Şimdi Ara

Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.484
Cevap
58
Favori
274.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bir süre sonra sürekli her binada ölüler oluyor. Sular temiz sıkıntı yok ama ne yaptıysam bu lanet şey sürekli tekrarlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Ya bir süre sonra sürekli her binada ölüler oluyor. Sular temiz sıkıntı yok ama ne yaptıysam bu lanet şey sürekli tekrarlıyor.

Bu benzeri sorunun sebebi yüksek olasılıkla trafik sıkışıklığı, yetersiz krematoryum ve mezarlıklardır.
    Ancak bu cevap artık bir klasik olduğu ve oyunu oynayan kişilerin tecrübeleştiğini düşündüğüm için üstteki cevabı dikkate almayın.

Eğer bütçe sınırı olmadan bölgeleri yapıp, her şeyi itinayla ekledikten sonra "play" tuşuna basarsanız, oyunun yaşam döngü süresi başlamış olur. Şöyle ki; hatırladığım kadarıyla bu oyundaki yaşam döngüsü(doğum, ölüm) 6 yıl ile sınırlı. Yani oyunu başlattığınızda yaklaşık olarak aynı anda toplu bir şekilde ev sahiplenen halk, toplu ölmeye de mecbur kalacaktır.

İster sınırsız bütçe, ister dinamik bütçe oynayın, zaten bu evler de yüksek yoğunluklu rezidans evler ise o ölüm simgelerinin kaybolması da zaman alır. Zira bir gökdelende ortalama 25 kişi yaşıyor. En az yarısı ölse cenaze araçları her defasında o kadar kişiyi aynı anda alamayacaktır. Çünkü o yolu takip ederken başka ölü kişileri de aracına doldurmuştur.

Döngü böyle... Steam atölyesinde "balanced" adı altında modlar var. Bilemiyorum işe yarıyor mu yaramıyor mu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Naneli Larry

quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Ya bir süre sonra sürekli her binada ölüler oluyor. Sular temiz sıkıntı yok ama ne yaptıysam bu lanet şey sürekli tekrarlıyor.

Bu benzeri sorunun sebebi yüksek olasılıkla trafik sıkışıklığı, yetersiz krematoryum ve mezarlıklardır.
    Ancak bu cevap artık bir klasik olduğu ve oyunu oynayan kişilerin tecrübeleştiğini düşündüğüm için üstteki cevabı dikkate almayın.

Eğer bütçe sınırı olmadan bölgeleri yapıp, her şeyi itinayla ekledikten sonra "play" tuşuna basarsanız, oyunun yaşam döngü süresi başlamış olur. Şöyle ki; hatırladığım kadarıyla bu oyundaki yaşam döngüsü(doğum, ölüm) 6 yıl ile sınırlı. Yani oyunu başlattığınızda yaklaşık olarak aynı anda toplu bir şekilde ev sahiplenen halk, toplu ölmeye de mecbur kalacaktır.

İster sınırsız bütçe, ister dinamik bütçe oynayın, zaten bu evler de yüksek yoğunluklu rezidans evler ise o ölüm simgelerinin kaybolması da zaman alır. Zira bir gökdelende ortalama 25 kişi yaşıyor. En az yarısı ölse cenaze araçları her defasında o kadar kişiyi aynı anda alamayacaktır. Çünkü o yolu takip ederken başka ölü kişileri de aracına doldurmuştur.

Döngü böyle... Steam atölyesinde "balanced" adı altında modlar var. Bilemiyorum işe yarıyor mu yaramıyor mu.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucu bunun bir bug olabileceği söylenmiş.

Trafik olmamasına ve krematoryumların da yeterli olmasına rağmen sürekli başıma gelmeye başladı. Ayrıca bir krematoryumda 9 araç olmasına rağmen hep maksimum 2 araç ölüleri almaya gidiyor, buna anlam veremedim.

Dediğiniz modlara akşam bakmaya çalışacağım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 23 Aralık 2017; 16:50:25 >

• ben bir haftadır girip çalıştıramıyorum. ikonu tıklıyorum dönüyor dönüyor başlamıyor. geçmişte de arada oluyordu. güncelleme geliyor düzeliyordu.
  • Trafik icin yerleşim taktigi veya hangi yolu seçmeliyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Trafik icin yerleşim taktigi veya hangi yolu seçmeliyiz ?

O senin yerleşim planına göre değişir. Ben dış çerçeveyi tek yönlü yol ara yolları da çift yönlü olarak bağlıyorum. Çift yönlü yolları 2 tarafla birleştirmiyorum nereden giriş yapıyosa o yoldan geri çıkıyor. Böylece çakallık yapıp kısa yerden girip çıkmıyorlar ve trafk oluşmuyor.
  • oyuna başladıgında budget leri en dusuk seviyeye cek. vergi ve maliyet penceresi acıkken sol ustte hangı hızmetın yeterlı olu olmadıgını gormek ıcın ona tıkla oradakı oku yesılın basında tutmaya calıs sarıya yakın olsun ama sarıda olmasın.mesela elktrıgın budget kısmında yuzde ellıye cek gece gunduz ıcın bır ıkı sanıye bekle uretım ve tuketıme baglı sol usttekı bılgı panelınde oynama olacaktır.oyuna ılk basladıgında tum hızmetlerı en dusuge cek eger su veya elektrık sıkıntısı cekersen sadece onların hızmetını artıır ama yeterı sevıyeye kadar. ayrıca vergı oranlarınıda dene mızmızlanma kesilene kadar.
  • Oyun işlemciye çok yük bindiriyor. Kasmadan oynayamıyorum.
  • HerkeseSelamSanaHasrett H kullanıcısına yanıt
    Eğer limanı kurduğunuz yer büyük denize bakmoyorsa, yani nehir kenarındaysa bu hatayı alırsınız. Haritanızı genişletince deniz kenarına ulaşırsanız o zaman sarı kesik çizgiler görecekseniz. Onun yakınına yaparblrsnz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüsler durakta çok beklemeye başladı, eskiden böyle miydi yoksa yeni mi oldu bilmiyorum

