Şimdi Ara

Civic Sedan Spoiler Danışma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Civic Sedan alacağım ve aksesuar olarak ince bagaj üstü spoiler taktırmak istiyorum. Görüştüğüm bayii yetkilisi bu spoilerın Civic Hybrid modelleri için geliştirildiğini ve Civic Sedan ile Hybrid arasındaki milimetrik ölçü farklılıklarından dolayı bu spoilerların bir süre sonra (yapıştırıldığı için) yerinden kalktığını ve sorun oluşturduğunu söyledi. Bu konuda görüşlerinize başvurmak isterim. bilginiz var mıdır? Doğruluk payı olabilir mi? Başınıza geldi mi? Paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

• aracın sanırım yeni kasa civic'lerden.bir sorun olacağını zannetmiyorum.çok araç gördüm spoilerli.en fazla kalksa bile silikonlarsınız daha iyi tutar.
  • bayi saçmalamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

aracın sanırım yeni kasa civic'lerden.bir sorun olacağını zannetmiyorum.çok araç gördüm spoilerli.en fazla kalksa bile silikonlarsınız daha iyi tutar.

silikon değilde cam macunu kullansan daha iyi tutar. ben steinmetz spoileri aldığımda içinden kendi yapıştırıcısı çıkmşıtı servis genede cam macunu ile yapıştırmak istedi. ben ısrarla kendi yapıştırıcısını kullandırttım. şimdi onu kırmadan çıkarmak imkansız=)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

bayi saçmalamış

hiç zannetmiyorum,

daha sağlam monte edilebilirmi ? evet edilir

ama tasarım olayı cok hassas bi olaydır firmanın sattığı hiçbir ürün sadece göze hoş gelsin diye üretilmemiştir...

ekstra yapılan her dış uygulama cok ince hesap kitap sonucu tasarlanır Custom ürünler kullanılırsa faydadan cok zarar getirir ( teknik açıdan )
  • +1
    arabanın belirli hızlarda atmosferi delme katsayısını değiştirmiş olursunuz?

yani aracın dış tasarımı bir çok yönden düşünülerek sadece güzel görüntü dışında bir çok fonksiyonlarla hesaplanarak tasarlanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: BlackEmperor

quote:

bayi saçmalamış

hiç zannetmiyorum,

ama tasarım olayı cok hassas bi olaydır firmanın sattığı hiçbir ürün sadece göze hoş gelsin diye üretilmemiştir...

ekstra yapılan her dış uygulama cok ince hesap kitap sonucu tasarlanır Custom ürünler kullanılırsa faydadan cok zarar getirir ( teknik açıdan )

• aracımda hybrid spoileri var, aracı alırken 250 ytl daha verip taktırdım, hiçbir sorun yok, çok da hoş görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon Vs Vw Polo
    7 yıl önce açıldı
    Megane HB vs Golf (Anket)
    5 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bildiğim kadarıyla bu spoylerler profesyonel ürünler değil.Bu gibi ürünlerde milimetrik hatalardan,sürtünme katsayısından vs.etkilenecek ürünler değiller.Zaten bunlar sadece gösteriş amaçlı üretilmiş spoylerler ve profesyonel bir spoylerden beklediğiniz etkileri bu ürünlerde göremezsiniz.Ama sanırım arkadaşımız hybrid modelinin sopylerinin diğerine uyup uymayacağını sormuş.Hybrid modeli civic sedandan sanırım 5mm daha yere yakın.Ama diğer boyutlarında farklılığı olduğunu hiç duymadım,hybrid hiç görmedim ama spoylerinin düz sedana rahatlıkla olabileceğini düşünüyorum.Sanırım bunu yaptırmayı düşünüyorsunuz,,,buyrun uygulanmışı mevcut

• bayinin ne için saçmalamış dediğimi iyice anlayın sonra yorum yapın .

