Şimdi Ara

Civic Hatchback Sizce Nasıl? (1.8 - 2008)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
8.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşım için araba bakıyoruz. Verdiğim ilandaki aracı beğendi. Buraya da soralım dedik. Civic HB nedir ne değildir? Fiyatı uygun mudur? Daha iyi bir alternatif bulabilir miyiz? Siz ne önerirsiniz?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-otomatik-2008-civic-1.8-hb-140-hp-lpg-li-sport-123-bin-km-de-294370461/detay

Arkadaş 21 yaşında. Araç şehir içinde kullanılacak. Hatchback, otomatik, yakıt tüketimi az bir şey arıyoruz. Bütçe 40000.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramelizeYogurt -- 25 Mayıs 2016; 21:19:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca genel olarak civic'lerin hatchback kasaları, ezberci, ondan bundan duyduğu şeylerle kendini bilgili sanan, otomotiv konusunda teknik ve pratik bilgisi eksik, sedan civic'ten başkasını bilmeyen insanlara kurban gitmiştir.

Şuradaki insanların yüzde kaçı , civic'in 1.6 dan güçlü ama 1.6 dan az yakan motoru olduğunu bilir ?

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17146 Alın buyrun 1.6 civic. Şehir içi 9.1 fabrika verisi.
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=12218 bu da 1.8 civic. Şehir içi 8.4 litre. Her iki araç da manuel. Ayrıca hatchback kasa daha ağır.

Dizel civic yok sananlar da var. Gitsinler baksınlar bakalım hatchback civic'e. Kahvede iki üç adamı dinleyip, iki üç arabanın içine oturan adamlar gelip burada arabalar hakkında ahkam keserse tabi böyle olur.
  • Buradaki kullanıcılar sana pek yardımcı olamaz, gider sana DSG'si patladı patlayacak Golf Seat önerir dururlar.

Civic hatchback hakkında bu forumda az sayıda kişi fikir sahibi olup sayılı kişi içine oturmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 25 Mayıs 2016; 19:18:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 bin ona verene kadar DSG li Golf Seat al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er.ay88 -- 25 Mayıs 2016; 19:24:30 >
  • Yeni kasası hoşuma gitsede bu kasanın dış görünümünü beğenmiyorum. Ama iç tasarım motor olarak iyi araç bence. ŞanzımanI yarı otomatik olansa hiç bulaşmayın derim inanılmaz performans törpülüyor.

• Japon araçları, tipini beğeniyorsan alınır. Görünüşü hoşuna gidiyorsa gerisini sorgulamaya lüzum yok.

• B sınıfı düşünürsen yeni kasa fiesta 1.5 dizelini öneririm.İlandaki araç için 40 bin verecen en gec bir hafta sonra pişman olacaksın :)
  • Yanlış hatırlamıyorsam civic hatchte bulunan i-shift(yarı otomatik) vites sorunlu. Onun haricinde sorunu yok ilan zaten otomatik vites sıkıntı yok yani. 1.8 motor biraz tuzlu olur ama yakıtta benden söylemesi. Bunun yerine sedan lpgli civic al, megane 3 dizel al bence daha mantıklı gibi ama karar sizin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-firsat-5.500-pesin-evraksiz-kefilsiz-kredi-focus-trend-x-110-hp-299773898/detay

40.000 tl ye alinabilcek en iyi araclardan bir tanesi. C sinifi amerikan ve en guvenli kasalardan biri. Gucude tartisilmaz ayrica dizel

• Ezberden konuşanlara kulak asmayın. 1.8 yakıtta tuzluymuş. Neye dayanarak bunu söylüyor? Motor hacmi büyük diye, ezbere işte. Ben bu aracın manuelini-temizini 2 ay aradım, bulamadım başka araba aldım. Bu araçla ilgili o kadar çok şey okudum, gördüm ki anlatamam.

