Şimdi Ara

CİTROEN AMİ KULLANICILARI [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
5
Favori
5.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni Citroen ami tanıtıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

Ben de çok araştırıp, hazır uzatma kablolarını yeterli görmeyip 3x2.5 mm hr07nr-f (dış mekana dayanıklı saf bakır kauçuk kablo) ile uzatma yaptırdım. Gereksiz uzun olmaması için ihtiyacıma uygun tam 18m yaptırdım. Ucuna da ip44 suya sıçramasına dayanıklı kauçuk priz fiş taktırdım. Uzatmayı bağladığim en yakın priz 1. Kat evimdeki salonda. Fiat Topolino kalan şarj süresini çok doğru gösteremiyor. Ancak şarj ediyor. Süre olarak da makul sürede şarj oluyor. Kablo zaten alabileceğim en kaliteli uzatma kablosu oldu bence. Bir ihtimal kablo uzunluğu, bir ihtimal salondaki prize giden kablo kalitesi etkiliyor olabilir.

Yaşadığım sorunu biraz daha ayrıntılandıracak olursam, normalde prize takınca boşa yakın olursa 4 saat gibi göstermeli ve doldukça sayaç geriye işlemeli. Ancak araç 8 saat kaldı diyor ve uzun süre o ekranda kalıyor. Sonra daha makul bir süre göstermeye başlıyor ancak onda da gösterdiğinden çok daha hızlı azalıyor süre. CİTROEN AMİ KULLANICILARI [ANA KONU]

Tabi Citroen ami'de göstergeler biraz daha farklı olabilir, bilmiyorum.

Bir wattmetre alarak şarj sürecini izledim. Aracın 26 km menzili vardı. Bu sefer tam şarj için direkt makul bir süre gösterdi: 2 saat 40 dakika.

Wattmetre 1650-1660 W, 7.5A ile şarja başladı. Uzun süre de düzenli şekilde böyle devam etti:

CİTROEN AMİ KULLANICILARI [ANA KONU]

2 saati geçince 780-800W, 3.5A'e düştü. Bir süre de böyle devam etti.

Tam olarak 2 saat 41 dakika sonra şarj sona erdi. Güncel elektrik tarifesi olarak vergiler dahil kwh başına 2.08 girmiştim cihaza; yaklaşık 50 km menzil için harcadığım enerjinin bana maliyeti 8 TL 33 kuruş gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 11 Kasım 2024; 21:23:53 >

• Arkadaşlar sık karşılaşılan bir sorun mu bilmiyorum. Benim aracımda açılan camların kilitlerinin kullanim kaynaklı esnemesinden veya cam fitillerinin kalitesinden midir bilmem, aralarında boşluk oluştu. Bu sebeple içeri su girmeye baslamisti. Bu basit ve uygun fiyatlı yapışkanlı fitil ile sorunu çözdüm.

