Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
469.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YuliaN

merhaba arkadaşlar 2014 civic var bende lpp deposu biraz ufakmı bu araçların anlayamadım.27-28 lt alıyor maksimum.bulgaristana giriş-çıkış yapınca fulluyorum haliyle fazla gitsin istiyoruz ama depo cok ufak.sanki 35-40 lt olmalı gibime geliyor

simit tanklar 35 36 lt civarı alıyor

bazı pompaların basıncı düşük 30 lt kadar basabiliyor
  • Arkadaşlar 2005 civic ls otomatik vites istanbul içinde 30 Tl lik lpg ( shellden 2.30 ) 100 km götürüyor . Yüksek gibi geldi aracı yeni aldım sizce nasıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

quote:

Orijinalden alıntı: YuliaN

merhaba arkadaşlar 2014 civic var bende lpp deposu biraz ufakmı bu araçların anlayamadım.27-28 lt alıyor maksimum.bulgaristana giriş-çıkış yapınca fulluyorum haliyle fazla gitsin istiyoruz ama depo cok ufak.sanki 35-40 lt olmalı gibime geliyor

simit tanklar 35 36 lt civarı alıyor

bazı pompaların basıncı düşük 30 lt kadar basabiliyor

Bazı arkadaslar şamandra ayarı yaptır dediler hocam guvenlik sebebiyle tankın 3/4 ünün dolmasına izin veriyomuş sistem 28 lt den fazla alamadım hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2009 da aldığım vtec2 ye aynı o tanktan taktirmistim. Maalesef 28 Lt alıyor ve menzil cok kısa oluyor. Ortalama 250-300 km de bi Benzinlige uğramak gerekiyor.

Şimdi imzamdaki araçların ikiside 37-38 litre alıyor yeterli oluyor.

Eğer uzun sure binecekseniz sadece tank degisimi yaptirabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_33

Arkadaşlar 2005 civic ls otomatik vites istanbul içinde 30 Tl lik lpg ( shellden 2.30 ) 100 km götürüyor . Yüksek gibi geldi aracı yeni aldım sizce nasıl

100 km de 13 litre cok gibi geldi banada. Kisa mesafe sürekli dur kalk mı yapıyorsunuz.

Arabanın bakımı lastikleri kullanım sekliniz de etkiler yakıtı onlarıda goz önüne almak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Ben 2009 da aldığım vtec2 ye aynı o tanktan taktirmistim. Maalesef 28 Lt alıyor ve menzil cok kısa oluyor. Ortalama 250-300 km de bi Benzinlige uğramak gerekiyor.

Şimdi imzamdaki araçların ikiside 37-38 litre alıyor yeterli oluyor.

Eğer uzun sure binecekseniz sadece tank degisimi yaptirabilirsiniz

tank değişimi masraflı olur hocam ekstra 100 km yol için yapacak bişey yok gerçi yaz sezonunda 100-110 km hızla 400 km menzile kadar çıktım.serviste sorarım artık şamandıra ayarı diye bişey varmı yoksa.devam.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

Orijinalden alıntı: ali_33

Arkadaşlar 2005 civic ls otomatik vites istanbul içinde 30 Tl lik lpg ( shellden 2.30 ) 100 km götürüyor . Yüksek gibi geldi aracı yeni aldım sizce nasıl

100 km de 13 litre cok gibi geldi banada. Kisa mesafe sürekli dur kalk mı yapıyorsunuz.

Arabanın bakımı lastikleri kullanım sekliniz de etkiler yakıtı onlarıda goz önüne almak lazım

malesef istanbulun en yoğun trafiği olan yerde yaşıyorum bakırkoy şirinevler zeytinburnu bayrampaşa arasında gidip gelıyorum sanırım sebep bundan arabayla doğru düzgün hız yapacak fırsat bulamadım hep dur kalk gidiyoruz
  • Bu zamana kadar genelde dizel araba kullandığımızdan pek lpg ihtiyacımız olmamıştı..

2012 Honda Civic aldık, son zamlardan sonra ciddi olarak lpg düşnmeye başladım..

Öncelikle hangi markayı önersisiniz, Anadolu yakasında işçiliğinden memnun kaldığınız bir yer varmı birde fiyat/performans bakımından en iyi marka hangisidir..
  • 2010 civic aldım ve Akarada LPG taktırmayı düşünüyorum marka ve yer tavsiyeniz olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetscemil

2010 civic aldım ve Akarada LPG taktırmayı düşünüyorum marka ve yer tavsiyeniz olur mu?

Kaça aldınız
    Donanım km? Renk

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetscemil

2010 civic aldım ve Akarada LPG taktırmayı düşünüyorum marka ve yer tavsiyeniz olur mu?

Ben brc taktirdim tavsiye ederim.
    Ankara'da hanginusta iyidir bilemem ama Çorum da brc yetkili bayisi var. Forumda ve piyasada bayağı olumlu yorumları var. Bakmanızı tavsiye ederim.