I-shift vites geçişleri biraz sarsıntılı bir şanzımandır. Aynı kasanın manuelini bulup alırsanız, çoğu aracın içinden geçersiniz. 1.8 140 hp motora sahip. 8.9 saniye 0-100 ü var. Bayırda atmosferik benzinli çekmez diyen çoğu insanın yanından ara gaz vererek geçersiniz. Şehir içi de 1.6 civic'ten az yakıyor, fabrika verilerine, kullanıcı yorumlarına bakmak serbest, çünkü motorda alt yüklerde az yakmayı sağlayan bir teknoloji var. R18 engine diye aratırsanız youtube'da anlatım videosu var.

Manuelini bulduğunuz an asla kaçırmayın. Fakat otomatiği konusunda da bence kullanın öyle karar verin. Ayrıca 2010 civarında tam otomatik şanzımanları da mevcut,onlarda hiç sorun yok, ilanlarda baktığınızda yandan tuşu olan bir vites topuzu gördünüz mü o tam otomatiktir. Onun haricinde sormak istediğiniz bir şey varsa beklerim.

• Ayrıca genel olarak civic'lerin hatchback kasaları, ezberci, ondan bundan duyduğu şeylerle kendini bilgili sanan, otomotiv konusunda teknik ve pratik bilgisi eksik, sedan civic'ten başkasını bilmeyen insanlara kurban gitmiştir.

Şuradaki insanların yüzde kaçı , civic'in 1.6 dan güçlü ama 1.6 dan az yakan motoru olduğunu bilir ?

www.auto-data.net
    2011 Honda Civic VIII sedan 1.6 i-VTEC (125 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17146
    Alın buyrun 1.6 civic. Şehir içi 9.1 fabrika verisi.
    www.auto-data.net
    2006 Honda Civic 5D VIII 1.8i 16V (140 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=12218
    bu da 1.8 civic. Şehir içi 8.4 litre. Her iki araç da manuel. Ayrıca hatchback kasa daha ağır.

Dizel civic yok sananlar da var. Gitsinler baksınlar bakalım hatchback civic'e. Kahvede iki üç adamı dinleyip, iki üç arabanın içine oturan adamlar gelip burada arabalar hakkında ahkam keserse tabi böyle olur.

• Bu araba herkese hitap etmez. Mesela ben almam. Ayrica ishift icin iyi şeyler söylenmiyor. Ishiftse tabi

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim ben almayı düşünüyorum arabayı araca lpg taktırmayı düşünüyorum alırsam eğer. Bir sıkıntı yaratır mı performansta çok düşüş olur mu? Bir de yaklaşık km başına kaç kuruş yakar lpg taktırınca? Çoğunlukla şehiriçi kullanıyorum. Teşekkürler şimdiden :) @msansertekin

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofwheat

Hocam çok teşekkür ederim ben almayı düşünüyorum arabayı araca lpg taktırmayı düşünüyorum alırsam eğer. Bir sıkıntı yaratır mı performansta çok düşüş olur mu? Bir de yaklaşık km başına kaç kuruş yakar lpg taktırınca? Çoğunlukla şehiriçi kullanıyorum. Teşekkürler şimdiden :) @msansertekin

Günlük kullanımda etkisi olmaz, otobanda basmaya kalkarsanız 180 den sonra hissedilir ancak etkisi. Bu motorların yapısı gereği lpg ile oldukça uyumlu. Şehir içi 22-23 kuruşu geçmez. Fabrika verisi 8.4. Diyelim ki siz dur kalka girdiniz pay bırakalım 9.0 yaksın. %15 fazla yakar litre bazında . Etti mi 10.35 litre lpg. Yakıtı da ucuzluk aramadan aldınız, 2.3. 23.8 kuruş eder. Sırf şehir içi kullansanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

Yanlış hatırlamıyorsam civic hatchte bulunan i-shift(yarı otomatik) vites sorunlu. Onun haricinde sorunu yok ilan zaten otomatik vites sıkıntı yok yani. 1.8 motor biraz tuzlu olur ama yakıtta benden söylemesi. Bunun yerine sedan lpgli civic al, megane 3 dizel al bence daha mantıklı gibi ama karar sizin.

Nasıl bir sorunu var?

Bende sıfır aldığımız 2012 model CivicHB i-shift var? daha sorun yaşamadım da..

