Şimdi Ara

SUV V.S ARAÇLARIN HIZ LİMİTLERİ -EGM DEN YANIT GELDİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
41.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu QQ, sorento,santafe,kuga,q7,tuareg, v.s gibi araçların hız limitleri nedir?Arazi aracı gibi mi yoksa otomobil gibi mi işlem görür?Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one man one engine -- 29 Eylül 2009; 20:04:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SUV ve Araçların Hız Limitleri: EGM'den Cevap Geldi!

SUV araçların hız limitleri, diğer araç türlerine göre değişiklik göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), SUV araçların hız sınırlarını açıklamıştır.

Buna göre, SUV araçların şehir içi hız sınırı 50 km/s olarak belirlenmiştir. Şehir dışı yollarda ise SUV araçların hız sınırı 90 km/s'dir. Otoyol gibi bölünmüş yollarda ise SUV araçlar 120 km/s hızla seyredebilirler.

Dacia Duster gibi hafif ticari araçlar da SUV kategorisinde değerlendirilmektedir. Bu nedenle Dacia Duster'ın hız sınırları da diğer SUV araçlarla aynıdır.

Yukarıda belirtilen hız sınırları, aracın teknik özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, daha güçlü motorlu ve gelişmiş fren sistemine sahip SUV araçlar için daha yüksek hız sınırları belirlenebilir.

Her zaman geçerli olan hız sınırlarına uymak, hem sürücülerin hem de yolcuların güvenliği için büyük önem taşımaktadır. Hız sınırlarını aşmak, para cezaları ve ehliyet puanı kayıplarına yol açabileceği gibi, trafik kazalarına da neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorentonun motor gücünü falan bilmiyorum ama kadran 200 gösteriyor ibre 190'a geldi bizzat yaşadım
    Hyundai Tucson ilede 180 km gördüm.
    Q7 ve tourag'ı tutabilene aşk olsun zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

Sorentonun motor gücünü falan bilmiyorum ama kadran 200 gösteriyor ibre 190'a geldi bizzat yaşadım

YOrumsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

quote:

Sorentonun motor gücünü falan bilmiyorum ama kadran 200 gösteriyor ibre 190'a geldi bizzat yaşadım

YOrumsuz

Neden ?

• quote:

MackaLi6161; peki bu kullandığın araçların şehirlerarası, şehiriçi ve otoban daki hız limitlerini nedir?
  • quote:

Sanırım 190'ı düz yolda gördünüz.
    Yol hafif virajlı olsa yine 190'ı gördürmeyi dener miydiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzhz

quote:

MackaLi6161; peki bu kullandığın araçların şehirlerarası, şehiriçi ve otoban daki hız limitlerini nedir?

O araca değil kurala bağlıdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulan herkes ittifak'a geçmiş

Peki siz saygı değer yorum yapan arkadaşlar , benim bu hızları pistte yada trafiğe kapalı alanda yapmadığımı nereden biliyorsunuz ?

Ben sorulan soruyu cevapladım , hız limitlerinide aştıysam günahı benim boynuma. Kimseyide tehlike altında bırakmadım , bırakmamda. Hepsi önüm açıkken yol müsaitken yapıldı.

metalok ; yol hafif yada çok virajlı olsaydı denememezlikten değil , viraja 190la girmezdim
  • Geçen Corolla ile 200'e kadar çıktık yolun büyük kısmını da 160'ın üstünde gittik, özellikle otobanda...
    Mersin-Silopi arası yolculuk etmiştik.
    Malum otobanda da hafif virjalar var ve bu araç ile yüksek hızla girdiğimiz hafif virajlarda hiç bir güvensizlik yaşamadık.
    Yol düz olsa bile yüksek yapılı arazi araçları ile yüksek hıza çıkılması taraftarı değilim.
    Tabi altımda bir X5, Cayanne gibi araçlar olmadığı sürece:)
  • arkadaşlar adam size araba kaç yapar diye sormamış trafik kuralı gereği bu araçlar hız limitlerinde otomobil mi yoksa arazi aracı muamelesimi görür diye soruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: jarhead

arkadaşlar adam size araba kaç yapar diye sormamış trafik kuralı gereği bu araçlar hız limitlerinde otomobil mi yoksa arazi aracı muamelesimi görür diye soruyor

O zaman yanlış anlamışım , özür dilerim herkesten
  • quote:

Orijinalden alıntı: jarhead

arkadaşlar adam size araba kaç yapar diye sormamış trafik kuralı gereği bu araçlar hız limitlerinde otomobil mi yoksa arazi aracı muamelesimi görür diye soruyor

jarhead;teşekkür ederim.Bir tek sen anlamışsın.Bu arada yok mu bu araçların hız limitlerini bilen?Otobanda şehirlerarası yolda en fazla kaç km hızla gideceğiz?
  • bunun cevabı; resmi sitelerine girip galeriler bölümünden iç bölüme bakıp kadranı görebilmek

klasik bi cevap ama en mantıklısı bu
  • emin değilim ama normal araç işlemi görür bence bu araçlar.
  • Bu araçlar KAMYONET (KAPALI KASA CAMLI VE KOLTUKLU PANELVAN) şeklinde tescil edilir ve azami hızları 88 km/h'dir (80 km/h + %10 tolerans 8 km/h = 88 km/h)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue night

bunun cevabı; resmi sitelerine girip galeriler bölümünden iç bölüme bakıp kadranı görebilmek

klasik bi cevap ama en mantıklısı bu

Halan daha kadranın pekbişey ifade etmediğini anlayamadık millet olarak.
  • quote:

Arkadaşlar bu QQ, sorento,santafe,kuga,q7,tuareg, v.s gibi araçların hız limitleri nedir?Arazi aracı gibi mi yoksa otomobil gibi mi işlem görür?Teşekkürler.

vbergileri otomobil sınıfı üzerinden olduğuna göre hız sınırınlarıda aynıdır diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

Sanırım 190'ı düz yolda gördünüz.
    Yol hafif virajlı olsa yine 190'ı gördürmeyi dener miydiniz?

en sert virajlarda x5 le denedim

• Kamyonet olarak geçiyor. En çok ceza alan araç sınıfı.

ŞEHİR İÇİ ve ŞEHİR DIŞI HIZ LİMİTLERİ

ARAÇ CİNSİ Şehir İçi Şehir Dışı Otoyol
    Otomobil 50 Km/s 90 Km/s 120 Km/s
    Otobüs 50 Km/s 80 Km/s 100 Km/s
    Minibüs, Kamyon, Kamyonet 50 Km/s 80 Km/s 90 Km/s
    Arazi Taşıtı, Motosiklet 50 Km/s 70 Km/s 80 Km/s
    Tehlikeli madde taşıyan ve Özel izin belgeli araçlar 30 Km/s 50 Km/s 60 Km/s
    Motorlu ve motorsuz bisikletler 30 Km/s 50 Km/s -
    Lastik tek. Traktör, arızalı aracı Çeken araçlar ve iş makineleri 20 Km/s 20 Km/s -

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako
    quote:

Arkadaşlar bu QQ, sorento,santafe,kuga,q7,tuareg, v.s gibi araçların hız limitleri nedir?Arazi aracı gibi mi yoksa otomobil gibi mi işlem görür?Teşekkürler.

vbergileri otomobil sınıfı üzerinden olduğuna göre hız sınırınlarıda aynıdır diye düşünüyorum

• http://www.trafik.org/hiz_limitleri.htm

HIZ LİMİTLERİ

Birçok sürücü hızlı araç kullanmayı yeteneklerini kanıtlamak, özgürlüklerini somutlaştırmak ve araçlarının performansını ortaya koymak amacıyla yapar. Her yıl meydana gelen kazaların % 13’ü aşırı hızdan meydana gelmektedir. Bu nedenle, hız denetimi trafikte özel bir önem taşımaktadır. Hız denetiminin temel amacı, sürücülerin aşırı hız nedeniyle kaza yaptığı yol kesimlerinde, yasayla belirlenmiş hız sınırlarında kullanmalarını sağlamaktır. Bu denetimdeki hedeflerimiz aşırı hızdan kaynaklanan kazaların çok olduğu kesimlerde kazaların azaltılması ve şehir içi ve şehir dışı yollarda sürücülerin hız sınırlarına uymalarının sağlanmasıdır. Ayrıca hız denetimleri, sürücülerin daha dikkatli olmalarına, kazaların azalmasına, ölü ve yaralı sayısının düşmesine, ekonomik kaybın en aza inmesine yol açar.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu şehirlerarası yollarda ve şehir içinde sürücülerin hangi şartlarda araç kullanacaklarına dair sınırlamalar getirmiştir. Kanunda, ülkemizdeki yolların geometrik özelliklerine ve her türlü hava koşullarındaki durumuna göre hız sınırlaması getirilmiştir. Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını aşan sürücülere para cezası uygulanır.

Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak suretiyle suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içerisinde aynı kuralı(hız sınırlarını yüzde otuz aşmak) beş defa ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri bir yıl süreyle geri alınır. Bir yılın sonunda psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçirilerek sürücü belgesi almasına mani hali olmadığı anlaşılanların belgeleri , sürücü belgesine el koyan Trafik biriminden veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden dilekçe ile başvurması halinde geri verilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.