• çok teşekkürler hocam
  • Merhaba,

2011 Otomatik elegance sahibiyim. Aracıma 40.000 km de brc my 11 kit taktırdım. Sıkıntım herkesinki gibi büyük. Yorumların hemen hemen hepsini okudum.Bende ki sorun bir kaç arkadaşta da var ama kimse çözüm bulamamış sanırım. Aracım şuan 50.000 km oldu ama lpg tüketimim oldukca fazla 14 lt gaz ile 90 km şehir içi yol gidiyorum. Lpgyi fullediğimde yani 52lt tank var 40 lt gaz alıyor. 40 lt gaz ile şehiriçi 280km den fazla gidemiyorum. Yol bilgisayarıda ortalama 13.5 lt gösteriyor. Doğal olarak yol bilgisayarının göstermiş olduğu değer benzin için. aracımda bu değerden 1lt fazla lpg tüketiyor. Yalova gibi bir yerde bu aracın 100km 15-16 lt lpg tüketmesi oldukca fazla. Sizce çözüm ne olabilir?
  • 2010 honda civic aracıma brc taktırdım

3112km gittim 800tl yakıt ödedim...

2500km si uzun yol ama araç tıka basa doluydu 5 kişi + yük...duble yolda 110 otobanda 130 la geldim...bazı istasyonlarda lpg 2,09 bazılarında 2,46 idi, bende anlamadım sonradan farkettim...pompa fiyatı bu kadar değişir mi demek değişiyormuşş...

neyse çarpıp bölünce km de 25 kuruş yapıyor, eğer benzinle gitseydim ortalama 45 kuruştan 1400 tl ödeyecektim...600 tl kar 1,5 ayda...tüpün 3te 1 fiyatı çıktı...şimdilik memnunum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_melik

Merhaba,

2011 Otomatik elegance sahibiyim. Aracıma 40.000 km de brc my 11 kit taktırdım. Sıkıntım herkesinki gibi büyük. Yorumların hemen hemen hepsini okudum.Bende ki sorun bir kaç arkadaşta da var ama kimse çözüm bulamamış sanırım. Aracım şuan 50.000 km oldu ama lpg tüketimim oldukca fazla 14 lt gaz ile 90 km şehir içi yol gidiyorum. Lpgyi fullediğimde yani 52lt tank var 40 lt gaz alıyor. 40 lt gaz ile şehiriçi 280km den fazla gidemiyorum. Yol bilgisayarıda ortalama 13.5 lt gösteriyor. Doğal olarak yol bilgisayarının göstermiş olduğu değer benzin için. aracımda bu değerden 1lt fazla lpg tüketiyor. Yalova gibi bir yerde bu aracın 100km 15-16 lt lpg tüketmesi oldukca fazla. Sizce çözüm ne olabilir?

Hocam gaz kaçağı olma ihtimali geliyor aklıma.

Ben en son depo gazi hic uzun yol olmadan bitirdim ve 300 km yol yaptı araba sonra doldurdum ve 36 litre gaz aldı. Yani 12 litre yakmış 100 km de.

Siz lpg taktidiginiz yere gidip anlatın durumu baksınlar kontrol etsinler.

Emin olun bir sıkıntı vardır ve çözülür. Bu durum sizi arabanızdan ve lpg den soğutmasın

• 2010 Otomatik Civic, BRC My11 (2 yıldır takılı, 1 kere filtreyi değiştirdim, 15.000 KM'dir değiştirmiyorum)

Ankara Ayrancı-Marmaris Orhaniye: 670 KM... KM'de 16 krş yaktı, ortalama 2,10'dan (shell) aldım gazı, yani yaklaşık 50 litre ile 670 km yol, yol bilgisayarı (sağlıklı olmasa da) 5,3'ü gösteriyordu...

Tabii tam bir ölücü gibi, bölünmüş yollarda 110, gidiş-dönüş'te 90'a taktım cruise kontrolü... Yokuşlarda kapattım vs. Yani minimum yapabildiğim bu. Bu arada eşim ve ben vardık arabada 2 de orta valiz. Yüklü değildi. Ha bir de hiç klima açmadık...

Dönüşte tam tersi hem bastım hem klima açık 20'yi geçmiştir hesaplamadım.

Şehir içi ise felaket. 11 LT falan gösteriyor, 27-28 krş yakıyor. Hatta bazen 30.

Ama şehir dışı neredeyse bedava gidip geliyorsunuz.
  • vectrac kullanıcısına yanıt
    Güzel değerler hocam.ayrıca güzel paylaşım olmuş.kazasiz surusler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Amin hocam teşekkürler, hepimize kazasız belasız sürüşler diliyorum.

• Prins marka lpg takılı. Honda civic ep2 kasa tam otomatık 2006 model araçım. 28 litre gazla ıstanbul sehır içi trafık klıma acık 230 km yol yaptı. Yalnız benm tank 42 litre %80 gaz alabılırsınız ancak dedıler buda asagı yukarı 35-36 litre gaz almam gerekmesi lazım ama 28 litreden fazla alamıyorum sorun ne olabılır ?

• Bugun aracda 4 kişi Safranbolu'dan abanta git gel yaptık.

Giderken gerede de depo doldurdum dönüşte yine gerede yi geçince doldurdum.

Genelde sakın kullanarak git gel yapıldı.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.