ikinci 2004 2005 bir araç alacağım yaklaşık bütcem 17 bin ytl civarı şu ançok kararsızım 3 aydır ne alcağıma karar veremedim. Dizel c3 mü benzinli 1.2 corsamaı kullananlar varsa iyi ve kötü yanlarını anlatırsa sevinirim. benim için yakıt önemli az yakmalı ve parça servis maliyeti uygun olmalı sağlamlık konfor bunlar hakkında cil bilgi paylaşırsak iyi olur 2 araç var onlardan birni bu hafta alacağım
Teşekkürler bilgileriniz için şimdiden
aracı yılda kaç km kullanacaksınız ona göre dizel benzinli seçimi yapılabilir kriterlerinizi biraz daha açarsanız daha iyi yardımcı olunabilir..
10bin 15bin arası yaparım
1,2 benzinli ile 1.6 benzinli arasında fark edlmeye değecek b fark olmaz. biri 200 yakar biri 195. hatta uzun yolda bu tam tersine döner. küçük motor fazla yakar.
ekonomi arıyorsanız dizel veya benzin+ lpg alıcaksınız. öyle 1.2 yi almayla bu iş çözülseydi kimse dizel veya lpg kullanmazdı. alacağınzı araçlar güzel araçlar fakat tavsiyem accent olacaktır. ister dizel alın ister benzinli alıp rakiplerine oranla geniş olan bagajına LPG koyun.
belirttiğiniz fiyatlara güzel araç seçenekleri var ayrıca..
ekonomi istiyorsanız küçük hacimli motor almayacaksınız demek yanlış. alacaksınız 1,0 bir corsa araç bütün benzinli araçlardan (daha yüksek hacimli olanları kast ediyorum) daha az yakacaksınız şehir içinde tecrübe ile sabittir.1,6 astram ile 9,5-10 litre yaktığım (9 ay boyunca sürekli ortalamalar alarak test edilmiştir) yerde 6,5 litre ortalama yakıyorum. 1,2 yi bilmem ama 1,0 bir araç düşünebilirisiniz. hatta önceliğiniz tamamen ekonomik araç kullanmak ise 1,0 ları özelikle listenizin başına ekleyin. ayrıntılı bilgiyede imzamdan ulaşabilirsiniz. saygılarımla...
yorumlarınız için çok teşekkürler peki dizel oalrak c3 sizce nasılsdır . c3 daha yakın geliyor bana
c3 hiç kullanmadım içine araç giderken binmedim. ancak bir arkadaşım bir zamanlar ciddi ciddi ilgielnmişti onunla araştırmıştık gidip incelemiştik.c3 dizel oldukça az yakan bir araç diye kanaat edinmiştik. ancak biraz sesli çalıştığına dair yorumlar okumuştum. bir araştır bence şu söylediklerimi. ancak alacağın dizel araç çok uzun kmde olmasın ve bakımlarının yapılıp yapılmadığını araştır. saygılarımla...
1,2 benzinli ile 1.6 benzinli arasında fark edlmeye değecek b fark olmaz. biri 200 yakar biri 195. hatta uzun yolda bu tam tersine döner. küçük motor fazla yakar.
ekonomi arıyorsanız dizel veya benzin+ lpg alıcaksınız. öyle 1.2 yi almayla bu iş çözülseydi kimse dizel veya lpg kullanmazdı. alacağınzı araçlar güzel araçlar fakat tavsiyem accent olacaktır. ister dizel alın ister benzinli alıp rakiplerine oranla geniş olan bagajına LPG koyun.
belirttiğiniz fiyatlara güzel araç seçenekleri var ayrıca..
Hep küçük motor zorlanır diye bilinir ama hep de yanlış bilinir. Küçük motor daha az tüketir bu fizik kuralıdır. Sadece kaldırmayacak kasaya küçük motor koyarsanız araç fazla yakar veya araca fazla yük binerse araç fazla yakmaya başlar, sözü edilen tez de burada doğru oluyor.
Benim iki önceki aracım 2005 corsa 1.2 easytronicti, şimdiki 2002 1.2 easytronic. Yakıt tüketimi şehiriçinde 7 lt yi geçmemekte. Şehirlerarası ölçümümde 5,3 yaktığını tespit ettim. Aracımı savunmak veya övmek için kesinlikle söylemiyorum, zaten birazdan - yönlerini de söyleyeceğim. Öncelikle yakıt tüketimi konusunda yanlış bilgilendirme olmasın diye yazdım bunu. Ancak yeni kasa corsa kullananlar tahmin ettiğim gibi fazla yakıyor ve performanstan hiç memnun değiller. Çünkü benim aracım 950 kg iken ve kusursuz aerodinaminin simgesi olan yağmur damlası formlu tasarıma sahipken, yeni kasa corsa 1085 kg. Dolayısıyla kg başına düşen motor gücü diye bi hesaplama var. Burada öne çıkan konu budur. 1.2 75 hp lik motor 1000 kg i aşmayan bi araçta (tabii her 1.2 motor bu başarıyı yakalayamaz mesela kalos 1.2) yakıt tüketimi düşük gerçekleşir. 1.0 58 hplik corsaya bakın onun testinde de araç 5.4 yakıt yakmış ki dizel araçlardan da az bi değer. Ancak araç 20 saniyede 100e çıkmış o ayrı. Bunun yanında şanzıman oranları ve aracın aerodinamisi ve motor teknolojisi de önemli tabii.
Dediğim gibi benim ortalamam 7 lt ve performans yeterli. Ancak rampalarda 1.4 motor daha iyi. Yol tutuş için mükemmel diyebilirim ancak süspansiyon çok sert, en ufak kasisi hissettiriyor. Bozuk yolda kullanılacak araç değil corsa c. Direksiyon kutusu kronik sorunu ses yapıyor ve ben de bu durumdan şikayetçiyim. Yalnız benim 7 lt lik ortalamam easytronicte kullanıldığında söz konusu oluyor. Manuel versiyonda biraz daha fazla yakıyor olabilir.
C3 dizel pek tavsiye edebileceğim araç değil, bol tıkırtılı, süspansiyonu ses yapan, elektrik aksamı zayıf bi araç bence. Ancak yakıt konusunda corsa 1.2 den mutlaka iyidir ve performansı daha yüksektir. Tork sebebiyle.
c3 elektronik bakımdan sizi üzebilir. birgün hava yastığı ışığı yanar diğer gün söner, diğer gün motor ışığı yanar anlam veremezsiniz. heryerden tıkırtılar gelir. iyi düşünün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme