Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
470.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 civic eco ile 255 TL'lik LPG ile 1500 km yaptım. 1300 km'si şehirlerarası ortalama 90-110 km hızla.
  • Bende 2015 Civic Eco Otomatik var, henüz 300 km civarında. Daha yakıt değerleri hakkında bilgi sahibi olacak kadar yol yapmadık.
    Normalde bir depo kaç litre alıyor ve ş.içi kaç km yol yapıyor bilgi verirseniz sevinirim.
    Ben İstanbul'da bol dur kalk yapıyorum, önceki aracım TDI Polo idi ve 100 TL ile yaklaşık 400-450 km yapıyordum. Şimdi bu değerlere yakın mı çıkar yoksa arada çok fark olur mu ???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik dream paket civic'im var Zavoli marka tüp var (tüp'ün göstergelerine alışamasamda) km 0,22krş yada 0,25krş arası yakıyor.
    Agresif kullanımını bilmiyorum, pek agresif sürmem 90km geçmem. İyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ike

Otomatik dream paket civic'im var Zavoli marka tüp var (tüp'ün göstergelerine alışamasamda) km 0,22krş yada 0,25krş arası yakıyor.
    Agresif kullanımını bilmiyorum, pek agresif sürmem 90km geçmem. İyi bence.

EDİT.
    Agresif sürmeyin 0,30krş ve üstüne çok rahat çıkıyor LPG'de yeterki basın.
    12,5lt - 80km gitti :)
    Gaz kaçağı vs. kesinlikle yok daha dün kontrolleri yaptırdım. Belki otomatik olmasıda bi etkendir.
  • Herkese merhaba sevgili forum üyesi dostlar ve honda severler uzun yıllardır honda araçların lpg dönüşümünü yapıyorum özellikle honda araçların lpg dönüşümü çok önemlidir manifoldu delim yeri ve enjektör yerleri çok önemlidir uzun yıllardır honda araçlara lpg dönüşümü yapıyorum artık honda lpg dönüşümlerime honda yetkili servisde devam ediyorum herturlu teknik konuda bana ulaşabilirsiniz Yusuf koparan Prins lpg izmir 05355595572

• Merhaba arkadaşlar. Bende 2009 model civic elegance var.(OTM.) Atiker marka lpg takılı.aracım lpg nin 2.15 olduğu zamanlar ortalama 25 ile 33 krş arasnda yakıyordu. 72 binde maltepedeki ikiler honda servisinde bujilerini değiştirdim subap ayarı yaptırdım lpg filtresini değiştirdim. Servise vermeden önce full depo lpg ile 320km yol yapmıştım(2.09x40 =83lira yani 25krş.). Servisden aldıkdan sonra full depoyla 220 km yapabildim(37krş). Sebebi ne olabilir acaba. Sonraki doldurduğum depoyla 290 km gitti(29krş). Sonra 50 lira ile 150 km gitti(33krş). Ortalama 14-15 litre yakıyor yani. İstanbul içinde kullanıyorum çoğu zaman şehiriçi-şehirdışı karışık kullanıyorum. Yakıt tüketimim normal mi değilse nasıl bi çözüm önerirsiniz. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Telefonlada ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snnfgvn -- 29 Ocak 2016; 17:37:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da 3 gün önce BRC Marka LPG taktırdım...

Usta şunları tavsiye etti;

1) Unutma; LPG performans için değil tasarruf için takılır, 140 Km hızı aşmamaya çalış.
    2) Hafif yokuş aşşağı giderken yol boşsa sal arabayı, daha az gaz yakarsın.
    3) BRC LPG'lerin gösterge lambasındaki ilk 2 ışık çabuk söner aldırma, gaz bitene kadar git ne kadar LPG ile ne kadar gidiyorsun o zaman hesapla.
    4) Depondaki gaz bitmeden gaz almamaya çalış; böylesi daha iyi olur.
    5) Sürekli gaza basarak gitme, ara ara ayağını gazdan çek... rahatlat arabayı.
    6) Şu gazı alma ya da bu gazı al demiyorum, kendin dene ve en iyi gaz markasını bul ama elinden geldiğince şehir merkezindeki istasyonlardan al.(burda ne demek istedi anlamadım ama!)

