Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
471.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15/12/2014 güncel tüketim verileri paylaşmak istiyorum.

2012 civic elegance manuel. araç 15000 km de kış lastikleri üzerinde. yakın zamanda BRC_my11 kit montajı yapıldı.

15/12/2014 günü 2 kişi ile ankaradan çoruma 6-7 derece sıcaklıkta 105-110 km hızlarda sabitlenerek seyredildi.

gaz tamamen bitti (bittiğini gösterge kırmızıya dönüp sesli uyarı vermesinden anlıyorum. yanlışsa lütfen düzeltiniz.)

ankaradan 2,07 lira litre fiyatı olan pompadan 9,66 litre gaz 20 tl ödenerek alındı. sonra yola çıkıldı.

araç 115 km yol yaptıktan sonra gösterge kımızıya döndü ve sesli ikaz vermeye başladı.

hemen 20/115 yaptıM ve 0,173 gibi bir rakama ulaştım. rakam güzel bence.

Yukarıda belirtilen yol ve hava şartlarında Yol bilgisayarımda tüketim 100km/6,2 LT gösterirken, araç 115km/9,66 litre tüketim yapmış.

Öyleyse 115km/9,66 ise 100km/8,4 lt olur.

Yani 105-110 km hız seviyesinde 6 derece gibi bir havada benim arabam iki kişi ile belirtilen güzergahta 100km/8,4 lt tüketimi vardır.... uzun yol için benim hesabım budur.

ŞEHİR İÇİ VERİLER PAYLAŞILACAK. KAZASIZ CEZASIZ GÜNLER DİLİYORUM.

• Merhaba benim aracımda 2005 civic sedan es otomatik vites
    .
    Bir depo lpg 32-33 lt alıyor sehir içi genelde sakin kullanımda 330-350 km şehirler arası 380 - 400 km aralığında gidiyor. Yazın uzun yolda 110-120 km sabit denebilecek hızda 420 km görmüştü.

Sakarya'da lpg fiyatları baya uygun şu anda Shell 2,09 Opet 2,12 Milangaz satan yerler de 1,89'a lpg alınabiliyor. Civicler de lpg ile çok uyumlu bence araçlarımız gayet ekonomik tüketime sahip tabi çok hırçın kullanılmazsa
  • 2013 elegance eco lpg depo 29 litre alıyor. önceleri 350 km gidiyordu bir depoyla. 30 000 km bakımında hava filtre değişmiyormuş. biraz kararmış bundan dolayı dediler şimdi 330 km civarı gitmeye başladı.

ama ortalama 29 litreye 345 ile 355 km arası gidiyor.
  • Bende Kasım ayında LPG taktırdım. Verileri tuttuğum programdan bugüne kadar aldığım yakıtlar aşağıdaki gibidir. Yalnız benim tek problemim arabam benzinde ortalama 6.2-6.5 arasında gezerken lpg ile göstergedeki ortalamam 7.2-.7.5 oldu bide bunu 1.2 ile çarpınca tüketimler 8 litrelerde geziyor. Bu farkı anlayamadım. Ortalama 6.5 gösterse 1.2 çarpınca 7 küsür litre lpg yakarki buda beni çok mutlu eder neyse bu tüketimlerdende memnunum.

Aracım 2011 Elegance Düz Vites - Kitmtm(Khein Enjektörlü)

Tarih - Harcanan LPG - Toplam Km - Lpg Fiyatı - 100 KM de Yaktığı LPG Litre ve TL olarak
    16.11.2014 - 22.87 LT - 266 KM - 2.12 LPG TL - 8.6 LT - 0,182 KRŞ
    06.12.2014 - 36.72 LT - 439.1 KM - 2.12 LPG TL - 8.3 LT - 0,177 KRŞ
    07.12.2014 - 11.35 LT - 144.4 KM - 1.99 LPG TL - 7.8 LT - 0,156 KRŞ (Uzun Yol Hepsi)
    14.12.2014 - 23.64 LT - 260.4 KM - 1.99 LPG TL - 9.1 LT - 0,181 KRŞ (Soğuklar Başladı....)
    27.12.2014 - 30.70 LT - 330 KM - 1.99 LPG TL - 9.3 LT - 0,185 KRŞ
    10.01.2015 - 38.20 LT - 388.3 KM - 2.05 LPG TL - 9.8 LT - 0,202 KRŞ (Lpgyi 1.85 ten alabilirdim opet denemek için pahalı aldım.)