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Yanlış hatırlamıyorsam civic hatchte bulunan i-shift(yarı otomatik) vites sorunlu. Onun haricinde sorunu yok ilan zaten otomatik vites sıkıntı yok yani. 1.8 motor biraz tuzlu olur ama yakıtta benden söylemesi. Bunun yerine sedan lpgli civic al, megane 3 dizel al bence daha mantıklı gibi ama karar sizin.

Nasıl bir sorunu var?

Hocam bende civic hatch i-shift yok ancak bu arac eski bir arac ve forumda aratırsanız eski kullanıcı yorumları mevcut.

@KaramelizeYogurt

Konu açmadan önce 1.8 civic yazsanız bütün herseyi ortaya dökülürdü zaten :)

Edit:Ek mesaj yazmak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byshakram -- 25 Mayıs 2016; 20:50:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofwheat

1.8 leri bilmiyorum ama, 1.4 100bg lik HB i-shift kullanıyorum, 25km ortalama hız ile 7 lt yi geçmiyor. Lpg ye ihtiyaç dugmuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Nasıl bir sorunu var?

Hocam bende civic hatch i-shift yok ancak bu arac eski bir arac ve forumda aratırsanız eski kullanıcı yorumları mevcut.

@KaramelizeYogurt

Konu açmadan önce 1.8 civic yazsanız bütün herseyi ortaya dökülürdü zaten :)

Edit:Ek mesaj yazmak istemedim.

Bir ara bakarım, ama bu zamana kadar sıkıntı çıkartmadığına göre kronik bir sorun olmasa gerek.

Bakımlar haricinde bir masrafımız olmadı..

• Kullanan biri olarak.
    Motor ve yakıt konusunda hiç şüpheniz olmasın. Uzul yol verisinde eğer 90-100 arası giderseniz 4.8 110-120 civarı giderseniz 5.5 LT benzin yakıyor. Şehir içi reel tüketim ise 8-8.5 LT. Dış görünüş olarak herkese hitap etmeyebilir fakat benim için çok çok güzel. Çocukluğumda çıktı büyüdüm sahibi oldum. 1.8 140 hp motor olduğunca yürüyor. İ-Shift için şanzıman friksiyon değerlerine bakıtın kesinlikle ve araç baskı balatasının değişimini sorgulayın yoksa 2000 liradan kapı açıyor yetkili servis. İshift için alışmak lazım. Ben severek kullanıyorum. He arada saçmalık yapıyor mu evet yapıyor.
    Konfor olarak kesinlikle konfor aramayın. 225x45R17 ve olabildiğince sert süspansiyonları var. Kütür kütür erik gibi dedikleri .
    İç mekan kalitesi olarak fazla kaliteli değil fakat koltukları iyi ve sürücüyü olabildiğince sarıyor. Bagaj olarak baya büyük ve koltukları tam yatıyor. Bagaj dümdüz oluyor.
    Yol tutuş olarak EFSANE. Arkadaşlarımda Golf, Focus, Leon FR var. Hepsi binip sürdü ve kararını verdi.
    Parça fiyatları olarak biraz tuzlu. Ön panjur 1200 lira, arka tek amartisör 702 lira, çamurluk dodiği 270 lira. Bazı parçalar ülkemizde yok ve İngiltereden parça beklemek zorunda kalabilirsiniz.
    Benim aracım 50.000 km de. Şükürler olsun bir sorunu yok. Sormak istediğiniz başka birşeyler varsa sorabilirsiniz.

Edit: İlanda aracı çalıştırırken viteste bırakıp el frenini çekmişler. Araç gitmek istiyor fakat el freni tutuyor. Normal araçta aracı kaldırmak için yaptığınız şeyi yapmaya çalışıyor. Yetkili serviste expertiz yaptırmanızı öneririm. 300 lira gibi bir fiyatı vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exitus112 -- 25 Mayıs 2016; 21:14:31 >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    İlk cıkan kurularda hata varmış hocam 2007-2008 modeller yani.

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    Benim aracım 2008 model. Her 20.000-30.000 km de şanzıman yağını değiştiriyorum kendi isteğimle. Kuru diyerek ne demek istediğinizi anlayamadım. İshift de kuru veya ıslak kavrama gibi bir şey yok diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.