• Fitillerin üzerine yapıştırıp kalınlaştırmis oldum ve boşluğu kapattım. Şu an yağmur girmiyor. Kendinden yapışkanlı.
  • Merhaba,citroen ami almayı düşünüyorum dükkanda sağa sola gitmek için.Yaz ve kış menzil olarak kaç km yapıyorsunuz ?
  • Fsm0066 kullanıcısına yanıt
    Citroen ami ile ilgili öğrendiğim genel bilgiler :
    Akü 2 tane
    1 tane ana batarya 5-6 kw yokus asagı falan kwndini ufak şarjda ediyor minimum düzeyde
    1 tane akü 48v(marş usb için)
    Toplam 3 saatte doluyor ana batarya(hava durumuna göre süre 4-4.5 saati bulabilir)
    Vergisi var mtv yılda 2 kere ilk taksidi 460 küsur lira olarak ödedim
    Kasko krediyle alırsan mecbur yaptırıyorsun
    Trafik sigortası yok
    Max hız 45 yokus asagı 75-80 lere ulaşıyor ama yapısı gereği tehlikeli tazılımla 45 hız lmitini kaldırıyorlar ama garanti dışı kalıyor araç
    Garanti süresi 2 yıl 20000 km istersen uzatabiliyorsun süreye göre rakam değişiyor
    (Batarya da 2 yıl 20000 km)
    Bakım için senede 1 gideceksiniz.
    Araçta klima ısıtıcı sogutucu elektrikli dikiz aynası on dıkız aynası yok. Kucum bir kalorifer sistemi var buğu çözmek için. Farklı cihazlarla bu yokluklar giderilebilir.
    Ses sistemide yok telefondan dinliyorsunuz müziği, bluetooth hoparlor le cozuluyor.
    Arac biraz sert amortisorlerden araba rahatlığını beklemeyin. İlk geldiğinde lastikler 40 barla geliyor 30 a falan dusurunce biraz yumusuyor.
    Bu arada aracın elektrik tesisatına her müdahale garanti dışı kalması demek.
    Aracıın dış yüzeyi plastik içinde herhangi bir yalıtım malzemesi yok. Dış malzemenin iç tarafıana bakıyorsunuz araçta.
    1200 km yol yaptım sehır ıcınde 3 ayda faturama aylık 150 lira kabaca maliyeti oldu
    Zaten ekonomi, park, kişiselleştirebilme özellikleri artıları. Eğer aceleci biri değilseniz ekonomi istiyorsanız ve araba değil kapalı bir motobisiklet aldığınızın fakında olup araba konforu aramıyorsanız alabilirsiniz.
    Sorunuz varsa başka yardımcı olurun

• -Winchester- kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşekkür ederim hocam,hali hazırda elektrikli araçlarım var ama mağazam bi site içerisinde dükkanda sağa sola site içerisinde gitmek için almayı düşünüyoruz.
    Rica ederim.75 km menzili var
    Gerçek menzilmi hocam yoksa katalogmu 😃
    Araçta bir kilometre sayacı var bir de menzil. Tam şarjdan sonra, mevcut km sayacı+75 km ekliyorum ve şarj bittiği anki km değeri tam çıkıyor. Katalogla tutuyor yani.
  • Arkadaşlar bu aracı evden kablo çekme imkanı yoksa otoparkta şarj etme yolları nelerdir, portatif bir alet var mıdır?
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt

Tabi ki, jeneratörle halledilir. Ama her yer duman altı olur. Kapalı alanda etme şansınız yoksa hiç bulaşmayın.

• SacredDivinity kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç şarj istasyonlarında şarj edilebilir. Uygun bir aparatı da var sanırım ayrı satılan.
  • sinirliengineer kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdüler ama rezalet bi şekilde. Kurtarma yazılımı yüklediler. Ami normale döndü ama kırtarma yazılımı 7500 kmde olan bir ami üstünden yazılmış. 500kmde verdiğim araba 7500 km olarak bana geri geldi. Arabanım değeri düştü yani. Ami için 7000 büyük kilometre
  • Merhabalar.. 2022 model Citroen Ami Kullanıcısıyım. Aracı 2. El aldım , aracı şarja taktığımda bir uyarı verdi ve şarj kısmında şarj süresini gösteren saat yeri —- bu şekilde düz çizgilerle ifade gösterdi. Sonra bi ara düzeldi şarj oldu, şimdi yine aynı sorun var ve şarja taktığında ötüyor ama şarj olmuyor.. bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan birisi var mı? Bulunduğum şehirde Citroen servisi yok, o yüzden danışmak istedim. Saygılarımla
  • muratkunt DDO3K M kullanıcısına yanıt
    Citroen Servise götür hocam orada çözüyorlar
    Bulunduğum şehirde Kütahya’ da servis olmadığı için sıkıntı , o yüzden kolay bir çözümü var mı diye merak etmiştim.
    Maalesef serviste mudehale edilmesi gerekiyor.kendi aletleriyle bataryayı şarj edip duzeltiyorlar.
    Güncelleme de yapılması gerekiyor
  • Teşekkürler bilgi için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.