İşinize yararsa ne mutlu...

• Yol: 227 Km (Sakarya Karasu- İstanbul Şirinevler)

17.18 Litre gaz yakmış Litresi 2.09'dan 34,19 Lira tuttu. (17.18 Litre)
    Kilometrede 15 kuruş yakmış.

Not: Sakarya Karasu İlçesinden İstanbul Esenler Otogarına bilet 31 Lira, 2 kişi: 62 Lira
    Araba ile 34,19 Lira, hadi otoban gişe parasını da dahil et 45 lira.

Araba 2008 Model 1.6 Honda Civic Otomatik
    Lpg Markası: BRC

• quote:

Orijinalden alıntı: YuliaN

merhaba arkadaşlar 2014 civic var bende lpp deposu biraz ufakmı bu araçların anlayamadım.27-28 lt alıyor maksimum.bulgaristana giriş-çıkış yapınca fulluyorum haliyle fazla gitsin istiyoruz ama depo cok ufak.sanki 35-40 lt olmalı gibime geliyor

30 litre olmasının sebebi arkadan alınacak bir darbede simit deponun gaz sıkışmasına sebebiyet vermesini engellemek.

• birisi gaz mı dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 4 Nisan 2016; 13:20:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

gaz sorunları bitmek bilmiyor

Hocam ne gibi sorunlar var acaba

• Honda Tsk ya kampanya yapmış, ellerindekileri bitirmek için sanırım, em ful executiveyi 77000 e veriyorlar. Fluence mi civic mi derken bi baktımda lpgli hondacılara acıdım valla sıfır araba al lpg ışığı, yok ayarı derken bi de çok yaksın, yazıl valla. Taşıma suyla bu kadar bi de her 10000 de servis işi var hiç girmiyorum

• Güncel İstanbul içi tüketim verisi paylaşacak olan var midir?

• 2014 makyajlı 30Lt lpg ile 250-260km falan gidebiliyorum şehir içi ve şehirler arası karışık olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eerkilinc

Honda Tsk ya kampanya yapmış, ellerindekileri bitirmek için sanırım, em ful executiveyi 77000 e veriyorlar. Fluence mi civic mi derken bi baktımda lpgli hondacılara acıdım valla sıfır araba al lpg ışığı, yok ayarı derken bi de çok yaksın, yazıl valla. Taşıma suyla bu kadar bi de her 10000 de servis işi var hiç girmiyorum

haklısın valla....ama reno da traktör be yaw
  • 2016 cıvıc eco..otomatik vites Honda şuan liste fiyatı üzerinden 5000 tl ye Baran indirimler yapıyor..2015-2016 model fabrika çıkışlı lpg kullanalar lpg geçişlerinde sorun varmı..özellikle otomatik vites te

• msln_002 kullanıcısına yanıt
    Lpg gecisi derken?

Otomatik fd6 kullaniyorum. Lpg de herhangi bir sorun yasamiyorum ben

• Evet arkadaşlar bende 2016 civic sedan lpg otomatik vites ile buradayım. 50 liralık lpg aldım. bakalım kaç km sonra lpg bitecek. bir de ilk başlarda araba alışıncaya kadar fazla yakar diyorlar doğru mudur
  • eerkilinc E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben de Tsk kampanyadan Honda aldım.Megane 3 üm vardı,sattım.70.000 Tl.ye Honda aldım.Meganeda olan bazı özellikler Honda'da yok.Başlarda, Honda bu kadar basit şeyleri niye yapmamış dedim.Bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor.Ama Honda'da olan özellikler de Meganeda yok.Honda'ya binince uçak konforu yakalarsın emin ol. 3 yaşındaki meganla parke taşlı yolda giderken de Meganın torpido,tavan, direksiyon civarı vs.yerlerinden şıkır şıkır sesler duymaya başlayınca Honda'ya geçilir.

• msln_002 kullanıcısına yanıt
    İlk çalışmada benzinden lpg'ye geçerken hissediliyor.

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.