benim de maçım varmış onla 0-0 kaldım sonra senle yaptım 2-0
yarın ligim başlıyor.. sizin lig bitiyor
belki aynı ligte oluruz??
oynayanlar liglerini yazsınlar
Bugün saat 12:00'da ligin son maçı var... Lig tablosu şöyle:
1. Jackal Spor Klübü Puan=31 AV=9 2. FEDEREN Puan=28 AV=7
son maçımda beraberlık alırsam ligden çıkıyorum. Ama yenilgi alır ve FEDEREN 3 farkla yenerse ozaman işler kötü.:D Bana şans dileyin. ha birde lig atladığımızda 1 lig mi atlıyoruz yoksa 2-3 atlama gibi bi olay var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: RapidLy
Bugün saat 12:00'da ligin son maçı var... Lig tablosu şöyle:
1. Jackal Spor Klübü Puan=31 AV=9 2. FEDEREN Puan=28 AV=7
son maçımda beraberlık alırsam ligden çıkıyorum. Ama yenilgi alır ve FEDEREN 3 farkla yenerse ozaman işler kötü.:D Bana şans dileyin. ha birde lig atladığımızda 1 lig mi atlıyoruz yoksa 2-3 atlama gibi bi olay var mı?
2-3 atlama olayı vardır diye biliyorum... noldu maç?
bende başladım güzele benziyo Takım adım BeŞiKTaŞ SPoR KLüBü tekliflerinizi bekliyom bide oyunu kısaca anlatırsanız sevinirim
CLEARmen Football Manager’da Nasıl Ödül Kazanabilirim ?
Artık CLEAR Men Football Manager’ın menajerlerinden birisin! 30 oyuncudan oluşan bir takımın var.
Görevin; takımını her zaman zinde tutmak, başarıyla yönetmek ve daha başarılı olmak için en iyi oyuncuları transfer etmek. Tabi tüm bunları yaparken takımının finansal durumu da çok önemli.
CLEAR Men Football Manager’da ödül kazanmak için maçlara iyi hazırlanmalı, ligin en yüksek puanına sahip olmalısın.
CLEARmen Football Manager’da Nasıl Ödül Kazanabilirim ?
Artık CLEAR Men Football Manager’ın menajerlerinden birisin! 30 oyuncudan oluşan bir takımın var.
Görevin; takımını her zaman zinde tutmak, başarıyla yönetmek ve daha başarılı olmak için en iyi oyuncuları transfer etmek. Tabi tüm bunları yaparken takımının finansal durumu da çok önemli.
CLEAR Men Football Manager’da ödül kazanmak için maçlara iyi hazırlanmalı, ligin en yüksek puanına sahip olmalısın.
Takım formasını değiştirmek istiyorum, nasıl yapabilirim?
Takım > Forma Seçimi > bölümünden takımının formasını görebilirsin. Yine bu bölümünden takımına uygun asil renkleri belirlebilirsin.
Takımımın maçlarını nereden görüntüleyebilirim?
Takımının maçlarını oyun menüsünde bulunan Takım > Maçlar bölümünden görüntüleyebilirsin. Bu kısım altındaki Maç Sonuçları bölümünden geçmiş dönemlerde oynadığın maçları, Gelecek Maçlar bölümünden gelecek dönemde oynayan maçları görüntüleyebilirsin. Gelecek dönemdeki maçlarını sıkı takip etmeli, maç yapacağın takımları iyi analiz etmelisin.
Rakibinin takımını maç yapacağın takım üzerine tıklayarak görüntüleyebilir, takımını buna göre hazırlayabilirsin.
Maçlarda oynayacak oyuncularımı nasıl değiştirebilirim?
Maçlarında oynayan oyuncuları ve yedek oyuncularını Takım > Takımım > Formasyon bölümünden görüntüleyebilirsin. Maçta oynatmak istediğin oyuncuyu maça dahil etmek için dahil etmek istediğin oyuncuyu seçili tutup yerine oynayacağı oyuncu üzerine süreklemelisin. Yandaki sahada ve listede oyuncuların yer değiştirdiğini göreceksin. Kazanmak için hangi oyuncunun nerde oynayacağını iyi seçmelisin!>
Yeni oyuncu transferi yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
Sadece takımınla ilgilenip başarılı olmayı beklememelisin. CLEAR Men Futbol Dünyası’nda her an yeni kabiliyetler yetişiyor. Başarılı bir menejer olmak için CLEAR Men Futbol Dünyası’nı da yakından takip etmen gerekiyor. Takımın için seçeceğin her yeni oyuncu seni başarıya daha çok yaklaştırabilir.
Takımına yeni oyuncular transfer etmek için Ofis Bilgileri > Transfer Marketi > ni sık sık ziyaret etmelisin. İstediğin özelliklerdeki oyuncuların bilgilerini girip aratarak aradığın özelliklerdeki yıldız futbolcunu bulabilirsin. Oyuncu transfer ederken takımının bütçesini de göz önünde bulundurmayı ihmal etme!
Var olan oyuncularınla çalışma sürelerini ise Ofis Bilgileri > Kontratlar bölümden görüntüleyebilir, normal"> kadronda bulunmasını istediklerinle kontratını yenileyebilirsin.
Bir kontratı uzatmak istersen, pazarlığa oturman gerekiyor. Oyuncuyu ikne etmek için üç teklif şansın var. Oyuncunu gözden çıkardıysan, bir fiyat belirleyip satılığa çıkarabilir ya da kiralayabilirsin. Takımın zor durumdaysa ya da kadroyu kökten yenilemek istiyorsan, takımı tamamen satılığa çıkarabilir veya kiralabilirsin.
Takımımı maçlara nasıl hazırlayacağım?
Zorlu maçlar seni bekliyor! Karşılaşma tarihine kadar takımını maça hazırlamalısın. Maç yapacağın rakip takımın üzerine tıklayarak rakip takımının oyuncularını, oyuncuların özelliklerini, geçmiş dönem maçlarını ve durumunu kontrol etmen akıllıca olacak.
Rakibini analiz ettikten sonra yapman gereken, takımının formasyonunu, taktiklerini belirlemek ve maç öncesinde oyuncularına bol bol antreman yaptırmak. Tüm bu hazırlıkları Takım > Takımım bölümünden gerçekleştirebilirsin.
Rakiplerimi nasıl yakın takibe alabilirim?
Rakip takımlarını izlemen ve onlar hakkında bilgi edinmen başarı sırlarından biri olacak. Rakiplerinin son maçlarında hangi taktikleri kullandığı ve nasıl sonuçlar aldığı sana yol gösterecek. Rakiplerini takip etmek için Ofis Bilgileri > Çalışanlar menüsünden sana casusluk yapacak gözcünü bulmalısın. Ofis Bilgileri > Çalışanlar>Çalışan Arama bölümünden gözcü ilanı verebilir, Ofis Bilgileri > Gözcülük menüsünden de takip etmek istediğin rakibini seçip gözcünü rakip sahalara gönderebilirsin.
Takımımın performansını arttırmak için nelere dikkat etmeliyim?
Rakibini analiz ettin, şimdi maçta en az rakibin kadar iyi bir takımla karşısına çıkmalısın! Maç gününe kadar oyuncularını, maçta alacakları görevlere hazırlamalısın. Takım > Antrenman menüsünde Takım Antremanı, Bireysel Antreman ve Antreman Gruplarını göreceksin. Antreman gruplarından aynı antremanı yapmasını istediğin oyuncuları gruplayabilirsin. Oyuncunun gurubunu değiştirmek için oyuncuyu tutup dahil etmek istediğin grubun üzerine sürüklemen yeterli.
Antremanı başlatmak için Takım Antremanı bölümünden hangi gurubun hangi oranda ne çalışmasını istediğini belirleyip antremanı başlatmalısın. Oyuncularının boş zamanlarında yapmasını istediğin antremanlar içinse Bireysel antreman bölümünden oyuncunun çalışmasını istediğin çalışma programını ve hedefini seçip antremanı kaydedebilirsin. Doğru oyuncuya doğru antremanı yaptırmak menajerlik tecrübene kalıyor!
Takımımın finansal durumunda nelere dikkat etmeliyim?
İyi bir menajer stratejilerini belirlerken takımının finansal durumuna da dikkat etmeli. Maç yapmak, yeni oyuncu transfer etmek, çalışanlarının maaşlarını ödemek ve stadyumunu geliştirmek için finansal durumun çok önemli. Kulüp > Finansal Durum bölümünden finansal durumunu ve gelir gider dengeni görüntüleyebilirsin. Kişisel > Hesap bölümden de yaptığın harcamaları ve takımının kalan bütçesini görüntüleyebilirsin.
Takımımın finansal durumunu nasıl geliştirebilirim?
