Şimdi Ara

Citroen C3 AirCross- Sıradanlığa baş kaldıran bir otomobil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugünkü test konuğumuz, Citroen'in SUV sınıfta yer alan modeli Citroen C3 AirCross. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Citroen'in C-AirCross konsept modeliyle tanıdığımız otomobil, bugün Otomobil Testim'in konuğu oldu. 1.2 PureTech 110 HP EAT6 şanzıman ve 1.6 BlueHDi 100 HP motor sahip otomobilimizi, arazi şartlarında denedik. Grip Control bulunmayan otomobilimizi, Offroad koşullarında neler yapabileceğini sizler için test ettik.

• Troc mu bumu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gidip gördüm inceledim çok güzel bir araç olmuş elma şekeri gibi bir araba bendeki 500l yi satıp bunu alacağım. 1.2 otomatik şubat mart gibi gelecekmiş beklemedeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç maskülen değil. Bu arabadan insen "hoş geldin şekerim" derler.

• ne çirkin şey...kadınlar için belki ama erkek için utanç kaynağı
  • Tipten sabıkalı

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Hiç maskülen değil. Bu arabadan insen "hoş geldin şekerim" derler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şunun burnunu beğenmeyen tek ben miyim? Çok yuvarlağımsı duruyor
  • B segment bir araç için çok iyi iş çıkarmışlar aslında yalıtımı malzeme kalitesi iç mekan genişliği bagaj büyüklüğü olarak çok iyi ama dış tasarım herkese hitap etmiyor malesef

• Geçen trafikte test aracına denk geldim. Cidden dikkat çekiyor. Ama tasarım olarak herkese hitap edecek bir araç değil. Bana göre c4 cactus un bile alıcı kitlesi daha geniş.

• Dizel otomatik kombinasyonu sunamayan, ölü doğmuş proje.

• c4 cactus'de bu da tasarımı bir kaç yıl sonranın tasarımı , bu araç 4 yıl sonra trafikte olduğunda sanki yeniymiş gibi duracaktır. normalde Avrupa'da flair donanım seçeneği de var. ancak getirilmemiş, bu arada citroen bayraktar çatısından çıkıp Peugeot gibi direkt fransa etkileşimli distribitörsüz olması 85 farklı kombinasyondan birini sipariş edip getirtme imkanı sunmuş bu güzel bir durum b sınıfında alınabilecek bir araç
  • Eğlenceli bir video ama ciddi sıkıntılar var bu test videosu işlerinde...

Öncelikle, hakkıyla yorum yapan biri olduğunuz zaman hiç bir satıcı aracına çok güvenmiyorsa size vermez. Hep güzelleme yapacaksanız verirler. Bu ciddi bir sorun. Ya da o kadar büyük yorumcu olacaksınız ki, arkanızdaki sermaye bu araçları gerekirse kiralayacak, olan tanıdıktan alacak falan... O yüzden bu yorum işlerini ben pek anlamlı bulmuyorum. Ancak eğlenceli insanlar. Video'ları izleniyor. Aracın özelliklerine dair birkaç detay öğreniliyor falan...

Kötü bir şey duydunuz mu? Kötü özelliği olmayan araç var mı? Yok. Neden duymadınız o zaman? Garip değil mi? İşte bu yüzden bu tarz videolara yarı eğlencelik olarak bakıyorum. Çok ciddiye almamak lazım. Sadece aracın bilmediğin bir iki detayı varsa onu öğrenirsin.

Citroen sitesine giriyorum, aracın çekiş sistemi ile ilgili bilgi yok. O yüzden önden çeker olduğunu varsayıyorum. Önden çeker bir aracı araziye sokmazdım mesela. "Bu aracı SUV olarak görmüyorum. Araziye sokmayın. Arazi performansının standart önden çeker bir araçtan çok az daha iyi olacağını varsayın ve asfalttan ayrılmayın, bu araç bir SUV değil, crossover'dır. Yeri asfalttır." derdim. Arazi diye aracı soktukları yer çocuk oyuncağı bir yer. Gerek yok. Videoda fazla düz çıkmış. O küçük dere yatağının oldukça eğime sahip olduğunu sanıyorum, ancak gördüğüm kadarı ile ben oradan Focus 2.5 ile zorlanmadan geçerim. Eh, normal bir aracın geçebileceği yerde "arazi testi" yapmak, arazi testi yapmak olmuyor.

