Polis diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba ? Araba distribütör firma tarafından gönderilmiyor. Bayinin suçu yok burada. Araba parça bekliyorsa veya başka bir sorunu varsa bayi ne yapsın ? Hocam siz kesinlikle fatura-vergi iptaline gidin. Yalnız bu da bir süreç onu da söyleyeyim, vergi iadesi için minimum 1 hafta -10 gün beklersiniz, belki daha fazla. Birde araç bayiye gelmeden neden fatura kesilmiş onu da anlamak güç. Bu konuda da bayi hatalı maalesef. Belki araç sevk esnasında tırdan düşecek, hasar alacak. Araç bayiye gelmeden fatura kesilmesi riskli. Böyle bir durumda yine fatura-vergi iptaline gidilecek sonuçta. Muhtemelen bayi o ay ki hedefine gidebilmek için böyle bir şey yaptı. |
CITROEN REZALETİ!!! (3. sayfa)
-
-
Bayi de suçlu burada çünkü bu arabayı beni aldatarak sattılar bana. Araç elimizde var birkaç günde teslim ederiz dediler. Birkaç kez de sordum bunu. Ayrıca sattığı araç ile ilgili hiçbir sorumluluk almamaları da saçma bir durum. Şikayetlerimi sokaktaki bir vatandaş gibi dinleyip sadece haklısınız bizim yapabilecek birseyimiz yok diyorlar. İşin kolayını bulmuşlar parayi alınca aradan cekiliveriyorlar. En azından genel merkezi arayıp aracın durumunu sorup bir sıkıntı varsa çözümü hızlandırmaya calisabilirler. Ne bayi de ne de citroen de kesinlikle iyi niyet yok. Yardımcı olmaya dahi çalışmıyorlar.
Bu durum polislik değil tabi ki, tüketici mahkemesine başvurmak gerekiyor. Bu yoldaki ilk adımı da attım. Parayı öderken de epey ayak direyecekler eminim, bu durumda da mahkemeye gideceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmayan aracı satmamışlar şasi motor nosu yazan var olan bir aracı satmışlar.
Ama sorun çok büyük 52 gündür aracın teslim edilmemesi altından büyük pislik çıkacağını gösteriyor.
Kesinlikle iade ile paranızı alın.
Arabanın ne hasarlı geleceği yada nerelerinin değiştirildiği belirsiz. Kaporta dışında iç parçalarda değişmiş fabrikasyonu bozulmuş olabilir.
İki aydır paranız bayide yatması ayrı zarar tabi de zararın neresinden dönerseniz kardır.
Hasarlı araçla uğraşmak daha büyük sıkıntı olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracın plakası çıkmamış ise iptal ettirin, ötv’yi geri çekip parayı öderler 20iş günü kadar sürebilir. Vergi dairesine gidip. hızlandırmaları için ricacı olabilirsiniz.
*vekalet verdiyseniz iptal ettirin, tescil plaka çıkarıverirler. Tescil edilmediği sürece araç sizin değildir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçek bir rezalet vallahi bu ülkede bir dey almaya satmaya korkar olduk 1.5 milyon müthiş para iki ay önce aldığın en dandik hisse ikiye katladı bilemiyorum ama yazik
Izmit depoda olan bir araç bayinin elinde olan bir araç değildir. Elimizde vardan ben şunu anlarım. Ankara'daki bir yerde deposu vardır bayinin oradan birkaç günde gelir. Aracın izmit depoda olduğunu bana ödemeyi yaparken söylediler o zaman iş işten geçmişti zaten bir sürü döviz bozdurmustum. Gemideki aracın da şase numarası oluyor. Şase numarası olması ülkede bile olduğunu göstermez. 2016 da opel den sıfır araç almıştım. Bayinin deposunda araç vardi birkaç günde aracı teslim aldım. Tek bir depodan tüm ülkeye araç dağıtımı yapıldığını ilk defa görüyorum. Bayiler neden vardır o zaman, sadece para almak için mi? Online da satabilirler bu mantıkla araçlarını, ki ben online satışi görüp bayiyi ne kadar sürede geldiğini sormak için aradım. Onlar da online alıp beklemeyin bizim elimizde var burdan yardımcı olalım diyerek aklımı çeldiler. Bilinçli olarak aldatma durumu var burada. O yüzden benim nezdimde suçlu olan bayidir. Ben aracı satin aldığım yeri bilirim. Bu mantıkla Citroen Türkiye de bize araç Fransa'dan geliyor onlarla muhatap olun demesi gerekir.
