Şimdi Ara

cla-a3 sedan ve muadilleri tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    100-180 bin tl aralığında,sıfır km ile 1 yaş arası, düşük yakıt tüketimine sahip sedan araç arıyoruz.
    Araç çoğunlukla şehir içinde 28 yaşındaki kullanıcı tarafından kullanılacak.
    Şu anki aracımız 2013 1.2tsi leon.

A3 sedan 1.6tdi otm. ile cla 180 cdi modelleri ilgimizi çekti.
    C 180'i bu araçlara göre daha fazla yaktığı için eledik, c200 dizel de fiyat bakımından 200 binlere çıktığı için liste dışı kaldı.
    A3'ün 1.0 tsi motorlu versiyonu fiyat bakımından avantajlı ancak tüketim ve performans nasıl olur pek kestiremiyoruz.

Bu araçlar arasında veya başka model araç tavsiyeniz hangi model olur?

• Cla diyince akan sular durur hava kararınca cla bulursam arkasından giderim arka farlarını görmek için.O ne güzel arka fardir Mercedes ? Cla varken diğerlerine bakma derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiteraryN

Cla diyince akan sular durur hava kararınca cla bulursam arkasından giderim arka farlarını görmek için.O ne güzel arka fardir Mercedes ? Cla varken diğerlerine bakma derim

Arka farlar makyaj ile değişti ve malesef eski tasarım çok daha iyiydi.

Genel olarak tasarıma gelince zevk meselesidir ama bence cla sınıfındaki en yakışıklı araç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki yıllarda bende iki araç arasında kalmıştım cla seçmiştim aracı daha sonra sattım şuan ikisi arasında kalsam bu sefer hic tereddütsüz gene cla alırım

• Hocam bu segmentte alacağın premium araçlar fiyatlarının çok da değerinde bir karşılık vermeyecektir sana. Ben sana yine de yardımcı olayım.

A3 Sedan Audi’nşn kompakt sedan olarak çıkarttığı bir araç. Kumaş döşeme, torsiyon süspansiyon ve S-tronic gibi dezavatajları var. Bunların yanında 1.6 TDI biraz sesli bir motor. Ben A3 alacak olsam sportback modelini düşünürdüm, bu fiyatta torsiyon süspansiyona para verilmez. Sportback versiyonunda bağımsız süspansiyon var.

CLA’nın en büyük güzelliği AMG paketlerin iç mekanı. Alcantara iç döşemeler falan çok güzel. Arkadaki yolcu için baş mesafesi kötü ancak bir-iki kişi kullanacaksa sıkıntı olmaz. Ancak çok kötü bir problem var burada, AMG paketin getirdiği spor süspansiyonlar. İnanılmaz sertler, lastiklerin çapı büyük ve runflat olunca yolda taş dökersiniz. Lastiklerde balon yapma sorunu mevcut sertlikten ötürü, forum konularını inceleyin. Urban modellerde sıkıntı yok, ancak onlar da bir AMG kadar güzel değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chatatata

Hocam bu segmentte alacağın premium araçlar fiyatlarının çok da değerinde bir karşılık vermeyecektir sana. Ben sana yine de yardımcı olayım.

A3 Sedan Audi’nşn kompakt sedan olarak çıkarttığı bir araç. Kumaş döşeme, torsiyon süspansiyon ve S-tronic gibi dezavatajları var. Bunların yanında 1.6 TDI biraz sesli bir motor. Ben A3 alacak olsam sportback modelini düşünürdüm, bu fiyatta torsiyon süspansiyona para verilmez. Sportback versiyonunda bağımsız süspansiyon var.

CLA’nın en büyük güzelliği AMG paketlerin iç mekanı. Alcantara iç döşemeler falan çok güzel. Arkadaki yolcu için baş mesafesi kötü ancak bir-iki kişi kullanacaksa sıkıntı olmaz. Ancak çok kötü bir problem var burada, AMG paketin getirdiği spor süspansiyonlar. İnanılmaz sertler, lastiklerin çapı büyük ve runflat olunca yolda taş dökersiniz. Lastiklerde balon yapma sorunu mevcut sertlikten ötürü, forum konularını inceleyin. Urban modellerde sıkıntı yok, ancak onlar da bir AMG kadar güzel değil.

Dostum emin misin? Ben VAG grubu 120 hp üstüne bağımsız kullanıyor diye biliyordum. Değişiklik mi yaptılar acaba?

• 1.5 T3 motorlu s60 veya v40 bakılabilir. T3 motor 152 beygir ve kullanıcıları tüketiminden memnun. Forumda aratırsanız mutlaka bir kaç konuya denk gelirsiniz.

+ Olarak T3 motorlarda 6 ileri geartronic var. Tam otomatik sorunsuz ve konforlu bir şanzıman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Ocak 2018; 8:49:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki a4 1.4 tfsi için ne düşünüyorsunuz?

• Bmw 3 serisine göz attınız mı?
  • A3 sedan, skoda octavia ile ayni platform ayni motor sanzimana sahip.

Cla ise gercek bir mercedes o yuzden tartismasiz cla derim.

A4 1.4tfsi, cla180 cdi den daha uygun fiyatli bir arac, yapacaginiz yol yilda 10bin km altindaysa tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 15 Ocak 2018; 14:4:52 >
  • Hocam aracı kullanacak kişi bmw’yi sevmiyor.O nedenle hiç bakmıyoruz bmw modellerine.

Son durumda a3’ü eledik. A4 mantıklı gelmeye başladı ancak 1.2 tsi leonda şehiriçi 6.0l/100km tüketimden sonra a4 1.4 tsi çok mu masraflı olur diye düşünüyorum.

Volvo s60 1.5 görünüm olarak çok hoş ancak aynı şekilde yakıt tüketimi konusu düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jagatai38 -- 15 Ocak 2018; 14:16:1 >
  • jagatai38 kullanıcısına yanıt
    Ben A4B9 sahibiyim, 1.4 TFSI, ortalama tüketimim 9.2 litre, kısa süreli tüketimim ise 8.5-9.5 arasında oluyor genelde, günde 10 + 10 = 20 km yol yapıyorum. Klima açık. Orta trafik.

Bazen sabahları berbat trafik oluyor, o zaman da gördüğüm 11 litre güzergah ortalaması.

Volvo s60 hem eskidi hem de, Audi(DSG) ile kıyaslayınca enteresan ve ironik ama, şanzıman sorunları ile motor sorunları(Soğutma sıvısı eksiltiyor, motorun açılması gerekiyor diye yazmış insanlar) çokca var. Şikayet var' dan okuyabilirsiniz.

A4B9 dan itibaren kullanılan şanzıman değişti, Audi bu araçta 7 ileri ıslak kavrama bir şanzıman kullanıyor, ayrıca motor boylamasına yerleştirilmiş bu araçta.

Ben alalı 1 seneyi geçti, araba 9600km de, genel olarak memnunum.
  • Bende 2015 golf 1,6 tdi den 2014 cla 180 amg ye gecis yapdim daha 1 hafta olmadi 2 ay bekledim istedigim renk ve araci bulmak icin kirmizi renk aldim sonuda arac cok guzel donup defalarca bakasiniz geliyor araca tek dez avantaji yukarda arkadasinda dedigi gibi suspansiyonlar amg oldugu icin sert golfteki gibi besik gibi sallamiyor paldir kuldur salliyor:) ama benim icin skinti degil yol tutusu efsane cunku golf ile girdigim virajlara cok daha hizli giriyorum arac en ufak kayma yapmiyor duz yolda gidiyormus gibi aliyor viraji.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.