Şimdi Ara

civic dream vs. golf 102 vs. focu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

0 civic dream almayı düşünüyorum, ama golfün baz donanımlı primeline 102 beygirlik modelini mi alsam yoksa focus trend mi alsam diye kararsız kaldım, civici aslında beğeniyorum ama ncapten 4 yıldız almış olması canımı sıkıyo, golfün paramın yettiği modeli 102 beygirlik eski motoru, focus hakkında ise çok fazla bilgim yok sadec fazla yakıyo diyorlar, bu arada otomatik alacağım, siz ne dersiniz hangisini almalıyım acaba? kullananlar varsa civicin golfün veya focusun sorunlarından veya iyi yönlerinden bahseder misiniz?

• otomatik alıcaksan direk civic e yönelebilirsin ... hem daha az yakacak .. hemde diger araclardan daha seri olacaktır....

Golfun motoru eski model ancak FSI olmadııg icin bir nebze daha sağlam olabilir (FSI a göre) .. ancak VW gurubu araçlar HOnda yada Toyota lara göre daha sorunlu .... Golfun bence civie e göre tek olumlu yanı yol sesinini daha az alıcak olması .. onun dışında civic in + olan yonleri .. yine bence daha fazla...

focus hakkında bir yorum yapamıyorum pek ... ancak otomatik focus ekonomik olmaz seninde belirttigin gibi...

alternatif istersen toyotalara bakabilirsin.. ben olasam corolla ve civic arasında kalırdım ....
  • civic al civic
  • bence de civic al ancak dream alma.en az premium al( dream yeni civic in baz modeli.aksesuar anlamında sonra cepten harcamaman için)
  • 0 alacam demişsiniz.
    bence bunun yerine 2.el premium veya elegance alsanız daha mantıklı olur.hem daha ucuz olur hem donanımlı olur hem vitesleri direksiyondan değiştirebilirsin hem de satarken daha avantajlı olursunuz.
  • ben de aslında premium almak istiyorum fakat 3000 ytl pahalı extra olarak perde hava yastıkları, cruise control ve jantlar farklı, sanki bana değmezmiş gibi geliyo, aslında ikinci el de bakıyorum ama 33000 ytl felan istiyolar ben de 3000 ytl daha veririm 0 alırım arkama bakmam gibi bir düşünce oluştu aslında bir de 2.el almak zor zanaat abicim , piyasa kurt dolu, sonra sorun yaşamak istemiyorum, yoksa tanıdıktan bulsam alırım, civiclerin ncap puanı çok kafamı kurcalıyo aslında...
  • Otomatik bir sedan istiyorsan Civic tam otomatik şanzımanı ve yeni nesil motoru ile diğer seçeneklerden öne çıkar.Aralarında en yüksek yol / çarpışma güvenliğini Focus sunar ancak otomatik şanzımanı şaibeli ve adapte edilen motorda zayıf.

Civic 4yıldız almıştır ancak güvenlik seviyesi zayıf denilemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane VS Leon
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acaba biraz daha para biriktirip golf tsi almaya değer mi 5-6000 ytl daha yani bu da bayağ bi sürer, yeni golf de iyi olacak gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmkarapicak

ben de aslında premium almak istiyorum fakat 3000 ytl pahalı extra olarak perde hava yastıkları, cruise control ve jantlar farklı, sanki bana değmezmiş gibi geliyo, aslında ikinci el de bakıyorum ama 33000 ytl felan istiyolar ben de 3000 ytl daha veririm 0 alırım arkama bakmam gibi bir düşünce oluştu aslında bir de 2.el almak zor zanaat abicim , piyasa kurt dolu, sonra sorun yaşamak istemiyorum, yoksa tanıdıktan bulsam alırım, civiclerin ncap puanı çok kafamı kurcalıyo aslında...

dreksyiyondan kumanda butonları (oto. vites icin)
    lastikler 16" alüminyum
    6 lı cd calar
    6 adet hoparlor
    cruise control
    ön kapı eşiği aydıntlatması
    perde hava yastıkları
    deri kaplama direksiyon simidi

bence o 3 milyarlık farkı fazlasıyla hakediyor

• civic al civic
  • +1

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

civic al civic
  • Golf'un sadece tsi motorlusu civicle kıyaslanabilir, o da 2009 fiyatı 49.460 ytl. (200 ytl indirim yapıyor) Yerseniz. Doğuş, 2009'lara çok zam yaptı, euro arttı ya Tek başına bu fahiş fiyat bile golf'ü almamak için bir sebeptir.

Yeni kasanın fiyatı kaça çıkacak Allah bilir.
    Bende daha önce 99 golf vardı, bu bahsettiğiniz arabadaki ile aynı motora sahip. Düz vitesi şehir içinde 10 lt civarı yakıyordu.

Ben 2 aydır orta sınıftaki bir araç almak için bütün seçenekleri test ettim, araştırdım, bu forumdaki görüşleri ve yurt dışındaki testleri okudum. En sonunda Honda Civic sipariş ettim. Bunda eski aracımın Jazz olması da etkili oldu. 5 yıldır bakım dışında hiç servise gitmedim.

Golf tsi-dsg listemde en üst sıradaydı ama bana göre aradaki 10 milyarlık farka değmez. O 10 milyarı bankaya koyarım 5 yıl sonra bu arabayı da başka bir modelle değiştiririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: cmkarapicak

acaba biraz daha para biriktirip golf tsi almaya değer mi 5-6000 ytl daha yani bu da bayağ bi sürer, yeni golf de iyi olacak gibi...

Yeni Golf daha dinamik sürüş özellikleri ve sınıfını aşan bir kalite ile gelecek ancak bu Türk tüketicisine ulaşılması zor fiyatlarla sunulacaktır.

Civic mantıklı görünüyor.
  • Yenii Golf'ü görmeden bence karar vermeyin. özellikle içi gerek kalite olsun gerek dizayn olsun süper ötesi olmuş. Fiyat olarak da şu anki güncel golf'ten taş çatlasın 1000ytl fazla olur kanısındayım. bu arada 1,6 102hplik motor direk lpgli olarak gelecek eger performans çok önemli değilse o da düşünülebilir 1,4 tsi yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 20 Ağustos 2008; 16:54:24 >

• Ben bu Türk kullanıcısı hakkında bir şey biliyorsam eğer; 102 HP LPG'li olarak ve de makul fiyatla gelirse acayip satar.
  • yeni golf önden aynı fiat palio ya benziyo.bu kadar heyecansız zevksiz bi araba firması görmedim.motor teknolojisi ne kadar gelişmişse tasarım konusunda o kadar geri bi firma.honda ya helal olsun hem sedan modeli hemde hb modeli aykırı bi tasarıma sahip ama çatır çatır satılıyo.ford,vw,toyota,estetkten yoksun memur zihniyetli insanların tercih edeceği otomobiller.

not:bu sarfettiklerim sadece C segmenti için geçerlidir.vw passat,ford mondeo,toyota land cruiser bunlara saygım sonsuzdur.
  • Vw nin ekonomik motor seçeneği olan 102hp lik versiyona lpg ekleyerek lpg ye düşkün ülkelere pazarlaması takdire değer bir uygulama.

Bu şekilde doğru kararlar vermeye devam ederse Toyota yı yakalaması çokta zor görünmüyor.

@ isber ;

"ford,vw,toyota,estetkten yoksun memur zihniyetli insanların tercih edeceği otomobiller."

İnsanlar zevkleri ve bütçeleri doğrultusunda otomobil alırlar,Honda dışında marka tercih edenleri bu şekilde yorumlaman yakışıksız bir davranış,ayrıca Toyota,Ford ve Vw alabilen bir memur Honda ya da kolayca sahip olabilir.
  • esmerce yanlış anladın MEMUR ZİHNİYETLİ dedim MEMURLAR ALIR demedim.

ne demek memur zihniyetli insan;belli kuralları olan bunların dışına çıkmıyan farklı tadları sevmeyen insanlara denir.honda böyle insanlara hitap etmez vw şu golf'te kullandığı kokpiti her arabasında kullanıyo ya bi değiştir biraz kalıpların dışına çık.

tekrar belirteyim insanları kesinlikle maddi gücüne göre ayırt etmem.kaldı ki sende demişşsin vw,ford,toyota honda'dan ucuz değl hatta daha pahalı.tamamen zevk meselesi
  • ok
  • focus fazla mı yakıyor...

102 lik golfün tüketimini arkadaş bilmiyor galiba... neyse..alırsan öğrenirsin abicim hangisi az yakacak die...bu üç seçenek az da olsa aynı yakar ama en az focus yakar.... haydi eywlh
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.