İnen iniyor binen biniyor ama otobüs bir 10 saniye filan durakta durmaya devam ediyor bu da otobüslerin yığılmasına ve trafiğe sebeb oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara ara yüklüyorum tekrar ama şu kasma sorunu bir türlü geçmemiş. Orjinal oyun kasıyor crackli versiyon kasmıyor kafayı yiyeceğim ya. Modsuz oyun da tat vermiyor. Yok mu arkadaşlar performans arttırmaya yönelik çözümleri olan?

Bu arada sizin sorun sanırım oluşturduğunuz metroya duraklar eklememişsiniz o yüzden sadece boş haliyle duruyor. Attığınız resimde mesela solda kırmızı renkte otobüs hattı görünüyor, metroda da öyle durakları seçerek hat oluşturmanız gerekiyor.
  • mod olarak sadece otomatik buldozer var parasız başladım konut,işyeri karışık hepsi sanayi filan birbirine bağlantılı trafik %65 lerde yollarda hep çift yönlü kullanıyorum bazı yerlerde tek yöne geçmek lazım yukarıdan kazandığım parayla alt tarafta komple turistik bölge yaptım çokta bir artısı yok nüfus artışım yavaşladı

Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] Cities: Skylines (2015) [ANA KONU]

• sonunda 60k yı geçip turizm bölgesine havaalanı yaptım hemen yanına metro yaptım uçaktan inen baktım hemen oraya gidiyor havaalanına gelende orayı kullanıyor işyerlerinin bitmek bilmeyen mal ihtiyacı yüzünden sanayi acayip büyüyor eski yolların hepsini yeniledim ağaçlı oldu ama trafik zor..

Cities: Skylines (2015) [ANA KONU]

• Oyuna dün başladım.Mıdıklı köyü adında küçük bir yerleşim yeri (10-15 hane , 4 orta , 6 küçük işletme) kurdum.

Para bitti.Banka 2 kez kredi açtı bana.Sorun burada başlıyor:

200 000 gibi bir para verdi banka ama gelirime bakınca 2000 gözüküyor.

Nerede bu krediler? Alıyorum alıyorum ama bir okul , medikal klinik yapmayı bırak, elektrik direği için bile para yok.

• toplanan vergi, ilk başlangıçtan itibaren yaptığınız yatırım gideri ve servis periyodik giderlerini karşılayabilmesi, nüfus 5000i bulunca mümkün oluyor. yani 5000 kişilik bir birim şehir hücresinde eğitim emniyet yangın önlem ve ulaşım giderleri dengelenmeye başlıyor. nüfus yoğunluğu arttıkça geliriniz de ivmeli artıyor. ilk adım kararlı ve planlı atılırsa çok zevkli ve koşturmacalı bir macera başlıyor.

bir de genelde gözden kaçan bir şey var. rezerv hammadeye göre üretip tüm üretimi sadece buna dizayn edersek genel ithalat patlıyor ve kar bitiyor. o sebeple küçük de olsa bir bölegede sanayii genel de bırakıp rahat büyümesine olanak vermek lazım. bu işyerlerine ani ihtiyacın düşmesini önlüyor.
  • Oyuna dün başladım. Başlangıçta gayet güzel gidiyorsun. Tabi nüfus artınca sıkıntılar artıyor. Para birikmiyor. Krediye bulasmadim. Sanayi ve yerleşim yerlerini farklı bölgelere kurdum. Ana yol kenarlarını ilerisi için boş bıraktım yolu büyütmek için. Fakat eğitimli eleman sorunu oluyor bir kaç yerde. Lise ve yüksek okul kurulu zaten tam kapasitede değil ama bir türlü çözemedim bunu. Otobüs falan filan kurdum. Bakalım zevkli gidiyor şimdilik. Türü seven oynasın kaçırmasın

• Güzel bir sistem topladığım vakit ilk alacağım oyunlardan.
  • Arkadaşlar bi sorum var şehrimde elektrik üretimi 400, elektrik tüketimi 200 ama evlerin olduğu bi bölümde hep elektrik kopup duruyo aşırı derecede nüfus kaybediyorum sebebini bilen yazsın evlerin dibine kadar elektrik teli çektim gene olmadı, aklıma tek bir şey geldi oda elektrik üreten yerler oraya çok uzak ama bununla alakası var mı bilmiyorum.Fotoğrafı aşağıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekoli123 -- 17 Ocak 2018; 4:11:0 >

• sekoli123 S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bütün elektrik üretim yerleri birbirine bağlı mı?Yani bir alanı sadece bir elektrik tesisi besleyemez bazen bunları birbirine bağlaman gerekebilir.Toplam üretim fazla olabilir ama birbirine bağlaman önemli eğer bağlı ise 2 3 farklı sebebi olabilir; rüzgar gülü kullanıyorsan düzgün yüksek bir yere kurdun mu, kurduysan bile bazen rüzgar olmadığı zaman üretim azalır veya diğer elektrik tesislerinin bazıları dışardan yakıt alıyor şehir içine büyük araçların girişini yasakladıysan bu sefer dışardan yakıt alamayabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı kendiniz vermişsiniz. Enerji kaybı mevcut. Elektrik üretim tesisleri yerleşim birimlerine çok uzak.

@sekoli123
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.