Şimdi Ara

citroen c4 2012 1.6 e hdı yarı otmatik nasıldır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C4 2012 model almayı düşünüyorum şu an sıfır aldığım 2012 citroen nemo 1.4 dizel kullanıyorum. 40000 de
    1 yarı otomatik hiç kullanmadım (1 hafta tam otomatik accent kullandık nemonun 1aylık yakıtını yedi) ama kullanmak keyifli idi.
    2 araç trafik saatinde karşıya gidip gelecek gidişte dönüşte durkaltan ibaret. Yakıtı trafikte kaç litre olur. Kullanışı nasıldır.
    Nemoyu konfor ve çekiş gücünden dolayı değiştirmek istiyorum pişman olmamak adına yardımlarınızı bekliyorum.
    Artısı eksisi nelerdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimse kullanmıyormu bu arabadan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse cevap yazmadığı için ben sana kendimden örnek vereyim daha önce 2010 model hyundai era otomatik aracım vardı fazla kullanmazdım ama ayda 4 kez benzin alırdım, aynı sene sattım ve 2008 model c4 yarı otomatik şuan hala kullandığım aracımı aldım, ve çok memnunum bazen benzinciye ne zaman gitmiştim unuttuğum oluyor, gönül rahatlığıyla yola çıkıyorum değiştirecek olsam yine c4 alırım sadece bagaj bazen sıkıntı oluyor, bagaj sıkıntınız yoksa alın derim pişman olmazsınız
  • Decomplier kullanıcısına yanıt
    valla hocam 2 aydır 2005-2009 arası otomatik c4 arıyorum
    dizellerin km si 200000 e dayanmış
    kaporta cok onemli değil diyorum bu sefer baya kotuleri denk geliyo
    yok mu c4 ozel face de falan forum belkı kullananlar satar
    bir türlü aradığımı bulamadım
    satarsanız haber verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanates

valla hocam 2 aydır 2005-2009 arası otomatik c4 arıyorum
    dizellerin km si 200000 e dayanmış
    kaporta cok onemli değil diyorum bu sefer baya kotuleri denk geliyo
    yok mu c4 ozel face de falan forum belkı kullananlar satar
    bir türlü aradığımı bulamadım
    satarsanız haber verin

walla dostum bir ara model yükseltmek için satmayı düşündüm fakat sıfırını alamam, 2. elde ise benimkine yakın km si olanlar bile uçuk fiyat isteyince vazgeçtim 111,000 de şuan aracım ve onu kullanmaya devam etmeye karar verdim sonuçta tüm bakımlarını orj servisinde yaptırdım bugüne kadar.
    lastikleri, fren disk+balataları ve aküyü değiştirdim.. bu fiyatlar böyle olduğu sürece yeni araç riskine giremem..
    Allah kolaylık versin bende 4 ay aradım biliyorum temiz araba bulmak çok zor

• teşekkürler arkadaşlar
  • 2012 Exclusive C4 kullanıcısıyım. Ne açıdan sorduğunuzu tam anlayamadım fakat genel olarak söyleyim.
    Aracı sıfır aldım ve yaklaşık 3 senedir kullanmaktayım ve konfor açısından gayet memnunum.

Şanzımanına gelirsek asla tam otomatik şanzımanın konforunu vermez ama onun yaktığı yakıtı da asla yakmaz.
    Şanzımanın bana göre tek eksiği birinci vites ile ikinci vites arası, onun haricinde çok hissetmezsiniz. Aracı kullandıkça buna da alışıyorsunuz.

Yakıt konusuna gelecek olursak; Geçen sene aracın yakıt tüketimini ölçmek için istanbul - izmir arasında test yaptım. Aracı 100 km hızın üstüne çıkarmadım. Araçta ben ve eşim vardı ve aracın bagajı ve arka koltuklarda eşyalarımız vardı. yol boyunca klima açık bir şekilde seyahat ettik. İzmire girdiğimizde aracın yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimini 4.5 litre olarak gösterdi ve aracın dolu olduğunu klimanın çalıştığını düşünecek olursak neredeyse fabrika verilerini yakalamıştım. Şu anda şehir içinde genelde mazot aldığımda 100 liralık depoyu doldururum ve her zaman km.yi sıfırlarım. Yaklaşık 400-420 km arası yol yapıyorum 100 liralık mazotla.

Umarım yardımcı olmuştur. Bir süredir bu kısıma bakmadığımdan mesajı görmem geç oldu.
    Başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 1.4 hdi nasıldır ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • c4 picasso yarı otomatik 1.6 hdi motor kullanıyorum.

Hız yormadan motoru zorlamassam 90-100 km hızlarda kullanımlarda minimum 5.5 Lt/100 Km gördüm.

