Şimdi Ara

Clio 0.9 TCe Şehirdışı Tüketim Verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda adetten oldu, normalde cok uzun yol yapiyorum ama aklima gelmisken fotograflayayim dedim.
    Arac 2013 Clio 4 0.9 Icon Start&Stop
    Bursa-Balıkesir arasi 115-120 km/s arasinda seyrettim. Yerine gore 140-150'ye de ciktim. Trafik isiklari sebebiyle ortalama hiz daha dusuk dogal olarak.
    Klima surekli acik 2 kisi+bagaj. Az yaksin diye ozen gostermedim kullanirken, normal sekilde kullandim.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel değerler tbrkler.Bu arada motordan memnun musunuz?Yeni micrada da bu motor kullanılmış 3 silindir dış testlerde bu motordan dolayı aracı yerden yere vurmuşlar o açıdan sordum

• Benim dizel aracım daha çok yakıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün serviste birisiyle konuştum ankara şehir içinde pek sakın olmayan kullanımda 5.4 yakıyor dedi.Şaşırdım ben 7 8 falan bekliyordum,dediği değer doğruysa çok iyi

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Sakin olmayan kullanımla 5.4 litre imkansız.

Autocar dergisinin testi vardı bu motor çıktığı vakit, 1.5 dci ile 0.9 tce motorlu clio kullanarak şehir içi aynı rotada sakin, normal ve dikkatsiz kullanım şekliyle denemişlerdi.

Sakin ve dikkatli kullanımda 6, performanslı dikkatsiz kullanımda 10 küsür litre yakmıştı araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    İmkansiz. Ankara trafiginde sakin kullanimla 7 civari yakar. Ben Kocaeli'de sehirici 6.5 yakiyorum.

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Ben cok memnunum, yogun bir arastirma sonucunda almistim zaten. Ekonomi istediginde ekonomik olan, performans istediginde uzmeyen bir motor. Ustelik 3 silindirin homurtusu ve turbonun hissiyati da cabasi. Direksiyon tepkileri biraz daha hisli olsaymis cok daha keyifli olurdu. Fabrika cikisli Conti Eco Contact 5'ler var suan, Michelin Primacy 4 gozume kestirdim, umarim istedigim dinamikleri yakalarim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 0.9 tce yakıt tüketimi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6 ay kadar 0.9 clioyu kullandım maddi durumlardan ötrü sattım.

Kesinlikle çekişten yana problem yok.Basınca güzel gidiyor yolda.

almayı düşünenler 0.9'u tereddüt etmeden alabilir.benimde ortalama 5.2 civardıydı
  • bende 1,6 e-hdi var. önce 1,2 tsi ler ve şimdi de bu çıktı. benden az yakıyor. güya dizel kullanıyoruz. araç tamam ağır ve 17 jant var. ama bu kadar etki eder mi? :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4bin km benzinde kullandım ve dayanamayıp LPG taktırdım. Ankara Şentepede oturuyorum bilen bilir çok yokuşlu ve trafikte var.Bu koşullarda 7lt yakıyordum.4kisi full bagaj 2200 km uzun yolda 6.1 lt yaktı LPG ile yaklaşık 7litre yapıyor 3liradan 21kurus bu dönem için çok başarılı

• Daha yüksek hacimli bir motorla daha düşük tüketim olur hocam. Ama yine başarılı buldum 5.5 falan bekliyodum ben.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet guzel degerler, gıdılen yolu dusununce ortalama hız gayet yuksek.

• bazı insanlar var ki yan koltuğa oturtsan bile turbo benzinlinin az yaktığına yine inanmazlar.
    düzgün kullanırsanız turbo benzinli motorun normal yakıtı budur.

hatta bu örnekte ortalama hız da çok yüksek.

reno bu motoru biraz devirli yaparak beygir gücünü ideal noktada tutmayı başarmış.
    dolayısıyla uzun yol için de yeterli seviyeye gelmiş.

bu motorun eğimi az şehirlerde düşük tüketim rekoru kıracağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 16 Ağustos 2018; 1:7:34 >
  • Ben bu aracı LPG’li olarak kullandım üzerinde landirenzo kit vardı hiç sorun yaşamadım araç şimdi arkadaşımda sıkıntısız biniyor halen. 1.2 boş motordan kat kat iyi bir motor ama Renault pazarlayamadı bu motoru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Evet malesef bizim halkimizdaki 0.9 gitmez mantigi yuzunden satamadi bu motor. Hatta 2014'te 0.9 ibaresini kaldirip Clio Turbo 90 S&S olarak satmaya calistilar. Yine de millet gitti 1.2 atmosferik aldi.

• 0,9 captur var (daha ağır bir kasa) İstanbul maslak kağıthane iş güzergahım. Apaçi gibi de kullanmam aman az yaksın diye gaz pedalının altında yumurta varmış gibi de davranmam. Normalden biraz daha hızlı ve sert diyebilirim. Şehir içi 7,8lt den aşağı düşmüyor benimkisi ve aracımdan nefret etmeye başladım. Bir an önce 2015-2016 Astra Turbo 1,4 almaya çalışıyorum ama gittikçe zorlaşıyor
  • Gran Turismo 7 kullanıcısına yanıt
    Aracınızın bakımlarını yaptırdınız mı hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gran Turismo 7 kullanıcısına yanıt
    7.8 guzergahiniz icin gayet iyi bir deger. Astra 1.4 T ile 10 litre altina dusmeniz zor.

• Throvision kullanıcısına yanıt
    O yönden bi sıkıntı yok hocam. Hatta 1 yılı beklemeden 7 8 ayda bir yaparim. Tamamen benim kullanımıma bağlı.

• powermoon kullanıcısına yanıt
    En azından performansi iyi be hocam :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.