Videonun sonuna doğru sert virajlı gidiş-geliş yollarda geziyorlar. Videonun o kısmı çok iyi. Çok çok iyi. Elinde bir Citroen varsa mutlaka yapman gereken şey o. Hala yol tutuşu iddialı mı? Her Citroen'de denenmeli. Her Citroen de sınıfına göre tatmin etmeli. "Tipik Citroen! Helal koçlarıma!" denip şukusu verilmeli.

Arkaların disk fren olması bir artı değil. Bir şart. Aracın fiyatına bakın. Büyüklüğüne bakın. Arka kampana ise zaten alma. Bunu da videoda söylerdim ben olsam. "Bu fiyata, bu görünüme arka kampana olsa zaten videoyu burada bitirirdik. Olması gereken olmuş." derdim. Hakikaten iyi duruyorsa şukusunu ayrıca verirdim.

1.6 dizel 100hp durumuna takılmadan geçmezdim. "Bizi niye chip'çiye yolluyorsunuz arkadaşım?" falan derdim. Şaka bir yana, 100 beygir o araca yeter de, anca yeter. Daha fazlası değil. Elinde imkan varken neden kullanmayasın? Gene, 100 beygir araca neden 17" jant opsiyonu var? İrdelerdim bu konuları.

Şeker paketi gibi araba. Lafım yok. Tipi güzel. Ama bu süslemeleri yapıyorlar allah yapıyorlar, işin özünde eksikler bırakıyorlar. Süslemeden önce eksiği gider. Araç gerekirse süssüz olsun. Eksiği olmasın? İşte bunlar hep pazarlama... Bu tüketiciye şirin gözükme yöntemlerini de yüzlerine vurmadan geçmezdim. 100 beygir arabaya 17" jant opsiyonu en basit örnek buna...

O yüzden bu test videosunu ben çekiyor olsam, "Güzel bir süs kuçusu. Bu aracı da süs kuçuları sınıfımıza ayırıyoruz. Şirin, güzel ve farklı görünümlü bir araç. Sıradan bir iyi araçla yetinebilecek, ama görünümün farklı olmasını isteyen insanların mutlaka düşünmesi gereken bir otomobil." diye bitirirdim. Sonra da kimse bana bir daha test için araba falan vermezdi. Dikkatinizi çekerim, mutlak kötü laflar etmiyorum. Genel olarak iyi bir araç bence. Ancak gerçekleri söylüyorum ve kalıbımı basarım böyle bir test videocusu olsam, test ettiğim araçların hiçbirini distribütörden teslim almamış olurum. Sağdan soldan bulmuş olurum.

-------------------

Bu arada Bayraktar Citroen anladığım kadarı ile iyi bir yetkili servis. Ancak Subaru'da çok kötülerdi kusura bakmasınlar. Cadde Motor ile kıyas kabul etmez. Ciddi kötülerdi. CVT yağ değişimini Subaru iptal etti. Bayraktar'ın haberi bile yoktu. Bizim usta Cadde'yi arayıp teyit etti. Sonra Bayraktar'ı arayıp onları bilgilendirdi... Ancak Citroen'de iyiler anladığım kadarı ile.

Al bak, şimdi Bayraktar bana test aracı verir mi? Hayatta vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 26 Aralık 2017; 11:41:48 >

• 1.2 otomatik fiyatı var ama araç yok . 2-3 ay sonra gelecekmiş. O zaman fiyat ne olur Allah bilir .
  • vincentvega kullanıcısına yanıt
    Sorma bende bayiye almaya gittim ellerinde 1.2 otomatik yokmuş şubat mart gibi gelecekmiş. Ozaman ben şimdiden ödeme yapayım dedim yok olmaz diyor 2018 model farkı kur farkı filan aracın fiyatı artar olmaz diyor. Bekliyoruz 2-3 ay sonra fiyatı ne olacak göreceğiz.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Sen test videosu çeksene,eminim çok izlenir ve izlemesi keyifli olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.