Hıza önem vermeden abartı hız yapmadıkça ortalamam 6.2 Lt/100 Km oldu.
  • Yaklaşık 5 aydır Citroen C4 kullanıcısıyım. Aracım yarı otomatik 2012 model eHDI Comfort paket ve bu 5 ay içerisinde yaklaşık 6000 KM yol yaptım. Ankara-İstanbul, Tekirdağ-İstanbul uzun yollarım haricinde çoğunluğunu İstanbul içerisinde kullandım. Aracı ilk aldığımda Depoyu full doldurup şehir içinde test yaptım ve tam 300 KM olduğunda tekrar yakıt aldım. Fişi yanımda değil ama 16-17 litre kadar yakıt doldurdum. Bu da yaklaşık olarak 100 KM de 5.6 lt yapıyor. Arabaya tam alışamadığımı düşünerek daha sonra aracı birkaç kez daha aynı şekilde test ettim, çok fark etmiyor ama ikinci 300 KM'de biraz daha az yakmıştı. Sonrasında İstanbul'dan Ankara'ya yola çıkarken aynı şekilde bir uygulama yaptım. Adapazarın'a kadar neredeyse ortalama hızım 130 Km idi, sonrasında ise genellikle 110 üzerine çıkmamaya özen gösterdim. Sonuç olarak Ankara'ya gidişte yaklaşık 4,5-4,7 lt gibi bir yakıt tüketimi oldu aracın. Hafızalardan birini neredeyse hiç sıfırlamadım ve yaklaşık son 5000 km'de araç bilgisayarının gösterdiği ortalama 5,9 idi. İstanbul gibi bir yerde sürekli trafikte bu aracı kullanacak iseniz 5,7-6,2lt/100 KM yakıt tüketimini göze almanız gerekeceğini söyleyebilirim.

• Bende düşünüyorum ancak 7lt üzeri istemiyorum dizel yarıotomatik yakarmı bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanda bende 2012 yarı otomatik comfort c4 var.karma gidişle yakıt göstergesinde şuan 5.5l yaziyor. 60 litreyle 1000 km yi arabayı zorlamazsanız rahatlıkla görebilirsiniz. Fakat yarı otomatik vitesin zorluğu birazcık var sürekli şehir içindeydeyseniz sizi zor duruma sokabilir. Birinci vitesle ikinci vites arasında bazen yığılma yapıyor araba.bu da sizi akan trafikte zor duruma sokuyor. Fakat araba özelliklerine göre tam fiyat performans arabası.

• TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR.
    İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM VE ARABAMI SATMAKTAN VAZ GEÇTİM CİTROEN NEMO CANDIR :)
    SONUÇTA SIFIR ALDIM VE YAKITINDAN VE KONFORUNDAN MEMNUNUM.
    YILSONUNDA 2 Cİ ARABAMI ALMAYA KARAR VERDİM NEMO GEREKİRSE YATAR KAPIDA.
    KIŞIN ARAÇ FİYATLARI NORMALE DÖNDÜGÜNDE 16 BİN TL VEREBİLECEĞİM BİR ARAÇ BAKICAM
    HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
  • 2012 model citroen c4 confort plus mcp aracimi yaklaşık 1bucuk sene önce aldim. Aldigimda 30.000 km deydi şuan da 95.000 km de.sürekli uzun yol yapıyorum ve gayet memnunum kesinlikle pişman olmazsınız. Ortalama yakıt tüketimini uzun yolda 100kmde 3.7lt ye düşürdüm. Şuanda normal kullanımda bagaj full valiz dolu şehir içi-sehirdisi karisik 700km de 4.8lt ortalama yakıt tüketimi gösteriyo. Yol tutuşu çok iyi bi araç,ekonomik, güçlü, hızlı.
    Parca konusuna gelince aracimla kazada yaptım parçaları sıfır almaya kalktiginizda uçuk rakam çıkiyor sonuçta modelli arac , ostimden sag-sol çamurluk, on kaput ve bos tamponu toplamda 600liraya, beyin 2000 lira. Elektrikli yan aynalar sıfırı 950 liraydi ben 100 liraya aldım:)

• baha26 B kullanıcısına yanıt
    hocam bende 2.el düşünüyorum 50-60 bin km kadar aracın bakım maliyetleri fazlamı ve kronik sorunları mevcut mu ?
  • Şehir içi sıkıştırıp kullanırsan ortalama 8.5-9 lt yakar.
    Bizim araba '13 Exclusive
    Viteste pek sıkıntı yaşamazsın konforsuz olsada pek arıza çıkarmaz.
    Gaza yüklendiğinde arabanın gücünü hissedebiliyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.