Şimdi Ara

Toyota Camry ve Avensis aynı sınıfta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
1
Favori
6.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laf olsun diye konu açtığımı düşünmeyin lütfen. Bugün bi arkadaşla iddialaştık; o iki modelin aynı sınıf olduğunu ben Camry'nin bir sınıf üstte olduğunu düşünüyorum. Kesin cevap nedir sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Camry'nin bir üst sınıfta olduğunu anlamak için iki aracın fotoğraflarına peş peşe bakmak bile yeterli :)
  • Avensis D segmenti, Camry E segmentindedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler:) Ülkemiz yollarında pek görmediğimiz bi model olduğu için arkadaş karıştırdı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hector81

Teşekkürler:) Ülkemiz yollarında pek görmediğimiz bi model olduğu için arkadaş karıştırdı sanırım.

Ankara'da olsaydınız bol bol görürdünüz :)

Ama hepsi yeşil plakalı
  • D,E
  • Bence ne D ne de E, ikisinin arasında. D+ diyebiliriz:)

Bu arada ben de bugün 34 MA plakalı Lexus LS460 L gördüm, harika bir araçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 28 Kasım 2012; 0:59:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Camry D segmenti.

E falan değil.

Avensis Avrupa'da satılan aracın ismi ama temelde her ikisi de aynı araç.

ABD ve Ortadoğu'da çok satılıyor ve bu yüzden büyük motorlar var genelde verimsiz üniteler.

Toyota'nın E segment aracı Avalon'dur.
  • ayrıca Toyota nın E sınıfı aracı CROWN dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

quote:

Orijinalden alıntı: hector81

Teşekkürler:) Ülkemiz yollarında pek görmediğimiz bi model olduğu için arkadaş karıştırdı sanırım.

Ankara'da olsaydınız bol bol görürdünüz :)

Ama hepsi yeşil plakalı

Geçen konsolosluk aracı gördüm Honda Accord, bizim buralardaki Accord lara hiç benzemiyordu. Baştan sona farklı bir araçtı görünce çok şaşırmıştım.
  • Avalon ne o zaman??

• Avalon a bişe dedik mi hocam?

İyi oku mesajı ``ayrıca`` yazmışım.Dikkatli okuyalım

Biri Amerika biri Japonya.
  • Şimdi yanlış anlaşılmasın da aklıma takıldı... Malum şu aralar forumda bir "premium" modası var... Toyota elbette premium marka değil ama land cruiser mesela premium sayılır mı?
  • classteacher C kullanıcısına yanıt
    Evet sayılır hocam

• Benimde merak ettiğim bir konuydu ancak biraz araştırınca ikisinin de aynı sınıf olduğuna karar verdim. Abd de yapılan testlerde camry, passat , mondeo , 3 serisi gibi araçlar kıyaslanıyor. Aynı kıyaslama camry yerine avensis koyarak ülkemizde yapılıyor. Aynı sınıf bile olsa camry bana hep biraz daha lüks gelmiştir. Motor seçenekleri ve iç hacmi daha büyük, daha konforlu gibi.

• Google'da Toyota Camry'nin D segmenti olduğunu söyleyen tüm arama sonuçları, Donanımhaber'e ait. Tek tük bir iki yer daha var, ama oralarda VW Jetta da D segmenti sayılmış. 3500 cc V6 motorlu devasa aracı D segmentine ne tür bir anlayış sığdırabilir, burdan tahmin edin artık.

Onun dışındaki tüm web sitelerinde E segment olduğu belirtiliyor. Ayrıca oto kiralama şirketlerinde de E segment olarak geçiyor.

Testlerde farklı araçlar karşılaştırılabilir. Volvo S40, neredeyse tüm testlerinde D segment araçlarla kıyaslanmış. Hyundai Elantra, 2006 yılına dek D segment araçlarla kıyaslandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 7 Ekim 2013; 14:39:49 >
  • Toyota premimum marka mıdır değil midir tartışmak gerekir ama Toyota nın bazı araçları premimum dur.
    Toyota nın premimum markası LEXUS tır ama dediğim gibi Toyota da hali hazırda bazı modeller de premiumdur.
  • Guncellerini bilmem ama 2001 yilinda dayimda vardi bi sw camry dubaiden gelmisti. Aracta her turlu donanim vardi ve cidden devasa bir aracti zamanin Mb ve bmw d segmentlerinden daha buyuktu kesinlikle. Ayni yillarda toyota d segmentinde carina vardi ve carinadan cok daha buyuktu.

• Geçen sene Aydın Adliyesinin otoparkında bir Camry vardı ve en yakın boş yer onun yanıydı... Daha doğrusu ben onun Camry olduğunu anlamadıydım zaten BMW falan sandıydım... Araç bayağı büyüktü ve kol dayamanın oralar, vites kolunun oralar ahşap idi... Benim 2008 corolla serçe gibi kaldı yanında...
  • Land Cruiser premium değil arkadaşlar.

Lexus LX 570 premium segmette.

Zaten altyapı aynı sadece kalite farkları var.

Ayrıca Amerika'da mesela Honda Accord ile Toyota Camry rakip araçlardır.

Zaten fiyatları benzerdir.

Accord 21.955 USD yani kabaca 44000 TL.

Camry 22.235 USD yani kabaca 44500 TL

E sınıfı Avalon ise 30.990 USD yani 62000 TL

Motor konusu ayrı birşey. ABD ve Ortadoğu'da zaten büyük atmosferik benzinli motorlar var. Ona takılmayın.

Boyut olarak da ABD pazarı araçları büyük olur, buna da takılmayın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.