Şimdi Ara

Citroën-PSA bilinmeyen,gizli özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
6
Favori
91.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VAG grubu araçlarda VAG kablosuyla açılan gizli özellikler var,PSA grubunda Citroën'de bulunan gizli-bilinmeyen bir takım özellikler var.

Herhangi bir kabloyla aktif edilmiyor,henüz tam olarak ne kadar araçta ne kadar özellik var bilmiyorum ama kendi bildiklerim şunlar :

1-Follow-Me Home
    C3 kullanıcısı bir arkadaş fark etmiş,C3'te motoru kapatıp,bir sefer sellektör yapınca kısa farlar kapılar kilitlensede 30 saniye boyunca yanıyor.
    Bu özellik C4'te de var,başka hangi modellerde var bilmiyorum.

2-Çift Kilitleme
    C4'lerde bir sefer kilit tuşuna bastıktan sonra flaşörler 3-5 saniye civarı yanıyordu,bir sefer daha basınca flaşörler ve iç tavan lambaları 15 saniye boyunca yanıp sönüyor.(İç tavan lambaları yanıp sönmüyor,sönene kadar açık kalıyor.)

3-Geri Viteste Arka Silecek Çalışması

C4'lerde var, menüde "Arka Cam Sil Akt" olarak çıkıyor,aktif olduğunda vitesi geriye aldığınızda silecek çalışıyor.

4-Ön Cam Temizliği

C4'lerde silecek Banana(Kelebek) çalışıyor,yapısı gereği kaputun altında kalıyor.Temizlik için motoru kapattıktan sonra silecek kolunu yukarıya alın,silecekler kenarlara gelip kendiliğinden sabit duracak,hem silecekleri hem camı temizleyebilirsiniz.

5-Geri Viteste Dikiz Aynası Hareketi

C4'te ayna kumanda tuşunda 4 hareket yönü var.
    Sağ,Sol ve Geri ve Orta.

Eğer konum sağ yada sol dikiz aynasındaysa geri vitese alındığı zaman seçili olan ayna kaldırımı gösterecek şekilde aşağı bakıyor ve geri geri giderken belli bir hız geçilirse güvenlik nedeniyle tekrar yukarı bakıyor.

6-Ayna Katlayabilme
    Az önce yazdığım konumlardan "Geri" olan konumun bir işlevi var.
    Dar alanlardan geçerken bildiğiniz üzere dikiz aynaları başa beladır.Bir yere çarpacak diye trafik eziyete dönüşür.Böyle bir durumda ayna kumandasını bir sefer geriye alınca aynalar katlanıyor.

Not: 5. olan sadece Exclusive'ler için geçerli.

Diğer Pug yada Citroen'lerde ki bildiğiniz özellikleri yazarsanız ilk mesaja eklerim. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroën-PSA: Bilinmeyen ve Gizli Özellikleri Keşfet

Citroën ve Peugeot-Citroën Grubuna (PSA) ait araçlar, sürücülerin keyfini çıkarabileceği çok sayıda gizli ve bilinmeyen özelliğe sahiptir. Bu özellikler, araçların kullanımını daha kolay, daha konforlu ve daha güvenli hale getirmeye yöneliktir.

Citroën Gizli Özelliklerini Açma

Citroën araçlarında gizli özellikleri açmak için genellikle araç menüsü, direksiyon simidi kumandaları veya belirli düğme kombinasyonları kullanılır. Örneğin, Citroën C4'teki gizli özelliklerden birini etkinleştirmek için "Trip" düğmesine 10 saniye boyunca basılmalıdır. Bu işlem, hız sinyalini dijital hız göstergesinde görüntüler.

PSA Kodlama

PSA araçlarının gizli özelliklerini açmak için bazı durumlarda "PSA Kodlama" adı verilen bir işlem kullanmak gerekebilir. Bu işlem, özel bir tanılama yazılımı ve bilgisayardan oluşur. PSA Kodlama, araçların konfigürasyonlarını değiştirerek gizli özellikleri etkinleştirmeye olanak tanır.

Bilinmeyen Citroën C-Elysee Özellikleri

Citroën C-Elysee'nin bilinmeyen özelliklerinden biri, arka koltukların katlandığında bagaj kapağının uzaktan kumanda ile açılmasına olanak tanıyan "Bagaj Uzaktan Açma" özelliğidir. Bu özellik, ağır eşyaları yüklemeyi veya indirmeyi kolaylaştırır.

Citroën C4 Gizli Özellikleri

Citroën C4'teki gizli özellikler arasında "Kör Nokta İzleme" sistemi bulunur. Bu sistem, aracın kör noktasındaki araçları tespit eder ve sürücüyü sesli veya görsel bir uyarıyla bilgilendirir.

Citroën Berlingo Gizli Özelliklerini Açma

Citroën Berlingo'daki gizli özellikleri açmak için genellikle direksiyon simidi kumandaları kullanılır. Örneğin, "Eco" modunu etkinleştirmek için direksiyon simidindeki "Eco" düğmesine basılmalıdır. Bu özellik, yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olur.