Tüketimlerim bu şekilde soğukların artmasıyla tüketimim git gide arttı. Bakalım ısınınca düşecek mi tabi başlarda çok sakin kullanırken sonlara doğru nasılsa lpg ucuz diye ayağımı pek kontrol etmiyorum kafama göre 70-80 lede gittiğim oluyo gazlayarak gittiğimde benim tüketimim bu şekilde benzinide aralık başında fullemiştim 4-5 diş eksildi 1.5 ayda oda 10 lt ye yakın tekabül ediyor. Ben memnunum gazın fiyatı 2 tl yi geçmediği sürece lpg ile gezmek çok zevkli

• Tacarsoy kullanıcısına yanıt
    Hocam tuketimleriniz çok güzel güle güle kullanın.hangi il ve şehiriçi trafiği nasıl? Ayrıca aygaz deneyiminiz nasıldi? En ekonomik sizce hangi gaz oldu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt gene ucuzlamış
    gittikçe de ucuzlayacak
    iyikide düp daktırmamışım
  • arkadaşlar bende 2005 civic ls var mersinde ikamet ediyorum yazın ankaraya giderken ölçtüm 6.3 yaktı bugün yine şehir içinde ölçtüm 1.91yaktı benzin hariç yani 23.720 litre gaza 46.02 tl gaz aldım 240 kiometre yol yaptı bu km nin 60 km si toroslara tırmandım 60 indim gerisi mersin içi bilmem arkadaşlara faydası olurmu
  • İzmirde oturuyorum arabayıda hafta sonu kullandığım için öyle ahım şahım trafik olmuyor ama avmlere falan gidersem bi oralarda 10 15 dk dur kalk oluyor onun dışında pek trafiğe takıldığım söylenemez.

Aygaz'ı da aldım ama benim arabada kit'in markasından dolayı sanırım. Performans'ta hiçbir fark yok nerden alırsam alayım. Aygaz'da da herhangi bir değişiklik hissetmedim açıkcası dün 1,85 olan ucuz yerden aldım. Aygaz'da 9 litre yakmış yine ama tüp ucuz diye 16,65 krş denk geliyor ee böyle bir arabayla bu fiyatlarda dolaşmak resmen bedava...

En ekonomik gaz, şu aralar en uzun menzille gittiğim gazdır. Şu ana kadar bitek PO gaz biraz uzun menzil yaptırdı. Ama ordan 1 kere aldım. Gazı 2.20 denk gelirse bidaha alıp deneyeyim. Burası az yaktırabilir ama arada 0,35 KRŞ fark olunca az yaktırması bir işe yaramıyor o yüzden en ucuz gaz nerede ben oradayım.
  • Merhaba arkadaşlar,

Dün Sakarya-Gerede-Sakarya arası otobandan 5 kişi ile genelde 140 km/h civarı hızla zaman zaman da 170 180 ve son olarak 194 civarı gittiğimiz oldu 33-34 lt gaz alan 2005 civicle 370 km de bitti depo. Biraz sakin kullanımda çok rahat 400 km'yi görüyor.

Bu arada son iki depoyu Mogaz'dan litresi 1.79 TL'ye doldurdum. Gayet iyi durumda şu anda sarfiyat :)
  • merhaba
    2010 otomatik honda civic lpg li aracım var 1 yıl önce aldım.
    Ankaradan yazıyorum maalesef aracın yakıt tüketiminden şikayetçiyim.

Son 15 gündür yol bilgisayarı 18-26 arası değişiyor,özellikle kısa mesafedebu değer hep yüksek.
    Daha arabayı çalıştırır çalıştırmaz 25lt/100km ile başlıyor 5-10 km gidince 18 lere iniyor.

Eğer otobana çıkar ve 90-100 lerde gidersem ekran göstergesi 9-11 arası değişiyor.

bir yılda 10.000 km yol yapmışım yol bilgisayarı 13.9 ortalama benzin tüketmiş.

Zaten genelde yol bilgisayarı da 13-16 lt arası değişiyor.

20 liralık lpg ile en fazla 60 km yol yapıyorum,defalarca denedim lpg tüketimi ortalama 15-16lt/100km.

sibop ayarı,lpg ayarı hepsini yaptırdım,hem benzin hemde lpg tüketimi oldukça öok.

Ne yapmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: deyvid

merhaba
    2010 otomatik honda civic lpg li aracım var 1 yıl önce aldım.
    Ankaradan yazıyorum maalesef aracın yakıt tüketiminden şikayetçiyim.