bayi ne demiş
    hibritin kanadı , diğerlerine olmaz demiş , bagaj kapağı farklıdır falandır filandır demiş
    eeee
    saçmalamışmı
    evet
    daha ne
    elinde diğer uyduruk kanattan daha çok vardır büyük ihtimalle , kakalamaya çalışıyodur , başka bir açıklaması yok .
  • Bu arada okyaypay arkadaşın tespiti doğru.Genelde servisler ellerinde daha fazla olan,elinde kalan,daha çok kar kazandığı ürünleri bizlere daha çok önerirler.Bunun için her şeyi idda edebilirler,yalan soyleyebilirler.Tabi üstteki spoylerden farklı birşeyden bahsediyorsa ona birşey soyleyemem o konuda bilgim yok çünkü.Servisler çoğu zaman bu tarz ürün satışlarında gerçek manada yardımcı olmazlar aslında;objektif bir yaklaşımları yoktur kanımca...saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 21 Haziran 2008; 22:49:01 >
  • Merhaba,
    Yaklaşımlarınız için teşekkürler, izliyorum. Fakat bir yanlış anlamayı düzelteyim; bayii bana farklı bir model önermedi. Yalnızca milimetrik ölçülerde sedan ile hybrid arasında fark olduğunu ve bu farktan dolayı hybrid spoilerlarının sedanda kullanılması sonucu çok şikayet aldıklarını, kalkmalar olduğunu söyleyerek önermediğini ifade etti.

Yine de teşekkür ederim.
  • he bizde onu diyoz
    civicler arasında fark yok ,
    o denyolar doğru düzgün yapıştıramamıştır o atanları .
  • hybrid ile normal sedan modeli arasında kasa olarak hiçbir fark yoktur, belki hybridin süspansiyonları daha kısa olabilir, belki de daha ağır olduğundan yere daha yakındır :D
  • böyle saçmalık görmedim.hybrid'de milimetrik farklar varmış.ben buna gülerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aghkzlkya

böyle saçmalık görmedim.hybrid'de milimetrik farklar varmış.ben buna gülerim.

• Sen sürekli arabayı geri geri kullanıp atmosferi arkadan mı delersin bilader?

quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

+1
    arabanın belirli hızlarda atmosferi delme katsayısını değiştirmiş olursunuz?

yani aracın dış tasarımı bir çok yönden düşünülerek sadece güzel görüntü dışında bir çok fonksiyonlarla hesaplanarak tasarlanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: BlackEmperor

quote:

bayi saçmalamış

hiç zannetmiyorum,

• hybrid modeldeki ufak tefek farklılıklar (jantların neredeyse düz yüzeyli olması, aracın biraz daha alçak olması, rüzgarlık olması) muhtemelen rüzgar direncini düşürmek için tasarlanmıştır. arka spoiler küçük de olsa yüksek hızlarda aracın arkasında oluşan hava girdabını azaltıp aracın daha az dirençle karşılaşmasını sağlayabilir. bunu ancak işin uzmanları bilebilir, biz ise sadece yorum yapabiliriz.
    o yuüzden uzmanı olmadığımız konularda kesin yorumlardan kaçınmak gerekir yanlış yönlendirmemek adına.
  • Ben arka spoilerin şu işe yaradığını duymuştum: arabanın üstünden gelen hava spoilere çarparak arabanın arkasını yere doğru bastırır ve savrulmayı önler. Sizce mantıklı olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Ben arka spoilerin şu işe yaradığını duymuştum: arabanın üstünden gelen hava spoilere çarparak arabanın arkasını yere doğru bastırır ve savrulmayı önler. Sizce mantıklı olabilir mi?

sportif amaçla kullanılanlar öyle, onlar zaten kendisini belli ediyor, örn subaru impreza WRX STi deki spoiler.
    ancak hybrid spoileri bunu başaramayacak kadar küçük.
    geriye iki seçenek kalıyor
    1. aracın arkasında oluşan rüzgar türbülansını, dolayısı ile aracı arkadan çeken negatif basıncı azaltarak rüzgar direncini düşürmek.
    2. tamamen hoş görünüşe yönelik.

hybrid modelin yapılış amacını düşünürsek 1. seçenek daha mantıklı gibi.
  • örn: wrx sti spoileri:

bir de şu resimdeki spoilere ve jantlara dikkat edin:
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.