Para iadesi için ihtarname çektim zaten. Elimde sadece fatura olduğu için ıhtarname olmazsa yasal faizi islemiyormus. O yüzden bayiyi arayıp doğrudan iptal etmedim. Çünkü kısa sürede odemeyeceklerini biliyorum. Yarın bir gün dava açmam gerekirse elimde yasal bir dayanak olmuş olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vekalet vermedim neyse ki. Plaka vs işlemleri yapılmadı. Araç gelmeden plaka çıkaranlar da varmış. Vekalet isteseler de vermeyecektim zaten. Olur da 5 gün de araç gelirse de işlemlerini yaptırmadan ekspere göstereceğim.
Psa grubunda (Citroen'e ozel degil) Pdi dedikleri surec cok uzayabiliyor. Genellikle bu surecin uzamasinin sebebi de aracin bazi ozellikleri ulkemizde problemli oldugu icin kapatilmasi oluyor (Vw'de de ben boyle bir bekleme yasamistim)
Yasadiginiz durum birmal sureyi 20-25 gun gecmis gorunuyor, acaba ikame arac talebiniz oldu mu?
Araç gelmeden plaka çıkarmak nedir ya.
Ben Temmuz sonu Vw den 0 km araç aldım.
Aracın nerede olduğunu basit bir uygulama üzerinden adım adım takip ettim.
Araç Gümrükten çekilip Vw TR ana depoya çekildiğinde ÖTV zammı korkusu İle fatura kesilmesini rica ettim.
Araç Ankara bayiye çekilip hasarsız olduğu teslime uygun olduğu teyit edilmeden fatura kesemeyiz diye ilettiler.
Ben direttim fatura kesilmesi noktasında bana bir muvafakatname imzalatılmak istendi taşıma esnasında bir olumsuzluk olursa mesuliyet bende diye.
Yani CİTROEN Bayileri bu riski nasıl alıp fiziken elinde olmayan aracı tescil edip faturalandırıyorlar hayret
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba sizinle benzer durumlardayız. Hemen teslim etmek üzere konuştuğumuz Peugeot 408 için parayı Yenibosna Mepaya 8 Kasımda gönderdik. O gün tescili yapıldı aracın. Sonrasında Hiçbir gerekçe göstermeden aracı teslim etmediler. Müşteri hizmetleri güncelleme yalanını söyledi. 1 Aralıkta kavga gürültü geldi araç. Şüphelenip ekspertiz yaptırdık bayide dışardan getirdik ustaları. Aracın sol ön çamurluk ve bagajda ayar işlemleri yapılmış ve çizikler tespit edildi. Ekspertiz raporunu bayiye verip. Teslim tutanağını imzalamadan çıktık. Arac incelenecek dedi bi 13 Aralıkta cevap gelecekmiş. Nasıl bir yol izleyebiliriz. Bayi bizi tehdit etti alacaksınız diye
-
-
Araçta boya veya değişen yoksa, sadece ayar yapılmışsa normal bir durum. Her markada olabiliyor. Fabrikada ayar yapılmıştır. Çiziklerin önünede geçemezsiniz maalesef. Teslimattan önce maalesef fırçayla daldıkları için arabalara çiziklerin önüne geçemezsiniz. Aracınızı bence teslim alın, aldıktan sonrada güzel kaliteli bir seramik yaptırın. Çiziklerden de kurtulmuş olursunuz
Fransız arabalarına iyi ki de fransız kalmışım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X