Şimdi Ara

City sport hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Salcano city sport 50 aldım.120 km yol gittim ama istediğim gibi hızlanmıyor.Sorunun kaynağı ne olabilir?Düz yolda 20 km nin üzerine çıktığım zaman beni zorlamaya başlıyor.

• hocam daha önce size yazmıştım. konuda 2. cevap benim olsun ben de 2012 modeli var ve km sayacını yeni aldım bisiklete binince dikkat edicem hızlanmada problem olup olmadığına, konuya da son durumu editlerim herkes bilgilenmiş olur.

Edit: Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın.
    0 eğim yollarda bisiklet çok rahat akıyor yani hızlanmada problem yok ancak yokuşlarda çok zorladığı belli oluyor en düşük viteste bile pedalların sertliği fazla gelebiliyor ben bunu aynakol dişlilerinin büyük olmasına bağlıyorum, bir de bisiklet ağır gibi hissediyorum 15.5-16kg civarı çıktı hassas olmayan ölçüm yaptığımda. İlerde kondisyonum geliştikçe yokuşları daha rahat çıkabileceğimi düşünüyorum.

Ayrıca zinciri 1-2 hafta da bir yağlayıp temizlemeni tavsiye ederim hızlanmada fayda sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadaşım O Eli Bi İndir! -- 6 Nisan 2014; 22:12:32 >
  • Pabuclar surtuyodur baska bisiklette hizlanmayi denediniz mi ? Ondada ayni durum var mi sizin kondisyonunuza da bagli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım O Eli Bi İndir! kullanıcısına yanıt
    Hocam merakla beklemekteyim cevabınızı .Arkadaşım Mtb ye ince teker taktı ona yetişemedim.
  • Bisikleti ters çevirip tekeri elinizle döndürün tekerlek çabuk yavaşlıyorsa ya göbekte sorun vardır ya da pabuç/balata sürtüyordur.

• DT Swiss kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yönlendirme.Cevap için teşekkürler yarın deneyeceğim.
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..Teknik kısımlarını gözden geçireyim kondisyon eksiğim var sorunlarda birisi de o olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 Auto Hold Sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • salcano city sport 24 vs kullanıyorum bende aldığım zaman bu safsatayı duymuştum
    şimdi şöyle anlatıyım düz yolda yol bisikletinin biir kademe altıdır sen hızlı gidemiyorsan ya bisikletinde yada kondisyon sorunun vardır ben kilolu biriyim düz yolda hiçbir mtb bana yaklaşamıyor bile yol bisikletlerine yakın gidebiliyorum yokuş yukarı zorlana bilirsin jant büyüklüğü ve aynakol dişlşileri mtb lere göre daha büyük biraz zorlar ama hız sorunu yoktur bu bisikletin baktımda 21 vitesmiş dişli farklılığından dolayı 24 vitesliden bir miktar geri kalabilirsin .. düz yolda 60 km+ hıza çıkabiliyorum bu bisikletle
  • svoodoo S kullanıcısına yanıt
    Salcano İstanbul ile kıyasladığım zaman onun daha sürüşünün daha yumuşak olduğunu gördüm.Anlaşıldığı üzere benim bisikeltim yolda hızlı gitmek için dizayn edilmiş.
    Bu sebepten bisikletin sürüşü sert,benim kondisyon eksiğim olduğu ortaya çıkıyor.
    Bisiklet 30 km ile rahat gidebilmeli sonucunu çıkarabilir miyim ?
  • dişli yapısından dolayı 26 bisişkletlere göre daha fazla kondisyon istiyor 26 jant 21 vites bisikletten geçtim şimdiki bisikletle orta aynakolla eski bisikletimden daha hızlı gidebiliyorum alıştıkça dahada hızlanacaksın emin ol.
  • svoodoo S kullanıcısına yanıt
    Sayenizde rahatladım.Sorunun kondiyondan olduğu anlaşıldığına göre benim o konuda çalışmam gerekiyor.İlginize teşekkürler.Şehir bisikeltlerinden ve mtb den daha geç hızlanıyor ama hızını alınca sağlam gidiyor.
  • freewhite F kullanıcısına yanıt
    City sport 50 şehir bisikleti değil mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salcano İstanbul ile kiyaslayinca yol bisikleti dedim.

• Yorumlayıp konuştuğumuz arkadaşlara tekrardan merhaba.Konuya ileti yadıktan sonra yaklaşık 300 km yol gittim ve kısaca problein bisiklet kaynaklı olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım.Öncelikle lastik hava basıncı çok düşük olduğundan hızlanmama ve hızımı koruyamama sebep oluyor.Ayrıca kondiyon da çok etkili.Yani işin özü Salcano city sport 50 den (fiyat-performan açısından)çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freewhite

Yorumlayıp konuştuğumuz arkadaşlara tekrardan merhaba.Konuya ileti yadıktan sonra yaklaşık 300 km yol gittim ve kısaca problein bisiklet kaynaklı olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım.Öncelikle lastik hava basıncı çok düşük olduğundan hızlanmama ve hızımı koruyamama sebep oluyor.Ayrıca kondiyon da çok etkili.Yani işin özü Salcano city sport 50 den (fiyat-performan açısından)çok memnunum.

City sport 24vs kullanıyorum. Aynı sorunu ben de yaşadım. Sanki bisikleti sırtımda taşıyorum. Lastik basınçlarını kontrol ettim basınç 19'daydı. 40 üzeri yapınca sorun düzeldi. İşin ilginci 2 hafta sonra basınç tekrar 20'lere iniyor. Sanırım orijinal iç lastiği kaliteli değil. Iyi bir iç lastik almak gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • melih06 M kullanıcısına yanıt
    Benim lastikler çok hoşuma gidiyor continental.Ama iç lastikelr hakkında bilgim yok.Lastik basınçı max 70ps yazıyor ben 65 de kullanıyorum.mükemmel
  • quote:

Orijinalden alıntı: freewhite

Benim lastikler çok hoşuma gidiyor continental.Ama iç lastikelr hakkında bilgim yok.Lastik basınçı max 70ps yazıyor ben 65 de kullanıyorum.mükemmel

evet bence de lastikler çok iyi. Geçenlerde büyükçe bir diken lastiğe tamamen saplanmış kalmış, dikeni söktüm ama lastik patlamadı içindeki koruyucu kısım da oldukça iş görüyor. Ayrıca ilk mesaji editledim hocam.
  • Arkadaşım O Eli Bi İndir! kullanıcısına yanıt
    Sizin çektiğiniz ilk mesajı gözden kaçırmışım.Kondisyon arttıkça yokuşlarda da sorun kalmıyor.Ben beğeniyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.