2006 donanımlı bir araçtı. Aracın sanırım km si ile oynanmıştı. 160.000 km de motoru gitti. C4 lerin iç işçiliği çok kötü. iki araçtada yersiz zamanlarda şoför cam otomatiği çalışmadığı oluyordu ve bazen acil işim varken cam kapanmadığı için arabanın başında nöbet tutmak zorunda kalıyordum.

Ayrıca iki araçta direksiyon pompası arızası verdi. Servis fiyatı 1200-1300 lira ustalarda çıkması 400-500 liraya bulunuyor. Tamiri çok zormuş ve bu araçların kronik bir problemi olduğu söylendi.

2. araç baz sürüm 90 hp 2006 HDI SX sürümüydü. Yukarıda yazdığım problemleri ondada yaşadım.

Bunun dışında son 6 aydır 2008 model NJOY CDTI Astra kullanıyorum. Kesinlikle C4 ile kıyaslanmayacak bir kalitesi var. Tabi herkes birşey diyordur herkesin düşüncesi ayrı ama C4 yarı yolda bırakabilecek bir araç. Süspansiyon , motor , şanzıman , kasa kıyaslanmaz.

edit : Yakıt konusunda ise şehir içinde citroen daha az yakıyor. 110-120den sonra astranın 6. vites avantajı biraz uzun yolda daha az yaktırıyor. C4 daha ekonomik bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illakihb -- 19 Eylül 2011; 16:58:49 >

• Derdime care olurmusunuz bilmem ama arkadasimda C4 hdi 110 bg araç var suanda 175.000 km de aldığı kisi motorun sıfır yapıldığını söylemiş motor 160.000 de yapılmış bu aracı uygun bir fiyata alacağım. Sizce basım ağrır mi ? bu araçların mazot pompası. Turbosunu veya sıfır motorun tekrar yapılmasının maliyeti nedir?
    Daha önce çift taraflı klimaya sahip Fiat stilim vardı ve klimam bozuktu bunların çift taraflı klimaları nasıldır?
    TSK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustrix

Derdime care olurmusunuz bilmem ama arkadasimda C4 hdi 110 bg araç var suanda 175.000 km de aldığı kisi motorun sıfır yapıldığını söylemiş motor 160.000 de yapılmış bu aracı uygun bir fiyata alacağım. Sizce basım ağrır mi ? bu araçların mazot pompası. Turbosunu veya sıfır motorun tekrar yapılmasının maliyeti nedir?
    Daha önce çift taraflı klimaya sahip Fiat stilim vardı ve klimam bozuktu bunların çift taraflı klimaları nasıldır?
    TSK.

dizel bir araç için km cok yuksek ayrıca motor sıfır yapılmıs bile olsa o km de bir araç cok yorulmustur o yuzden hiç bulasmayınız derim ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.