Şimdi Ara

SUV V.S ARAÇLARIN HIZ LİMİTLERİ -EGM DEN YANIT GELDİ!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
41.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafik Polisinin M1G sınıflandırmasından ve Danıştay kararından haberi yok sanırım. Keza aynı şekilde aracı kullanan birçok/bazı sahibinin de bu karardan haberi yoktur. Bana alt kademeden ceza kesilirken (132 yerine 146 ile gittiğim için) aynı şekilde Sorento ve Q7'lere de üst kademeden yüksek meblağlarda ceza kesildi ve ceza puanı verildi.
  • Valla danıştay kararını yazdırıp yanımızda mı taşısak acaba?
    bir de bu yaz çok gezdim ve tüm radarlardan 100km ile geçtim hiç problem olmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu araçlar KAMYONET (KAPALI KASA CAMLI VE KOLTUKLU PANELVAN) şeklinde tescil edilir ve azami hızları 88 km/h'dir (80 km/h + %10 tolerans 8 km/h = 88 km/h)

kisaca bundan sonra beni Türkiye ´de Sehir Disinda TOUAREG veya Q7 vs.... artik Gecemeyecek, onlar Max. 88km/h bizde 99km/h .

BU araclari nasil Kamyonet sinifina koyarlar anlamiyorum, sonucta onlarda araba veya SUV, Jeep farketmez.

Saygilar
  • M1 sınıfı araçlar hangileri, bir türlü bulamadım yahu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramerturk

M1 sınıfı araçlar hangileri, bir türlü bulamadım yahu...

1) M1 SINIFI: Sürücü dahil azami 8 oturma yeri olan ve azami yüklü ağırlığı 3500
    kg’ ı geçmeyen yolcu tasımaya yönelik motorlu tasıttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Orijinalden alıntı: ramerturk

M1 sınıfı araçlar hangileri, bir türlü bulamadım yahu...

1) M1 SINIFI: Sürücü dahil azami 8 oturma yeri olan ve azami yüklü ağırlığı 3500
    kg’ ı geçmeyen yolcu tasımaya yönelik motorlu tasıttır.

Tamam bunu biliyorumda, hangi araçların hangi sınıfa girdiğini gösteren bir tablo yok. Combi Ticarilerin sınıfı nedir. Bir türlü adam gibi bir liste bulamadım.
  • Arkadaşlar bugün EGM ye elektronik posta ile konuyu sordum.Bakalım ne yanıt gelecek?Beraberce bu konuyu da öğrenmiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzhz

Arkadaşlar bugün EGM ye elektronik posta ile konuyu sordum.Bakalım ne yanıt gelecek?Beraberce bu konuyu da öğrenmiş oluruz.

cevabı buraya da bekleriz...
  • Arkadaşlar EGM ye yaptığım başvuruya cevap geldi.

SUV V.S ARAÇLARIN HIZ LİMİTLERİ -EGM DEN YANIT GELDİ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one man one engine -- 29 Eylül 2009; 20:03:17 >
  • arazi taşıtı hız sınırları 50 70 80

yani şehirler arası yolda hız 70 km
  • Anladığım kadarıyla M1G sınıfı araçlar QQ gibi araçlar oluyor.Hız limitleri 50 -90 -120 km/h yazmışlar.
  • Evet, doğru biliyormuşum. 80 km/h + %10 Tolerans 8 km/h = 88 km/h

• Vay be 88 hiz siniri haddi varmis.

Peki soru olarak sunu sorayim. Fx35-45 serileri var. Arac arazi tasiti gibi fakat arkadan itisli olan modeli ve 4x4 modeli var.

Onden yada arkadan cekisli itisli yada nasil tabir ediyorsak.

Arazi tasiti sinifina girermi?
  • adamlar onca para veriyorlar ama kendisinin yarı fiyatina olan araçlarla aynı hız sınırında olamıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

adamlar onca para veriyorlar ama kendisinin yarı fiyatina olan araçlarla aynı hız sınırında olamıyorlar

Benim hız sınırım 120+12 = 132 km/h ve bunu
    %10'dan %30'a kadar aşarsam (133-172 km/h) düşük ceza ve
    %30'dan fazla aşarsam (173 km/h ve üstü) yüksek ceza alıyorum.

Onların hız sınırı 80+8 = 88 km/H ve aynı şekilde
    %10'dan %30'a kadar aşarlarsa (89-115 km/h) düşük ceza ve
    %30'dan fazla aşarlarsa (116 km/h ve üstü) yüksek ceza alıyorlar.
  • teşekkürler yanıt için.
    4x4 aracı olan arkadaşlar ruhsatlarına baksınlar...
    Tiguan TF-Paket 1.4 TSI aracımın ruhsatında M1G yazıyor.
    Dolayısıyla normal 4x2 HB ya da sedan araçlardan bir farkım yok...
  • Arkadaşlar gayet açık EGM daha sığ cevap vermiş...
    ayrıntılar şöyle,,,

http://trafik.gov.tr/
    adresinde ""Karayolları Trafik Yönetmeliği"" başlığı altında 4. bölüm Hız kuralları ile ilgili.
    Otomobil, M1, M1G (Değişik: RG-05/07/2003-25159) hanesindeki hız sınırları 50-90-120km ve RG-05/07/2003-25159 ise önceki sayfada verdiğim Danıştay kararına işaret ediyor.

