Şimdi Ara

Toyota Camry ve Avensis aynı sınıfta mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
6.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Boşa tartışıyoruz çünki aynı araçlardan bahsetmiyoruz.

Türkiye'de satılan benim bahsettiğim camry, abd deki avalonun ta kendisidir.

Abd de ki camry'nin Türkiyede'ki camry ile uzaktan yakından alakası yok.

türkiyeye artık camry gelmiyor diye biliyorum. gelirken de 2007 sonrası 2.4lt 4 silindir ve V6 olan normal amerikan camry geliyordu. ondan önceki nesil de öyleydi, ondan önceki de.

Camry'nin tr'ye ithal edilme sebebi Avensis'den satıldığı pazar itibarı ile daha büyük olması ve motorlarının daha güçlü/hacimli olması idi. amerikadan sparişle ithal edilmesi ve vergileri sebebiyle fiyatı artıyordu. bu sebeple sizde böyle bir algı oluşmuş.

orda bu arabalar, (Camry, us Accord vs) 5 serisine E serisine rakip araçlar değillerdir, 3 ve C serisine de rakip değiller. meşhur, çok satan ve ciddi rekabet dönen, daha çok value odaklı bir mid-size sedan sınıfı var orda, özellikle o sınıfın arabası Camry. avrupadaki hiçbir sınıfla tam uyuşmaz. Avensis'in üstüne koyarsın da Avensis'deki bazı gelişmiş donanımlar veya bazı kalite detayları Camry'de bulunmaz, valvematic gibi teknolojiler, şerit asistanı, pre-crash pre safe özellikleri falan yok mesela, bu sebeple daha alt sınıf denilen aracın daha gelişmiş olması sıkıntı yaratır konumlandırmada. Camry doğrudan büyük, klasik büyük gövde geniş deri koltuklar, büyük motorlar, olayı bu.

Camry gibi, nissan altima gibi araçları türkiye veya avrupa pazarındaki geleneksel sınıflandırmaya sokmak çok zor.

• Ben turkiyede camry binmedim hic ama disaridan gordugum kadariyla amerikadaki bindigim camry ile ayniydi. Farkli araclar olabilir iddiali degilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışma süper yalnız

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Amerikada satılan 2007-2010 Camry ile burada bir zamanlar satılan 2007-2010 Camry tamamen aynıdır, tek fark bize gelen full donanımlı.

TR'deki Camry...
     Toyota Camry ve Avensis aynı sınıfta mı?

ABD'deki Camry...

• Divijıncigim git yat bence.

20000 dolarlık Camry iste alti ustu.

Bu kadar tartismaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Divijıncigim git yat bence.

20000 dolarlık Camry iste alti ustu.

Bu kadar tartismaya gerek yok.

Öyle diyorsunda Abd satışlarında Passat'ı felan epey bi katlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RenaultSport

quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

quote:

Orijinalden alıntı: hector81

Teşekkürler:) Ülkemiz yollarında pek görmediğimiz bi model olduğu için arkadaş karıştırdı sanırım.

Ankara'da olsaydınız bol bol görürdünüz :)

Ama hepsi yeşil plakalı

Geçen konsolosluk aracı gördüm Honda Accord, bizim buralardaki Accord lara hiç benzemiyordu. Baştan sona farklı bir araçtı görünce çok şaşırmıştım.

Şöyle birşeymiydi accord?

müthiş bir araba bayılıyorum

• Camry amerikan pazari icin hazirlanmis bir arac. Bende 2009 camry 2.0g var. arac 4.8 metre uzunlugunda, ici hayli genis. Avensis ile alakasi bile yok. Oyle olsa, Turkiyede mutlaka bir avensis alirdim kendime.