C3 Aircross Gizli Özelliklerini Açma

C3 Aircross'taki gizli özelliklerden birini etkinleştirmek için orta konsoldaki "Menü" düğmesine basılmalıdır. Ardından "Ayarlar" seçeneğine gidin ve "Gizli Özellikler" bölümüne erişin. Burada "Kör Nokta Uyarısı" veya "Şerit Takip Yardımı" gibi özellikleri etkinleştirebilirsiniz.

Bu gizli ve bilinmeyen özellikler, Citroën-PSA araçlarına sahip sürücülerin sürüş deneyimini iyileştirmeye ve araçlarını daha iyi hale getirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benzer şeyleri bilen var mı ?

• Kendi adıma ilk keşfettiğimde hoşuma giden bir özellik paylaşayım ben de.. Belki bilenler olabilir ama ortadaki hareketli kol dayama kolçağının çok aşağıda olmasından şikayetçiydim. Oraya kol dayamak isteyince sanki kendimi bir yana eğilip araba kullanan apaçi genç gibi hissediyordum Uç kısmından tutup kaldırılabiliyormuş 3 kademesi mevcut benim için 2. kademe uygun, bilmeyen arkadaşlara duyurulur
  • Bir diğer özellik de bilmeyenler olabilir kumandadan uzun süreli açmaya basılı tutunca 4 cam eş zamanlı açılıyor. Tam tersi kapamada da geçerli..
  • 1. ve 3. özellikler citroen nemo da da var. diğerleri yok.
  • ganjaman kullanıcısına yanıt
    hangi araç?
  • Aracım DS4, butun ozellikler bende de var.Sadece geri vitese taktigimda aynalarin asagiya dogru inmesi olayini aktif edemedim, baya bir ugrastim ama beceremedim.Bilgisi olup yardimci olan olursa cok sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TOYOTA CHR GİZLİ ÖZELLİKLER
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

2015 model C-elysee 1.6 hdi comfort aracımız bulunmakta.
    Size 3 sorum olacak, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1- Ön sağ koltuk altına eğilip baktığımda kablolar gördüm. Ancak sağ koltukta oturana kemer takması için sensör ötmüyor. Bu durum sizde nasıl ? Serviste açabiliyorlar mı ? Ekstra ücret alınıyor mu?
    2- 15.000 bakıma götüreceğim. Bakım sadece filtreler vs olduğu için 1 saat falan mı sürüyor ? Bakımdan sonra yol testi adında aracı alıp gezme işlemi yapılıyor mu ?
    3- Follow me home olarak bahsedilen refakat aydınlatması özelliğini açamadım. Katalogta mevcut ancak çalıştıramadım. Kontağı kapatıp çıkardıktan sonra uzunları yakmak için dokunursan bir süre açık kalması gerekiyor ancak bunu yapamadım ben, aynı araçta kullananınız var mı ?

Teşekkürler
  • Fiesta da yok mu öyle özellikler? Mesela gösterge karşılama gibi falan

• 308 'de var bu özellikler.

• Aynen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • c4 eski kasada anlatılan özellikler var, 5 - 6 numara hariç.
  • 2016 c4 lerde anahtardan bagaj nasil aciliyor

• Picassoda bagaj kapağında bagajı açma düğmesinin yanında bir de kilitleme düğmesi var. Aracın bütün kapılarını kilitliyor basılı tutarsak camları da kapatıyor.
  • Kristallklar kullanıcısına yanıt
    Açılmıyor sadece elle açılıyor

• Makyajlı kasa C4'lerde SMEG 2 ekranında Apple CarPlay ve MirrorLink etkinleştirmek için yetkili servise gidip SMEG versiyon güncellemesi yaptırabilirsiniz.

• DS3'te 1 ve 2. özellik var. Hatta kapalı otoparkta aracınızı ararken çok iyi oluyor 2. özellik. Diğerleri var mı bilmiyorum, deneyip buraya yazarım. Özellikle 5'in olmasını çok isterim. Ayrıca bugüne kadar hiç denemedim ama açma tuşuna uzunca basınca camların açılması, kapama tuşuna uzunca basınca camların kapanma özelliği umarım vardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: batbek

Aracım DS4, butun ozellikler bende de var.Sadece geri vitese taktigimda aynalarin asagiya dogru inmesi olayini aktif edemedim, baya bir ugrastim ama beceremedim.Bilgisi olup yardimci olan olursa cok sevinirim.

Geri vitese taktığında hangi tarafa yanaşmak istiyorsa aynanın yön kumandasını o yöne doğru değiştirmek gerekiyor. O pozisyonda ayar yaparsan her geriye geldiğinde o konuma otomatik olarak gelecek şekilde ayarlıyor. Aynı durum diğer taraf içinde geçerli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhanayvaz G kullanıcısına yanıt
    Hocam konuda belirtilen bütün özellikler hem Peugeot 307 hem de Peugeot 308 üzerinde sorunsuzca çalışırken bir tek bu özelliği her ikisinde de kullanamamaktayım. Siz bu özelliğin aktif olabilmesi için planet 2000 programı ile herhangi bir işlem mi yaptınız?
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Hocam bende c4 var. Ben bişey yapmadım belki ayarlanması gereken bişey vardır. Onu tam bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.