www.danistay.gov.tr
    T.C. Danıştay Başkanlığı Resmi Web Sitesi
    http://www.danistay.gov.tr/kerisim/ozet.jsp?ozet=metin&dokid=23245

Bu Danıştay Kararı
    05.07.2003 gün ve 25159 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmeliğin 4. maddesi uyarınca, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinin hız tablosunun birinci sırası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;
    "Araç Cinsi Yerleşim Yeri Yerleşim yeri Oto Yolda
    İçinde Dışında
    Otomobil, M1, M1G 50 90 120"
    Motorlu Araçlar ve Römorkları, Tip Onayı Yönetmeliğinde, M sınıfı araçlar en az dört tekerlekli, motorlu yolcu taşıma amaçlı araçlar olarak belirlenmiş, M1 sınıfının ise; sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar olduğu belirtilmiştir. Karayolları Trafik Yönetmeliğinde de benzer hüküm bulunmaktadır.
    Öte yandan, Motorlu Araçlar ve Römorkları, Tip Onayı Yönetmeliğinde; Arazi tipi araçlar (G Sembollü ) 4. sırada sayılmıştır.
    Aynı Yönetmeliğin 4.6. Birleşik isimlendirme başlığı altında M sınıfı ve N sınıfı olup da arazi tipi kullanıma uygun araçların "G" Sembolünün "M" Sembolü veya "N" sembolü ile birleşik kullanılacağı hükmü mevcuttur.
    Yönetmelikte M1G olarak tanımlanan ve halk arasında 4x4 olarak bilinen araçların, ileri teknolojik özelliklere, bu kapsamda abs, airbag, emniyet kemeri gibi gelişmiş güvenlik donanımlarına sahip olmaları gözönüne alınarak, yerleşim yeri içindeki hız sınırı aynen muhafaza edilmek suretiyle, yerleşim yeri dışında ve otoyolda hız sınırları yükseltilerek, otomobil sınıfındaki araçlarla aynı düzeye getirilmesine ilişkin düzenlemede hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmamaktadır.
    Açıklanan nedenlerle davanın reddine, yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasına, 19.10.2004 gününde esasta oyçokluğu ile karar verildi.

Bu da Trafik.gov.tr'deki bilgi...
    DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Hız Kuralları

Hız sınırları

Madde 100- Karayolları Trafik Kanunu'nda ve Yönetmeliğinde yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yerleşim yeri dışındaki devlet ve il yollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek kayıt ve şartları ile şehiriçi ve şehirlerarası römorksuz taşıt cinsleri için saatteki en çok hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.

ARAÇ CİNSİ

YERLEŞİM YERİ İÇİNDE

YERLEŞİM YERİ DIŞINDA

OTOYOLDA

Otomobil, M1, M1G (Değişik: RG-05/07/2003-25159)

50

90

120

Otobüs,

50

80

100

Minibüs, kamyon, kamyonet ve N1G sınıfı araçlarda (Değişik: RG-26/09/2003-25241)

50

80

90

Arazi taşıtlarında ve motosikletlerde,

50

70

80

Tehlikeli madde taşıyan araçlar ve özel yük taşıma izin belgesi veya özel izin belgesi ile karayoluna çıkan araçlarda (Belgelerinde aksine bir hüküm yoksa),

30

50

60

Motorlu ve motorsuz bisikletlerde,

30

50

-

Lastik tekerlekli traktörler, arızalı bir aracı çeken araçlar ve iş makinelerinde,

20

20

-

Kilometredir.

(Ek: RG-11/04/2003-25076) Hız sınırlayıcı cihaz bulundurma ve kullanma zorunluluğu olan araçlarda; yol ayrımı yapılmaksızın M3 sınıfı otobüslerde hız sınırı ayarlaması 100 km/s, N3 sınıfı kamyon ve çekicilerde ise 85 km/s olacaktır. Bu araçlar şehir içi yollarda ise, diğer araçların tabi olduğu azami hız sınırlarına uymak zorundadırlar.

(Değişik: RG-02/11/2000-24218) Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s’tir.

Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan araçlar yukarıda belirtilen kendi sınıfına giren araçlara ait hızla sürülebilirler.

Römorklu veya yarı römorklu araçlarda (Römork takmış LTT hariç) en çok hız sınırı aynı cins römorksuz araçlara ait en çok hız sınırından saatte 10 km. daha düşüktür.

Servis freni bozuk araçları çeken araçlar saatte 15 km.’nin üstünde bir hızla sürülemez.

İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın uygun görüşünü alarak otoyollarda otomobiller için hız sınırını 20 km/s artırmaya yetkilidir.

• yine de her ihtimale karşı şimdi bu iki metni de yazıcıda yazdırdım otomobilime koyacağım...

ek:
    Bir de yukarıda da yazdım yaz boyunca 4000km'ye yakın dolaştım pekçok radardan 99km ile geçtim hiçbiri durdurmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 30 Eylül 2009; 10:46:32 >
  • Şimdi hangisi doğru, EGM mi Danıştay mı...?
  • Taner bey bakın şu anda girin trafik.gov.tr de ayrıntılı yazıyor.
    EGM gibi geniş yazmamış adamlar resmi gazete güncellemeleri ile yazmışlar.

eminim 4x4 kullanan ruhsatlarında M1G sınıfı yazıp büyük ceza yiyenler kesinlikle ödemesin. hukuki kanalla hata düzeltilir. çünkü güncel yasalar düzeltilmiş durumda...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.