Camry yol bilgisayarinda anlik yakit tuketimi, yakit tuketimini sifirlama gibi seyler yok. Depoya yeni benzin koyunca ortalama yakit tuketimi sifirlaniyor, sadece o noktadan itibaren ortalama yakit tuketimi gosteriliyor. Bunu gibi amerikan isi garip seyler var. herhalde amerikalilarin dikkati dagilmasin diye :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @evolvo@
    Muss@
    @Hemican

Evet ABD'de ki camry ile Türkiye'de satılan camry aynı araçmış. Ben 3.jenerasyon avalon ile karıştırdım.

Avalon;

Söylediklerimin halen arkasındayım. Bu araç ABD'de hangi sınıfa girer orasını bilemem ama Avensis ile birlikte satıldığı yerde D segment ile uzaktan yakından alakası olamaz. Bana göre E segmentidir.

Ayrıca E segmenti diye tutup direkt 5 serisi E serisi ile karşılaştırmak hatadır çünki bu araç premium bir markanın E segmenti değil, orta sınıf bir markanın E segment aracıdır. Opel,Citroen,Peugeot,Renault gibi markaların E segment araçları ile karşılaştıracaksınız. Mercedes-BMW ile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 8 Ekim 2013; 10:10:15 >

• Ön iki koltuk arasındaki genişlik ve tertibata baktığınızda bile aracın D segment olmadığını anlamak mümkün.

Aynı üretim döneminde üretilmiş avensis ve camry;

Avensis;

Camry;

• Avupa pazarında E segmenti olarak tanımlanabilir. Ancak ABD pazarında accord, passat, mazda 6 ve kia optima gibi otomobillerle aynı kulvarda. yapılan karşılaştırmalarda da hemen hepsine ezilen bir araç camry. Gözde fazla büyütmeye gerek de yok yani. Boyutları ve yüksek hacimli motorları dışında sıradan bir D sınıfı araçtan pek fazlası olduğu söylenemez.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Siz ayni markanin bir segmentte iki araci olamayacagi uzerine kuruyorsunuz yorumunuzu ama neden olmasin ki. Toyota o sekilde lanse etmeye calismis olabilir, Avensisten pahali satmak icin elbetteki bir ust segment diyecek onlar.

Size cok buyuk gelen arac aslinda Mazda 6 ve Mondeo`dan daha kisa ve daha dar. Bu araclara E sinifi demiyorsaniz CAmry`yide dememeniz lazim. Siz Avensis ile karsilastirdiginiz icin size buyuk gibi geliyor. Yoksa diger D sinifi araclardan oyle buyuk bir farki yok hatta bazilarindan daha kucuk.

Neyse onemli bir konu degil zaten, aracin D sinifi diger araclardan buyuk olmadigini belirtmek istedim.
  • Bence Passat konfor, yalıtım ve sorunsuz olarak Camry ile boy ölçüşemez.

Ancak tabi Passat'ın sunduğu bazı "uç" teknolojileri Camry'de bulamayabiliriz ama kaç tane Passat o kadar aşırı donanımla satılıyor ki?

Yani Camry'nin Passat'a ezileceğini hiç sanmıyorum.

Son kasa Avensis ile son kasa Passat bile birbirine çok yakın hatta Avensis'in konforuna ben çok şaşırmıştım. Çok rahat ve oturaklı.

Daha büyük olan Camry'i düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 9 Ekim 2013; 16:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Bence Passat konfor, yalıtım ve sorunsuz olarak Camry ile boy ölçüşemez.

Ancak tabi Passat'ın sunduğu bazı "uç" teknolojileri Camry'de bulamayabiliriz ama kaç tane Passat o kadar aşırı donanımla satılıyor ki?

Son kasa Avensis ile son kasa Passat bile birbirine çok yakın hatta Avensis'in konforuna ben çok şaşırmıştım. Çok rahat ve oturaklı.

Ben avensis test ettim bana sert geldi suspansiyonlari, belki lastiklerin havasi fazlaydi bioemiyorum ama yol sesi passattan fazla muhtemelen.

