Şimdi Ara

Citröen C5 vs Peugeout Boxer Kaza (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
8.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C5 başarılı. Boxer da bayağı başarılıymış. Sürücüler de isabet kaydetmişler. Çok başarılı bir kaza olmuş
  • Bugün garajda yeni kasalardan bir tane siyah gıcır gıcır X5 gördüm. Çamurluklarına felan baktım, bildiğin plastik. Benim C4 ün ve birçok aracın bu şekilde plastik. Kaportalar artık çok sağlam yapılmıyor. Önemli olan darbeyi nasıl absorbe ettikleridir. Yeni araçlarda artık hasar max. oluyor ama güvenlik yüksek. Kendi C4 ümde kaputu açıp bakıyorum. Ön tarafın yarısı en ufacık bir kazada darmaduman olur. Çünkü sırf plastik, ama ondan sonra kabine doğru güvenlik önlemleri başlıyor. C5 te aynı şekilde.
    Aracın camurluklarına dokunup ta sağlam yada çürük olduğunu söyleyen zihinlerin değişmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superhead

yeni nesil araçlar hep darbeyi emerek etkisini azaltacak şekilde tasarlanıyor.
    geçenlerde nette rastladığım bir volvo lada kazası.
    volvo ladaya arkadan vuruyor lada da gidip öndeki doğana vuruyor.
    sonuç ortada lada da hiç bişey yok volvo ve doğan haşat.

bu arada harbiden de lada da sağlam arabaymış

Volvo'yu anladıkta doğan yenide degil,o niye dagılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKHN_93

quote:

Orijinalden alıntı: superhead

yeni nesil araçlar hep darbeyi emerek etkisini azaltacak şekilde tasarlanıyor.
    geçenlerde nette rastladığım bir volvo lada kazası.
    volvo ladaya arkadan vuruyor lada da gidip öndeki doğana vuruyor.
    sonuç ortada lada da hiç bişey yok volvo ve doğan haşat.

bu arada harbiden de lada da sağlam arabaymış

Volvo'yu anladıkta doğan yenide degil,o niye dagılmış

oda bildiğin gaz yağı tenekesi olduğundan dağılmış

• ayrıca bu kazada c5'in de kusuru var. bu kadar hasar alması için muhtemelen 50 üzerinde bir hızla seyrediyordur. bence c5'e %25 kusur yazarlar.
  • geçmiş olsun iki sürücüyedeallah kimseye vermesin inş.
  • Arkadaşlar kaza olayı farklı bir iş 2006 yılında Clio Hatchback araba ile Rover 216 ya arkadan vurmuştum (ama bayağıda sağlam vurmuştum) benim arabanın tamponu ve farları kırılmıştı fakat Rover paramparça olmuştu arka koltukta oturan teyzeyi zor çıkarttık. 2009 yılındada Opel Astra ile otobanda giderken aniden yolunu sapıtmış bir Doğan SLX karşıma çıktı çarpışma sonucu Doğan paramparça oldu ( Sonradan duyduk perte ayırmışlar) Astra da pertten kıl payı kurtulmuştu. Onun için kazalarda bekllenmedik olaylar olabiliyor.
  • bizim sokakta bi boxer var bu saatte inip baktım tam çarptığı yerde hem yanal hemde dikine el içi kalınlığında saç var ve aracın en sağlam noktası denilebilir.

bide yandan çarptığı için araç tekerlekleri üzerinde yürümeyip yan sekilde sürüklenmiş bi nevi duvar etkisi göstermiş denilebilir.. önemli olan c5in nekadar dağıldığı değil içindekilerin

nekadar dağıldığı.. bu yüzden c5 başarılıı
  • boxerin o kadar az hasar almasının sebebi,darbeyi lastik kısmındna yediği için olabilir mi?
  • Araba Pert'e Çıksın Önemli Değil. Önemli Olan içindeki insanlar..cıtroen iyi iş çıkarmış.
  • Boxerrrr
  • c5 önden çarpışmalarda aldığı puanı hakettiğini kanıtladı iç mekanda hiçbirşey yok.
  • D sınıfı aracın yapması gerekende bu olmalı zaten!
    Citroen C5 kesinlikle üzerine düşen görevi tamamen yerine getirmiş!!!
    İç mekan kutu gibi tamamen korunmuş!!!

Geçmiş olsun!
  • kimseye bişiy olmadiysa gerisi yalan...
    c5 i pert e cikarmazlar ;)
    araba 30.000 TL olsa 15.000 tl ye kadar tamir ediyolar ;) cok rahat yapilir o araba boxer da zaten bisiy yok tank gibi bisiy :D
  • O değil de, "C5 dağılmış, ben zaten Fransızlar'a güvenmem" diye ortada dolanan biri vardı, ticari aracın markasına dikkat etmiş mi çok merak ettim
  • Yeni nesil araçların çoğu böyle
    önemli olan yayaların sağlığı o yüzden tamponlar falan çok zayıf

c5 ile bir yaya'ya vursanız bir şey olmaz yada bir tarafı kırılır
    ama eski kasa volvo ile çarğın ölüme bile yollarsınız mazallah
  • valla çok şaşırdım emme olayını bilmem ALLAH kazasız belasız araç kullandırsın.... c5 içinde bişey yok ama o ön feci dağılmış...
  • Kazalarda dikkat ederseniz genelde vuran araç hasar alır arkadan vuran yandan vuran vs,bunun nedenide ani kuvvete karşılık ani basıncın etkisiyle ileri gidememe

eurocap kazalarını izleyin orda ne kadar doğru söylediğimi anlaycaksınız,Bir citroen c5 kullanıcısı olarak aracın iç karöser ve ön motor sonrası barları oldukça kuvvetli,motor bloğu biliyorsunuz dolu ve dolgun bir yer değildir her arabada o yuzden kaza esnasında motor kısmının her araçta dağılması normal,normal olmayan motordan sonraki kısmıdır.

bu kazayı yapan arkadaşı tanıyorum kazadan sonra görüştüğümüzde abi 90 civarı bir hızım vardı enson öyle görmüştüm kadranı dedi.

Allah kimseye göstermesin,kaza geliyorum demez ama şunuda unutmamak lazım citroen C5 güvenlik açısından çok sağlam bir araçtır.

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuasbo -- 1 Kasım 2010; 23:50:23 >
  • bazı arkadaşlar hala aracın güvenirliğini sağlamlığını kaza sonrası kaportadaki durumuna bakarak ölçmeye çalışıyorlar
    önemli olan kazadan arabanın değil İÇİNDEKİNİN sağlam çıkmasıdır.
    araç tamamen ufalansın ama içindeki sağlam kalsın.
    kazadan sonra arkamdan Rahmetlinin arabası da amma da sağlammış yerine yüzüme cana geleceğine mala gelsin denmesini tercih ederim.
    diğerini tercih eden arkadaşlara da birşey diyemem
  • Üreticiyi tebrik etmek gerekir üstelik ikisini de, c5 kabin içi güvenlik konusunda aldıgın 5 yıldızı hak ediyor, boxer gibi ticari araçlarda düşük kızlarda yapılan kazalarda içerideki ticari ürünün çevreye saçılarak yaya ve trafik güvenligini tehlikeye atmaması esastır, özellikle yanlardan gelen darbelere karşı araçın şasisi güçlendirilmek zorundadır, araç sahiplerine geçmiş olsun, umarım ders almışlardır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.