Şimdi Ara

Civic HB - Peugeot 308 - Otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

31.000 civarında param var. Otomatik, tercihen az yakan göze de güzel gelebilecek bir araç arıyorum. Şu an için ihtimalleri ikiye indirdim.
    Gönlüm civicden yana işin doğrusu ama onu da ucuza bulamadım desem yeridir. Alabileceğim fiyata bir kaç araç var onların da değişenleri vs var.

308: 1.6 dizel, otomatik
    Civic hb: 1.8 benzin (lpg), ishift yarı otomatik

ÖRN;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-acil-satiyorum-2008-model-119.000-km-de-honda-civic-1.8-sport-206355464/detay/
    ÖRN;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-dizel-otomatik-308-114hp-194376552/detay/

Ne dersiniz? Hangisi daha mantıklı?
    308 mi Civic HB mi?

• Şanzımanı sorun etmeyecekseniz 308 güzel tercih olur.
  • Sanzimanini bilmem ama 308 diyorum bende. Bu kasa civicler cok tip

Nerde o eski kasa hb civicler nerde simdikiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 4 Nisan 2015; 23:03:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Şanzımanı sorun etmeyecekseniz 308 güzel tercih olur.

Şanzımanı çok mu sıkıntılı 308'in?
  • 308 derim bende.

• Dostum ben honda derim hem kalite hem serilik açısından daha önde bir araç 308 in konsolundaki malzeme çok basit duruyor ve içine oturduğun zaman pek rahat değil hondanın bu kasasına yolda hiç binmişliğim yok ancak yerdeyken incelişmiğim çok bende hondanın en düşük modeli olan city olmasına rağmen hiç bir sıkıntı yaşatmadı 7 yıldır ve 1.4 olmasına rağmen çoğu 1.6 ya kafa tutabilecek düzeyde

• quote:

Orijinalden alıntı: efsane2006

quote:

Sıkıntılı değil de robotize bir şanzıman olduğu için vites değişimleri sarsıntılı, yokuşta geri kaçırıyor ama tam otomatiklere göre daha az yakıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Sıkıntılı değil de robotize bir şanzıman olduğu için vites değişimleri sarsıntılı, yokuşta geri kaçırıyor ama tam otomatiklere göre daha az yakıyor.

Honda da robotize şanzıman. O sebeple ikisi arasında kaldım zaten.
    Piyasa olarak 308 daha iyi gibi olduğundan aklım 308 diyor ama kalbim honda

Diğer arkadaşlar neden 308 dediler acaba yazabilirler mi?

• İç-dış tasarım olarak Civic önde, yalıtımı da çok iyi diyorlardı. Civic biraz daha serttir 308'den. Ben dizel diye 308 dedim ama Civic daha iyi bence.
  • quote:

İç-dış tasarım olarak Civic önde, yalıtımı da çok iyi diyorlardı. Civic biraz daha serttir 308'den. Ben dizel diye 308 dedim ama Civic daha iyi bence.

Elden çıkarması zor olur mu hocam bu civic hbleri?

Yani sedan olsa kupon araç kısa sürede elden çıkabilir ama bu hbler bir de kmsi 150.000+ olan bir araç olacak. Elimizde kalır mı diye de düşünmüyor değilim. O aklımı kurcalıyor zaten
  • 308 dizel honda benzinli.dizel Araçların 2.eli daha iyidir.308'deki şanzumanın vites geçişleri hissedilir ama genel manada sorunsuz bir şanzumandır.az yakar.honda 308'den iki kat fazla yakar.bütün bu kriterleri göz önünde bulundur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o fiyata alacağınız civic de ciddi sıkinti vardır Ki elden çıkarma ihtimalinide düşünüyorsunuz.

• Civic daha performanslı ve 308 e göre daha sorunsuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsane2006 E kullanıcısına yanıt
    hocam selam.

zevk için kullanacaksanız tabi ki honda.

buyrun bu s-type incelemesi. Bir fikir verir size.

https://www.youtube.com/watch?v=M9_THwM645c

bu kasanın ikinci elleri 308'e oranla çok yavaştır onu belirteyim. tabi ben şanslıyım yada 3-5 zarar ederim veririm galeriye derseniz o ayrı.

308'e gelince;

gayet donanımlı konforlu rahat araçtır. aynı 508 de olduğu gibi konforu bozan tek etmen şanzumanıdır. bu robotize şanzuman'ı toyota da opel de kullandı. daha sonra tam otomatiğe döndüler. eski kasa astra'lardaki adı easy-tronic'di. annemin arabası oradan biliyorum. vites geçişleri özellikle 1-2-3 de bariz şekilde sarsar. alışınca daha az sarsıntılı şekilde geçirebilirsiniz vitesleri gazla oynayarak. ben pek beceremiyorum ama peder maşallah nerdeyse dsg gibi kullanıyor bunun haricinde manuel şanzuman ne kadar sorun çıkarırsa o kadar sorun çıkarır. sağlıklıdır kısacası. en kötü baskı balata değişir o da 600 lira civarı yetkili servis fiyatı.

araca çok binerim işimi görsün derseniz, 308 ler hem çok donanımlı hem de çok iyi F/P oranına sahiptir. Ayrıca komik derecelerde az yakar.

Velev ki honda aldınız. paso gazlarsınız, her boşlukta yapıştırırsınız falan. yani öyle sakin kullanırım az yakar olayı gerçekçi değil. 12-13 litre Lpg rahat yakar ona göre hesaplamalısınız.

bu aralar ben de 308 - 508 falan bakıyorum bu saçma şanzumanlıdan. bakalım ne olacak.

saygılar.

• Herkez 308'in robotize şanzımanının sarsıntısında bahsetmişte İ-Shift sanki tam otm veya çift kavramaSarsıntı vites geçisi olarak i-shift kadar berbat bir şanzıman görmedim otopark'ta 1.8 type-s testini izlemenizi tavsiye ederim aracın vites değişim hızı saliselerle değil saniyelerle ölçülüyoryani şanzıman olarak iki racında birbirine üstünlükleri yok ben olsam dizel olduğu için 308 alırdım.
  • Benim alacagim paraya olan civicler hasarli oldugu icin vazgectim gibi duruyor. Saglam temiz bi arac bulamadim o paraya.

308 alacagim galiba pazartesi gunu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Honda da robotize şanzıman. O sebeple ikisi arasında kaldım zaten.
    Piyasa olarak 308 daha iyi gibi olduğundan aklım 308 diyor ama kalbim honda

Diğer arkadaşlar neden 308 dediler acaba yazabilirler mi?

Sadece tasarim. Yakit olarakda motoru iyi.

• Arkadaşlar bugün şansıma bi civic buldum. Normalde 308 alacaktım ama 308'in sahibine ulaşamadım bir türlü :) Herşeyde bi hayır var bu civic çıktı karşıma.
    Diğerlerine oranla çok temizdi.
    1 parça boya var çamurluğunda. bir de sağ arka kapı değişmiş sadece.
    Km'si gayet iyi.
    2007 model. Kaporasını da verdim yarın nasipse almaya gidiyorum.

Yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.