Arkadaşlar merhaba, 2003 model citroen saxo 1.5 dizel aracağım var,aracımdaki şarj ışığı bazen yanıyor bazen normal hale dönüyor.Işık yandığı zaman direksiyon çok sertleşiyor.Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?İleride bana büyük sorunlar yaşatırmı? Teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: numan_tas
Arkadaşlar merhaba, 2003 model citroen saxo 1.5 dizel aracağım var,aracımdaki şarj ışığı bazen yanıyor bazen normal hale dönüyor.Işık yandığı zaman direksiyon çok sertleşiyor.Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?İleride bana büyük sorunlar yaşatırmı? Teşekkürler...
Sorun ana sistemden yani beyinden kaynaklanıyo olabilir.onu bi gösterin bence.Birde sorum olacak size.Saxo 1.5d turbodizel değilmi? beygir gücü nedir aracınızın?
Citroen Saxo 1.5d turbo dizel değil. Bildiğim kadarıyla 58hp ve 98nm tork var. Harika bir araç bence. Şu anki aracımı almadan önce ciddi ciddi düşündüm ikinci el bir tane almayı ama temiz bulamadım. Temizlerin fiyatı da çok yüksekti. Bizim bir öğretmen arkadaşta vardı. Satsaydı anında alırdım.
Arkadaşlar 28.12.2001 tarihide trafiğe çıkmış Citroen Saxo 1.5D AC aracım var. Yeni sıfır bir araç aldığım için satmak istiyorum. Araç ilk elden bendeydi. Yürür aksamda sorun yok. Tüm bakımları yapılmış vaziyette. 168000km'de ama ne motorda nede mekanik aksamda tık yok maşallah. Ederinin daha fazla olmasını bilmeme rağmen 10-11 bin YTL'ye satmayı düşünüyorum ne dersiniz? Fiyat uygun mudur?
Yukarıda bahsettiğim aracım satılmıştır. Değerinin üzerinde ve planladığımın üstünde bir fiyata verdim.
sucukludondurma@
Nickin batmasın hala gülüyorum yaaw
Şarj dinamosuna bi baktır arabanın. Yada direksiyon pompasına elektrik gitmiyodur.
şarj ışığı yandığı anda direksiyonda sertlerşiyorsa o anda V kayışı bir şekilde durmuştur..Başka açıklaması yok..Aracınızın hidrolik direksiyonu elektronik değil..
yani cozum o zaman V kayısınımı degistirecegiz yoksa sarj dinamosunun bilyelerini falan gibi bir seylerede bakacakmıyız
bendede citroen saxo 1.5 d var ekonomik ve kullanışlı bir araç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_x -- 16 Aralık 2009; 0:51:25 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme