Şimdi Ara

CİTROEN DS5? VOLVO S60? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
25.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye citroen ds5 makyajlanır hevesin kaçar volvo 10 yılda bir kasa değiştiriyor en azından 5 yıl boyunca son kasa volvo sahibi olursun üstelik premium havası da artısı.
  • Klasik sade bir araç s60 karşılaştırmak garip geliyor ds5 ile.DS5 tamamen tarz ve farklı bir araç.
  • Citroen DS5'i gerçekte şöyle bir inceledim ( İçine oturmadım ), fakat dışarıdan tasarımı çok güzel görünüyor. Aynı zamanda kokpit tasarımıda iyi.

Ancak o kasaya 112 Ps dizel motor az diye düşünüyorum. O motorun torku 270 Nm gerçi, ancak deviri seven bir motor değil 8 Valf. Fakat çip ile 130 Ps güç ve 300 Nm tork elde edilebilir diye düşünüyorum.

Fakat MCP şanzıman, artan torku kaldırabilirmi onu bilmiyorum , araştırmak lazım fakat, aynı motor ve şanzımana sahip Citroen C5'in 0-100'ü 12.6 saniye idi. Bilmiyorum aslında , şehir içinde yeter ama, D sınıfı ve o kadar iddiali bir görünüme daha iyi performans bekliyor insan.

Her ne kadar Citroen'in dizaynı sıradışı olsada bana göre Volvo S60 biraz daha iyi geliyor neticede yıllardır Premium. Gerçi Citroen'de biraz normalin üzerinde bir marka ama Volvo S60'ın 1.6 180 Ps motoru , Powershift şanzımanı ve Volvo imajı ağır basıyor.

• S60 farkli bi arac.

Ds5'i detayli inceledim. Test surusu yapamadim henuz. Malzeme kalitesi , tasarim , ferahlik gibi kavramlar ust duzey.

Aracin ic mekaninda kusur bulamadim. O fiyatlara arac arayanlar , bu araci sadece citroen oldugu icin tercih etmek istemez. Ama akli bu aracta kesinlikle kalir.

Ben idda ediyorum bu aracin amblemi bmw , mercedes olsa idi en az 200.000 tl fiyat cekerlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Fakat citroen premium değil nasıl s60 la karşılaştırılabilir ki...

görücez bakalım..
  • Farklı olmak rastlantı degildir diyip DS5 alırım düşünmeden
  • v 60 alırdım
  • Merak edenler olabilir diye 2 aracın karşılaştırıldığı testi ekliyorum. Genel olarak testi S60 önde bitirmiş. Aradaki 100kg ağırlık farkına rağmen hızlanma olarak S60 daha başarılı olmuş. Ayrıca Citroen'in şu meşhur hiydrobilmemne süspansiyon sistemi opsiyon olarak bile sunulmuyor. Bence üst motor seçeneklerinde sunulmalıydı bu özellik.

CİTROEN DS5? VOLVO S60?

CİTROEN DS5? VOLVO S60?

CİTROEN DS5? VOLVO S60?

CİTROEN DS5? VOLVO S60?

• Aracın boş ağırlığıda fazla 1600 kg ve büyük jantlar ve tabanlar yüzünden sanırım 0-100 10 saniye olmuş. ( Galiba 2.0 motorda MCP yok tam otomatik var buda bir etken ).

Ama genede 1600 kg ağırlık için iyi değerler. Son hızı 215 Km/s vermiş gayet iyi.

Hidropnomatik bu araçta sunulsa iyi olurmuş ama fiyat iyice uçar diye düşünüyorum. Yanlız DS5'in içe aldığı ses biraz daha düşük çıkmış Volvo S60'dan o ilgimi çekti.
  • Bu DS5`te hibrit 2.0 200 beygirlik motor yok muydu?
  • .....

CİTROEN DS5? VOLVO S60?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi famousekolll -- 15 Haziran 2012; 14:23:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Farklı olmak rastlantı degildir diyip DS5 alırım düşünmeden

(F)arklı (O)lmak (R)astlantı (D)eğil deyip Mondeo 2.0 Ecoboost alırdım ben olsam
  • Öncelikle bazı arkadaşlar işi preminyum olaylarına sokmuşlar kesinlikle katılmıyorum.
    Her marka premium sınıfa otomobil üretebilir.
    Bu citroen için de volvo için de geçerlidir.
    Volvo s40 nasıl premium bir araç değilse citroen c4 de değildir.
    Veya s80 nasıl premium bir araç ise citroen c6 da öyle premiumdur.
    Gelelim DS5 volvo kapışmasına.
    İkisi de çok iyi araçlar.Fakat aynı fiyat ortalamalarında satışa sunulmalarına rağmen bence de rakip değiller.
    v60 deseniz belki bir nebze anlarım,ama ds5 mpv tasarım tarzına sahip bir otomobil.
    Kısacası iki aracın müşterisi farklı bence.
    Otomobilden sportif beklentileri olanlar Volvoyu,aile kullanımına yönelik şık bir araç arayanlar ise ds5i seçeceklerdir.
  • ds5 çok tipsiz bir araba bence. İlk bakışta sıradışı geliyor ama 1-2 sene sonra herkes ıyyy diye bakacak.
  • tarz ve sıradışılık olsun diye ds5 alırdım.
    kendime daha yakın hissediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Merak edenler olabilir diye 2 aracın karşılaştırıldığı testi ekliyorum. Genel olarak testi S60 önde bitirmiş. Aradaki 100kg ağırlık farkına rağmen hızlanma olarak S60 daha başarılı olmuş. Ayrıca Citroen'in şu meşhur hiydrobilmemne süspansiyon sistemi opsiyon olarak bile sunulmuyor. Bence üst motor seçeneklerinde sunulmalıydı bu özellik.

[simage]http://c1206.hizliresim.com/y/g/7xb87.jpg[/image
    [simage]http://c1206.hizliresim.com/y/g/7xb97.jpg[/imag]
    [simage]http://c1206.hizliresim.com/y/g/7xb9s.jpg[/imae]
    [simage]http://c1206.hizliresim.com/y/g/7xbb7.jpg[/imge]

s60 ın motoruna 5 silindir 16v demiş.. yanlış yazmışlar herhalde..
  • Ds100 olsa ne yazar Volvo forever
  • İkisi arasinda kalsaydim s60i tercih ederdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volvo kadar içi boş araba görmedim sanırım. neden bu aracın konsoluna önem verilmez anlamış değilim o yüzden tercih etmezdim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.