Bilet satışı ve sponsorluklar, en önemli gelir kaynağın. Kulüp > Stadyum bölümünden tribünlerini ve tribünlerdeki koltuk adetlerini görüntüleyebilirsin. Daha çok bilet satmak ve seyirci getirmek için tribünlerindeki koltuk sayısını arttırabilirsin. Tribünlerindeki koltuk sayısını arttırmak için kapasiteni de göz önünde bulundurarak yeni koltuk üretimi yapabilirsin. Stadyumunu da büyütmek istiyorsan stadyumun alt kısmında bulunan bölümden işlemini gerçekleştirebilirsin. Kapasiteni arttırırken giderlerini ve arttırdığında kazanacağın geliri dengelemen yine menajerlik tecrübeni konuşturabileceğin en önemli kısım..
Maç öncesinde bilet fiyatlarını belirlemelisin. Kulüp > Bilet satışı menüsünden biletlerini satacağın tutarı ayarlayabilirsin. Bilet fiyatlarını bir kez belirlemen yeterli olacak, değiştirmek istemediğin sürece biletlerin hep belirlediğin bu fiyat üzerinden satılacak. Küçük bir ipucu; yüksek bilet fiyatları ile tribünlerin boş kalırken, düşük bilet fiyatları ise beklediğin gelire ulaşmana engel olabilir. Unutma takımının performansını seyirci desteği de etkileyecek.
Finansal durumuna katkıda bulunacak en önemli gelir kaynaklarında biri de sponsorluklar. Maçlarının televizyonda yayın haklarını sattığın mevcut sponsorlarına, Kulüp > Sponsorlar menüsünden ulaşabilirsin. Gelir sağlayabileceğin yeni sponsorlar sana mesaj atarak ulaşacak. Gözünü “Gelen Kutusu”ndan ayırma!
Kulüp çalışanları ne işe yarar, neden çalışanım olmalı?
Oyuncuların kadar önemli olan bir konu da çalışanların. Klübüne alacağın her çalışan özellikleri sayesinde takımına fayda sağlayacak. Klübünde yönetmen gereken Ticaret Departmanı, Antrenörlük Departmanı, Sağlık Departmanı, Gözcülük Departmanı bölümleri var. Doğru seviyelerdeki doğru çalışanları klübüne almalı ve klübünü daha da geliştirmelisin.
Ticaret Departmanı:
Stadyum Müdürü; 3 tip stadyum müdürü çalıştırabilirsin. Bu özellikleri başvuru yapan adayların bilgilerinde görebilirsin.
1. Tip : Stadyum reklam panosu tekliflerini arttırır.
2. Tip : Stadyum yapım giderlerini azaltır.
2. Tip : Stadyum yapım zamanını azaltır.
Yönetim Direktörü;
1. Tip : Sponsor tekliflerinin miktarlarının daha fazla olmasını sağlar
2. Tip : Çalışan eğitim giderlerinin daha az olmasını sağlar.
Pazarlama Müdürü ;
Bilet satışlarının artmasını sağlar
Antrenörlük Departmanı:
Yardımcı Antrenör;
3 Tip Yardımcı Antrenör çalışanın olabilir
1. Tip : Duran top çalışma verimi artar
2. Tip : Kişisel beceri çalışma verimi artar
3. Tip : Fiziksel beceri çalışma verimi
Kaleci Antrenörü;
Kaleci beceri çalışmalarının verimini arttırır.
Sağlık Departmanı:
Takım dokturu;
Sakatlık durumların iyileşme sürelerini kısaltır.
Fisyoterapist;
1. Tip : Oyuncuların sakatlık dönüşlerinde fiziksel kaybı zaltır.
2. Tip : Sakatlanma oranını azaltır.
Psikolog;
Mental çalışmaların verimini arttırır.
Gözcülük Departmanı:
Gözcü;
Rakip takımları inceler ve son 5 maçtaki kadroları ve formasyonları raporlar.
Ligdeki durumumu nasıl görebilirim?
Takım > Maçlar seçeneği ile, şimdiye dek oynadığın maçların skorlarını ve istatistiklerini inceleyebilir, dilersen maçları yeniden izleyebilirsin. Clear Dünyası > Ligler menüsünden, 1. lig, 2.lig, 3.lig ve amatör kümelerin fikstürlerini ve puan durumlarını görebilirsin.
gerekli bilgiler bunlar maç teklifi de yaptım SK Karşıyaka olarak saat 19 . 45 te
Dün 355. ligdeydim 336. lige yükselmişim. Yani 1 lig atlamıyosunuz oyununuza bağlı..