• Camry niye bu kadar sorun oldu ? Camry kesinlikle D sınıfı bir araçtır. Bırakın insignia, passat gibi araçların sınıfında olsun. Diğer türlü E sınıfında 5 serisiyle falan karşılaştırılması komik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdinc1 -- 9 Ekim 2013; 16:34:57 >
  • quote:

Ön iki koltuk arasındaki genişlik ve tertibata baktığınızda bile aracın D segment olmadığını anlamak mümkün.

bu ebat farkı sadece farklı pazarlarda büyük ve geniş otomobilin algılanış farkından kaynaklanıyor. Avensis boyutundaki araçlar maksimum compact executive olabilir (veya markaya bağlı olaraktan small-size family), mid-size sınıfa çıkamazlar Amerikada. orda orta sınıf sedan demek Avensis boyutları demek değil. Avensis tarihi boyunca sadece ingilterede üretilmiş, tamamen avrupa pazarına, dar-virajlı avrupa yollarına yönelik bir otomobil, Camry'nin daha büyük olması kadar doğal bişey yok, belki orda aynı motorlu Avensis ile Camry'i satmak zorunda kalsalar Avensis daha bile pahalı olacak. elma ile armutu karşılaştırma yoluna gidiyorsunuz ısrarla.

• quote:

Ya bırak allahaşkına hayatında bırak içine oturmayı canlı canlı camry görmemiş adam gelip burda passattın yanında lafı olmaz diyor.

Her zaman benzin aldığım benzinliğin sahibinde var v6 camry. en fulu siyah renk. Hiç kullanma şansım olmadı ama incelemişliğim vardır.

Açık ve net söylüyorum, şuan Türkiye'de satılan hiçbir orta sınıf D segment araç "yanına dahi yaklaşamaz."

Aracın kumaşı farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

quote:

Ön iki koltuk arasındaki genişlik ve tertibata baktığınızda bile aracın D segment olmadığını anlamak mümkün.

bu ebat farkı sadece farklı pazarlarda büyük ve geniş otomobilin algılanış farkından kaynaklanıyor. Avensis boyutundaki araçlar maksimum compact executive olabilir (veya markaya bağlı olaraktan small-size family), mid-size sınıfa çıkamazlar Amerikada. orda orta sınıf sedan demek Avensis boyutları demek değil. Avensis tarihi boyunca sadece ingilterede üretilmiş, tamamen avrupa pazarına, dar-virajlı avrupa yollarına yönelik bir otomobil, Camry'nin daha büyük olması kadar doğal bişey yok, belki orda aynı motorlu Avensis ile Camry'i satmak zorunda kalsalar Avensis daha bile pahalı olacak. elma ile armutu karşılaştırma yoluna gidiyorsunuz ısrarla.

Selamlar.

Bu konuda tek söyleyeceğim, benim kendi algıma, kriterlerime ve deneyimlerime göre camry denen aracın, ülkemizde orta sınıf markaların, D segment diye satılan araçları ile uzaktan-yakından alakası yok. (avensis,passat,vectra,laguna vs) Eğer o araçlara D segment deniyor ise, Camry benim gözümde D olamaz. Benim görüşüm budur. Sizinkiler farklı olabilir saygı duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 9 Ekim 2013; 18:33:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

Jetta'yı "D" segmenti sanan bir site referans olamaz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-cinar-dan-2013-model-sifir-jetta-highline-plusaninda-kocfns.kredisi-140759263/teknik-detaylar/

• quote:

quote:

Ya bırak allahaşkına hayatında bırak içine oturmayı canlı canlı camry görmemiş adam gelip burda passattın yanında lafı olmaz diyor.

Her zaman benzin aldığım benzinliğin sahibinde var v6 camry. en fulu siyah renk. Hiç kullanma şansım olmadı ama incelemişliğim vardır.

Açık ve net söylüyorum, şuan Türkiye'de satılan hiçbir orta sınıf D segment araç "yanına dahi yaklaşamaz."

Aracın kumaşı farklı.

hocam arkadaş da aynı şeyi söylüyor zaten, yanlış anlamışsınız:)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.