Son 15 gündür yol bilgisayarı 18-26 arası değişiyor,özellikle kısa mesafedebu değer hep yüksek.
    Daha arabayı çalıştırır çalıştırmaz 25lt/100km ile başlıyor 5-10 km gidince 18 lere iniyor.

Eğer otobana çıkar ve 90-100 lerde gidersem ekran göstergesi 9-11 arası değişiyor.

bir yılda 10.000 km yol yapmışım yol bilgisayarı 13.9 ortalama benzin tüketmiş.

Zaten genelde yol bilgisayarı da 13-16 lt arası değişiyor.

20 liralık lpg ile en fazla 60 km yol yapıyorum,defalarca denedim lpg tüketimi ortalama 15-16lt/100km.

sibop ayarı,lpg ayarı hepsini yaptırdım,hem benzin hemde lpg tüketimi oldukça öok.

Ne yapmam lazım

Bu ortalamayı sürekli km sfirlayarak mı buluyorsunuz??

Soyle deneyin derim
    Depoyu fulleyin km sifirlayin sakın normal kullanarak tum depoyu bitirin.
    Hatta ilk depo fullediginde trip A ve trip B ikisini de sifirlayin.

Trip A yi depo bittikce sifirlayin trip B yi ise hic ellemeyin

Bu sekilde bi ölçüm yaparak kesin sonucu görürsünüz

Ama ilk çalıştırmada km sıfirlayip kısa mesafe giderek ölçmek dogru sonucu vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba

aracim lpg li olduğu için hiç depoyu benzinle fulleyip test etmedim

ama lpg ile defalarca test ettim

depoyu lpg ile fulletttim 40 litre ile en fazla 250 km yol yaptım Ankara şehiriçi.Ayrıca her ay en az 50 tl lik benzinde alıyorum.

trip b yi sıfırladım cok kez en son 1000 km de 13,9 ltre yazıyor

trip A yı da sıfırladım cok kez her 40 litrede sıfırladım 250 km yi hiç geçemedim

ayrıca yaktığım benzini hesaba katmıyorum.
  • Malum LPG düştü. 1.88 e depoyu iki gün arayla aynı yerden doldurdum. Hesaplarıma göre şuan 1,6 dream manuel vitesli civic im 15,5 Kuruş yakıyor. Uzun yol verisi tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkdslar aracım 2007 civic premium benzinli tup taktirmayi düşünüyorum erzurumdayim dadas otogaza sordum 2000 lira dedi brc my 11 kit fiyatini. Sizce nasil fiyat? sorun yasarmiyim erzurum kis sartlarinda. Daha once orda tüp taktiran varmi acaba ? Servise henuz fiyat sormadim. Görüşlerinizi alabilirmiyim.

• 2004 otomatik civic ls şehir dışı 100 km de 10lt yakmış normalmı bana fazla gibi geldi nediyosunuz arkadaşlar
  • özgürkuaför kullanıcısına yanıt
    Merhaba.10 litre şehiriçi için kabul edilebilir ama şehir dışı için fazla bir tüketim.kontrol ettirmekte fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • independent_21 kullanıcısına yanıt
    Ben 2 yil erzda lpgli civic kullandim araci aldigim kisi malatyada lavato taktirmisti. Bu nedenle bende honda bayisinin karsindaki lavato servisine gittim adina hic bakmadim belkide dadas otogaz orasidir. Ben 2 3 kez oraya gittim ve cok memnun kaldim. Dadas otogazida ogrenirim isterseniz nasil oldugununu.

• 2014 civic premium lpgli otomatik aracimle yol bilgisayari 10.08 tuketim km 1000 de yarin 1000 bakimina girecegim.bilginize...herkese kazasiz surusler

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Ben 2 yil erzda lpgli civic kullandim araci aldigim kisi malatyada lavato taktirmisti. Bu nedenle bende honda bayisinin karsindaki lavato servisine gittim adina hic bakmadim belkide dadas otogaz orasidir. Ben 2 3 kez oraya gittim ve cok memnun kaldim. Dadas otogazida ogrenirim isterseniz nasil oldugununu.

hocam dadaş otogazı öğrenirseniz çok makbule geçer. erzurumda kalibrasyon pek iyi yapılamıyor dedi burdan birisi bnde tereddüte düştüm açıkcası.
  • hala benzine devam ediyorum, bakalım ne kadar daha dayanabileceğim
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.